Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حمید رزق» مدیر برنامه‌های سیاسی شبکه المسیره یمن ارگان رسمی انصار الله «عنصر غافلگیری را استراتژی مقاومت در پاسخ به تجاوزات سعودی دانست و از اقدامات غافلگیر کننده برای مقابله با دشمن در آینده خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، ارتش یمن و کمیته‎های مردمی دوشنبه‌‌شب گذشته با استفاده از پهپادهای تهاجمی و شلیک چندین فروند موشک‌ خود، شمال ریاض و برخی از مواضع نظامی عربستان در ریاض، جیزان و نجران را هدف قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز سه‌شنبه گذشته نیز یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیه مهم خود تأکید کرد که ارتش یمن عملیات تهاجمی بزرگ «موازنه بازدارندگی چهارم» را در پایتخت عربستان انجام داد و مقر وزارت دفاع و اطلاعات سعودی و پایگاه هوایی ملک سلمان و برخی مواضع نظامی در ریاض و جیزان و نجران را هدف قرار داد.

وی در بیانیه خود همچنین وعده انجام عملیات نظامی شدیدتر و قوی‌تر تا زمان رفع محاصره و توقف تجاوز ضد یمن و تحقق آزادی و استقلال برای ملت یمن را داده است.

درباره این عملیات و دستاوردهای آن و طرح های ارتش یمن برای مقابله با تجاوزات رژیم سعودی گفت‌وگویی با  «حمید رزق» مدیر امور سیاسی شبکه المسیره ارگان رسمی انصار الله انجام دادیم.

حمید رزق در مصاحبه با خبرنگار بین الملل خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این پرسش که از نظر شما، عبور موشک‌ها و پهپادهای یمنی از همه سامانه‌های دفاع سعودی و هدف قرار دادن وزارت دفاع سعودی در شهر ریاض و سایر مراکز حساس و راهبردی نظامی سعودی‌ها مثل پایگاه هوایی ملک سلمان چه معنا و مفهومی دارد؟ گفت: عبور موشک‌ها و پهپادهای یمنی از حریم هوایی عربستان و هدف قرار دادن بارزترین مراکز حیاتی و سیاسی در پایتخت عربستان پیام‌های بسیار بزرگی دارد. این عملیات در زمانی انجام می‌شود که اساسا در مقیاس های نبرد نمی‌گنجد زیرا همه می‌دانند که تجاوزگری سعودی‌ها به یمن در سال 2015 میلادی و زمانی شروع شد که یمن کمترین توانمندی‌های دفاعی و بازدارندگی را داشت و اکنون پنج سال گذشته و براساس مقیاس‌های نبرد باید توان دفاعی و بازدارندگی یمنی‌ها پایین تر از آغاز تجاوزگری به یمن می بود اما شاهدیم که یمنی ها در این فاصله زمانی دستاوردهای شگفت انگیز و اسطوره ای رقم زده اند.

وی با اشاره به دستاوردها و توانمندی های دفاعی یمن افزود: این دستاورد و عملیات اخیر نشان می دهد که ائتلاف متجاوز سعودی در رسیدن به اهداف خود شکست مفتضحانه‌ای خورده است. عربستان به ادعای حفظ امنیت ملی خود در یمن دخالت کرد اما اکنون بعد از گذشت 5 سال از این جنگ و تجاوزگری علیه یمن، عربستان بیشتر از قبل از سال 2015 میلادی در معرض خطرات قرار دارد. عربستان برای خودش خطرات را به بار آورده و نه تنها محیط پیرامونی خودش را به آتش کشیده بله شعله این آتش دامن خودش را در داخل عربستان نیز گرفته است و این وضعیت نتیجه نادانی رژیم سعودی است.

