Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ حسین مرعشی عضو شورای مرکزی و سخنگوی حزب کارگزاران در خصوص آخرین وضعیت شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان و تصمیم‌گیری در خصوص ادامه فعالیت این شورا به خبرنگار ایلنا، گفت: من نمی‌توانم از طرف کل اصلاح‌طلبان صحبت کنم، اما تا امروز در سطح جبهه اصلاحات برای سازوکار فعالیت در انتخابات ۱۴۰۰ هیچ بحث جدی مطرح نشده و هر بحثی وجود دارد، درون احزاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اصلاح‌طلبان حتما در مورد تشکیل ائتلاف برای انتخابات آینده به توافق می‌رسند

وی ادامه داد: از همین جهت تاکنون در خصوص تشکیل شورایعالی یا تعبیه یک نهاد جدید هیچ بحثی صورت نگرفته است، ولی حتماً این امر اتفاق خواهد افتاد و مجموعه احزاب و شخصیت‌های اصلاح‌طلب حتماً در مورد سازوکار‌هایی که منجر به تشکیل یک ائتلاف برای انتخابات آینده شود، به توافق خواهند رسید.

مرعشی همچنین در خصوص موضع‌گیری حزب کارگزاران در خصوص انتخابات آینده، اظهار داشت: درخصوص این موضوع اکنون درون حزب در حال رایزنی هستیم، اما به دلیل شرایط شیوع کرونا و همچنین احتیاطی که در خصوص استفاده از نرم‌افزار‌های مجازی، به دلیل تسلط خارجی بر این سیستم‌ها داریم، روند کار سخت و تاحدودی مختل شد، در هفته‌های اخیر در حال آماده شدن برای برگزاری جلسات در کمیته سیاسی و شورای مرکزی بودیم که این موج جدید کرونا یک مقدار کار را عقب انداخت.

بررسی راهکار‌های هماهنگی کارگزاران با جبهه اصلاحات

وی ادامه داد:، اما اکنون چند نفر از دوستان بر اساس توافقی که بین من به عنوان رئیس کمیته سیاسی با آقای کرباسچی به عنوان دبیرکل صورت گرفت، مشغول بررسی راهکار‌هایی هستند که با حفظ هویت کارگزاران به عنوان حزبی که خود را نسبت به توسعه کشور مسئول می‌داند، ببینیم راهکار‌ها برای هماهنگی با جبهه اصلاحات چگونه خواهد بود، در حال حاضر یک گروه روی این موضوع کار می‌کنند که وقتی آماده شد در کمیته سیاسی حزب و بعد ان‌شاءالله در سطح جبهه اصلاحات مطالب خود را پیگیری خواهیم کرد.

هنوز برای انتخابات آینده وارد مصادیق نشدیم

سخنگوی حزب کارگزاران در ادامه پیرامون مطرح شدن برخی اسامی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده و منتسب کردن آن‌ها به کارگزاران، گفت: تا امروز در مورد اشخاص و گزینه‌ها هیچ بحثی صورت نگرفته است و اشخاص و مصادیق مراحل بعدی کار هستند، ما هنوز در مرحله‌ای نیستیم که وارد بحث اشخاص شویم. آنچه که دوستان اسم برده‌اند، بیشتر نظرات شخصی‌شان است و نظرات تشکیلات نیست.

