Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریدون عباسی با اشاره به اولویت‌های کمیسیون انرژی در مجلس یازدهم، گفت: از آنجا که حوزه آب و انرژی می‌تواند اشتغال بسیاری در کشور ایجاد می‌کنند باید مصوبات مجلس و لایحه بودجه را به سمتی برد -که بیشترین اشتغال از طریق این حوزه‌ها ایجاد شود-، همچنین با جلوگیری از خام‌فروشی، فرآورده تولید کرد نه آنکه نفت صرفا به بنزین تبدیل شود بلکه باید با احداث کارگاه‌های کوچک، قطعات تولید شود چراکه در این شرایط مردم دیگر مجبور به مهاجرت نیستند و در شهرهای کوچک ایجاد اشتغال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضرورت تکمیل زنجیره پایین‌دستی با محوریت ایجاد اشتغال و تولید ثروت ملی

نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی حرکت به سمت تکمیل زنجیره پایین‌دستی صنایع پتروشیمی با محوریت ایجاد اشتغال و تولید ثروت ملی را یکی دیگر از اولویت‌های کمیسیون انرژی عنوان کرد و ادامه داد: صرفه‌جویی در حامل‌های انرژی باید به بحث گذاشته شود چراکه صرفه جویی کمک می‌کند این سرمایه ملی از بین نرود و به فرآورده‌هایی با ارزش صادرات بیشتر تبدیل کند.

وی درخصوص اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، توضیح داد: برخی‌ می‌گویند؛ قیمت فوب خلیج فارس مبنای قیمت حامل‌های انرژی قرار گیرد اما قیمت بنزین در داخل کشور به تناسب کاهش قیمت نفت در فوب خلیج فارس پایین نمی‌آید درواقع نوسانات قیمت فوب خلیج فارس به سمت کاهش، بر قیمت‌های داخلی تاثیر نمی‌گذارد و بیشتر به سمت افزایش می‌رویم.

نظام حقوق و دستمزد نیازمند بازنگری است

عباسی با بیان اینکه نظام حقوق و دستمزد نیازمند بازنگری است، اظهار کرد: افزایش حقوق باید با افزایش قیمت اقلام مختلف متناسب باشد اما در حالی نرخ دلار مرتب بالا می‌رود که افزایش حقوق‌ها صرفا 10تا 15 درصد است.

وی توضیح داد: اگر نمی‌توان حقوق و دستمزد را با عدد بالا برد، باید با در نظر گرفتن "مسکن ارزان قیمت"، تفاوت میان میزان دستمزدها و تورم موجود را کاهش داد چراکه حقوق‌بگیران بخش قابل‌ملاحظه‌ای از حقوق خود را به اجاره مسکن اختصاص می‌دهند به همین دلیل پدر و مادر چند شغله شده‌اند و تاثیر سوء این مهم بر تربیت فرزندان بر کسی پوشیده نیست.

ضرورت توجه به پیوست‌های اجتماعی و فرهنگی پروژه‌های اقتصادی

این نماینده مجلس با بیان اینکه باید از تجربیات سال‌های گذشته درس گرفت، یادآور شد: در سال 72 تا 76 نرخ ارز جهش 41 درصدی داشت که به دنبال آن چند شغله شدن والدین آسیب‌های اجتماعی بسیاری در سال‌های بعد به جای گذاشت و این مسئله به تناوب البته نه به شدت آن سال‌ها در دولت‌های بعدی نیز ادامه پیدا کرد، بنابراین باید پیوست‌های اجتماعی، فرهنگی و...، موضوعات و پروژه‌های اقتصادی را نیز در نظر گرفت به همین دلیل کمیسیون انرژی از کارشناسان مختلف دعوت می‌کند تا برحسب تخصص‌شان توضیحات خود را ارائه دهند.

