Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-25@14:13:07 GMT

تاثیر کرونا بر کسب و کار و اشتغال

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۳۴۸۳

تاثیر کرونا بر کسب و کار و اشتغال

به گزارش صدای ایران - ویروس کرونا به دلیل سرعت بالای انتشار در مدت زمان کمی اکثر کشورهای دنیا را درگیر کرده است. همه گیری این ویروس علاوه بر اینکه موجب مرگ بسیاری از مردم در دنیا شد و هزینه‌های سنگینی را در حوزه سلامت تحمیل کرد، فعالیت طیف گسترده‌ای از کسب و کارها را نیز با رکود مواجه کرده و پیامدهای اقتصادی گسترده‌ای را برای کشورهای جهان به دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
 
با توجه به اینکه شرط اصلی برای کنترل شیوع این ویروس، کاهش حداکثر تعاملات اجتماعی و ماندن در خانه است، بنابراین بسیاری از کسب و کارهای اقتصادی با تعطیلی و رکود مواجه شده‌اند.  
مطابق پژوهشی که مرکز آمار انجام داده است ۳۰ درصد از کسب و کارها در اسفند و فروردین ماه حداقل یک نفر از نیروی کار خود را تعدیل کرده‌اند و در اردیبهشت ماه که محدودیت‌ها برطرف و کسب و کارها فعالیت خود را شروع کردند هفت درصد بنگاه‌ها حداقل یک نفر را تعدیل کرده‌اند.  
بیشترین تعدیل نیرو مربوط به بخش کشاورزی است که در اسفند و فروردین ۴۳.۴ درصد بنگاه‌ها حداقل یک نفر تعدیل نیرو داشتند و در اردیبهشت ماه ۳۴ درصد آنها حداقل یک نفر را اخراج کردند. کمترین تعدیل نیرو نیز مربوط به بخش صنعت و معدن است که در ماه‌های ابتدایی شیوع کرونا (اسفند و فروردین) ۷۷.۴ درصد و اردیبهشت ماه ۸۸.۴ درصد هیچ‌کدام از نیروی کار خود را تعدیل نکردند.  
یکی از راهکارهایی که کسب و کارها در ایام شیوع بیماری در پیش گرفتند دورکاری بود. براساس این گزارش در دوره زمانی اسفند و فروردین، در ۲۵ درصد از کل بخش‌های کسب وکار حداقل یک نفر دورکار بودند و در اردیبهشت ۲۰ درصد موارد حداقل یک نفر از دورکاری استفاده کرده‌ است.  
مطابق پژوهش مرکز آمار دورکاری در صنعت و معدن کمتر از بخش‌های کشاورزی و خدمات بوده و در اسفند و فروردین ماه ۶۹.۴ درصد و در اردیبهشت ماه ۷۹ درصد دورکاری نداشتند.
تصور به کارگیری نیروی کار جدید در دوران شیوع کرونا بعید و دور از ذهن است، اما براساس نتیجه پژوهش مرکز آمار در کل بخش‌های کسب و کار هشت درصد در اسفند و فروردین ماه، حداقل یک نفر نیروی انسانی جدید به کار گرفته‌اند و در اردیبهشت ماه این میزان ۳.۳ درصد رشد داشته و ۱۱.۳ درصد حداقل یک نفر نیروی انسانی جدید را استخدام کردند.  
براساس این گزارش بخش صنعت و معدن در اردیبهشت ماه حداقل ۱۳.۱ درصد کسب و کارها حداقل یک نفر نیروی کار جدید استخدام کردند.
نتایج پژوهش مرکز آمار نشان می‌دهد که مهمترین مشکل کسب و کارها طی اسفند و فروردین ماه پرداخت حقوق و دستمزد، بازپرداخت وام‌ها و پرداخت اجاره بوده که به ترتیب ۲۵، ۲۱ و ۲۱ درصد مشکلات کسب و کارها در این گروه‌ها بوده‌است.  
در اردیبهشت ماه پرداخت حقوق و دستمزد مشکل اصلی فعالان اقتصادی بوده به گونه‌ای بنگاه‌ها اعلام کردند بعد از دو ماه از شیوع این بیکاری، پرداخت حقوق و دستمزد دغدغه اصلی آنها بوده و ۲۹ درصد مشکلات را به خود اختصاص داده‌اند و بازپرداخت وام و پرداخت اجاره در این دوره مشکلات دیگر آنها بوده است.  
در بخش‌های مختلف کسب و کارهای اقتصادی ترتیب اولویت مهمترین مشکلات ناشی از کرونا متفاوت بوده است و این فعالان راهکارهای متفاوتی را برای حل این مشکلات عنوان می‌کنند، ۴۴ درصد معتقدند دریافت وام از بانک‌ها موثر است و ۲۰ درصد دریافت وام از شرکت‌های مالی خرد یا افراد حقیقی را توصیه می‌کنند و ۱۳ درصد دیگر نیز کاهش هزینه‌های عملیاتی را راهکار مناسب مشکلات عنوان کردند.    

