Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین ، در رابطه با ویروس کرونا علائم جدیدی هم تعریف شده است که این علائم یکی پس از دیگری مرموزتر و خطرناک تر به نظر می رسند. یکی از بحث برانگیزترین علائم در رابطه با کرونا و البته دوران بعد از بهبودی این است که می تواند بر روی مغز و اعصاب تاثیر بگذارد و باعث شود فرد دچار مشکلات حادی نظیر سرگیجه های دائمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه با دکتر امیرحسن خواجوی متخصص مغز و اعصاب همکلام شدیم. وی در گفت و گویی با جام جم آنلاین عنوان کرد: طیف وسیعی از علائم را می توان برای کرونا در نظر گرفت. برخی از این علائم در دوران ابتدای بیماری و برخی از آنها پس از بهبودی به وجود می آیند. یکی از این علائم که البته بیشتر اختصاص به دوران بعد از بهبودی دارد تاثیر منفی بر روی سیستم اعصاب مرکزی است که البته در این باره باید مطالعات بیشتری صورت بگیرد و نباید به نتایج مطالعات کنونی اکتفا کرد.

دکتر خواجوی گفت: سردرد، سرگیجه و از دست دادن حس بویایی و چشایی از علائمی هستند که کم‏ کم پیش زمینه بروز مشکلات مغزی در فرد مبتلا را محتمل کردند. یک فرد مبتلا به کرونا ممکن است دچار تشنج شود و هوشیاری خود را از دست بدهد که البته این وقتی اتفاق می افتد که فرد به مرتبه شدیدی دچار شده باشدکه سیستم ایمنی بدن به شدت به عفونت پاسخ می دهد.

این پزشک متخصص مغز و اعصاب افزود: احتمال آسیب به سیستم اعصاب مرکزی وجود پس از ابتلا و بهبودی وجود دارد و این مشکلات نزد برخی از افراد بیشتر است، یعنی افرادی که دچار دیابت ، فشار خون ، بیماری قلبی و عروقی هستند و علاوه بر آن سن بالایی دارند. این افراد ممکن است حتی دچار سکته مغزی هم شوند.

وی با بیان اینکه آماری از افرادی که پس از بهبودی از کرونا دچار مشکلات مغزی شده اند فعلا در کشور وجود ندارد بیان داشت: ویروس اختلال انعقادی در فرد به وجود می آورد و باعث آسیب به عروق می شود که سکته را رقم می زند.

دکتر خواجوی در ادامه گفت: اینطور که ویروس کرونا پیش می رود به نظر می رسد به زودی دارای علائم ناشناخته دیگری هم خواهد شد. اکنون چیزی که اهمیت دارد مسئله به وجود آمدن مشکلات مغزی در فرد بهبود یافته است. اگر این فرد به موقع درمان شود به سرعت بهبود می یابد و مشکلات بیشتری او را تهدید نخواهد کرد.

پزشک متخصص مغز و اعصاب یادآور شد: افرادی که پس از بهبودی از کرونا علائمی نظیر سرگیجه، سردرد، فراموشی و ... را پیدا می کنند به سرعت دوباره به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه کنند و هرگز این علائم را دست کم نگیرند.  

دکتر خواجوی در پایان گفت: پاندمی کرونا هنوز برای ما معضل است. مسئله گذشت زمان برای برخی به معنای این است که یک مشکل یا حل شده و یا اینکه کمتر شده اما هرگز در رابطه با کرونا نباید چنین عقیده ای وجود داشته باشد. این بیماری به شدت گذشته در جامعه حضور دارد و به نظر هر چه سریع تر باید قوانین محدود کننده مجددا اعمال شود.

هیلدا حسینی خواه / جام جم آنلاین 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا مغز پاندمیک مغز و اعصاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۵۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌های ایمنی پزشکی قانونی به شهروندان هنگام صاعقه

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان هنگام وقوع صاعقه توصیه هاییبه شهروندان اعلام کرد.

محمد مالمیردر این خصوص گفت: مسأله اصلی در هنگام بروز صاعقه این است که بدانیم در برابر این پدیده طبیعی و خطرات احتمالی آن چه کاری انجام دهیم؟ برای مثال هنگام بروز صاعقه اگر در نزدیکی پنجره بودید باید چه کاری انجام دهید؟ در گام نخست تمام پنجره‌های خانه و یا ساختاری که در آن پناه گرفته‌اید را به دقت ببندید. پس از آن فضاهای داخلی‌تر خانه را برای اقامت کوتاه مدت خود انتخاب کنید. اما چرا باید از نزدیک شدن به پنجره‌ها پرهیز کرد؟ جالب است بدانید که پنجره مسیری کاملاً مستقیم و در عین حال راحت را برای سفر صاعقه فراهم می‌آورد و احتمال خطر برای ساکنان افزایش خواهد یافت.

