Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-16@16:44:51 GMT

مضرات نوشیدن بیش از حد قهوه

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۰۷۶۸۱

مضرات نوشیدن بیش از حد قهوه

کافئین به عنوان یک نوشیدنی محبوب در سراسر جهان، با مصرف بیش از اندازه عوارضی خطرناک و در برخی موارد مرگ به همراه خواهد داشت.

کافئین بیشترین محرک روانشناختی در جهان است و تنها ماده‌ای است که مقدار آن در هیچ کجا اعم از چای، قهوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا تنظیم نمی‌شود، اما در حالی که بیشتر مردم کافئین را در دوزهای ایمن و تعدیل شده مصرف می‌کنند، اما پودر خالص و غلیظ آن بسیار قدرتمند بوده و در صورت مصرف بیش از حد آن بسیار خطرناک خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته سازمان جهانی غذا و دارو (FDA) یک قاشق از پودر کافئین معادل 28 فنجان قهوه است و به همین دلیل فروش مکمل‌های کافئین دار در بسیاری از کشورهای جهان ممنوع شده است. این ممنوعیت به دلیل مرگ‌های متعدد در سالهای اخیر به وجود آمده است.

گزارشی جدید به سرپرستی دکتر ربکا هارستن نشان می‌دهد که در صورت مصرف زیاد کافئین چه اتفاقی می‌افتد. این گزارش در مورد یک بیمار 26 ساله که مقدار دو قاشق چایخوری ( تقریبا 20 گرم) پودر کافئین مصرف کرده است. این میزان معادل 50 تا 60 فنجان قهوه است که به گفته هارستن و همکارانش این میزان بیشتر از مقدار لازم برای کشتن یک فرد است.

به گفته محققان مصرف بیش از 1 تا 2 گرم باعث ایجاد اثرات سمی چشمگیری در بدن میشود. در اثر مصرف بیش از 5 گرم کافئین یا غلظت خون بیش از 80 میلیگرم بر لیتر، اثرات کشنده آن ظاهر می‌شود. در بیمار میزان کافئین به 147 میلیگرم بر لیتر و دوز کشنده رسید. پیش از درمان فرد بیمار دچار علائمی چون تنگی نفس، تعریق، اضطراب و مشکلات تنفسی ضربان قلب غیرطبیعی و بالا و فشار خون پایین بود که تحت درمان پزشکان قرار گرفت.
نوار قلب او نشان داد که نوعی آریتمی غیرطبیعی در قلب به نام تاکی کاردی بطنی چند مورفیک وجود دارد و آزمایشات نشان می‌دهد که نوعی اسید به نام اسیدوز متابولیک به همراه آلکالوز تنفسی(عدم تعادل دی اکسید کربن و اکسیژن در خون) وجود دارد. تعداد گلبولهای سفید خون نیز افزایش یافته بود.

بیمار پس از مراجعه به بیمارستان به منظور از بین بردن مسمومیت ناشی از کافئین تحت مراقبت‌های شدید قرار گرفت.

به گفته محققان، با این که هیچ دستورالعمل رسمی مبنی بر مصرف بیش از حد کافئین وجود ندارد، اما با توجه به چنین مواردی مصرف زیاد کافئین بسیار خطرناک است./ خبرآنلاین

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مصرف بیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۷۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهوه خورها بخوانند

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص تغذیه با اشاره به مصرف روزانه حداکثر دو تا سه فنجان کوچک قهوه، مصرف بیش از حد این نوشیدنی را برای بدن مضر دانست.

دکتر هادی عبدالله زاد در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه نوشیدن قهوه با فوایدی برای بدن همراه است، گفت: قهوه یک نوشیدنی است که در رفع خستگی بدن موثر بوده و موجب سرحال شدن و شادابی افراد می‌شود.

وی افزود: این نوشیدنی همچنین موجب افزایش عملکرد بدن شده و در همین راستا ورزشکاران هم از قهوه استفاده می‌کنند.

عبدالله زاد گفت: قهوه همچنین به دلیل وجود کافئین بالا، در افزایش هوشیاری و عملکرد شناختی موثر است و برای همین افراد برای جلوگیری از خواب آلودگی از این نوشیدنی استفاده می کنند.

وی افزود: این نوشیدنی همچنین موجب بهبود پمپاژ خون شده و به دلیل ترکیبات دیگر موجب در آن اکسیژن رسانی به ریه‌ها را بهبود می‌بخشد.

این متخصص تغذیه به تاثیرات قهوه در کاهش وزن هم اشاره و تصریح کرد: مصرف قهوه موجب کاهش اشتها و از طرفی افزایش متابولیسم بدن می‌شود که این دو در کاهش وزن افراد بسیار موثر است و برای همین برخی افراد برای کاهش وزن به مصرف قهوه گرایش پیدا می‌کنند.

عبدالله زاد گفت: تمام فواید قهوه زمانی نصیب افراد می‌شود که در مصرف آن زیاده‌روی نشود و توصیه می‌شود افراد سالم نهایتا دو تا سه فنجان کوچک قهوه در طول روز مصرف کنند.

این متخصص تغذیه گفت: افراد همچنین باید از مصرف قهوه یک ساعت قبل و بعد از غذا خودداری کرده، چرا که موجب کاهش جذب آهن در بدن می‌شود.

عبدالله زاد گفت: قهوه به دلیل کافئین بالایی که دارد در صورت مصرف زیاد موجب افزایش ضربان قلب شده و اضطراب افراد را تشدید می‌کند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اعتیادآور بودن قهوه، گفت: کافئین بالای قهوه در طولانی مدت اعتیادآور است و موجب اختلال در روند خواب افراد و افزایش بی‌قراری در آنها می‌شود، بنابراین در مصرف این نوشیدنی باید احتیاط کرد.

عبدالله زاد مصرف قهوه برای افراد مبتلا به مشکلات گوارشی را زیان آور دانست و افزود: مصرف قهوه موجب تشدید مشکلات گوارشی از جمله رفلاکس معده می‌شود.

این متخصص تغذیه گفت: همچنین مصرف قهوه برای مادران باردار هم توصیه نمی‌شود، چرا که موجب تشدید مشکلات گوارشی در آنها خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا نباید چای پررنگ بنوشیم؟
  • رفع کلسیم از بدن یکی از مضرات مصرف زیاد نمک
  • موافقان و مخالفان نوشیدن قهوه چه می‌گویند؟
  • ترکیب این خوراکی‌ها با آب خطرناک است
  • در چه صورت با مصرف قهوه مسموم می‌شویم؟
  • قهوه خور‌ها بخوانند
  • قهوه خورها بخوانند
  • عوارض مصرف دوغ برای سلامت بدن و موارد منع نوشیدن آن
  • «نوشابه» چه بلایی سر بدن می‌آورد؟
  • چطور بدون نوشیدن قهوه سرحال و هوشیار باشیم؟