این تحلیلگر یمنی عملیات اخیر ارتش و کمیته های مردمی یمن را  بیانگر شکست سامانه های دفاعی پیشرفته آمریکایی و غربی در مقابله با موشک ها و پهپادهای یمنی دانست و گفت: برکسی پوشیده نیست که آمریکا از عربستان با همه فناوریهای مدرن خود برای مقابله با حملات یمنی‌ها حمایت می‌کند اما شکست خورده است و این تحولی بارز و بسیار مهم است و باعث شده است که عربستان امروز هدف قرار گیرد و از ابزار و اهرمی برای مقابله با این حملات برخوردار نباشد و از این رو، صرفا به صدور بیانیه و اشک تمساح ریختن و تلاش برای جلب همبستگی و همدردی بین المللی متوسل شود. یمن توانسته است که خود و سامانه‌های رزمی و دفاعی خودش را قوی و متحول و پرتوان کند و این وضعیت یمن را قادر می‌سازد تا در آینده عملیات‌های مهمتر و قویتری را علیه کشورهای متجاوز در صورت بر نداشتن تحریم‌ها و متوقف نکردن جنگ علیه این کشور اجرا کند.

جزئیات عملیات «بازدارندگی چهارم» یمنی‌ها؛ هدف قرارگرفتن وزارت دفاع و پایگاه‌های مهم عربستانمصاحبه| البخیتی: موشک‌ها با دقت بالا به اهداف در عمق عربستان اصابت کردند/ نقاط مهمتری را هدف قرار می‌دهیم

فعال رسانه ای یمنی در پاسخ به سوالی دیگری مبنی بر اینکه  بعد از هدف قرار گرفتن یمن، آیا می توان گفت که نیروهای یمنی مرحله جدیدی از گزینه های نظامی راهبردی را برای پاسخ به تجاوزگری در دستور کار قرار داده اند و ما امروز با معادله جدید "پایتخت در برابر پایتخت" روبرو هستیم؟ تصریح کرد : یمنی‌ها درک می‌کنند که عربستان تنها زبان زور را می فهمد و اگر ضربات دردناکی به مراکز حساس و راهبردی و حیاتی عربستان وارد نکنند، رژیم سعودی به رنج و مشکلات یمنی‌ها توجهی نخواهد کرد و به تجاوزگری و جنایات و محاصره آنها ادامه خواهد داد. بنابراین حمله به ریاض پیامی استثنایی و قوی دارد.ما همچنان پیام حمله به تاسیسات بقیق و آرامکوی عربستان را به یاد داریم.

در این مرحله و در سایه کاهش قیمت‌های نفت، اگر تاسیسات نفتی عربستان هدف قرار گیرد، شاید قیمت‌های نفت افزایش یافته و رژیم سعودی از آن استفاده کند و بنابراین یمنی‌ها در مسیر ضربه زدن به اهداف حاکمیتی سعودی حرکت کرده‌اند. وزارت دفاع سعودی و ساختمان وزارت اطلاعات و پایگاه هوایی سلمان از اهمیت نمادین زیادی برخوردار هستند. چشم در برابر چشم و زبان در برابر زبان. یمنی‌ها به سکوت در قبال جنایت‌های این رژیم استبدادی ادامه نخواهند داد.

درست است که فرصت برای هرگونه تلاش میانجیگری و صلح فراهم خواهد شد و شاید رژیم سعودی سرعقل بیاید اما ماههای بعد از ابتکار عمل آقای المشاط نشان داد که عربستان بدنبال بازی و فریبکاری است تا خود را از باتلاق بیرون بکشد و آتش در داخل یمن را شعله ور نگه دارد اما این امر هرگز مورد قبول واقع نخواهد شد.

این تحلیلگر مسائل یمن در پاسخ به این سوال که سید عبدالملک الحوثی رهبر جنبش انصار الله یمن از برخورداری نیروهای یمنی از گزینه های نظامی راهبردی برای پاسخ به عربستان در اوایل تجاوزگری به یمن سخن گفت. ما شاهد اقدامات غافلگیرکننده زیادی از جمله سلاح‌های ویژه بکار رفته علیه تاسیسات شرکت آرامکو عربستان بودیم. آیا به نظر شما، نیروهای یمنی همچنان توانمندی‌های غافلگیرکننده دیگری در صندوقچه خود دارند که بتواند متجاوزان را در مرحله آینده غافلگیر کند؟گفت: واضح است که یمن همچنان از توانمندیهای غافلگیر کننده بسیاری برخوردار است.راهبرد پاسخ به تجاوزگری –آنطور که از جانب یمنی‌ها در روزهای گذشته ثابت شد – متکی به شیوه پلکانی براساس استراتژی غافلگیر کردن دشمن و حتی دوست و ناظران درخصوص توانمندی‌هایی است که در مخیله هیچ کس نمی گنجد که یمنی‌ها آنها را در اختیار داشته باشند یا بتوانند آنها را در اختیار خود بگیرند.

