Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی و به نقل از مسعود کرمانی، مسئول بهینه سازی و مدیریت مصرف انرژی پتروشیمی جم: این شرکت پیرو ابلاغ مقام معظم رهبری و وزیر نفت در سال 93 و با توجه به سهم بالای مصرف انرژی در ایران، اقدام به تاسیس واحد مدیریت انرژی و متعاقبا دریافت ایزو 50001 نمود که گزارش امروز نشات گرفته از اقدامات این واحد در حوزه انرژی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کرمانی با اشاره به این مهم که تا قبل از ابلاغ قانون انرژی سهم مصرف انرژی ایران در بین کشورهای آسیایی بالاتر از حد استاندارد بود گفت: پتروشیمی جم جزو اولین شرکتهایی است که خود را ملزم به رعایت استانداردهای انرژی کرده و با استقرار واحد مدیریت انرژی پروژه های مثبت و موثری را در این حوزه به نتیجه رسانده است.
وی پروژه های یاد شده را اقداماتی با هزینه کم و بازدهی بالا عنوان کرد و افزود: مجتمع پتروشیمی جم با اقداماتی نظیر مدیریت تله‌بخارها، ممیزی بخار وکندانس، ممیزی نیتروژن و هوای فشرده، مانیتورینگ آنلاین انرژی در اتاق‌های کنترل، پایش عایق‌های مجتمع، پروژه تولید نرم‌افزار مانیتورینگ کوره های الفین و بیش از 7500 نفر ساعت آموزش در زمینه انرژی موفق به کاهش ۲1 درصدی شدت مصرف انرژی بر اساس شاخص بین سال ۸۹ تا 98 و کاهش 17  درصدی شدت تولید گازهای گلخانه‌ای از منابع غیر مستقیم شده است.
مسئول بهینه سازی و مدیریت انرژی پتروشیمی جم همچنین گفت : بازرسی فنی انرژی الفین و واحدهای پلی اتیلنی پتروشیمی جم توسط شرکت معتمد سازمان ملی استاندارد ایران منجر به صدور گواهینامه انطباق با انرژی برای واحدهای این مجتمع شده است.
طبق این گواهینامه، الفین پتروشیمی جم با 7/21% انحراف از معیار مثبت نسبت به شاخص تعیین شده موفق به دریافت گوهینامه انطباق انرژی شد. و واحدهای پلی اتیلن سنگین و سبک خطی این مجموعه نیز با کسب حدنصاب های لازم در لیست انطباق انرژی جای گرفتند.
آخرین گزارش بازرسی معیار مصرف انرژی توسط سازمان ملی استاندارد ایران در واحدهای الفینی بر اساس استاندارد 13370 و در واحدهای پلی اتیلن بر مبنای استاندار 9648 برای ثبت گواهینامه های انطباق انرژی منتشر شده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استاندارد انرژی ایران پتروشیمی سازمان ملی استاندارد پتروشیمی جم مصرف انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۶۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۳۰۰ مگاوات صرفه جوی برق از محل افزایش بهره وری کولر‌های آبی

هر ساله با نزدیک شدن به فصل گرما و وارد شدن سیستم‌های سرمایشی به شبکه برق، رشد چند برابری مصرف برق رخ می‌دهد و تأمین پایدار برق به بحث داغ روز‌های تابستان تبدیل می‌شود.

عموما در پیک تابستان ۱۲ هزار مگاوات افزایش مصرف، فقط از محل کولر‌های آبی به تقاضای برق کشور اضافه می‌شود و در مجموع حدود ۳۰ هزار مگاوات در بخش سرمایشی مصرف می‌شود که معادل مصرف برق در کشور مصر است و این میزان نشان از اهمیت توجه به افزایش بهره وری در این بخش دارد. به طور کلی۲۰ میلیون کولر آبی در کشور داریم که ۲۰ درصد مصرف در دوره اوج مصرف به این سیستم‌ها مربوط می‌شود.

در همین راستا اسفند ۱۴۰۱ تفاهم‌نامه مشترکی میان وزارتخانه‌های نیرو، صمت و سازمان ملی استاندارد به امضاء رسید که بر اساس آن کاهش رشد بی‌رویه مصرف برق در کشور از طریق ارتقای بهره‌وری انرژی در تجهیزات برقی و لوازم خانگی و همچنین ارتقای بهره‌وری انرژی برق در تولید کولر‌های آبی و الکتروموتور‌ها مورد هدف قرار گرفت.

با اجرایی شدن این تفاهم‌نامه تولید کولر‌های آبی دارای رده انرژی A و بالاتر با بازنگری استاندارد مصرف انرژی این لوازم الکترونیکی و به منظور ارتقای بهره وری انرژی کولر‌های آبی از ابتدای دی ماه ۱۴۰۲ اجرایی شد.

