Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر کشور با اشاره به ظرفیت مرز سومار و مرز خسروی در عرصه اقتصادی، از وزیر کشور عراق خواست، فعال‌سازی این دور مرز برای مبادله بار و کالاهای تجاری در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با همتای عراقی خود عثمان علی فرهود مشیرالغانمی تلفنی گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحمانی فضلی در این تماس تلفنی ضمن تبریک انتصاب ایشان به سمت وزیر کشور عراق، ابراز داشت: امیدوارم بتوانید در این جایگاه برای مردم خوب عراق مؤثر واقع شوید.

وزیر کشور جمهوری اسلامی ایرانی در ادامه ضمن دعوت از فرهود مشیر الغانمی برای سفر به ایران در اولین فرصت مناسب، افزود: در سال ۱۳۹۷ تفاهم‌نامه امنیتی با عراق آماده کردیم که امیدوارم در سفر به ایران با حضور شما این تفاهم‌نامه به امضا برسد.

رحمانی فضلی با بیان اینکه زمینه‌های همکاری وزارت کشورهای ایران و عراق بسیار زیاد است، تصریح کرد: مبارزه با؛ تروریسم، جرائم سازمان‌یافته و قاچاق سلاح و مواد مخدر، همچنین همکاری پلیس‌های دو کشور و همکاری‌های مرزی از جمله زمینه‌هایی است که می‌توانیم سطح فعالیت‌های مشترک را تعریف کنیم و زمینه همکاری‌های دو کشور را بیش از پیش مهیا کنیم.

بازارچه‌های مرزی فعال شود

وزیر کشور با دعوت از همتای عراقی خود برای مصوب کردن فعال‌سازی بیش از پیش مرزها و بازارچه‌های میان دو کشور در دولت عراق گفت: از این طریق می‌توانیم تقویت مبادلات اقتصادی و تجاری را ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی داشته باشیم.

وی افزود: حتی می‌توانیم ساعات کار بازارچه‌های مرزی را تا حتی ۲۴ ساعت افزایش دهیم تا تجار و فعالین تجاری دو کشور، بیشتر بتوانند همکاری کنند.

رحمانی فضلی همچنین با اشاره به ظرفیت مرز سومار و مرز خسروی در عرصه اقتصادی، از وزیر کشور عراق خواست، فعال‌سازی این دور مرز برای مبادله بار و کالاهای تجاری در دستور کار قرار گیرد. وی همچنین خواستار پیگیری مشیرالغانمی برای تصویب رسمی شدن مرزهای شیخ صله و شوشمی اقلیم کردستان عراق در دولت این کشور شد و یادآوری کرد؛ این مرزها در ایران مصوب شده و رسمی شدن آن در کشور عراق، تسهیل فعالیت تجار و بازرگانان و منافع دو کشور را در پی خواهد داشت.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه در نقاطی از مرزهای بین ایران و عراق، هم در شمال و هم در جنوب، متأسفانه شاهد قاچاق سلاح، مهمات و مشروبات الکلی به داخل ایران هستیم، خواستار برگزاری نشست‌های مشترک مسئولان ذی‌ربط دو کشور برای جلوگیری از این موارد شد.

وزیر کشور با اشاره به اهمیت صیانت از ثبات و آرامش در مناطق مرزی دو کشور و با بیان اینکه در منطقه شمالی عراق و اقلیم کردستان برخی گروه‌های تروریستی حضور و فعالیت دارند که هم مشغول رزمایش‌ها و آماده‌سازی هستند و هم ترددهای مسلحانه به مرزهای ایران دارند و در چندین مورد نیز اقدام‌های مسلحانه داشته‌اند و از این گروه‌ها حمایت مالی و تجهیزاتی می‌شود، تأکید کرد: دولت عراق و اقلیم کردستان عراق باید در تأمین امنیت مرزهای مشترک، مسئولیت‌پذیری بیشتری داشته باشند.

رحمانی فضلی همچنین به وزیر کشور عراق پیشنهاد کرد: به کمک وی، استانداران مرزی دو کشور با هم نشست داشته باشند و همکاری‌های تجاری را افزایش دهند. وزیر کشور با تصریح بر اینکه؛ ایران آمادگی دارد فرصت‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاران عراقی فراهم کند و همین‌طور آماده است زمینه حضور سرمایه‌گذاران ایرانی را در کشور عراق فراهم نماید، ابراز امیدواری کرد: دو وزیر کشور به صورت جدی از این روند پشتیبانی کنند.