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: ویروس کرونا کسب و کار تاثیر اشتغال زمان کم اقتصادی تعطیلی صدای ایران اسفند و فروردین ماه اسفند و فروردین اردیبهشت ماه حداقل یک نفر کسب و کارها نیروی کار مرکز آمار کسب و کار ۴ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۳۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعهد ۱۷ هزار و ۶۶۹ نفری اشتغال استان همدان در سال ۱۴۰۳

یوسف شعبانی افزود: تعداد بیمه‌شدگان اجباری سطح استان همدان در ابتدای سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴۱ هزار نفر بود که در پایان سال گذشته این تعداد به ۱۴۹ هزار و ۷۰۰ نفر افزایش پیدا کرد.

وی در ادامه با اشاره به ثبت آمار در سامانه رصد تصریح کرد: ۹۱۷ طرح در استان در سامانه رصد قابل بررسی است. ضمن اینکه تمام طرح‌های قابل بررسی، باید با تعیین ضرب‌العجل تعیین تکلیف شود تا در راستی‌آزمایی دچار مشکل نشویم.

شعبانی همچنین بیان کرد: با توجه به وضعیت شهرستان بهار در حوزه کسب‌وکار، تزریق تسهیلات در بخش ایجاد توسعه و سرمایه در گردش به شهرستان ضرورت دارد و باید رفت و برگشت تسهیلات در حوزه شهرستان بهار متمرکز باشد تا ظرفیت‌های بالقوه به فعلیت برسد.

وی بیان کرد: شهرستان بهار در جذب اعتبار مشاغل خانگی با پرداخت ۱۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، رتبه دوم استان را در سال گذشته به دست آورد. 

شعبانی ادامه داد: اعتبار تسهیلات مشاغل خانگی استان همدان در سال گذشته افزون بر ۱۶۲ میلیارد تومان بود که از این میزان اعتبار افزون بر ۱۱۴ میلیارد تومان آن پرداخت شد.

وی همچنین با اشاره به سیاست‌گذاری سال جدید گفت: امسال ۲۵ درصد تمام تسهیلات اشتغال در اختیار شهرستان‌ها، باید مختص به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باشد و ۴۲ درصد پیشرفت اشتغالزایی ما در فضای کسب‌وکار، با حضور فارغ‌التحصیلان دانشگاهی انجام شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان اضافه کرد: ایجاد کارگاه‌های جدید در قالب طرح‌های کارفرمایی در راستای اشتغال پایدار و بیمه‌های اجباری و جهش در فضای کسب‌وکار در سال‌جاری در اولویت خواهد بود.

وی ادامه داد: طبق سیاست‌ها، ۲۵ درصد کل تسهیلات باید به حوزه تعاون، تشکیل و توسعه تعاونی و رونق کسب‌وکار در تعاونی‌ها اختصاص یابد و در این رابطه به روستا‌های کانونی در این حوزه توجه ویژه شود ضمن اینکه طبق برنامه هفتم توسعه، در هر سال از برنامه، لحاظ دو درصد پیشرفت تعاونی‌ها ضروری است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • ۷۴ درصد از زندانیان ندامتگاه خورین ورامین مشغول به کار شدند
  • بیش از ۳۲ هزار نفر کارمند در نظام اداری ایلام اشتغال دارند
  • تعهد ۱۷ هزار و ۶۶۹ نفری اشتغال استان همدان در سال ۱۴۰۳
  • تحقق ۱۱۴ درصدی تعهد اشتغال در شهرستان بهار
  • مرگ ۲۵ کارگر در اثر حوادث کار در همدان
  • مشارکت ۴۳ درصدی خراسان رضوی در حوزه اشتغال
  • آخرین آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در تعطیلات نوروز اعلام شد
  • آغاز ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال در استان البرز از دوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ هزار و ۶۵ نفر بر اثر تصادفات رانندگی، جان باختند
  • نرخ بیکاری در اردستان به ۷.۸۲ رسید