هیچکدام از شعار‌ها و راهکار‌های قدیمی جوابگوی نیاز‌های فعلی ایران نیست

وی در ادامه اظهار داشت: به هرحال کارگزاران به این موضوع توجه دارد که شرایط به گونه‌ای است که هیچکدام از شعار‌ها و راهکار‌های قدیمی جوابگوی نیاز‌های فعلی ایران و مردم ایران نیست. ما باید این واقعیت را بپذیریم که اکنون ایران و مردم در شرایط بسیار سختی هستند و هر حزب و جبهه‌ای که بخواهد موفقیت کسب کند، قاعدتاً با این معیار سنجیده خواهد شد که راهکارهایش برای عبور ایران از مشکلات فعلی چیست.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با تاکید بر لزوم ارائه راهکار‌های ترکیبی برای حل مشکلات فعلی ایران، تصریح کرد: آنچه که محرز است این است که تاکنون هیچ یک از احزاب و چهره‌های سیاسی راهکار‌هایی که با مسائل روز ایران سازگاری داشته باشد و بتواند معضلات ایران را حل کند، ارائه نداده است. ما از یک طرف در حال مقاومت در مقابل فشار‌های بین‌المللی هستیم و مردم هم تحت فشار بسیار سنگینی قرار دارند و این خطر وجود دارد که اساساً طاقت مردم در مقابل این فشار‌ها به نقطه خطرناکی برسد و شرایطی رقم بخورد که نه به نفع مردم خواهد بود و نه حاکمیت، لذا اگر اکنون سیاستمدار یا مجموعه‌ای از سیاستمداران در قالب حزب یا در قالب جبهه سیاسی بخواهند راهکاری ارائه کنند، این راهکار باید کاملاً واقع‌گرایانه باشد و نمی‌شود به نظرات روشن رهبری در خصوص تقویت و حفظ مقاومت بی‌توجه بود. در نتیجه امروز به راه‌حال‌های ترکیبی نیاز داریم که هم بتوانیم با دنیا گفتگو کنیم و همزمان صلابت خود را در عرصه حفظ کنیم و مقاومت شکسته نشود.

وی افزود: ایجاد ترکیبی از گفتگو و مقاومت و همچنین راه‌حل‌هایی که جامعیت داشته باشند و بتوانند مشکلات ایران را حل کنند، کار پیچیده‌ای است.
بیشتر بخوانید: شرط اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰معادلات ایران بسیار پیچیده شده و راه‌حل‌های ساده‌ای ندارند

مرعشی در خصوص نگاه حزب کارگزاران به مشکلات روز ایران و راه‌های عبور از آن‌ها، ابراز داشت: ما در کارگزاران فکر می‌کنیم که معادله یک معادله یک مجهولی یا دو مجهولی نیست بلکه معادلات ایران بسیار پیچیده شده و مشکلات امروز راه‌حل‌های ساده‌ای ندارند.

وی ادامه داد: اکنون کشور ما با بحران‌هایی در عرصه بین‌الملل مانند مسائل خاورمیانه، وضعیت داخلی آمریکا، نوع رفتار سیاست خارجی آمریکا، رفتار‌های اتحادیه اروپا، کاهش رشد اقتصاد جهانی، بحران چین و همچنین مشکلات داخلی مانند کسری بودجه، توقف صادرات نفت، مشکلات شدید ارزی برای تامین نیاز‌های حداقلی و گرانی نظام گسیخته مواجه است. مجموعه این‌ها مسائل بسیار پیچیده‌ای هستند که کارگزاران در خصوص آن‌ها به این فکر می‌کند که راه‌حل جامع چیست.

انتخابات ریاست جمهوری آینده نباید بر اساس الگو‌های سنتی رقابت‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا باشد

عضو شورای مرکزی کارگزاران سازندگی در ادامه اظهار داشت: آن حداقلی که درخصوص راه حل می‌توانم به شما بگویم، این است که انتخابات ریاست جمهوری آینده اگر بخواهد مسئله‌ای از مسائل ایران را حل کند، دیگر نمی‌تواند با الگو‌های سنتی رقابت‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا باشد. یعنی ما به یک راه حل فراگیر و همه جانبه نیاز داریم که همه ظرفیت‌های کشور در صحنه باشند؛ مانند آنچه که پیش از این می‌گفتیم، هم آقای ظریف باید در عرصه حاضر باشند و هم شهید سلیمانی عزیز به عبارت دیگر باید همه دیپلمات‌ها و توان دیپلماسی کشور و هم فرماندهان نظامی به صحنه بیایند و البته قانع باشند و چارچوب را بپذیرند، اقتصاددانان ما و بخش خصوصی هم باید قانع باشند و به صحنه بیایند تا هم بتوانیم صادرات را به خوبی فعال کنیم، هم منابع به صورت بهینه تخصیص پیدا کند و هم با فساد مبارزه شود.

