Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاظم خاوازی گفت: با توجه به اهمیت ویژه آب در استان کرمان، چاره ای دیگر جز حرکت به سمت یک الگوی کشت تثبیت شده نداریم؛ الگوی کشت معین بدین معنا است که یک گیاه و یا هر محصول کشاورزی در کجا کاشته شود تا حداقل ریسک و حداکثر سود را در شرایط موجود داشته باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی شامگاه گذشته در نشست تشکل ها و فعالان بخش کشاورزی در اتاق بازرگانی استان کرمان اظهار کرد: برای اینکه مشکلات بخش صادرات با شدت و سرعت بیشتری پیگیری شود، در این وزارتخانه شورای راهبردی صادرات را راه اندازی کردیم و تا هفته آینده جزئیات آن را ابلاغ می کنیم، قول می دهم ستاد عالی پسته را در سطح وزارتخانه راه اندازی کنیم و این کار را می کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در شرایطی که ویروس کرونا در کشور و جهان شیوع پیدا کرده بود با اینکه تمهیدی برای بخش کشاورزی اندیشیده نشده بود، پنج رسته آسیب دیده در بخش کشاورزی شناسایی شدند تا مانند سایر رسته های دیگر بحث های استمهال وام و بیمه آنها حل شود و به زودی جزئیات آن ارائه می شود.

وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد: وزارت جهاد کشاورزی ۲ تن از معاونان این وزارتخانه  را معین استان کرمان قرار می دهد، این افراد مکلف هستند الگوی کشت در استان کرمان را تعیین کنند.

تعیین الگوی کشت تثبیت شده تنها راهکار حوزه کشاورزی در بحران کم آبی

خاوازی  بیان کرد: با توجه به اهمیت ویژه آب در استان کرمان، چاره ای دیگر جز حرکت به سمت یک الگوی کشت تثبیت شده نداریم؛ الگوی کشت معین بدین معنا است که  یک گیاه و یا هر محصول کشاورزی در کجا کاشته شود تا حداقل ریسک و حداکثر سود را در شرایط موجود داشته باشد.

وی ادامه داد: برنامه الگوی تولید محصولات کشاورزی برای کشت پائیزه در حال تدوین است و بیش از ۹۰ درصد مطالعات این برنامه انجام شده، تنها لایحه سیاسی و سیاست گذاری آن باقی مانده است تا الگوی تثبیت کشت در سطح کشور انجام شود.

وزیر جهادکشاورزی عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد طرح زنجیره های کشاورزی در استان های مختلف را اجرا کند، در این راستا همه باید کمک کنند تا یک تصمیم بسیار خوبی در ارتباط با زنجیره ها در استان کرمان اتخاذ شود.

خاوازی تاکید کرد: اگر تعیین الگوی کشت با موفقیت همراه نشد، با توجه به وضعیت موجود همه نقاط، بخش ها و حلقه هایی که دچار مشکل هستند، مشکلات شناسایی می شوندتا بر اساس اولویت بتوانیم تسهیلات کم بهره بانک کشاورزی را در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

قول وزیر کشاورزی برای خودکفایی ۲۰ درصدی بذر هیبرید در کشور

وی یادآور شد: ما توانسته ایم در تولید بذر هیبرید در کشور به ۲ درصد ضریب خوداکتفایی رسیده ایم، در این راستا قول می دهیم با برنامه ریزی های در نظر گرفته شده، تولید بذر هیبرید را در داخل کشور به ۲۰ درصد برسانیم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: تا پایان سال جاری برای محصول خیار، فلفل و بادمجان ۲ رقم تجاری معرفی خواهیم کرد و در سال آینده این تعداد محصولات به پنج رقم تجاری خواهد رسید و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد تا یکی از عقب ماندگی های بخش کشاورزی در این زمینه جبران شود.