رحمانی فضلی در بخش دیگری از این گفت‌وگوی تلفنی ضمن قدردانی از وزرای کشور پیشین عراق و همچنین عثمان علی فرهود مشیر الغانمی به دلیل تلاش‌های قبلی در حوزه‌های امنیتی، دیپلماسی و تسهیل برگزاری مراسم اربعین، از جمله لغو ویزا و روان‌سازی تردد زوار در ایام اربعین، گفت: ما در ایران برای برگزاری مراسم امسال اربعین آمادگی داریم و مقدمات این کار را انجام داده‌ایم ولی با توجه به شرایط و پیامدهای شیوع بیماری کرونا، منتظر تصمیم‌گیری دولت عراق در این زمینه هستیم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از سه میلیون و هفت‌صد هزار زائر ایرانی برای حضور در مراسم اربعین به کشور عراق سفر کردند، اظهار کرد: در توافقات قبلی دو کشور، برای اینکه رفت‌وآمد زوار دو کشور از جمله زائران ایرانی حرم‌های امام علی، امام حسین، و حضرت عباس علیهم‌السلام، با سهولت و ایمنی بیشتری انجام شود، مقرر شده بود راه‌آهن شلمچه- بصره و بزرگراه مهران- کربلا با تقسیم‌کار بین دو کشور احداث شود.

آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمنان پنهان و آشکار دو ملت ایران و عراق هستند

وزیر کشور ایران در همین زمینه افزود: ما تکلیف خودمان را انجام دادیم اما ۱۸ کیلومتر در عراق باقی‌مانده است، بعلاوه یک پل هم در عراق برای بهره‌برداری از این طرح باید اجرا شود که اگر این ۲ پروژه انجام شود به راحتی می‌توانیم تسهیلات بیشتری برای زوار عراقی و زوار ایرانی فراهم کنیم.

رحمانی فضلی در فراز دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دشمنان آشکار و پنهان دو کشور و دو ملت عراق و ایران، از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی در تلاش هستند که اولاً منطقه را ناامن و ثانیاً مانع از ارتقای روابط بین کشورهای مسلمان شوند، تأکید کرد: امیدوارم با کمک جنابعالی در جهت خنثی کردن نقشه‌های دشمنان، و ادامه مسیر اتحاد و اخوت اسلامی بین دو ملت و دو کشور حرکت کنیم و در این مسیر که شهدای زیادی از جمله شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس خون خود را برای احیای آن نثار کرده‌اند، بیش از پیش تلاش کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد: خون شهدا موجب اتحاد بیش از پیش دو ملت و دو دولت است و ان شاءا… بتوانیم امنیت، صلح، توسعه و روابط قوی و دوستانه بین دو کشور تقویت کنیم.

وزیر کشور همچنین برای ارائه تجربیات کشورمان در مقابله و مدیریت بیماری کرونا به کشور عراق اعلام آمادگی کرد.

رحمانی فضلی در پایان ضمن تأکید بر اینکه مشتاقانه منتظر حضور الغانمی تهران هستیم تا از نزدیک صحبت کنیم و مسائل را پیش ببریم، ابراز امیدواری کرد: توافق‌های بین ایران و عراق به‌ویژه توافق‌های بین دو رئیس‌جمهور، کاملاً محقق شده و به ثمر برسد.

وزیر کشور عراق: توسعه همکاری در همه زمینه‌ها به مصلحت دو کشور و دو ملت است

وزیر کشور عراق نیز در این گفتگوی تلفنی، ضمن تشکر از تماس رحمانی فضلی، بر توسعه همکاری دو کشور در حوزه‌های امنیتی، بهداشتی سیاسی، اقتصادی و سایر همکاری‌ها تأکید کرد و گفت: تلاش داریم همکاری در همه زمینه‌ها را توسعه دهیم چرا که به مصلحت دو کشور و دو ملت است.

فرهود مشیر الغانمی با اشاره به تعداد قابل توجه مبتلایان به کرونا و تأکید بر اینکه باید با ویروس کرونا سازگاری کنیم، اظهار کرد: تعدادی از مرزها را باز کردیم و امیدواریم که گشایش مرزها ادامه یابد و نظارت‌ها ادامه یابد تا وضعیت طبیعی در مرزها برقرار شود.

وی ادامه داد: در زمینه همکاری‌ها در مبارزه با تروریسم و جرائم سازمان‌یافته، مواد مخدر، قاچاق کالا و پول‌های تقلبی عزم توسعه روابط دو جانبه را داریم زیرا با توجه به مرزهای مشترک طولانی، احتیاج به همکاری و حمایت همدیگر داریم.