اصلاح قیمت حامل‌های انرژی باید با حقوق و دستمزدها سازوگار باشد

وی با بیان اینکه اصلاح قیمت حامل‌های انرژی باید با حقوق و دستمزدها سازوگار باشد، گفت: نمی‌شود قیمت آب، برق، بنزین و.. را بالا برد اما حقوق و دستمزد متناسب با آن افزایش نداد. نمی‌توان قیمت مسکن را سرسام‌آور بالا برد اما حقوق و دستمزد کمترین افزایش را داشته باشد بنابراین دولت باید با فعال کردن بخش تعاونی خانه سازی برای مردم را در دستور کار خود قرار گیرد.

تشکیل "وزراتخانه انرژی" نیازمند مطالعات گسترده

رئیس کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا تلفیق وزارتخانه‌های نفت و نیرو و سازمان انرژی اتمی در قالب "وزراتخانه انرژی" در دستور کار کمیسیون انرژی قرار گیرد؟، توضیح داد: اگرچه در کشورهای دیگر مبحث انرژی و محیط زیست یکسان گرفته می‌شود و حتی دانشکده‌های آن‌ها عنوان انرژی و محیط زیست دارند و با یک جا گنجاندن مباحثی همچون آب، برق، نفت و هسته‌ای به سمت انسجام مدیریت رفته‌اند اما باید این تجربه جهانی را با مسائل داخلی کشور تطبیق دهیم لذا به مطالعات بسیاری نیاز است و نباید سلیقه‌ای رفتار و تصمیم‌گیری کرد./

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اصلاح قیمت حامل های انرژی حامل های انرژی کمیسیون انرژی حقوق و دستمزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۰۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت ۱۰۰ دلاری؛ دور یا نزدیک؟

پیش‌بینی می‌شود با تشدید منازعات خاورمیانه و تمدید راهبرد کاهش تولید اوپک، قیمت جهانی نفت برای اولین‌بار از تابستان۲۰۲۲، از مرز ۱۰۰ دلار هرچند برای مدتی کوتاه، عبور کند. مدت زمان بالا ماندن قیمت نفت به ابعاد تنش‌ها در خاورمیانه بستگی خواهد داشت.

به گزارش دنیای اقتصاد، تحلیلگران بازار انرژی پیش‌بینی می‌کنند با تمدید محدودیت‌های تولید نفت خام عربستان‌سعودی، قیمت جهانی نفت تا ماه مه به ۱۰۰‌ دلار در هر بشکه برسد؛ در واقع تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در کنار تمدید کاهش تولید نفت خام از سوی اوپک، باعث شده‌است تا اقتصاددانان پیش‌بینی کنند که قیمت نفت برای اولین‌بار از تابستان ۲۰۲۲، از مرز ۱۰۰‌ دلار فراتر خواهد رفت.

تحقق این امر پس از آن صورت می‌گیرد که ائتلاف تولید نفت به رهبری عربستان سعودی موسوم به اوپک، در ماه مارس اعلام کرد که محدودیت عرضه ۲‌ میلیون و ۲۰۰‌ هزار بشکه‌ای در روز را برای سه ماه دیگر تمدید خواهد کرد.

بازار متاثر از تصمیمات عربستان و روسیه

به نوشته تارنمای ایکانستروم، یکی از کارشناسان فعال در بازار سوخت‌های فسیلی اظهار کرد؛ افزایش قیمت جهانی نفت تا ۱۰۰‌ دلار باید موقتی باشد مگر اینکه روسیه و عربستان سعودی تصمیم به کاهش تولید برای مدت طولانی داشته باشند. این قیمت منطبق با شرایط واقعی بازار جهانی انرژی نبوده و کاملا تصنعی است که توسط اوپک دیکته شده‌است. سوال اصلی این است: «اوپک برای سه‌ماهه سوم سال‌جاری میلادی، چه برنامه‌ای در سر دارد؟» اوپک در شرایطی که محمدبن سلمان و ولادیمیر پوتین تلاش می‌کنند قیمت نفت را افزایش دهند تا درآمد بیشتری داشته باشند، سطح تولید خود را کاهش داده‌است.