خاوازی ابراز کرد: صنعت دام و طیور ما یک صنعت بزرگ است و تقریبا ۸۰ میلیون تن نهاده در اختیار این صنعت قرار می دهیم، از این مقدار حدود ۱۵ میلیون تن از خارج کشور وارد می شود که فشار زیادی را به کشور وارد می کند.

وی در پایان با اشاره به تفویض اختیارات به استاندار و مدیران استان کرمان خاطرنشان کرد: مساله نحوه تفویض اختیار هنوز شفاف نیست، بنابراین استانداران و مدیران استانی باید مشخص کنند در چه مورد به تفویض اختیار نیاز دارند تا ما بتوانیم به آن ها در این زمینه کمک کنیم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: استان کرمان جهاد کشاورزی بخش کشاورزی بذر هیبرید وزیر جهاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۰۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ضریب امنیت غذایی ایرانیان با خودکفایی در تولید لاین مرغ آمین

سازمان اقتصادی کوثر در سال‌های اخیر ضمن احیای لاین آرین با تولید لاین مرغ آمین ضریب امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور را بالا برده و دیگر نیازی به واردات مرغ اجداد نداریم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در حالی که بیش از ۹۰ درصد مرغ اجداد جوجه‌یک‌روزه از کشور‌های دیگر تامین می‌شد حال رئیس سازمان اقتصادی کوثر می‌گوید که ایران با دانش متخصصان از واردات اجداد از کشور‌های غربی بی نیاز شد و در زمره هشت کشور دارنده این فناوری استراتژیک قرار گرفته است. ناصر فخاری حتی می‌گوید که ظرفیت صادرات به کشور‌های دیگر نیز ایجاد شده است.

براساس آمار سامانه سماصط در سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۰ درصد بازار جوجه‌یک‌روزه کشور متعلق به سویه راس، آربوراکرز و کاپ بوده که از طریق واردات مرغ اجداد از دو شرکت بزرگ اصلاح نژادی آویاژن و کاپ تامین شده است.

نژاد مرغ ایرانی آرین یا همان لاین ایرانی پس از سال‌ها دوباره احیاء شده است، فعالان دامپروری بهره‌وری نژاد مرغ آرین را پایین می‌دانند، اما منتخصصان کشور می‌گویند که کار اصلاح نژادی پایان نیافته و ادامه دارد.

ناصر فخاری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با تاکید بر اینکه خودکفایی به معنای قطع ارتباط اقتصادی با خارج نیست بلکه مقصود از خودکفایی استقلال اقتصادی و رفع وابستگی به بیگانگان است گفت: موضوع تحریم‌ها نقطه عزیمت این سازمان برای قطع وابستگی‌های کشور به بیگانگان بود و تلاش‌های همکاران سازمان اقتصادی کوثر منجر به خودکفایی‌های بزرگ در حوزه‌های مهم اقتصادی شد.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه با اشاره به تحریم‌های سال ۱۳۹۸ و فرمان مقام معظم رهبری در زمینه توسعه امنیت غذایی کشور تصریح کرد: سازمان اقتصادی کوثر ضمن احیای لاین آرین با تولید لاین مرغ آمین ضریب امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور را بالا برد و به جرأت می‌گوییم امروز تمام مرغ اجداد مورد نیاز کشور در سازمان اقتصادی کوثر تامین می‌شود و در تامین این کالای راهبردی که تولید گوشت مرغ به آن بستگی دارد دیگر نیازی به واردات از کشور‌های دیگر نداریم.

فخاری در مورد خودکفایی در حوزه صنعتی اشاره کرد: شرکت جمکو توانست با تولید سه الکتروموتور عمودنصب، ضدانفجار و فوق سنگین سنکرون ضمن شکستن انحصار تولید این چند کالای پر اهمیت رکود و توقف در برخی صنایع مانند معادن نفت و گاز آب و برق را از چهره تولید ملی بزداید و موجب بهره‌وری و خودباوری شود، به گونه‌ای که میتوان ادعا کرد، در کشور هیچ الکتروموتوری مورد نیاز نیست.