وی ادامه داد: امروز کشور نیاز به یک برنامه جامع دارد و شخصیت‌هایی می‌توانند به میدان بیایند که جامعیت داشته باشند، اینکه آدم‌هایی بیایند که صرفاً سیاست‌های نظام را با صدای بلند بیان کنند بدون توجه به خواسته‌های حداقلی مردم راهگشا نیست، همچنین این که افرادی بیایند که بخواهند با نارضایتی فراگیر مردم همراه شده و به سیاست‌های کلی نظام بی‌توجه باشند هم راهکار مناسبی نیست.

دیگر نمی‌شود برای نفی یک نفر از ریاست جمهوری برویم به فرد دیگری رای دهیم

مرعشی در ادامه با تاکید بر لزوم بسیج شدن توان کارشناسی کشور، اظهار داشت: برای انتخابات آینده به یک جامعیت نیاز داریم که هم سیاست‌های کلی نظام و نظرات رهبری در آن مورد توجه باشد و هم توان کارشناسی کشور بسیج شود یعنی همه متخصصان چه آن‌ها که در داخل کشور و چه آن‌ها که در خارج از کشور هستند، اما دلسوز ایران و جمهوری اسلامی هستند، فراخوان شوند تا در انتخابات آینده یک جامعیتی عرضه شود. معتقدم که دیگر نمی‌شود برای نفی و ممانعت از ریاست جمهوری یک نفر برویم و به فرد دیگری رای دهیم. امروز باید راهکار‌های کاملاً واقعی روی میز باشد و مردم ببینند که دولت آینده چگونه بُردار‌های این تضاد‌ها و این تقابل‌های جناحی، اختلاف‌نظر‌های کارشناسی و تقابل‌های بین مردم و نهاد‌های حکومتی را هم‌جهت و هم‌راستا خواهد کرد تا در یک تفاهم ملی بتوانیم مسیری را به سمت موفقیت ترسیم کنیم.

وی ادامه داد: بر همین اساس اگر حزب یا جبهه‌ای نتواند حرف واقعی و به‌روز ارائه کند، باقی ماندن در مدل‌های قدیمی و تکرار شعار‌های قدیمی هیچکدام از مسائل ما را حل نمی‌کند، اگر ما در گذشته اصلاح‌طلبان را موفق دیدیم و مردم در ۷۶ به خاتمی و در ۷۸ به همفکران او اقبال نشان دادند و یا پیش از آن از افکار و برنامه‌های آقای هاشمی استقبال کردند، دلیل آن مساله همین نکته بود که در آن مقاطع دوستان متناسب با واقعیت‌های جامعه و براساس مسائل واقعی حرف می‌زدند، در نتیجه امروز فرد یا جریانی می‌تواند موفق باشد که بتواند اجماع ایجاد کند و همه توان جمهوری اسلامی را به صحنه بیاورد. همه موضوعاتی که دغدغه کشور است اعم از استقلال، آزادی، توسعه مبارزه با فساد و عدالت همه باید مدنظر قرار گیرد و هر گروهی که راه‌کار‌های جامعی در خصوص این موضوعات ارائه کند، برنده رقابت خواهد بود و می‌تواند به مردم و کشور خدمت کند. منبع: ایلنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انتخابات 1400 حسین مرعشی برای انتخابات آینده حزب کارگزاران شورای مرکزی ریاست جمهوری اصلاح طلبان راهکار ها راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۶۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند

در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، یکی از وزنه‌های مهم تعیین‌کننده خط سیاسی مجلس، رقابت طیف مستقلین و اصلاح‌طلبان است که به هم‌قطارانی که به مجلس راه یافته‌اند بپیوندند و با این وجود برخی از کارشناسان گمانه‌زنی‌هایی در قصد این طیف برای تشکیل یک کمیسیون اقلیت در مجلس دوازدهم دارند.

به گزارش صبح نو، در همین راستا رسول منتجب‌نیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیرکل حزب جمهوریت گفت‌وگویی داشته که در ادامه می‌خوانید.

