Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس صنف شاغلان و معلمان غیردولتی استان گیلان از ناعدالتی در پرداخت حق‌الزحمه آموزگاران خبر داد و گفت: بیش از ۸ هزار نفر نیروی آزاد شاغل در مدارس غیردولتی گیلان مشغول فعالیت هستند. ۰۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۲ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

لیلا ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با بیان اینکه بیش از 10 هزار معلم غیردولتی در گیلان مشغول به تدرس هستند اظهار داشت: از این میزان بیش از 8 هزار نیروی آزاد شاغل در مدارس غیردولتی هستند که میانگین حقوق آموزگاران آن 300 تا 400 هزار تومان و حق‌الزحمه دبیران متوسطه اول و دوم پنج هزار تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس صنف شاغلان و معلمان غیردولتی استان گیلان از کمبود معلم در مدارس دولتی به میزان 190 هزار سخن گفت و عنوان کرد: برای جبران اجحافی که تا الان در حق نیرو‌های آزاد شاغل شده و جهت بهره‌مندی از توان این معلمان آموزش دیده می‌توان کمبود نیروی انسانی معلمان غیردولتی را از طریق آنان جبران کرد. 

ابراهیمی به‌کارگیری معلمان غیردولتی را که مراحل گزینش را پشت سر گذاشته‌اند را مورد تأکید قرار داد و بیان داشت: این معلمان به دلیل دارا بودن سابقه تدریس، تعهد، تخصص و تجربه بهترین گزینه برای جبران کمبود نیروهای انسانی آموزش و پرورش هستند، چرا که در سال‌های تدریس محک خورده و دوره‌های ضمن خدمت را گذرانده‌اند.

نماینده ولی‌فقیه در استان یزد: توجه معلمان به تربیت دینی دانش‌آموزان افزایش یابدافزایش 50 درصدی حوزه‌های امتحانی در کهگیلویه و بویراحمد؛ ساماندهی معلمان اینترنتی می‌شودرایزنی مجلس برای اجرای کامل طرح رتبه‌بندی معلمان / افزایش 68 درصدی حقوق معلمان کافی نیست

وی با اشاره به اینکه استخدام این دسته از نیروهای آماده به کار هزینه آموزش معلمان جدید‌الورود را از دوش دولت بر می‌دارد خاطرنشان کرد: امکان ایجاد ضریب امتیاز برای معلمان غیر‌دولتی استان گیلان در آزمون‌های آموزش و پرورش یکی دیگر از مطالبات و خواسته‌های معلمان غیردولتی است که انتظار داریم محقق شود.

رئیس صنف شاغلین و معلمان غیردولتی گیلان از بخشنامه آموزش و پرورش و الزامی بودن صدور کارت پرسنلی برای کلیه کارکنان مدارس غیردولتی خبر داد و گفت: برخی مدیران نسبت به این موضوع بی‌تفاوت‌ هستند و یا اگر برای معلمی کارت پرسنلی صادر شود اعتبار آن فقط دو سال است که باید به مدت پنج سال بدون قید نام مدرسه ارتقاء یابد.

ابراهیمی با بیان اینکه اغلب معلمان و شاغلین در مدارس غیردولتی از بیمه‌ آموزشی برخوردار نبوده و برخی ها با حقوق اندک خود، به ناچار در بیمه مشاغل آزاد و زنان خانه‌دار خود را بیمه کرده‌اند بیان داشت‌: حقوق دریافتی معلمان با حقوق ثبتی در سامانه مشارکت‌ها به مقدار قابل توجهی متفاوت بوده و به هیچ عنوان حقیقی نیست. 

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد، این رقم ثبت شده رقمی کذایی، غیرواقعی و چند برابر حقوق پرداختی است اظهار داشت: امکان استفاده هیچ یک از مزایا و امکانات شاغلین در مدارس دولتی نظیر فیش حقوقی برای اخذ وام بانکی، ضمانت، استفاده از امکانات رفاهی و مانند این‌ها برای شاغلین مدارس غیردولتی وجود ندارد.

رئیس صنف شاغلین و معلمان غیردولتی استان گیلان از عدم یا سلیقه‌ای بودن ثبت اسامی معلمان در سامانه آموزش و پرورش انتقاد کرد و ابراز داشت: این موضوع موجب شده سابقه‌ای برای این دسته از معلمان لحاظ نشود افزود: شرکت در دوره‌های ضمن خدمت برای شاغلین مدارس غیردولتی ارزشی ندارد زیرا سابقه‌ای برای آنان در نظر گرفته نمی‌شود.

