Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان فارس شنبه هفتم تیر با قدردانی از سازمان‌های مردم‌نهاد و مردمی که به‌صورت خودجوش خواستار حفاظت از این مناطق شدند، اظهارکرد: ثبت ممنوعیت شکار و تیراندازی برای این مناطق با خواست مردم انجام شده است و مردم، خود، آغازگر این فرایند بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمید ظهرابی عنوان کرد: این مناطق در زمره نخستین مناطقی است که مردم از آن حفاظت و آن را مدیریت می‌کنند، این رویداد به‌مثابه الگویی برای کشور به‌شمار می‌رود و در موضوع حفظ تنوع زیستی هرجا شاهد موفقیتی هستیم، به دلیل مشارکت مردم است.  

وی ادامه داد: در شیوه‌نامه‌های کنوانسیون تنوع زیستی حفاظت از تنوع زیستی، جلب مشارکت مردم، حفاظت مشارکتی و بهره‌برداری پایدار درگرو همراهی مردم عنوان‌شده است، برای نهادینه شدن این موضوع به الگوسازی نیاز داریم و بخشی از این فعالیت‌ها تاکنون در قالب قرق‌های اختصاصی شکل‌گرفته است.  

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان فارس بیان کرد: تجربه استان کرمان در ایجاد قرق اختصاصی در کوه منصورآباد این استان ثابت کرده است که می‌توان منطقه‌ای به وسعت ۱۲۰هزار هکتار را با ۳۰۰ نیروی داوطلب مردمی حفاظت کرد و شاهد افزایش گونه‌های گیاهی و جانوری بود که اثبات می‌کند منطقه از هر لحاظ به‌درستی حفاظت‌شده است.  

ظهرابی موفقیت در عرصه حفاظت از محیط‌زیست را مرهون حضور و مشارکت مردم دانست و بیان کرد: سازمان حفاظت محیط‌زیست مجموعاً در سراسر کشور حدود سه هزار محیط‌بان دارد و نیاز است با همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد و حفاظت مشارکتی و خواست مردم، مناطق مختلف از گزند و آسیب در امان بمانند.  

وی ممنوعیت شکار و تیراندازی را در منطقه قلات و تنگ‌سرخ از دستاوردهای مردمی برشمرد و گفت: شوق و علاقه مردم به حفظ این مناطق تا بدان جاست که حتی تابلو این منطقه را نیز، خود، تهیه کرده‌اند.  

به گفته مدیرکل حفاظت محیط‌زیست فارس مطالبات مردمی سبب شد دستگاه قضایی نیز نسبت به این مسائل حساسیت و پیگیری نشان دهد و اینکه مردم پای‌کار هستند بزرگ‌ترین رویداد چند سال اخیر را در حوزه حفاظت از محیط‌زیست و تنوع زیستی در استان فارس شکل داده است.  

ظهرابی پایبندی به مفاهیم توسعه پایدار شهری را از نکات کلیدی در ایجاد مناطق حفاظت‌شده داخل و پیرامون شهرها دانست و افزود: یک شهر پایدار باید از مناطق حفاظت‌شده برخوردار باشد، مناطقی که برای حفظ محیط‌زیست و تنوع زیستی الگوسازی می‌کند و نحوه حفاظت و بهره‌برداری از منابع را بر اساس ارزش‌های اکولوژیک آن در نظر می‌گیرد.  

وی با تأکید بر ضرورت حفظ و نگهداری از آب، هوا و خاک مناطق مختلف بر اهمیت آن‌ها در جلوگیری از آسیب‌ها و بلایای طبیعی همچون سیل پافشاری کرد و گفت: افزون بر این، با حفظ تنوع زیستی عظیم‌ترین ثروت‌های طبیعی کشور حفظ خواهد شد؛ چراکه هریک از گیاهان و جانوران حامل ارزش‌های ژنتیکی هستند که در هزاران سال به ثبات رسیده است و نابودی آن‌ها به معنای نابودی ثروت‌های ملی است.  

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست فارس عنوان کرد: دو منطقه قلات و تنگ‌سرخ به دلیل اهمیت و نقشی که در حیات و تداوم توسعه پایدار در شیراز دارد به‌عنوان منطقه تحت مدیریت محیط‌زیست پیش‌بینی‌شده‌اند و مطالعات برای اعلام منطقه حفاظت‌شده در حال انجام است، همچنین فرایند اخذ مجوزها در حال پیگیری است؛ اما ازآنجاکه دغدغه سازمان‌های مردم‌نهاد زیاد بود و فرایند یادشده زمان‌بر، فعلا برای این مناطق ممنوعیت شکار را اعلام می‌کنیم.  

وی افزود: در مسیر اعلام منطقه حفاظت‌شده در حال حاضر ۹۰ درصد از مرحله کسب مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده و همچنین روال اداری در سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در حال طی شدن است و به‌زودی به نتیجه خواهد رسید.