همچنین مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر این سازمان را در امر مولدسازی دارایی‌های راکد پیشقراول عنوان کرد و گفت: مولدسازی غیر از آنکه مطالبه دولت مردمی بود، یک واقعیت و الزام اجتناب ناپذیر نیز به شمار می‌رود.

وی افزود: اگر به دنبال بهره‌وری هستیم بهینه‌سازی منابع یا استفاده بهینه از منابع ضرورت پیدا می‌کند، لذا از ابتدای دوره مدیریت جدید تشخیص دادیم که داشته‌های غیرفعال سازمان مانند: املاک متروکه، خطوط تولید تعطیل و همچنین کارخانه‌ها و کارگاه‌های راکد را در مسیر افزایش توان تولید بکار بگیریم.

 



فخاری ادامه داد: وقتی مولدسازی به عنوان یکی از چند اولویت نخست سازمان اقتصادی کوثر شناخته شد، به شرکت‌های وابسته ابلاغ شد فهرستی از اموال راکد خود تهیه و برای بررسی به سازمان گزارش کنند.

مدیر عامل سازمان اقتصادی کوثر در خصوص مصارف درآمد‌های حاصل از مولدسازی گزارش داد: درآمد‌های حاصل از مولدسازی اموال خارج از چرخه و غیر فعال را در نوسازی و بروزرسانی خطوط تولید، تقویت نقدینگی و سرمایه در گردش شرکت‌های مولد، انجام سرمایه‌گذاری‌های جدید استفاده کردیم.

از مصادیق مولدسازی می‌توان به مولدسازی اراضی راکد سازمان، طی سه پروژه آل یاسین، نجم و ایران ماک به منظور ساخت دو هزار واحد مسکونی مرغوب و با کیفیت؛ مولدسازی سردخانه متروکه شرکت زَربال، برای ساخت پروژه اقامتی گردشگری نوشهر در زمینی بالغ بر هجده هزار مترمربع؛ مولدسازی در چهل محدوده بایر معدنی با هدف بهره برداری فلزاتی از جمله مس و آهن و...؛ مولدسازی دوازده؛ کارگاه استحصال مواد معدنی راکد در شهر‌های اَزنا، خرم آباد، قُروه و... نام برد.

همچنین از دیگر مصادیق این سازمان می‌توان به مولدسازی اراضی راکد شرکت کشت و صنعت خاوردشت، با هدف کشت و برداشت کُلزا؛ مولدسازی خطوط تولید شرکت به چین سامین، بعد از بیست سال رکود و سکون؛ مولدسازی سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر توسط شرکت مرغِ اجدادِ زربال؛ مولد سازی خطوط تولید صنایع لبنی رابتا، وابسته به شرکت شریف آباد؛ راه اندازی دستگاه‌های راکد خط تولید شرکت خوراک دام پارس؛ مولدسازی ده هکتار از اراضی نیروگاه بیستون، برای اجرای طرح سیکل ترکیبیِ نیروگاه زاگرسِ کوثر؛ مولدسازی انبار متروکه فتح و واگذاری آن به شرکت جِمکو برای تولید و تعمیر الکتروموتور‌های سبک، متوسط و سنگین؛ اخذ سیصد جلد سند تک برگ برای اراضی احمدآباد مستوفی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • تحریم فرصتی برای رسیدن به خودکفایی
  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز
  • پیگیری ترک فعل دستگاه‌ها در حوزه حدنگاری کرمان
  • افزایش ضریب امنیت غذایی ایرانیان با خودکفایی در تولید لاین مرغ آمین
  • مشکلات بانوان را باید با راهکار‌های استانی و بومی مرتفع کرد
  • داوری: در تولید بذر هیبرید خیار به رقم ۱۰ میلیون عدد در سال نزدیک شده‌ایم
  • خودکفایی در تولید مواد شوینده خبر خوش معاون وزیر صمت
  • خودکفایی در تولید مواد شوینده خبر خوش معاون وزیر صمت + فیلم