ابراهیمی با اشاره به اینکه به علت نداشتن امنیت شغلی، گاهی مشاهده می‌شود معلمانی که تخلفات مدرسه خود را به مراجع ذیربط اطلاع داده‌اند به علت روابط مدیران یا مؤسسان با مسئولان امر برکنار شده‌اند عنوان کرد: از طرفی مدیر مدرسه متخلف اقدام به اطلاع‌رسانی بین مدارس دیگر کرده تا از به‌کارگیری معلم در مدارس جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه معلمان غیردولتی در انتخاب به عنوان معلم نمونه جایگاهی ندارند و به فرض انتخاب از هیچ تشویق مادی و معنوی ادارات کل برخوردار نمی‌شوند گفت: باید شیوه‌‌ای اتخاذ شود تا معلمان غیردولتی از حضور سی ساله خود و پرشدن 24 ساعت تدریس در هفته خاطر جمع بوده و هرسال اضطراب بیکار شدن خاطرشان را آزرده نکند.  

رئیس صنف شاغلین و معلمان غیردولتی استان گیلان تشکیل کمیته مستقل جهت نظارت بر امور معلمان غیردولتی را مهم برشمرد و ابراز داشت: حذف تمامی قراردادهای صوری و یک طرفه و ایجاد قرداد تعریف شده از طرف نهاد ذیربط، به شکلی که جایی برای ارائه قراردادهای جعلی وجود نداشته باشد بسیار لازم و ضروری است.

وی رسمی نبودن و نداشتن امنیت شغلی در مدارس غیردولتی را متذکر شد و بیان داشت: معلمان باردار و یا کسانی که فرزند شیرخوار دارند از مدارس کنار گذاشته می‌شوند و یا ساعت تدریس‌شان به شدت کاهش می‌یابد، که این امر مخالف بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر کمک به مادران شاغل و تشویق برای فرزندآوری در راستای سیاست‌های جمعیتی است. 

به گزارش تسنیم، نزدیک به 7 هزار معلم نیروی آزاد شاغل در مدارس غیردولتی گیلان در حالی در ناعادلانه‌ترین شرایط مشغول به کار بوده که از حقوق کم و ناعادلانه، عدم امنیت شغلی و بیمه رنج می‌برند و بدیهی است که این حد بی‌توجهی به این تعداد از قشر فرهیخته در استان و کشور زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.

از سوی دیگر نقش و جایگاه معلمی هم‌طراز با انبیاء تعریف می‌شود چرا که وظیفه او تعلیم و تربیت انسان است و چه زیبا معمار کبیر انقلاب اسلامی سخن فرمودند که انسان امانت معلم خواهد بود.

سال‌هاست که در کشور عزیزمان سالروز شهادت استاد شهید مطهری را بهانه‌ای برای بزرگداشت مقام معلم می‌خوانند و هفته‌ای را در تکریم مقام شامخ او در تقویم شمسی این مرزوبوم نقش بسته‌اند اما در این میان، نام معلمان بی‌شناسنامه‌ای در سیستم آموزشی کشور در گمنامی نقش بسته است که با بدترین وضع موجود و در مبهم‌ترین آینده کاری عشق را تقدیم دانش‌آموزان‌شان می‌کنند.

پس از گذشت سال‌ها از عمر مدارس غیردولتی در ایران، معلمان شاغل در این مدارس از مشکلات متعددی از جمله عدم دریافت حقوق قانونی، نداشتن بیمه و عدم امنیت شغلی رنج می‌برند و علاوه بر مشکلات موجود در آموزش‌ و پرورش، یکی از مسائل پیش،روی این وزارتخانه، عدم پیگیری مستمر متولیان، در امر معلمان نیروی آزاد شاغل در مدارس غیردولتی است.

گفتنی است نزدیک به 200 هزار معلم نیروی آزاد شاغل در مدارس غیردولتی کشور و 8 هزار معلم غیر دولتی گیلان در حالی در ناعادلانه‌ترین شرایط مشغول به کار بوده که از حقوق کم و ناعادلانه، عدم امنیت شغلی و بیمه رنج می‌برند.

