Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، به تشریح اقدامات صورت گرفته برای برگزاری حج و موضع عربستان در خصوص لغو حج پرداخت و تاکید کرد: مناسب بود که زائران کشورهای اسلامی حتی با درصد کم دراجتماع عظیم حج حضور داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی از سکوت خبری وزارت حج عربستان در خصوص تعیین تکلیف حج و اعزام زائران به سرزمین وحی گلایه و اظهار کرد: وزارت حج عربستان متاسفانه در این مدت همه کشورهای اسلامی را در سکوت خبری قرار داد، درحالی که می توانست با برنامه‌ریزی و اطلاع‌رسانی به موقع و درست زائران را در هر مقطع از آخرین اقدامات مطلع سازد.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا در جهان، امسال امکان حضور زائران با ظرفیت کامل در حج تمتع وجود نداشت، خاطرنشان کرد: شایسته بود که عربستان از کشورهای اسلامی دعوت می کرد تا با همفکری و هم افزایی درباره وضعیت اعزام زائران به حج تمتع امسال تصمیم گیری کنند و سردرگمی وجود نداشته باشد.

وی به آمادگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت برای اعزام زائران متناسب با هر ظرفیتی اشاره کرد و یادآور شد: از زمانی که نام نویسی زائران در بهمن ماه گذشته آغاز شد، برنامه ریزی ها  برای اعزام زائران صورت گرفت و آموزش ها هم در مناطق غیر سفید به صورت غیرحضوری در فضای مجازی شروع شد تا زائران برای عزیمت به این سفر معنوی آمادگی لازم را داشته باشند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به برگزاری حج تمتع امسال تنها با حضور حدود ۱۰ هزار  نفر از اتباع سعودی و اتباع بعضی از کشورهای مقیم عربستان گفت:  گرچه به دلیل برخی محدودیت های به وجود آمده، عربستان به دنبال برگزاری حج با ظرفیت محدود است، اما مناسب بود که از زائران کشورهای مختلف اسلامی برای حضور در این اجتماع محدود هم دعوت کند.

وی ادامه داد: گرچه کرونا باعث برخی محدویت ها شده است، ولی بیشتراعمال حج در فضای باز صورت می گیرد و اگر فاصله گذاری اجتماعی در این اجتماع حفظ می شد، امکان برگزاری حج با ظرفیت بیشتر و در زمان محدود ممکن بود.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه حدود یک میلیون و دویست هزار نفر از زائران ایرانی همچنان در صف انتظار برای اعزام به حج تمتع هستند، تصریح کرد: هر سال زائران منتظر اعلام نوبتشان و اعزام به سرزمین وحی هستند، به همین منظور ما تمامی تلاش ها را انجام می دهیم تا بتوانیم زمینه حضور زائران را در این مراسم معنوی فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: حج یک فریضه الهی است و افراد زیادی آرزو دارند که برای یک بار در عمرشان به چنین سفر معنوی بروند.

وی با توجه به لغو اعزام زائران به حج تمتع، درباره وضعیت زائران امسال گفت: آن دسته از کسانی که قسط اول هزینه حج را پرداخت کرده اند، در صورتی که وضعیت خود را حفظ کنند سال آینده اعزام خواهند شد.

وی افزود: برای کسانی که ثبت نام کرده اند از بانک مرکزی ارز خریداری شده است، چون پول آنان باید تبدیل به ارز می شد، اما اگر کسی برای اعزام در سال آینده شرایط تشرف را ندارد و یا می خواهد انصراف دهد می تواند مراجعه کند و پول خود را پس بگیرد و نفر بعدی در نوبت با پرداخت قسط اول جایگزین می گردد و فرد منصرف در نوبت اعزام و متناسب با شرایط سال اعزام هزینه ها را پرداخت خواهد کرد. 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به انتخاب شعار حج اشاره کرد و به تبیین و تشریح اهداف این شعار پرداخت و تصریح کرد: هر سال برای حج شعاری اعلام و برنامه ها متناسب با این شعار تنظیم می شوند. امسال نیز شعار" حج، معنویت همبستگی و اقتدار اسلامی " انتخاب شده است. 

وی درباره ترویج و تبیین فرهنگ حج در جامعه گفت: برنامه های مختلفی در این زمینه داشتیم، برگزاری همایش ها در موسم عمره و در ایام هفته حج بخشی از این برنامه ها است که هر سال انجام می شود و این برنامه ها توانسته در میان مردم و جامعه تاثیر بسیار خوبی داشته باشد. همچنین براساس رایزنی هایی که با وزارت آموزش و پرروش و نهاد رهبری در دانشگاه ها انجام گرفته است، قرار بر این است که مباحث حج در متون درسی دانش آموزان و دانشجویان گنجانده شود.

حجت الاسلام والمسلمین نواب به برنامه های هفته حج اشاره کرد و افزود: افزون بر برگزاری همایش های مجازی، نمایشگاه های متناسب با هفته حج، تبلیغات شهری و سازمانی، سخنرانی در نمازهای جمعه در مناطق سفید و اطلاع رسانی درباره اهمیت وجایگاه حج از جمله برنامه هایی است که برای این هفته پیش بینی شده است تا فرهنگ معنوی حج در جامعه گسترش بیشتری پیدا کند.