استقبال سیاسیون و مردم نسبت به دور دوم انتخابات را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

در انتخابات مرحله اول مردم بیشتر شرکت می‌کنند، درحالی‌که در مرحله اول تعداد کاندیدا‌ها بیشتر است، ولی در مرحله دوم عموما مشارکت کمتر است، ضمن اینکه تنها دو برابر نمایندگان مورد نظر هر حوزه انتخابیه در مرحله دوم با هم رقابت می‌کنند. رقابت در دوره دوم، رقابت تنگاتنگی است و هر کسی هم که در این مرحله رأی بیشتری بیاورد ولو آنکه یک رأی بیشتر باشد، پیروز میدان قاعده انتخابات است. متأسفانه در دوره‌های انتخابات مرحله دوم، حضور مردم خیلی کم است. در شهر‌های کوچک که عوامل قومی عشیره‌ای دخالت دارند، مثل دوره‌های گذشته انتخابات رونقی ندارند. در مرحله دوم خیلی کم شرکت می‌کنند و هر چه هم تشویق و دعوت شوند، برخی انگیزه لازم را ندارند.

به‌خصوص که هیچ‌گونه مشوقی در کشور ما به وجود نیامده است. یعنی اگر بین دو تا مرحله یک حرکتی ایجاد شده بود، هیجان یا امید و کسب رضایتی پیش می‌آمد، امید بود که درصد بهتری شرکت کنند. مسائل اقتصادی هم که روز به روز بدتر و سخت‌تر و وضعیت مردم وخیم‌تر می‌شود، لذا فکر می‌کنم مردم در مرحله دوم کمتر شرکت می‌کنند و طبیعتا بین همین افرادی که رأی بیشتری داشتند، افرادی انتخاب شده و وارد مجلس می‌شوند.

با توجه به ورود چهره‌هایی از طیف‌های سیاسی مختلف به مجلس، آیا تشکیل یک فراکسیون اقلیت یا مستقل را محتمل می‌دانید؟

مجلس که جای بحث، گفتگو، اظهارنظر و تبادل نظر افراد و گروه‌هاست و اگر در آن تبادل نظر و اختلاف نظر نباشد که مجلس مرده و بی‌رمقی است و اصلا فلسفه‌ای در آن وجود ندارد؛ اما اینکه یک اکثریت قوی از جناح اصول‌گرا وارد مجلس می‌شوند و بعد لیستی که ترکیبی از اصلاح‌طلب، مستقلین اعتدال‌گرا و امثال‌ذالک یعنی ته کیسه را تکاندند و همه این‌ها به قول شما ۴۱ نفر شده است. هنوز هم معلوم نیست در نهایت چند نفر باشند که البته درون آن‌ها هم چهره‌های شاخص بسیار کم هستند، وارد مجلس شدند. اگر آقای مطهری یا آقای پزشکیان تأیید نشده بودند که می‌شد قضاوت کرد در مجلس دیگر تریبونی از مستقلین و اصلاح‌طلبان نیست. به هر حال باز با تذکر رهبری این آقایان تأیید صلاحیت شدند.

ممکن است یک‌صدایی از این جمعیت بلند شود، ولی این صدا بسیار اندک و ضعیف است. به‌خصوص که مشخص نیست مدیریت مجلس هم به دست چه افرادی بیفتد. اگر میزان و ملاک در انتخاب هیأت رئیسه این آرایشی باشد که چه کسانی بیشترین رأی را به دست آوردند، دیگر مجلس به‌طور کلی آن هویت و استقلال خودش را از دست خواهد داد. در کنار این مسائل باید اضافه کنم درست است که اکثریت قوی مجلس به یک معنا اصول‌گرا‌ها و غیراصول‌گرا‌ها اعم از اصلاح‌طلب، اعتدال‌گرا، مستقل و اقلیت بسیار محدودی هستند، اما همان اکثریت، آهنگ واحدی ندارند. هم دارای سلایق مختلف هستند و هم در مقابله با اصلاح‌طلب‌ها و مستقلان دارای وجه مشترک در برابر اصلاح‌طلبان هستند.