انتهای پیام/614/ ع

R7877/P/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دولتی استان گیلان غیردولتی گیلان آموزش و پرورش دولتی گیلان امنیت شغلی هزار معلم رئیس صنف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۳۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟

سردرگمی دانش‌آموزان بعد از فارغ‌التحصیلی یکی از چالش‌های مهم آموزش و پرورش است چراکه دانش‌آموزان نمی‌دانند در کدام زمینه استعداد دارند و هدایت تحصیلی به درستی در دوران تحصیل اتفاق نمی‌افتد و گاهی حتی شاهد انتخاب رشته‌های اشتباه هستیم. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، برای حل این مشکل و شناسایی استعداد دانش‌آموزان از همان دوران ابتدایی طرحی در آموزش و پرورش پایه‌گذاری شد که هدف آن هدایت تحصیلی درست دانش‌آموزان بود.

طرح شهاب یا همان طرح «شناسایی وهدایت استعدادهای برتر» طرحی است که در بهمن ماه 86 در راستای تحول بنیادین آموزش و پروش به تصویب هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان رسید. پس از تصویب این طرح، اولین مرحله آن به صورت آزمایشی در سال تحصیلی 92 – 91 و در هفت استان برای 7% دانش‌آموزان در پایه‌های چهارم و پنجم ابتدایی، دوم سوم راهنمایی و اول، دوم و سوم متوسطه اجرا شد.

یکی از اهداف اصلی اجرای طرح شهاب در مدارس، شناسایی حوزه‌های استعدادی دانش‌آموزان و هدایت آن‌ها به نحوی است که همه آن‌ها بتوانند در یک فرصت برابر و بدون قائل شدن امتیازات خاص مادی و تحصیلی به استعدادها و توانایی‌های خود توجه کنند و آن‌ها را رشد و پرورش دهند.

اما آیا بعد از 12 سال این طرح توانسته هدف استعدادیابی را محقق کند؟ از یکی از معلمان پایه ابتدایی تهران پرسیدیم که واقعیت اجرای طرح در مدارس به چه شکل است و در پاسخ گفت: طرح شهاب در راستای استعدادیابی دانش‌آموزان و کمک به انتخاب رشته در مقاطع بعدی اجرا شد. حدودا 12 سال است که این طرح اجرا می‌شود اما کاستی‌های بسیاری دارد. در این طرح معلم باید دانش‌آموزان را در هشت دسته هوشی مورد بررسی قرار دهد. هر کدام از این دسته‌ها 10 بخش دارد که در مجموع 80 بخش می‌شود. مثلا معلم باید بررسی کند که این دانش‌آموز استعداد موسیقی دارد یا خیر یا میزان هوش کلامی و غیره او را بسنجد.

معلم چطور در کلاس‌های 48 نفره استعدادیابی کند؟

وی افزود: امروز به دلیل کمبود معلم و فضای آموزشی، کلاس‌های ما تراکم بالایی دارند و در مدرسه‌ای که من تدریس می‌کنم و واقع در منطقه 16 تهران است، کلاس‌های درس بین 35 تا 48 دانش‌آموز دارند و چطور می‌توان چنین کار پیچیده‌ای را برای هر دانش‌آموز انجام داد؟ علاوه بر این حجم کتاب‌ها هم بسیار زیاد است و تعداد طرح‌هایی که آموزش و پرورش در حیطه وظایف معلم قرار داده، بسیار زیاد است. چطور می‌توان با چنین شرایطی انتظار کیفیت مطلوب در اجرای طرح داشت؟

این معلم توضیح داد: از جهتی این طرح برای اجرا شدن نیازمند جمع‌آوری اسناد بسیار است که با این حجم کاری که معلم دارد، انجام مطلوب آن دشوار است. من به عنوان معلم باید در طول سال ویژگی‌های رفتاری و عملکرد دانش‌آموز را بررسی کنم اما هم تعداد دانش‌آموزان زیاد است و هم من باید تلاش کنم که مطالب کتاب را تا پایان سال تحصیلی به طور کامل تدریس کنم که دیگر زمانی برای اجرای طرح شهاب باقی نمی‌ماند.

معلمان آموزش کافی ندیده‌اند

معلم دیگری موضوع آموزش‌های ناکافی را مطرح کرد و توضیح داد: یکی دیگر از کاستی‌های بزرگ این طرح، آموزش ناکافی برای معلمان است. در کلاس‌های آموزشی که برای معلمان گذاشتند، تنها مباحث تئوری مطرح شد و هیچ فعالیت کارگاهی و عملی نبود که معلم بداند چطور باید طرح را اجرا کند و تنها باید براساس تجربیات و آزمون و خطا پیش برود.

