Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-24@16:13:34 GMT

همزیستی مسالمت آمیز مسلمانان؛ ضرورتی ناگزیر

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۰۲۱۵۱

همزیستی مسالمت آمیز مسلمانان؛ ضرورتی ناگزیر

حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب:

سید حسن عبدالله البیتی Hassan Albeity رییس شبکه رادیویی Pwani در کشور کنیاست. او تا کنون دو مرتبه به ایران سفر کرده است و با آراء تقریبی امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب آشنایی دارد؛ در ادامه یادداشت این اندیشمند کنیایی می آید:

بدون تردید تفاوت های غیر قابل انکاری در میان میان فرق و مذاهب اسلامی وجود دارد که بعضا زمینه ساز تفرقه در جهان اسلام بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، وجود ارزش های مشترک فرهنگی در میان مسلمانان عاملی برای نادیده گرفتن این اختلافات و ایجاد مودت و دوستی در امت اسلامی بوده است؛ به عنوان مثال مسلمانان در ماه رمضان در نقاط مختلف جغرافیایی جهان با هر اعتقاد و آداب و رسوم منحصر به خود به استقبال این ماه الهی می‌روند و با برگزاری این آیین مذهبی می کوشند بر اختلافات موجود فائق آمده و به سنت صلح و دوستی که از جمله توصیه های دین اسلام است، عمل کنند. هر چند که ممکن است بعضا در میان علمای مسلمان درباره برخی از روش های اجرای این آیین مذهبی از جمله موضوع استهلال اختلافاتی به وجود آید اما با این حال جلوه های شکل گرفته از وحدت میان مسلمانان بر این اختلافات جزئی غلبه می کند.

البته نباید از این نکته غافل شد که به رغم وجود یک نمای کلی از اتحاد در جهان اسلام، پیروان برخی فرق مذهبی مانند وهابیون مسیر خود را از سایر پیروان مسلمان جدا کرده و بر نحوه اجرای مراسم مذهبی سخت گیری کرده و حساسیت های خاص خود را دارند. در آفریقا معمولا شیعیان در همه مساجد نماز می خوانند اما وهابیون این گونه نیستند. صوفی ها در مساجد هستند و به صورت فرادی نماز می خوانند اما در مراسم ها و مناسباتی همچون افطار های ماه رمضان شرکت می کنند این در حالی است که وهابیون مشکلاتی برای سایرین ایجاد می کنند؛  مثلا پیروان وهابیت در مناسبتی مانند محرم که شیعیان در آن ایام از وقایع کربلا سخن میگویند، سعی کرده اند با برگزاری مراسم های مشابه و موازی در همان تاریخ ها توجهات را به سمت و سوی خود کشیده و مواردی جز وقایع کربلا را مطرح کنند.

ایجاد همگرائی در میان مسلمانان جهان اسلام از طرق مختلفی صورت می گیرد و مسمانان می توانند در این دوران به واسطه گسترش شبکه های مجازی و وسایل ارتباط جمعی با یکدیگر از راه دور ارتباط برقرار کنند و مباحث و دغدغه های خود را به بحث بگذارند. همچنین می توان از ظرفیت شبکه های مجازی برای برگزاری مراسم دعای جمعی همچون دعای توسل در روزهای سه شنبه یا دعای کمیل که از طریق ایتسگاههای رادیویی پخش می شود، استفاده کرده و قلوب مسلمانان را به یکدیگر نزدیک ساخت.  مردم بعد از شنیدن ادعیه مشتاق می شوند و میپرسند چه کسی این مضامین توحیدی را نوشته و پاسخ ما روشن کننده مشی امامان بزرگوارمان است. هم چنین می توان در سایر مناسبت ها از جمله شهادت و ولادت به بیان مواضع و آراء آن بزرگواران پرداخت.

البته این ابزار نوین ارتباطی خالی از آسیب هم نیست؛ به عنوان مثال برخی از جریان های مشکوک و تفرقه افکن، معدودی از عکس های شیعیان را که از شیوه های مردود عزاداری انداخته شده است، به طور گسترده در شبکه های مجازی منتشر کرده و دشمنان از آن سوء استفاده میکنند. یا در مورد دیگری یاسر الحبیب توهین هایی علیه مقدسات اهل سنت مطرح کرد که در هر دو مثال خوشبختانه علمای فهیم شیعه با حضور به موقع خود درباره این موارد و عکس ها به توضیح پرداخته و تاکید کردند که این تفکرات ارتباطی با افکار و عقاید شیعیان ندارد.

ضروری است که نمایندگان رسانه در جوامع مسلمان به تولید محتوای سازنده برای شبکه های مجازی بپردازند و بتوانند زمینه ایجاد یکدلی و اتحاد میان نسل های جدید مسلمان را که ضرورتی ناگزیر است، حتی از راه دور فراهم کنند.
 
