Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدی با بیان اینکه تربت حیدریه دارای ۳۲۰ جاذبه گردشگری و ۵۲ اثر تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، گفت:۸ اقامتگاه بومگردی روستایی تا پایان سال جاری در تربت حیدریه افتتاح می‌شود.

«علی محمدی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت معصومه(س) با بیان اینکه ۸ اقامتگاه بومگردی روستایی تا پایان سال جاری در تربت حیدریه افتتاح می‌شود، گفت: توسعه اقامتگاه‌های بومگردی یکی از اولویت‌های اداره میراث فرهنگی شهرستان است چرا که معتقدیم چرخش گردشگر از شهرگردی به بومگردی و روستاگردی یکی از انتخاب‌های گردشگران در آینده نزدیک خواهد بود، از این‌رو آماده‌سازی بستر توسعه و خدمات مطلوب به این گردشگران به ویژه در روستاهای گردشگرپذیر جزو ضروریات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس میراث ‌فرهنگی تربت ‌حیدریه: افزود: هم‌زمان با توسعه اقامتگاه‌های بومگردی در روستاها، توجه به بافت‌های روستایی و محیط‌ زیست و حفظ و احیای میراث‌های معنوی روستاها نیز مدنظر قرار می‌گیرد.

 

محمدی اظهار کرد:اقامتگاه‌های بومگردی در روستاهای رودمعجن، بسک، سرخ آباد، صنوبر، بکاول، بیسقفیزن، سیوکی، حاج بیگی کدکن با اعتباری بیش از ۱۲ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در مراحل نهایی تکمیل قرار دارند و بیشتر آن‌ها تا پایان تابستان سال جاری به بهره‌برداری خواهند رسید.

 

وی تصریح کرد: تولید اشتغال بومی، ایجاد رونق اقتصادی در جوامع محلی و جلوگیری از مهاجرت به شهرها از دیگر دستاوردهای احداث اقامتگاه‌های بومگردی است که می‌تواند در مراحل بعد به مهاجرت معکوس نیز منجر شود، این امر به طور یقین یک برد اجتماعی است چراکه از حاشیه‌نشینی در شهرها جلوگیری می‌شود و از همه مهم‌تر شأن و جایگاه رفیع روستاییان یادآوری می‌شود. 

 

گفتنی است: شهرستان تربت حیدریه در فاصله حدود ۱۴۰ کیلومتری از مشهد مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد و دارای ۳۲۰ جاذبه گردشگری است و ۵۲ اثر تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

پایان پیام/483

منبع: شبستان

کلیدواژه: اقامتگاه بومگردی تربت حیدریه اقامتگاه های بومگردی تربت حیدریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۶۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب انبار تاریخی دوران قاجاریه در تربت حیدریه کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی محمدی اظهار کرد: حین انجام عملیات مرمت و ساماندهی «سرای تاریخی امین»، بقایای آب‌انباری تاریخی کشف شد که بررسی‌های کارشناسی و مستندسازی آن در دست اقدام است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه ادامه داد: اکنون قسمت پلکان ورودی و پاشیر مشخص شده که با توجه به وجود درختان و فضای سبزی که از قبل بر بالای این اثر کاشته شده نیاز به هماهنگی اداری برای جابجایی است.

وی ادامه داد: تربت‌حیدریه به دلیل داشتن ۱۳ کاروانسرا و ۶ سرا به شهر «سرا و کاروانسرا» معروف بوده و یکی از سراهای معروف که در سه استان خراسان و حتی در سطح کشور از نظر معماری برجسته است و در راسته بازار فردوسی واقع شده، «سرای تاریخی امین» است.

محمدی افزود: سرای امین که قدمت آن مربوط به دوران قاجاریه است توسط حاج محمدرضا لاری ساخته شده و در زمان خود یک مرکز تجاری بزرگ بوده است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه ادامه داد: عملیات مرمت و ساماندهی این اثر ملی با مشارکت اداره میراث فرهنگی، اوقاف، کسبه و همکاری شهرداری و شورای اسلامی از سال گذشته آغاز شده است.

وی گفت: بیشتر آب‌انبارهای تربت‌حیدریه و به‌خصوص در بخش مرکزی شهر که در مسیر حرکت کاروان‌های تجاری قرار داشته، مربوط به دوران قاجاریه است.

محمدی افزود: هم‌اکنون بزرگترین آب‌انبار کشف‌شده در تربت‌حیدریه، واقع در بازار «شیر چهار سوق، با گنجایش بیش از هزار و ۷۰۰ متر مکعب، در دست مرمت است، این آب‌انبار از نظرهای مختلف، نظیر وسعت زیاد، در خراسان رضوی و حتی در سطح کشور کم‌نظیر است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه ادامه داد: در دهه‌های اخیر، با گسترش شهرنشینی و خانه‌سازی نوین، بناهای تاریخی تخریب شده یا به زیر خیابان‌ها و معابر رفته است و اکنون با ساخت‌وساز و خاک‌برداری، بقایای آنها از دل خاک بیرون می‌آید.

کد خبر 6063736

دیگر خبرها

  • ۴ مصدوم در حادثه واژگونی خودروی پراید در محور مشهد- تربت حیدریه
  • جذب هسته‌های فناور جدید در دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه
  • (عکس) کشف یک آب انبار عهد قاجاریه در تربت حیدریه
  • کشف آب‌انبار تاریخی دوران قاجاریه در تربت‌حیدریه + تصویر
  • آب انبار تاریخی دوران قاجاریه در تربت حیدریه کشف شد
  • کشف یک آب انبار تاریخی در تربت‌حیدریه
  • یک آب انبار تاریخی عهد قاجاریه در تربت‌حیدریه کشف شد
  • بهره برداری از آکادمی ورزشی، در تربت حیدریه
  • توزیع ۱۰۳ تن کالای حمایتی ویژه رمضان در تربت‌حیدریه
  • حوادث جاده‌ای تربت‌حیدریه در تعطیلات نوروز فوتی نداشت