حمید رزق با اشاره به تلاش سعودی ها برای مظلوم نمایی در سطح بین المللی تصریح کرد: در آغاز صحبت از توانمندی یمنی‌های برای حمله به شهرهای عربستان صرفا یک شوخی از نظر برخی افراد و یک امر مبالغه آمیز در نظر برخی دیگر بود اما شاهدیم که الان خود عربستان (به این توانمندی‌های بالای یمنی‌ها) اذعان می‌کند و بیانیه صادر می‌کند تا همدردی و حمایت و پشتیبانی کشورهای جهان برای مقابله با این حملات را گدایی کند.

این چهره رسانه‌ای یمن با تاکید بر اینکه ائتلاف سعودی در یک شب سه بیانیه در خصوص عملیات ارتش یمن صادر کرده است افزود: ششمین سال تجاوزگری علیه یمن –همانطور که سید عبدالملک الحوثی اشاره کرد- حاوی اقدامات غیرمنتظره و شگفتی‌های زیادی خواهد بود که ممکن است این امر در زمینه کیفیت اهداف یا کیفیت برد موشک‌های یمنی یا در زمینه توان تخریب و قدرت آتش باشد. ما می‌دانیم که عملیات اخیر از شب تا صبح ادامه داشت و ائتلاف متجاوز در طول فقط یک شب سه بیانیه صادر کرد. این تحولی است که در تاریخ جنگ‌ها اتفاق نیفتاده است. سه بیانیه نظامی صادر شد و به طور غیرمستقیم در آن اذعان گردید که عملیات از شب تا صبح ادامه داشته است و دشمن نتوانست با پهپادها و موشک های یمنی‌ها مقابله کند.

گزارش|ما بعد توازن بازدارندگی چهارم؛ آیا عربستان به خواسته‌های انصارالله تن می‌دهد؟

انتهای پیام/

R36442/P/S8,90/CT2 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "عربستان سعودی" انصارالله یمن اخبار "یمن"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عربستان سعودی انصارالله یمن اخبار یمن اخبار عربستان سعودی انصارالله یمن اخبار یمن برای مقابله هدف قرار وزارت دفاع رژیم سعودی یمنی ها ارتش یمن موشک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۶۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات

جزائر الیاسات هر چند نمی تواند موجب بروز تنش میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی شود اما زمینه ساز شکاف های عمیق بین این دو رهبر شبه جزیره عربی خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، عربستان سعودی یادداشت اعتراضی را علیه دولت امارات متحده عربی به سازمان ملل متحد ارسال کرد. ریاض در یادداشت اعتراضی خود اقدام دولت ابوظبی در اعلام منطقه الیاسات به عنوان منطقه حفاظت شده دریایی را غیرقانونی خوانده است.

عربستان سعودی معقتد است که بر اساس اسنادی که در سال 1974 طی معاهده ای که امارات متحده عربی را به رسمیت شناخته است این منطقه به عنوان منطقه‌ای که حاکمیت مشترک دارد پذیرفته شده است. عربستان نسبت به آن منطقه یک حق حاکمیت سرزمینی مشترک متصور است با آنکه امارات آن را صرفا اماراتی می داند.

درگیری های مرزی همه جانبه عربستان سعودی و امارات با همسایگانش

پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی کشورهای مختلفی در منطقه ی غرب آسیا به وجود آمدند که از پس این تحول کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس، اردن و عراق متولد شدند. به همین دلیل کشورهای این منطقه عموما با مشکلات مرزهای حاکمیتی مواجه هستند. عربستان و امارات متحده نیز مشکلات مرزی جدی با همسایگان خود دارند. پیش از پرداختن به مشکلات مرزی جزائر «الیاسات» به برخی از اختلافات مرزی این دو کشور با سایر همسایگانشان می پردازیم.