انتهای پیام/

به قلم: سید حسن عبدالله البیتی
ترجمه:سید مهدی سید موسوی

منبع: تقریب

کلیدواژه: شبکه های مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۲۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادای احترام رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم»

رئیس جمهور در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر خود به پاکستان، به شهر کراچی به عنوان مرکز ایالت سند سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح، به مقام «قائد اعظم» و رهبر استقلال این کشور ادای احترام کرد.

به گزارش مشرق، سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز - سه‌شنبه - در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر به پاکستان، پس از سفر به ایالت پنجاب و شهر لاهور، به کراچی مرکز ایالت سند نیز سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح «قائد اعظم» و پدر استقلال این کشور، با تقدیم تاج گل و قرائت فاتحه به مقام وی ادای احترام کرد.

محمدعلی جناح ملقب به قائد اعظم در ۲۵ دسامبر سال ۱۸۷۶ در یکی از محله‌های کراچی به دنیا آمد. پدرش بازرگان و خواهرش «فاطمه» یکی از مبارزان دوران استقلال پاکستان و هندوستان بود. وی در سال ۱۸۹۵ از دانشگاه انگلیس فارغ التحصیل شد و بعد از دریافت مدرک دکترای قانون، فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.

جناح در سال ۱۸۹۶ به کنگره هند پیوست و در سال ۱۹۱۳ به عضویت «حزب آل اندیا مسلم لیگ» که توسط مسلمانان هند تشکیل شده بود درآمد. وی در سال ۱۹۱۶ بعد از برگزاری اجلاس ویژه حزب مسلم لیگ در شهر «لکهنو» به عنوان رهبر این حزب انتخاب شد.

محمدعلی جناح نقش مهمی در نزدیکی کنگره هند با حزب مسلم لیگ برای بیرون کردن انگلیس از هندوستان داشت. در سال ۱۹۲۹ جناح در گزارشی به عنوان «گزارش نهرو» بر ۱۴ نکته اساسی درباره حقوق مسلمانان تأکید کرد که بعدها مقدمه‌ای برای تشکیل یک کشور مسلمان شد.

جناح تمام عمر خود را صرف حمایت از حقوق مسلمانان شبه‌قاره کرد و چون مسلط به قانون بود تلاش‌های وی به ثمر نشست و سرانجام توانست کشور پاکستان را تشکیل دهد.

با ورود محمدعلی جناح به حزب کنگره ملی هند که برای کمک به انگلیسی‌ها تأسیس شده بود، فعالیت‌های این حزب که مقرر بود متناسب با منافع انگلیسی‌ها باشد، مخالف اهداف آنان عمل کرد. مسلمانان هم برای حفظ منافع خود حزبی به نام مسلم لیگ را تأسیس کردند. این دو حزب راه استقلال را هموار نمودند و فعالیت‌های جناح به استقلال پاکستان منجر شد. جناح از تعصب‌های فرقه‌ای دوری می‌کرد و به همین خاطر یکی از بهترین نمایندگان اتحاد مسلمانان با هندوها به شمار می‌رفت.

در مارس ۱۹۲۷ جناح توانست طرح‌های مسلمانان دهلی را تدوین کند اما در طرح مربوط به قانون اساسی حق رأی دادن از مسلمانان گرفته شد و کارهای جناح بی‌نتیجه ماند. در سال ۱۹۲۹ محمدعلی جناح طرح معروفی را در ۱۴ ماده تنظیم کرد و به کنگره داد. گنگره ملی هند به طرح ۱۴ ماده‌ای جناح چندان توجه نکرد. او پس از این ناکامی‌ها به لندن رفت و از دور فعالیت‌های اجتماعی سیاسی شبه قاره را دنبال می‌کرد.

در ۱۹۴۰ محمد علی جناح بیمار شد و در سال ۱۹۴۷ درست یک سال بعد از تشکیل کشور مستقل مسلمان به عنوان پاکستان در سپتامبر سال ۱۹۴۸ دار فانی را وداع گفت، اما فداکاری‌های او برای تشکیل یک کشور مستقل مسلمان همیشه در یاد و خاطره مسلمانان شبه‌قاره باقی خواهد ماند.

دیگر خبرها

  • یورش شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی/حرم ابراهیمی به روی مسلمانان بسته شد
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند محقق ایرانی استنفورد
  • سرکوب جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی در آمریکا
  • رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم» ادای احترام کرد
  • ادای احترام رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  • انتقال موفقیت‌آمیز نمک‌گیر برقی ۶۰ تنی در نفت و گاز مارون
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • تنبیه رژیم منحوس صهیونیستی ضرورتی انکارناپذیر و قانونی بود
  • سپاه پاسداران مظهر اقتدار جهان اسلام