وی با اشاره به تاثیر معنوی حج گفت:  شروع حج با رعایت حقوق مردم و حقوق اجتماعی است، حتی پولی که حاجی برای هزینه حج پرداخت می کند باید پاک و از حرام بدورباشد، باید خالص خالص باشد، اگر خالص نباشد، انسان نمی تواند این پرواز معنوی و روحی را به انجام برساند. دومین ویژگی حج عبودیت است، درس عبودیت در زندگی فردی و اجتماعی مهم است. سومین ویژگی حج اطاعت و اقتداء به رهبری حضرت ابراهیم علیه السلام و ذریه پاک اوست. حاجی وقتی به حج مشرف می شود و لباس احرام می پوشد، درس یکرنگی ، وحدت و همبستگی می آموزد و خادم و مخدوم در کنار یکدیگر قرار می گیرند و یک رنگ می شوند.

 سرپرست حجاج ایرانی در پایان خطاب به زائران گفت: آنچه امسال برای حج اتفاق افتاد، از جمله مواردی است که خداوند می خواهد ما را به این شیوه نیز آزمایش کند، آنچه مهم است این که ما ارتباط خود را با حج و صاحب خانه قطع نکنیم وبا توجه به فرصتی که به ما داده شده است زمینه ای در خود ایجاد کنیم و بتوانیم مقدمات این سفر را در خود بهتر فراهم نماییم. کسانی که در نوبت سفر حج هستند، مناسب است کتاب های تاریخ سرزمین وحی و ائمه را مطالعه کنند و دانش شان را افزایش دهند، همچنین  اسرار و معارف حج بسیار مهم است. زائران با بروز کردن اطلاعات خود می توانند از سفر معنوی حج بیشتر بهره ببرند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حجت الاسلام والمسلمین نواب اعزام زائران برگزاری حج برای اعزام حج و زیارت برنامه ها حج تمتع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۷۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به زائران حج عمره | این ۱۴ قلم دارو در عربستان ممنوع است

به گزارش همشهری آنلاین، سردار رضا بنی‌اسدی‌فر فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا با اشاره به آغاز عزیمت زائران حج عمره به سرزمین وحی پس از وقفه ۹ ساله اظهار داشت: اعزام زائران با امنیت کامل و در آرامش با اعزام نخستین گروه از فرودگاه امام خمینی (ره) شروع شده و در ۱۱ ایستگاه پروازی ادامه خواهد یافت.

این مقام انتظامی ادامه داد: پلیس فرودگاه‌های فرماندهی یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا با آمادگی کامل تا ۱۳ اردیبهشت عملیات رفت را به پایان خواهد رساند.

وی افزود: امسال با هماهنگی صورت گرفته، همه پروازها توسط هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران صورت می پذیرد و بیش از ۵ هزار زائر عمره و خدمه از طریق فرودگاه های مشخص شده، اعزام خواهند شد.

فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا با تصریح بر اینکه پلیس فرودگاه‌های سراسر کشور عملیات حج عمره را به عنوان یک فرصت خدمت به زائران خانه خدا می‌دانند، خاطر نشان کرد: کارکنان پلیس فرودگاه‌ها پس از اعزام زائران عمره، آمادگی لازم را برای برگزاری عملیات حج تمتع کسب می‌کنند.

سردار بنی‌اسدی‌فر همچنین تاکید کرد: ۱۴ قلم دارو در کشور عربستان ممنوع است که زائران باید با آگاهی نسبت به آن، از همراه داشتن این داروها امتناع کنند.

وی افزود: این داروها شامل هیرومرفین، آمپول پتیدین، آمپول مرفین، شربت اکسپکترانت کدئین، قرص و آمپول ترامادون، قرص متیل فنیدات، آمپول و قرص بوپرنورفین، آمپول و قرص دیازپام، قرص استامینوفن کدئین، شربت و قرص متادون است.

کد خبر 846981 منبع: ایرنا برچسب‌ها حج عمره فرودگاه امام خمینی (ره) خبر مهم حج - سازمان حج و زیارت فراجا عربستان

دیگر خبرها

  • همراه داشتن ۱۴ قلم دارو در عربستان برای زائران حج ممنوع است
  • ممنوعیت ۱۴ قلم دارو در کشور عربستان 
  • همراه داشتن این دارو‌ها در عربستان ممنوع است
  • هشدار جدی عربستان درباره حج
  • هشدار به زائران حج عمره | این ۱۴ قلم دارو در عربستان ممنوع است
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • صدور روادید زائران حج تمتع آغاز شده است
  • اعزام زائران عمره به عربستان از ۱۱ ایستگاه پروازی
  • برگزاری المپیاد دانش آموزی و دانشجویی صنعت فرش دستباف گلستان
  • حضور سفیر عربستان در مراسم اعزام اولین گروه زائران ایرانی به حج