به گفته مسئولان صنعت برق با جایگزینی ۲۰ میلیون کولر آبی که موتور‌های با راندمان پایین دارند، ۴۳۰۰ مگاوات صرفه جویی برق محقق می‌شود که معادل احداث یک نیروگاه با اعتبار احداث ۵ میلیارد دلاری است.

در ادامه محمدمهدی پیغمبرزاده، معاون بهره وری انرژی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی با اشاره به هدف گذاری‌ها برای افزایش بهره وری کولر‌های آبی گفت: به طور متوسط طی یک سال بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون کولر جدید در کشور تولید می‌شود موتور‌های فعلی که در کولر‌ها وجود دارد موتور‌های القایی است که راندمان آنها حداکثر ۶۰ درصد است؛ اما موتور‌های BLDC که در دستور کار تولید قرار گرفته اند راندمانی در نزدیکی ۹۰ درصد دارند و برای اینکه کولر بتواند رده انرژی A و بالاتر کسب کند باید حتما از موتور‌های پربازده استفاده کند؛ به عبارتی راندمان آن باید بالای ۸۰ تا ۸۵ درصد باشد.

او افزود: اگر این اتفاق بیفتد برآورد ما این است که سالانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ مگاوات در سال کاهش توان مصرفی برق در بحث مصرف کولر‌ها داشته باشیم.

همچنین مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق و مدیرعامل شرکت توانیر در این خصوص گفت: در صورت استفاده از موتور‌های پربازده در کولر‌های آبی، میزان مصرف برق یک کولر ۵۰ درصد نسبت به میزان فعلی آن کاهش پیدا می‌کند.

این مقام مسئول در پاسخ به اینکه در تابستان امسال چه میزان از محل افزایش بهره وری سیستم‌های سرمایشی در مصرف برق صرفه جویی می‌شود؟ گفت: در حال حاضر با توجه به استاندارد تعریف شده به صنایع کولرساز، خط‌های تولید این موتور‌ها ایجاد شده و امیدواریم که تا تابستان امسال با تعویض موتور کولر‌های فرسوده و جایگزینی موتور‌های پربازده، حدودا امکان ۵۰ مگاوات کاهش مصرف در این حوزه را داشته باشیم که میزان مصرف قابل توجهی است.

گفتنی است، بر اساس مصوبه شورای عالی انرژی هم تبلیغات کولر‌های گازی ممنوع شده تا استفاده از این نوع کولر‌ها در مناطق عادی که بار اضافی را به شبکه برق تحمیل می‌کند ترویج پیدا نکند. با وجود کولر‌های آبی، مشترکان این مناطق اساسا نیازی به استفاده از کولر گازی ندارند و نصب این نوع از لوازم سرمایشی، افزایش شدید مصرف برق را در پی دارد. با توجه به اینکه اکثر نقاط کشور در دسته مناطق عادی قرار دارند و الگوی مصرف در این مناطق ۳۰۰ کیلووات ساعت است، استفاده از این کولر‌ها باعث عبور مشترکان از این الگو و افزایش تعرفه برق در قبوض آنها می‌شود؛ بنابراین استفاده از کولر‌های گازی تنها برای نقاط گرمسیری کشور توجیه خواهد داشت.

رجبی مشهدی در این باره گفت: مصرف ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور در فصل گرم سال، ۱۰ هزار مگاوات است و ۱۰ میلیون کولرگازی هم در کشور داریم که دو برابر کولر‌های آبی و معادل ۲۰ هزار مگاوات مصرف برق دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • مشارکت راهبردی ایران و روسیه در صنعت نفت و گاز
  • ۴۳۰۰ مگاوات صرفه جوی برق از محل افزایش بهره وری کولر‌های آبی
  • اخذ موافقت نامه اصولی احداث واحد اتانول سنتزی در پتروشیمی فارابی
  • واحدهای تولیدی دارای استاندارد و گواهینامه‌ حمایت می‌شوند
  • هفت واحد تولیدی در استان اردبیل موفق به اخذ گواهینامه ملی و بین المللی شدند
  • استاندارمرکزی:مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی گره‌گشایی می‌شود
  •  آغاز فرآیند انتخاب واحد نمونه استاندارد
  • فجر انرژی خلیج‌فارس، ضامن تولید پایدار شرکت‌های پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی
  • کسب گواهینامه مدیریت پسماند توسط شرکت گاز استان گلستان
  • سن دریافت گواهینامه در سال 1403 تغییر کرد