او تصریح کرد: اگر تحت هیچ شرایطی نمی‌توانید خود را به یک پناهگاه امن برسانید، باید به هر طریقی احتمال وقوع آسیب را از بین ببرید. صاعقه معمولاً در ارتفاعات بالا با نزدیک‌ترین جسم برخورد می‌کند، پس اگر ممکن است به سوی طبقات پایین‌تر حرکت کنید و تا جایی‌ که می‌توانید ارتفاع را کاهش دهید همچنین از حضور در فضاهای باز که اجسام بلندتر از شما در آن وجود ندارد، خودداری کنید، از جمله مهمترین این گروه محیط ها می‌توان به زمین فوتبال اشاره کرد، از قرارگیری در معرض اجسامی مانند درخت و یا تیرهای برق به شدت خودداری کنید.

مالمیر توصیه کرد که به وسایل محافظت نشده مانند قطعات آهن و تیرهای فلزی بلند نزدیک نشوید، دستگاه‌های الکتریکی همراه خود را خاموش کرده و از درختان تک و بلند، تپه‌ها، تیرک‌ها، سیم برق هوایی، فنس‌ها، لوله‌های فلزی آب، مناطق و علف‌زارهای مرطوب و جویبارها و مکان‌های پرآب و رودخانه‌ها دور شوید و از آنها فاصله بگیرید.

اوبا تأکید بر اینکه ایستادن زیر درخت روی تپه هنگام صاعقه خطرناک‌ترین اقدام است، مطرح کرد: اگر در فضایی باز هستید و احتمال وقوع صاعقه را می‌دهید، پناهگاه‌های امن منطقه را شناسایی کنید، در واقع آینده‌نگری اصلی مهم برای پیشگیری از آسیب‌های احتمالی صاعقه به شمار می‌رود.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان ادامه داد: همواره برای مقابله با شرایط بحرانی آماده باشید، یکی از جنبه‌های این آمادگی، در اختیار داشتن جعبه کمک‌های اولیه مجهز خواهد بود همچنین ممکن است طی وقوع صاعقه با قطع برق مواجه شوید از این رو بهتر است منابعی کمکی به همراه داشته باشید.

او اضافه کرد: برای آن که به یکی از مصدومان رعدوبرق کمک کنید، خود را در معرض خطر مستقیم قرار ندهید. بهتر است تا زمانی‌ که احتمال خطر جدی وجود دارد صبر کنید و یا مصدوم را به محلی ایمن انتقال دهید. جالب است بدانید که صاعقه ممکن است یک محل مشابه را چندین‌بار مورد اصابت قرار دهد.

مالمیر بیان کرد: چنانچه فردی دچار صاعقه‌زدگی شد، اطرافیان باید بلافاصله وضعیت علامت‌های حیاتی او را بررسی کنند و در صورتی که دچار ایست قلبی شده است، عملیات احیاء را انجام دهند، تماس با مراکز امدادی نیز برای انتقال سریع بیمار به بیمارستان باید انجام شود، زمان ایمن برای خروج از خانه، محل کار یا پناهگاه پس از فروکش کردن طوفان و رعدوبرق، نیم ساعت پس از شنیدن آخرین صدای رعد است.

او مطرح کرد: موضوع اصلی این است که عده زیادی از افرادی که دچار صاعقه‌زدگی می‌شوند، از این خطر جان سالم به درمی‌برند اما عده‌ای دیگر چندان خوش‌شانس نیستند و حتی پس از بازگشت به زندگی با احیای قلب امکان دارد در اثر هایپوکسی مغزی (دریافت کم اکسیژن به وسیله سلول‌های مغزی) یا خونریزی و ضایعه‌های متعدد شکمی جان خود را از دست دهند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان با اشاره به مرگ چوپان ۱۹ ساله‌ای در صحرای روستای کرفس بر اثر برخورد صاعقه با وی گفت: براساس اظهارات همراهان، دیروز صاعقه از سر این جوان وارد شده و از پای چپش خارج شده و از ناحیه ورودی و خروجی دچار سوختگی شدید شده بود.

وی به آمار برق‌گرفتگی در سال ۱۴۰۲ و جان‌باختن ۱۸ مرد و دو زن و مقایسه آن با سال ۱۴۰۱ و مرگ ۹ مرد اشاره کرد و یادآور شد: متأسفانه شاهد افزایش چشمگیر آمار برق‌گرفتگی در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • زمان صاعقه چگونه رفتار کنیم؟
  • رایج‌ترین علائم ام اس را بشناسید
  • توصیه‌های ایمنی پزشکی قانونی به شهروندان هنگام صاعقه
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها
  • هشدار متخصصان: آنفلوآنزا به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد
  • ازدواج، آسیب‌ها و راه‌حل‌ها در دانشگاه آزاد یاسوج برگزار شد
  • آب شرب شهر کنارک پایدار شد