 منطقه شکار و تیراندازی ممنوع کوه قلات و تنگ سرخ در فاصله ۱۰ کیلومتری شمال غرب شیراز است.

کد خبر 525804 برچسب‌ها استان‌ فارس کوه سازمان حفاظت محیط زیست

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان فارس کوه سازمان حفاظت محیط زیست مدیرکل حفاظت محیط زیست تنوع زیستی حفاظت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۸۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به تفاهم همکاری امضا شده میان شش استان منطقه ۵ گفت: در چهارمحال‌وبختیاری ۱۰روستا و ۵ شهر به عنوان مناطق آزمایشی اجرای طرح مدیریت اجتماعی پسماند انتخاب شدند که تلاش داریم این طرح در سایر استان‎های منطقه ۵ نیز اجرا شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال و بختیاری، سعید یوسف‌پور _امروز سه‌شنبه چهارم فروردین _در جلسه نشست هم‌اندیشی مدیران محیط زیست با اعضای شورای اسلامی استان کشور به مناسب هفته زمین پاک اظهار کرد: منطقه ۵ در کشور با شش استان شامل کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، همدان، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری بخش بزرگی از پهنه زاگرس را در کشور در بر می‌گیرند، منطقه زاگرس با تولید ۴۰ درصد منابع آب شیرین کشور نقش بی‌بدیلی در تمدن ایران و زیست بسیاری از استان‌ها و کلانشهرهای کشور را بر عهده دارد.

وی با اشاره به ارزش‌های طبیعی شش استان منطقه ۵ افزود: هم اکنون در منطقه ۵ کشور ۳۲ منطقه حفاظت شده، چهار پارک ملی، ۳۶ منطقه شکار ممنوع، ۵۰ تالاب، ۱۱ هزار واحد صنعتی در حوزه کشاورزی و تولید ۹۰۰ گرم پسماند سرانه شهری را داراست که نشان از اهمیت بالای این منطقه است.

مدیرکل اداره حفاظت از محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری گفت: هفته گذشته همایش ملی دانش سنتی در شهرکرد با هدف مستمرسازی دانش بومی محیط زیست برگزار شد و اعضای شورای اسلامی شهرها و روستاها با ظرفیت بزرگی که دارا هستند، در راستای مستمرسازی و کاربردی‌سازی این دانش ما را یاری کنند.

یوسف‌پور با اشاره به چالش‌های دیگری که در استان وجود دارد، اضافه کرد: مسئله سگ‌های بی‌صاحب در مناطقی از استان چالش جدی برای سلامت و بهداشت مردم استان است، همچنین مدیریت پسماند، ترافیک شهرها، افزایش سرانه فضای سبز و کمربندی شهرها سازماندهی صنف‌های آلاینده‌ساز داخل حریم شهرها نیز از مهم‌ترین موضوعات و چالش‌های مورد بررسی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان است.

وی گفت: تسهیل روند تأمین بودجه برای مدیریت اصولی پسماندها و تخصیص تسهیلات لازم جهت مدیریت پسماند به ویژه برای طرح مدیریت اجتماعی پسماند شهری که سنگ بنای آن تفکیک زباله از مبدا است، حل مشکلات زیست‌محیطی این منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست استان در پایان با اشاره به تفاهم همکاری امضا شده میان شش استان منطقه ۵ گفت: در چهارمحال‌وبختیاری ۱۰ روستا و ۵ شهر به عنوان مناطق آزمایشی اجرای طرح مدیریت اجتماعی پسماند انتخاب شدند که تلاش داریم این طرح در سایر استان‌های منطقه ۵ نیز اجرا شود.

یوسف‌پور گفت: بحث‌های دیگری نظیر تخلفات شکار و صید در حریم جنگل و مراتب، تعارض باغداران با حیات وحش، تصرفات اراضی، تخریب جنگل‌ها که در تفاهم‌نامه‌های بعدی نیز در نظر گرفته خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین همکاری‌های مشترک شورای استان در جهت حفظ کاربری، افزایش سرانه فضای سبز در شهرها، ایستگاه‌های سنجش آب و هوا و توانمندسازی تشکل‌های محیط زیستی نیز مدنظر است.

کد خبر 747268

دیگر خبرها

  • ممنوع شدن توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • افتتاح دو خانه محیط زیست جدید در تهران
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • فرهنگ زیست محیطی در جامعه ترویج شود / هیچ اقدامی بدون پیوست زیست محیطی معنا ندارد
  • طرح‌های صنعتی باید پیوست زیست محیطی داشته باشد
  • بازگشایی پاسگاه محیط بانی دریاچه تار/ ورود گردشگران و طبیعت‌گردان به منطقه ممنوع است
  • کشف لاشه دو قوچ وحشی از شکارچیان غیرمجاز در قوچان
  • شکارچی غیرمجاز در شهرستان قوچان دستگیر شد
  • یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی جز پنج یگان برتر کشور اعلام شد