وی افزود: بخش مهمی از این طرح باید توسط مشاور مدرسه و معلم تربیتی انجام شود اما کمبود نیرو باعث شده که عملا مدارس معلم تربیتی یا پرورشی نداشته باشند. برای پر کردن خلا نبود مشاور در مدارس، برای تعدادی از معلمان کارگاه‌های چند روزه برگزار کرده‌اند تا به عنوان مشاور فعالیت کنند اما چه کسی می‌تواند تنها با چند کارگاه کار تخصصی یک مشاور را انجام دهد؟

بی‌توجهی به گزارش‌ها در مقطع متوسطه

این معلم معتقد است که هدف از طرح شهاب این بود که استعداد دانش‌آموزان کشف شود و در قالب گزارشی جامع به مقاطع بعدی ارسال شود اما بعد از اتمام دوره ابتدایی، در دوره متوسطه توجهی به این گزارش نمی‌شود و عملا اهداف طرح تحقق پیدا نمی‌کند. وی در این باره توضیح داد: نتیجه همین می‌شود که بعد از 12 سال همچنان مشکل استعدادیابی و هدایت تحصیلی بر مبنای توانمندی‌های دانش‌آموزان چالش مهمی در آموزش و پرورش است. این پرونده باید در انتخاب رشته به دانش‌آموز کمک کند اما این اتفاق نمی‌افتد.

وی ادامه داد: علاوه بر این به دلیل کاستی‌های موجود معلمان ترجیح می‌دهند که امتیاز کامل هر بخش را به دانش‌آموز بدهند که در مقاطع بعدی دچار مشکل نشود چراکه مثلا وقتی خود من آموزش ندیده‌ام که چطور هوش موسیقیایی کودک را تشخیص بدهم، برای یک کودک امتیازی قرار بدهم که مانع تحصیل او در رشته هنر شود درحالی که شاید واقعا این فرد در حوزه هنر مستعد باشد. معلمان نمره می‌دهند که اگر در مقاطع بعدی ملاک انتخاب رشته این پرونده باشد، دانش‌آموز دچار مشکل نشود.

معلم ابتدایی عنوان کرد: هر سال زمان اجرای طرح را افزایش می‌دهند اما کمکی به اصل موضوع نمی‌کند. امسال هم با وجود اینکه در روزهای پایانی فروردین هستیم و معلمان هم طرح را اجرا کرده‌اند، هنوز فرم‌های مخصوص آن از اداره آموزش و پرورش به مدارس ارسال نشده که گزارش امسال را تکمیل کنند و عملا سرانجام طرح مشخص نیست.

به گزارش ایسکانیوز، اگرچه طرح شهاب هدف و محتوای خوبی دارد اما طرحی که در اجرا شکست بخورد، نمی‌تواند به اهدافش برسد. اگر استعدادیابی در دوره ابتدایی درست انجام نشود، رشته انتخابی در دوره متوسطه هم به درستی انتخاب نمی‌شود و این سردرگمی در زمان انتخاب رشته دانشگاهی هم ادامه خواهد داشت و عملا رشته این اتفاق تا ناکجا می‌رود و شاهد خیل فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خواهیم بود که هنوز نمی‌دانند چه شغلی مناسب آن‌ها است. تعداد بالای دانش‌آموزان، حجم زیاد کتاب‌ها و آموزش‌های بی‌کیفیت و ناکافی معلمان از مهمترین نواقص اجرای طرح است.

منبع: ایسکانیوز

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیروی زمینی ارتش مشغول انسداد نوار مرزی ایران و افغانستان است
  • این افراد معلم می‌شوند
  • تکریم معلمان در خور شان آنان باشد
  • تکریم معلمان در خور شان آنان باشند
  • ۵۰ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی معلمان هزینه شد
  • میزان افزایش حقوق فرهنگیان و استخدام معلم جدید در ۱۴۰۳
  • ۹ هزار معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • تقدیر از معلمان و مدیر مدرسه غیردولتی نمونه نیکان دانش
  • طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟
  • معلمان در دایره فقر؛ حقوق ماهانه 5 میلیون تومان