جزائر تیران و صنافیر:

ریاض در راستای اتصال به خلیج عقبه و پیدا کردن موقعیت ژئوپلتیک برتر جهت اتصال به رژیم صهیونیستی نیاز به جزائر تیران و صنافیر مصر داشت، همزمان با مشکلات اقتصادی مصر و دست برتر اقتصادی عربستان، در برهه‌ای تلاش کرد این دو جزیره را به نام خود کنند.

کابینه مصر در سال 1395  پس از تصویب توافقنامه واگذاری جزایر تیران و صنافیر که در دادگاه‌های مصر مورد مناقشه است، آن را برای تائید به پارلمان این کشور ارجاع داد.

این توافقنامه طی آخرین سفر «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان به قاهره و دیدار وی با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر از سوی ریاض ارائه شد. پس از این توافق عبدالعزیز قول میلیاردها دلار سرمایه گذاری در مصر را ارائه کرد.
اما پس از مدت زمانی دادگاه عالی اداری واگذاری جزایر تیران و صنافیر را به عربستان لغو کرد که باعث شد تنش‌های دو کشور بیش از گذشته شود.

میدان گازی آرش

میدان گازی آرش، جزء مناطق ژئواکونومی بود که پس از توافق میان ایران و عربستان میان طرفین برجسته شد. پس از برقراری روابط ریاض و تهران، میدان گازی آرش با فشار طرف‌های غربی به سرخط خبرها تبدیل شد. برخی از کشورها تلاش کردند که میدان گازی آرش را دوباره تبدیل به اختلافی میان ایران، کویت و عربستان کنند.

با توجه به اختلافی که در خصوص مرزهای دریایی میان کویت و ایران با توجه به سهم هر کدام از آنها وجود دارد ورود عربستان سعودی به این مسئله مناقشه‌ای جدید در روابط عربستان با همسایگانش تلقی می‌شود.

مناقشه مرزی امارات متحده با عمان

بارزترین اختلاف مرزی بین سلطنت عمان و امارات متحده عربی مربوط به منطقه البریمی بود که در نهایت بر اساس توافق حاصل شده بین سه کشور عربستان سعودی و سلطنت عمان و امارات متحده عربی حل و فصل شد. بر اساس این توافق مقرر گردید در قبال چشم پوشی عربستان سعودی از این منطقه قسمتی از اراضی غرب امارات به نام صبخه مطی به آن کشور واگذار گردد و لذا منطقه البریمی بین سلطنت عمان و امارات متحده عربی تقسیم گردید که بر اساس آن از 9 واحه موجود در منطقه البریمی 6 واحه آن در اختیار امارات متحده عربی و سه واحه دیگر نیز در اختیار سلطنت عمان قرار گرفت.( کتاب توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان و نقش آن در صلح و ثبات منطقه،آسایش زارچی)

سوء تفاهمات امارات با جمهوری اسلامی ایران در خصوص جزائر سه‌گانه

سوءتفاهم ابوظبی در خصوص جزائر سه گانه ایران نیز هر از چند گاهی باعث داغ شدن این مسئله در افکار عمومی کشورهای منطقه می شود، امارات تلاش می‌کند با استفاده از بیانیه‌های مکرر در خصوص جزائر سه گانه فشارهایی را به ایران وارد کند. امارات متحده سعی دارد با توجه به فضای به وجود آمده در التهابات منطقه‌ای فشار خود را به عربستان و ایران برای به دست آوردن دستاوردهای سرزمینی دنبال کند.

دلائل اختلاف میان ابوظبی و ریاض در خصوص جزائر الیاسات

دلائل تاریخی: نگاهی تاریخی به منطقه دریایی که امروز بین مرزهای امارات، عربستان سعودی و قطر قرار دارد که از نظر تاریخی به آن نهرهای بنی یاس نیز گفته می‌شود. این شهر در ساحل امارت ابوظبی واقع شده است و نام آن از قبیله بنی یاس گرفته شده است. از دو جزیره تشکیل شده است، یاسات علیا در شمال و یاسات پایین در جنوب؛ این جزیره در گذشته محل استراحت غواصان ابوظبی (از قبیله بنی یاس) بوده است.