آن‌ها درون خودشان اختلاف‌های بسیار زیادی با اصول‌گرا‌های سنتی و اصول‌گرایان غیرسنتی هستند. گرایش‌های رادیکال هم حضورشان قاعدتا پررنگ خواهد بود. این‌ها در نهایت با هم نمی‌توانند بسازند. در انتخابات ممکن بود به‌خاطر هدف مشترک با هم کنار آمده باشند، ولی در مجلس اختلاف نظر فراوان است، چون دیدگاه اصول‌گرایان سنتی و انقلابی کاملا با دیدگاه رادیکال‌ها متفاوت است. به هر حال اصول‌گرایان سنتی بیشتر روی رهبری و ولایت فقیه تأکید می‌کنند. این اختلاف‌ها در مجلس هم ظهور و بروز پیدا می‌کند و در برابر هم جبهه می‌گیرند و نمی‌توانند با هم کنار بیایند. اقلیت محدودی هم از لیست به اصطلاح «صدای ملت» که ترکیب ناهمگونی از اقلیت محدود بود، وارد مجلس خواهند شد.

این فراکسیون چه کمکی را در زمینه کارآمدی مجلس ارائه می‌دهد؟

هر چقدر در مجلس تعدد و تکثر آرا و نظرات بیشتر باشد، مجلس زنده‌تر و پویاتر خواهد بود؛ لذا در کنار آن اکثریتی که در درون اختلافات وجود دارد، بخش‌های مختلف است که این می‌تواند یک‌صدایی باشد. صدایی هرچند کوتاه و کم‌رنگ از ملت در برابر جریان مقابل که در غیاب اکثریت مردم برنده شد. اینکه همان اقلیت، حتی یک نفر هم در مجلس تریبون در اختیار داشته باشد، شاید بهتر از نبودش باشد. درحالی‌که اگر ۴۰ نفر باشند، می‌توانند تلاش بیشتری کنند.

افرادی بودند که قبل از ورود به مجلس، ادعای اصلاح‌طلبی یا استقلال می‌کردند، ولی در مجلس به طرف اکثریت می‌لغزیدند و گفته‌های خودشان را فراموش می‌کردند. من از دوستانی که وارد مجلس می‌شوند انتظار دارم که در این شرایط وانفسا در مجلس فراکسیونی تشکیل بدهند و برنامه‌ریزی کنند؛ چراکه می‌توانند تا حدی اثرگذار باشند، ولو اینکه این امر بسیار سخت خواهد بود. آن اکثریت اجازه نخواهند داد این‌ها کار کنند، چون تجربه نشان داده که آن‌ها وقتی اکثریت را به دست می‌آورند، جلوی هر نقد و اظهارنظر مخالف را می‌گیرند. فراکسیون اقلیت می‌توانند امیدی را در مجلس به وجود بیاورند.

آرایش سیاسی اصلاح‌طلبان در آستانه دور دوم انتخابات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در مرحله اول انتخابات، اصلاح‌طلب‌ها به چند دسته تقسیم شدند که یک مجموعه از احزاب و شخصیت‌های حقیقی بودند، آن‌ها که اعلام کردند ما کاندیدا نداریم و شرکت نمی‌کنیم و به‌عنوان معرفی کاندیدا شرکت فعال نداریم. دسته دیگر ترکیبی از سه حزب بود. این‌ها وارد صحنه شدند، کاندیدا‌هایی را معرفی کردند و تعدادی از کاندیداهایشان وارد مجلس شدند. ما هم که به‌عنوان حزب جمهوریت منتظر بودیم کاندیداهایمان تأیید صلاحیت شوند که بتوانیم فعال شویم، ولی متأسفانه هیچ‌کدام از کاندیدا‌های ما در سراسر کشور تأیید صلاحیت نشدند. فعالیت اصلاح‌طلب‌ها در مرحله دوم هم به همین ترتیب است. آن ترکیب که گفتم، فعال نخواهند بود. شاید کارگزاران و حزب‌های دیگر فعالیت کنند. باید ببینیم آن‌ها تا چه اندازه موفق هستند.

دیگر خبرها

  • نقوی حسینی: طیف پایداری، شریان و مصاف برای ریاست مجلس، روی ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • ائتلاف قالیباف و پایداری‌ها ادامه دارد؛ لیست مشترک در دور دوم انتخابات
  • دهه نود بدترین دهه زندگی مردم بود
  • ائتلاف قالیباف و پایداری ها ادامه دارد /لیست مشترک در دور دوم انتخابات
  • نسخه جدید گروهک نهضت آزادی برای اصلاح طلبان
  • استارت انتخاباتی حجاریان!