Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-20@04:01:37 GMT

پایان تلخ سلطان‌العلمای خراسانی

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۸۸۳۳۳

ساعت24-تیرماه سال ۱۲۸۷ که با کودتای سلطنتی برای سرنگونی مجلس شورای ملی شروع شد از دوره‌های خونین تاریخ معاصر ماست.

 «بعد از به توپ بستن مجلس، شماری از آزادی‌خواهان و طرفداران مشروطیت را به باغشاه (عمارتی متعلق به خاندان سلطنتی قاجار و واقع در غرب تهران) که پایگاه مرکزی کودتاگران بود، بردند و مجروح و دست‌بسته جلوی پاهای محمدعلی شاه انداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان‌شان حاجی میرزا نصرالله اصفهانی مشهور به ملک‌المتکلمین و میرزا جهانگیرخان شیرازی مدیر روزنامه صوراسرافیل سرشناس‌تر از دیگران بودند. ملک‌المتکلمین پیش از اعدام هم به کودتاگران گفت امروز ضربه‌ای زدید و کارتان را پیش بردید اما بازنده و ذلیل نهایی این نبرد شمایید و بساط ظلم‌تان زودتر از آن چه فکرش را می‌کنید برچیده می‌شود. شاه نه به این حرف‌های تهدیدآمیز اعتنایی کرد و نه حال وخیم دستگیرشدگان ترحمش را برانگیخت.  البته بیشتر کارها را حلقه اطرافش (شماری شاهزاده قاجاری و آخوند درباری و صاحب‌منصب سابق زخم خورده از انقلاب) که بیشترشان به اندازه او ـ و شاید هم بیشتر ـ از مشروطیت متنفر بودند، انجام می‌دادند و خود او فقط از تماشای سرنگونی مجلس و هزیمت دشمنانش لذت می‌برد. همین‌ها بودند که دادگاه‌های نمایش را برپا و اداره کردند، عده‌ای از مشروطه‌خواهان را کشتند و عده دیگری از آنان را چند روز پیاپی شکنجه کردند.

مثلا نوشته‌اند که شیخ احمد معروف به سلطان‌العلمای خراسانی را که روزنامه‌نویسی پرشور و مبارزی خستگی‌ناپذیر بود و نشریه روح‌القدس را اداره می‌کرد آن قدر زدند که نیمه‌جان شد. بعد برهنه‌اش کردند، به زور روی سنگ یا دیگی داغ نشاندند و سرانجام ته‌مانده جانش را هم با بستن طنابی دور گلویش گرفتند. قزاق‌های شاه نیز که تهران را در سیطره خودشان گرفته بودند تا یکی، دو هفته بعد از کودتا هر روز عده زیادی را دستگیر و زندانی می‌کردند و گاهی برخی مردم عادی را هم همان‌جا در خیابان زیر مشت و لگد می‌گرفتند.

این شعر ملک‌الشعرای بهار به حوادث و فضای آن روزهای کشور ما اشاره دارد:

«با شه ایران ز آزادی سخن گفتن خطاست

کار ایران با خداست

مذهب شاهنشاه ایران ز مذهب‌ها جداست

کار ایران با خداست

شاه مست و میر مست و شحنه مست و شیخ مست

مملکت رفته ز دست

زین سیه‌مستان به هر سو فتنه و غوغا به پاست

کار ایران با خداست

هر دم از دریای استبداد آید بر فراز

موج‌های جانگداز

زین تلاطم کشتی ملت به گرداب بلاست

کار ایران با خداست.»

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۸۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات خدمت رسانه‌ای آمریکا برای اسرائیل از قول رسانه عبری

یک رسانه عبری زبان دلیل اصلی گفتگوی منابع مسئول اسرائیلی با رسانه‌های آمریکایی را افشاء و به جزئیاتی در مورد نحوه و دلایل بکارگیری این رسانه ها در راستای اهداف تل آویو پرداخت.

به گزارش مشرق، روزنامه عبری زبان گلوبس ساعاتی بعد از انتشار اخباری در رسانه‌های آمریکایی در مورد حادثه مشاهده چند شیئ پرنده در آسمان اصفهان، پرسید، چرا مسئولین اسرائیلی برای اطلاع رسانی خود از رسانه‌های ایالات متحده استفاده می‌کنند.

نیپو تریپلسی در مقاله‌ای که صبح امروز جمعه در سایت این روزنامه منتشر شد، نوشت: منابع اسرائیلی به روزنامه نیویورک تایمز خبر دادند که اسرائیل به ایران حمله کرد، منابع اسرائیلی به واشنگتن پست خبردادند که این تهاجم نشانگر آن است که ما قادر به انجام فعالیت در داخل ایران هستیم، یک منبع اطلاعاتی به سی ان ان گفت: ارزیابی ما آن است که ایران به این تهاجم اسرائیلی پاسخ نخواهد داد.