افق نفت ۱۰۰ دلاری

کالوم مکفرسون؛ رئیس بخش کالا‌های اینوستک، انتظار دارد که بهای جهانی نفت خام، در صورت ادامه رشد با همان شیبی که از دسامبر گذشته تاکنون داشته‌است، تا ژوئن به مرز ۱۰۰‌ دلار در هر بشکه برسد. تحلیلگران هشدار می‌دهند که تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه می‌تواند قیمت نفت را به بالای ۱۰۰‌ دلار در هر بشکه برساند. بسیاری بر این باورند که طول زمان بالا ماندن قیمت نفت هم‌راستا با ابعاد تنش‌های فزاینده در خاورمیانه تعیین می‌شود. دان استرویون؛ رئیس تحقیقات نفتی گلدمن ساکس، هفته گذشته در یادداشت خود هشدار داد که کاهش تولید اوپک ممکن است برای مدتی قیمت نفت‌برنت را به بالای ۱۰۰‌ دلار در هر بشکه برساند.

به گفته اوله هانسن تحلیلگر ساکسوبانک، اگر ایران و اسرائیل درگیر خشونت شوند و به عرضه نفت منطقه‌ای آسیب برسانند، ممکن است طی مدت اندکی، به این سطح از قیمت نفت برسیم. از سویی دیگر، افزایش قابل توجه قیمت نفت، احتمال بالا ماندن نرخ تورم را برای مدت طولانی قوت می‌بخشد، زیرا در وهله نخست، رشد قیمت نفت خام، قیمت تمام شده بنزین و سایر حامل‌های انرژی مرتبط را افزایش می‌دهد.

رابطه نفت با تورم

در همین ارتباط، کریس هیر اقتصاددان ارشد در HSBC، اظهار کرد که افزایش مستمر و ۱۰‌درصدی قیمت نفت خام، به‌طور معمول بین ۰.۱ تا ۰.۲ درصد به تورم در بریتانیا اضافه می‌کند. به گفته اشلی وب؛ اقتصاددان بریتانیایی در کپیتال اکونومیکس، این امر به‌ویژه در بخش خدمات مشکل ساز خواهد بود، جایی‌که رشد نرخ تورم، از دیرباز اثر ملموسی بر مشاغل خدماتی انرژی محور، مانند حمل‌ونقل و حتی فعالیت هتل‌ها و رستوران‌ها داشته‌است. لازم به ذکر است آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش ماهانه خود پیش‌بینی رشد تقاضای نفت خام را برای ادامه سال‌جاری میلادی، با استناد به مصرف پایین‌تر از حد انتظار نفت در کشور‌های عضو اوئی سی دی و افت فعالیت صنایع، کاهش داد. رویترز نوشت؛ آژانس افق رشد تقاضای جهانی نفت خام درادامه سال‌جاری میلادی را با کاهش روزانه ۱۳۰‌هزار بشکه‌ای در مقایسه با تخمین قبلی خود، برابر با یک‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه در روز اعلام کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که به دلیل هوای گرمتر از حد انتظار به‌ویژه در ماه پایانی زمستان گذشته، حجم وصول محموله‌های نفتی برای بسیاری از کشور‌ها کاهشی بوده‌است. علاوه‌بر این، رکود مزمن فعالیت صنایع تولیدی در اقتصاد‌های پیشرفته نیز به نوبه خود، سطح تقاضا برای سوخت‌های مدنظر صنایع را کاهش می‌دهد. این گزارش در شرایطی منتشر می‌شود که اوپک در گزارش ماهانه جدید خود با توجه به انتظار برای مصرف بالای سوخت در تابستان پیش رو، رشد ۲‌میلیون و ۲۵۰‌ هزار بشکه‌ای تقاضای جهانی نفت خام را پیش‌بینی کرده‌است.