این منطقه که بر اساس قرارداد 1974 میان عربستان و امارات ، حین پذیرش حق حاکمیت سرزمینی امارات توسط پادشاه عربستان به نگارش درآمده تاکید شده که جزائر  ما بین ابوظبی و عربستان به صورت حاکمیت مشترک درآید. اما امارات متحده عربی از سال 2000 به این سو با افزایش فعالیت خود در این جزائر و در نهایت با اعمال محدودیت حفاظت دریایی این جزیره را به حق اختصاصی خود تبدیل کرده است.

ژئوپلتیک: این جزیره با توجه به نزدیکی به میدان نفتی الشیبه و نزدیک بودن به امارت ابوظبی نقشی اقتصادی و ژئواکونومیک در منطقه ی خلیج فارس ایفاء می کند. امارات متحده تلاش می‌کند با اعمال فشار بر عربستان دست برتر اقتصادی و سرزمینی خود را نشان دهد.

همچنین با توجه به وجود ساحل‌های مرجانی و جنبه ی ماهی گیری صنعتی که این جزائر دارند می‌تواند زمینه ی محروم شدن عربستان از جنبه‌های گردشگری تجاری و ماهی را نیز شاهد بود.

رقابت منطقه‌ای: علاوه بر مزیت‌های اقتصادی که این منطقه دارد اصل اختلاف عربستان و امارات در زمینه ی رقابت‌های منطقه‌ای است، ریاض و ابوظبی در حال حاضر یک نبرد پنهان در حوزه‌های مختلفی است از جمله قرار گرفتن در مرکزیت کریدور آمریکایی آیمک، افزایش درآمد ناخالص ملی، اعمال مداخله و قدرت نمایی در کشورهای اسلامی و آفریقایی، نزدیکی به آمریکا و... این رقابت‌های پیدا و پنهان امارات و عربستان هر از گاهی نمایان می شود اما این بار در مسئله ی جزائر الیاسات خود را بروز داده است.

این جزائر که از سال 2009 در حال مذاکره میان دو طرف بوده است تاکنون به نتیجه نرسیده است و پس از 15 سال مذاکره به دادرسی بین المللی ارجاع پیدا می‌کند که نشان از اختلاف عمیق میان این دو رهبر جهان عرب است.

تجاوزات آمریکا و انگلیس و فرصت‌طلبی امارات برای دست‌اندازی بیش‌تر بر یمنعربستان و امارات پس از هفتم اکتبر؛ گریز از بحران منطقه‌ای، ایجاد وابستگی متقابل اقتصادی با رژیم صهیونیستی

 

در بیان جمع بندی می‌توان گفت: رقابت میان بن زاید و بن سلمان برای قرار گرفتن به عنوان قطب نمای مطلق شورای همکاری خلیج فارس به صورت جدی در جریان است؛ هر دو این رهبران تلاش می‌کنند فارغ از رقابت‌هایی که با ترکیه و ایران دارند سهم خود را در نزدیکی به آمریکا، توازن بخشی با ایران، توسعه ی صادرات، برداشت گاز و نفت از میادین و در نهایت حداکثری کردن حقوق سرزمینی خود افزایش دهند.

جزائر الیاسات هر چند نمی‌تواند موجب بروز تنش میان عربستان و امارات شود اما زمینه ساز شکاف‌های عمیق بین این دو رهبر شبه جزیره عربی خواهد شد.از طرفی روابط نزدیک ابوظبی و واشنگتن نیز این توهم را برای ابوظبی به وجود آورده که می تواند به خاک‌های همسایگانش تعدی کند چنانکه در خصوص جزائر سه‌گانه و منطقه الیاسات دچار سوء‌تفاهم شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا کشور‌های عربی در زمان حمله ایران به اسرائیل کمک کردند؟
  • چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان
  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • رهبر انصارالله: عملیات ایران، معادلۀ جدیدی برای پاسخ به حملات اسرائیل ایجاد کرد/ برخی کشورهای عربی به بهانه جلوگیری از تشدید تنش، به دنبال ممانعت از واکنش ایران بودند/ عربستان و امارات خود را رهبر کشور‌های عربی معرفی می‌کنند، اما حمایتی از فلسطین نکردند
  • همکاری ایران و روسیه برای رسیدن به ائتلاف دفاعی
  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه
  • ادعای سنتکام درباره هدف قرار دادن دو پهپاد یمنی