از صبح امروز مسئولین اسرائیلی رسانه‌های مختلف آمریکایی را در جریان تهاجم صورت گرفته در ایران قرار می‌دهند، چرا اسرائیل این کار را بسیار اهمیت می‌داند و آیا این رسانه‌ها ارجحیتی بر دیگر رسانه‌ها دارند؟

یاکی دایان کنسول سابق اسرائیل در لس آنجلس و رئیس دفتر سابق دو وزیر خارجه به این رسانه عبری زبان گفت: رسانه‌های آمریکایی بازیگران بسیار مهمی در خاورمیانه محسوب می‌شوند چه در زمینه اطلاعات و چه در زمینه جنگ روانی و گمراه سازی، پرسش آن است که این اقدام در چه سمت وسویی انجام گرفت؟ آیا این مسئولین به دنبال ایجاد فشار بودند؟

وقتی آمریکایی‌ها می‌خواهند پیامی برای ما ارسال کنند یا زمانی که ما می‌خواهیم پیامی به آنها برسانیم، آنها این کار را از طریق رسانه‌های آمریکایی انجام می‌دهند، علاوه بر انتقال حجم عظیمی از اطلاعات، بازی گمراه سازی و فریب هم انجام می‌شود، به طور مثال اینکه آیا آنها تهاجم را قبل از عید کیپور انجام خواهند داد یا بعد از آن، رسانه‌های آمریکایی ابزار بسیار مهمی در خاورمیانه محسوب می‌شوند.

وقتی مسئله به ارتباطات مربوط می‌شود، تفاوت بین ارتباط فعال یا مثبت و ارتباط منفی دیده می‌شود، به طور معمول منابعی وجود دارند که روزنامه نگار خود اقدام به تماس با آنها گرفته و هر روزنامه نگاری خود مشخص می‌کند که به چه منابعی اعتماد کند و چه منبعی آگاهی و اطلاعات کمتری داشته و...، در مقابل ارتباط معکوس و منفی هم وجود دارد که طرف‌ها یا بازیگران از روزنامه نگار و سکوی اطلاع رسانه‌ای‌اش برای انتقال برخی از داده‌ها و اطلاعات استفاده می‌کنند، این امر زمانی اتفاق می‌افتد که روابطی بین روزنامه نگاران وجود دارد و آنها به دنبال استفاده از جایگاه وی بر می‌آیند.

به گفته دایان، به رسانه‌های آمریکایی به عنوان منابع به شدت موثق نگریسته می‌شود، حدود سه روزنامه اصلی وجود دارند که اسرائیل با آنها همکاری می‌کند، واشنگتن پست، وال استریت ژورنال و نیویورک تایمز، در رابطه با تلویزیون‌ها هم سی ان ان، فاکس نیوز و گاها ای بی سی و ان بی سی این رسانه می باشند.

این کارشناس می‌افزاید: وقتی شما می‌خواهید گاها پیامی برای راستگرایان آمریکا بفرستید، این کار را در روزنامه وال استریت ژورنال انجام نمی‌دهید، زیرا این رسانه اصولا راستگراترین روزنامه است، به جای آن شما متعمدانه به یک رسانه چپ آمریکایی می‌روید تا طرف پشت پرده ارسال ارسال این پیام مستقیما مشخص نشود.

به اعتقاد دایان، پرسش صرفا موثق‌ترین نیست بلکه بیشترین همسوی هم مد نظر می‌باشد، به طور مثال روزنامه وال استریت ژورنال بیشترین همسویی را با اسرائیل داشته و از روزنامه نیویورک تایمز هم جلوتر است، از اینرو در برخی از موارد خاص بهتر است از آن استفاده شود.

در برخی از موارد هم شما نیازمند آن هستید که برخی از بالن‌های آزمایش را ارسال کنید تا ببینید چه واکنشی ایجاد می‌کنند، به طور مثال یک مسئول اسرائیلی اعلام می‌کند که اگر تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران اعمال شود، حمله گستردهای علیه این کشور صورت نخواهد گرفت، اینجاست که آمریکایی‌ها برای بررسی این مسئله وارد عمل می‌شوند.

از دیدگاه دایان، شما باید با تمامی رسانه‌ها تعامل داشته باشید، در برخی از اوقات این به آن معنی نیست که رسانه‌ای برای شما ارجحیت داشته باشد، آنچه که مهم است آن است که شما می‌خواهید که به عامل مهمی برای انتقال پیام تبدیل شود.

مثال زنده برای این مدعی مقایسه شمار مصاحبه‌هایی است که نخست وزیر نتانیاهو با رسانه‌های آمریکایی انجام داده با شمار آنها با رسانه‌های اسرائیلی است، زیرا او در گفتگوهایش با رسانه‌های آمریکایی احساس راحتی بیشتری می‌کند و احتمال مطرح شدن پرسش‌هایی در رابطه با شرایط داخلی اسرائیلی و درخواست جزئیاتی در مورد آن هم کمتر می‌شود.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • فیل فودن: جود بلینگام هدیه‌ای از جانب خداست؛ انگلستان به او در بهترین حالت‌اش نیاز دارد
  • احداث ۳ هزار و ۱۸۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در اردبیل
  • درخشش شطرنج‌ بازان خراسانی در مسابقات قهرمانی رده‌ های سنی کشور
  • سلطان گلاب ایران و جهان درگذشت
  • «هفت سراژدها» و معمای چند مجهولی فساد
  • جزئیات خدمت رسانه‌ای آمریکا برای اسرائیل از قول رسانه عبری
  • کیهان: تحریم‌های جدید علیه ایران «فیک» است!
  • خبر بد برای پرسپولیس؛ سلطان پیش‌بینی کرد!
  • درخشش شطرنج‌بازان خراسانی در مسابقات قهرمانی کشور
  • صفحه نخست روزنامه‌های استانی - چهارشنبه ۲۹ فروردین