Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@20:35:28 GMT

سه هنر صنعت دستی منسوخ بوشهر احیا شد

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۷۵۳۸

سه هنر صنعت دستی منسوخ بوشهر احیا شد

لیلا رحیمی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه صنایع دستی بوشهر با فرهنگ و آداب و رسوم این منطقه گره خورده‌است و احیای آن احیای فرهنگ این استان است، افزود: در بازدید از مناطق روستایی تلاش می‌کنیم با شناسایی صنایع دستی دیرین استان آنها را احیا کنیم تا به زندگی مردم باز گردد.

وی اضافه کرد: بسیاری از صنایع دستی استان بوشهر که در بازدید از مناطق روستایی شناسایی می‌شود کاربرد بالایی در زندگی روزمره امروز دارد و می‌تواند در زندگی مردم حضور داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحیمی گفت: احیای صنایع دستی یک اقدام تدریجی است که با شناسایی دست ساخته‌ای که در زمان حاضر کمتر تولید می‌شود در بازدیدهای کارشناسان صنایع دستی استان از مناطق روستایی آغاز می‌شود و سپس با تشکیل پرونده در اداره میراث فرهنگی استان و طرح در کمیته صنایع دستی کشور ، برای احیای آن برنامه‌ریزی می‌شود.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان بوشهر ادامه داد: برگزاری چند دوره آموزش ساخت و تولید صنایع دستی فراموش شده برای علاقمندان، سبب گسترش تولید و رونق فروش این صنایع دستی می‌شود که به احیای صنایه دستی استان بوشهر می‌انجامد.

رحیمی عنوان کرد: کلاه حصیری یکی از دست‌سازه‌های شهرستان دشتی است که با استفاه از برگ درخت نخل و بافتی متنوع در سال‌های گذشته رواج داشته است و  پس از محرز شدن از بین رفتن این هنر در پایش‌های میدانی معاونت صنایع دستی باز زنده‌سازی این محصول در دست اقدام قرار گرفت و در سال ۹۷ به ثمر نشست.

وی افزود: در زمیتن حاضر دو مربی به بافت این نوع کلاه مشغول هستند و آموزش عمومی آن در برنامه معاونت صنایع دستی قرار دارد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان بوشهر بیان کرد: پارچه چوقه یا چوکه که در زبال فارسی به "چوخه" از دیگر صنایع دستی منسوخ شده‌ای بود که با شناسایی آن در روستای بحیری شهرستان دشتی این استان در سال گذشته احیا و در نمایشگاه روستایی و عشایری سال ۹۸ در غرفه روستایی ملی عبابافی به نمایش گذاشته شد.

رحیمی اضافه کرد: چوقه یکی از پارچه‌های بافته شده از پشم شتر است که در زمان ریسندگی نخ را ضخیمتر می‌ریسند و پارچه‌ای زخیمتر بافته و برای بالاپوش زمستانه استفاده می‌شود که کاربردی امروزی نیز دارد.

وی ادامه داد: برگزاری دوره آموزشی این باز زنده سازی در سال ۹۹ برنامه‌ریزی شد که با توجه به شیوع بیماری کرونا در استان بوشهر، اکنون امکان برگزاری کلاس‌های آموزشی آن وجود ندارد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان بوشهر از گلیم دست بافت روستای "گنخک شیخا" به عنوان دیگر صنعت دستی احیا شده در سال جاری نام برد و گفت: این نوع گلیم که با پشم گوسفند و شتر و بدون رنگرزی بافته می‌شود از صنایع دستی دیرینه شهرستان دشتی است و سال گذشته موفق به دریافت نشان ملی شد.

رحیمی بیان کرد: این نوع گلیم به دلیل مینی‌مال بودن و استفاده از رنگ و طرح‌های ساده مانند کرم و شکلاتی، کرم و مشکی و کرم و قهوه‌ای قابلیت مناسبی برای جای گرفتن در چینش امروزی آپارتمان‎‌ها دارد و در اندازه کوچکتر نیز به عنوان سجاده کاربرد دارد.

وی افزود: یک دوره آموزشی در سال گذشته در این زمینه برگزار شد که در آینده نیز ادامه دارد و افرادی که بافت این نوع گلیم را فرا گرفتند اکنون در کارگاه‌های خانگی مشغول تولید هستند و در نمایشگاه روستایی گذشته فروش بسیار خوبی داشتند و سفارش‌های خوبی برای تولید حتی از پایتخت دریافت کرده‌اند.

رحیمی تاکید کرد: تلاش می‌کنیم تک تک رشته‌های صنایع دستی اصیل استان بوَشهر شناسایی و زنده شود و تولید و فروش آنها  رونق گیرد.

برچسب‌ها بوشهر ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری حصیربافی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بوشهر ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری حصیربافی بوشهر ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری حصیربافی میراث فرهنگی استان استان بوشهر صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۷۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط جذب سرباز امریه در اداره‌کل میراث‌فرهنگی قم

به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی قم، علیرضا ارجمندی اظهار کرد: این اداره‌کل پس از دریافت محوز‌های لازم از سوی فرماندهی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی در نظر دارد، به منظور استفاده از توان و دانش نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ۱۰ سرباز امریه را جذب کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم افزود: داشتن دفترچه اعزام، دارا بودن مدرک تحصیلی فقط کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته‌های معماری، عمران، تاریخ، باستان‌شناسی، صنایع‌دستی، مرمت و احیای بنا‌های تاریخی، موزه‌داری، مدیریت جهانگردی، مدیریت دولتی، مدیریت بازرگانی، حقوق، جغرافیا و مترجمی زبان؛ نداشتن اضافه خدمت دفترچه‌ای و نداشتن کسر از خدمت بیش از سه ماه و بومی استان قم از شرایط جذب سربازان امریه در این اداره‌کل است.

وی خاطرنشان کرد: مشمولان وظیفه برای کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانند در قم با شماره تلفن ۳۷۲۱۲۳۳۶ با پیش‌شماره ۰۲۵ و یا ۰۹۰۵۹۸۴۷۱۵۳ تماس بگیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ثبت بیش از ۲۶ میلیون نفر بازدید از اماکن گردشگری خوزستان
  • حمایت از بازارچه‌های صنایع دستی تولید بانوان
  • درج نام مادر روی کارت ملی منتفی شد
  • درج نام مادر روی کارت ملی منتفی است/ نام پدر هم از روی کارت‌ها حذف می‌شود
  • درج نام مادر روی کارت ملی منتفی است/ نام پدر هم از روی کارت ها حذف می شود
  • شرایط جذب سرباز امریه در اداره‌کل میراث‌فرهنگی قم
  • صنایع دستی روستای قلعه بالا
  • ورود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر به کردستان
  • پنج رویداد فرهنگی کردستان ثبت ملی شد
  • پرداخت بیش از ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی در گیلان