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین اعلام کرد رشد تقاضای جهانی نفت خام در سال‌آینده میلادی، معادل یک‌میلیون و یکصد‌هزار بشکه در روز خواهد بود. این در شرایطی است که پیش‌بینی می‌شود رشد تولید و بهره برداری از خودرو‌های الکتریکی در سطح جهان، شتاب محسوسی داشته‌باشد.

تاثیر عوامل جانبی بر بازار نفت

به گفته تحلیلگران بازار انرژی، محرک‌های جانبی دیگری نیز سبب افزایش قیمت‌ها در بازار سوخت‌های فسیلی می‌شوند. سطح تقاضای سوخت هندوستان در سال‌جاری میلادی به علت رشد معنادار مصرف بنزین و سوخت جت در این کشور، به بالاترین سطح خود رسیده‌است. علاوه‌بر این، انتظار می‌رود بهبود فعالیت‌های صنعتی و تولیدی چین، تقاضای سوخت را در این کشور افزایش دهد.

از سویی دیگر، شرکت دولتی نفت مکزیک به تازگی اعلام کرد صادرات نفت‌خام خود را تا حدود ۳۰۰‌هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد تا از این طریق بتواند سطح عرضه بالاتری برای پالایشگاه‌های داخلی این کشور داشته‌باشد. این شرکت همچنین افزود عرضه کنونی به مشتریان آمریکایی، اروپایی و آسیایی را تا یک سوم کاهش خواهد داد. بر اساس گزارش بلومبرگ، در برخی از سایت‌های ذخیره‌سازی نفت خام ایالات متحده، ظرفیت ذخیره‌سازی نفت تکمیل شده‌است و تولیدکنندگان داخلی نفت این کشور حاضر هستند حتی با پرداخت مبلغی‌برابر با ۱۹‌ سنت به ازای هر بشکه نفت خام، ذخایر خود را برای ادامه‌دادن روند تولید نفت، خالی کنند.

این اتفاق در تاریخ بازار جهانی نفت بی‌سابقه است. استمرار این روند می‌تواند اثرات جبران ناپذیری بر صنعت نفت شیل ایالات متحده وارد کند. این ماجرا همچنین می‌تواند توجه مشتریان بزرگ نفت مانند چین را به سمت کشور‌های تولیدکننده نفت ارزان‌تر واقع در منطقه خاورمیانه، سوق دهد. آژانس بین‌المللی انرژی نیز در گزارش اخیر خود اعلام کرد؛ رشد عرضه جهانی نفت ۷۷۰‌هزار بشکه در روز خواهد بود که در مجموع به ۱۰۲‌ میلیون و ۹۰۰‌ هزار بشکه در روز می‌رسد. افزایش احتمالی عرضه نفت خام، بیشتر از سوی تولیدکنندگان خارج از سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) و سایر اعضای اوپک پلاس خواهد بود.

دیگر خبرها

  • بانک های ناتراز اصلاح شوند تورم کاهش می یابد
  • علیرضابیگی: گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار است؟ /دولت اشکالات را نمی پذیرد چون توانایی اصلاح ندارد
  • ۴.۶ میلیون مسافر از پایانه های مرزی آذربایجان غربی تردد کرده اند
  • نفت ۱۰۰ دلاری؛ دور یا نزدیک؟
  • تردد نزدیک به ۱۰۵هزار ناوگان ترانزیتی از پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی 
  • توضیحات وزیر کار درباره اصلاح بررسی دستمزدها در قانون کار
  • توضیحات مرتضوی درباره اصلاح بررسی دستمزدها در قانون کار
  • دایره شوم تولید تورم و پیامدهای آن
  • جداول مرتبط با حوزه انرژی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در کمیسیون انرژی اصلاح می‌شوند
  • تردد نزدیک به ۱۰۵هزار ناوگان ترانزیتی از پایانه های مرزی آذربایجان غربی