وزیر کشور عراق همچنین عنوان کرد: تصمیم داریم بازارچه‌های مرزی را فعال کنیم اما باید با شرایط جدید کرونا سازگار شویم و نباید بگذاریم دولت دست بسته بماند و بایستی شرایط اقتصادی به شرایط طبیعی برگردد تا بتوانیم از این رهگذر کمکی به اقتصاد کشور کرده باشیم.

مشیر الغانمی در خصوص بازگشایی مرز سومار تصریح کرد: با جدیت تلاش می‌کنیم امسال، این مرز را برای اهداف اقتصادی و تبادل تجاری بازگشایی کنیم.

وزیر کشور عراق در ادامه با تأکید بر اینکه پدیده قاچاق پدیده تلخی است که هردو کشور از این موضوع رنج می‌برند، افزود: باید تلاش کنیم که این مسئله کاهش یابد به خصوص قاچاق مواد مخدر و مشروبات الکلی به ملت‌ها آسیب وارد می‌کند و باید هر دو کشور در مرزهای خود بیش از پیش مانع از قاچاق شویم.

وی با بیان اینکه صیانت از نوع استفاده از سرزمین‌ها و مناطق مرزی موضوع مهمی است، گفت: بنده پیش از اینکه وزیر کشور شوم مسئول این موضوع بودم. خوشبختانه امنیت در میان دو کشور تا حد زیادی استقرار یافته و نباید اجازه دهیم از سرزمین‌های ما علیه کشور همسایه استفاده شود.

وی همچنین تصریح کرد: حضور مقامات عراقی در ایران و انعقاد پروژه‌های بزرگ بین دو کشور مورد رغبت ما است.

وزیر کشور عراق با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم ظرفیت پذیرش زائران به خصوص زائران ایرانی را ارتقا بخشیم، گفت: البته با توجه به شیوع بیماری کرونا، امسال یک سری هماهنگی و تصمیماتی را انجام می‌دهیم که این تصمیمات زمان‌بر است و نیاز به هماهنگی دارد.

وی در این زمینه افزود: در خصوص مستندسازی، اجرای جزئیات تفاهم‌نامه همکاری، رعایت مسائل بهداشتی و امنیتی نیاز به زمان داریم و باید منتظر بمانیم که در مورد شرایط کرونا در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد تا بتوانیم با شرایط جدید خود را وفق دهیم و مراسم اربعین در شرایط امن و سالم برگزار شود.

مشیر الغانمی ضمن مرور وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور عراق گفت: روز گذشته ۲ هزار و ۸۸۰ مورد ابتلاء به کرونا داشتیم و اکنون تلاش داریم خود را با شرایط سازگار کنیم و واپایش‌ها را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم از هفته آینده با موفقیت از این شرایط عبور کنیم و شرایط را کنترل کنیم، می‌توانیم برای آینده، مراسم اربعین و مرزها و گذرگاه‌های مرزی در این خصوص برنامه‌ریزی کنیم. انتظار داریم طبق پیش‌بینی‌های گروه‌های بهداشت، در دو هفته آینده پیک کرونا را پشت سر بگذاریم.

وزیر کشور عراق در پایان با تأکید بر اینکه اطمینان می‌دهیم با جدیت تمام در راستای توسعه و تقویت روابط دو کشور همکاری‌ها به اوج و حداکثر برسانیم، گفت: با تبادل و حضور هیئت‌ها در دو کشور این روابط به خصوص پس از پشت سر گذاشتن مشکل کرونا تقویت خواهد شد، تا بتوانیم برای آینده نقشه‌های دقیق‌تر و مفصل‌تری را به اجرا درآوریم.

انتهای پیام/4129/

منبع: آنا

کلیدواژه: عراق وزیر کشور عبدالرضا رحمانی فضلی مرز خسروی مرز سومار رحمانی فضلی وزیر کشور عراق بیماری کرونا مراسم اربعین ایران و عراق وزیر کشور بیش از پیش مرز سومار همکاری ها دو کشور زمینه ها دو ملت بین دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۶۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ‌۱۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به راه‌های کشور

داریوش امانی معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای که به دنبال بارش‌های اخیر و به منظور بازدید میدانی از وضعیت راه‌های جنوب سیستان و بلوچستان عازم این استان شده بود، با اشاره به شدت بارش‌ها که موجب خرابی‌هایی در سطح جاده‌های کشور و راه‌های روستایی و محور‌های فرعی شده، گفت: خسارت وارد شده طبق کارشناسی‌های اولیه ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای راه‌ها برآورد شده است.

به گفته امانی، نزدیک به ۲۵ راه اصلی و فرعی در جنوب استان سیستان و بلوچستان مسدود شده است.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اظهار کرد: راه‌های حدود ۲۵۰ روستا نیز مسدود شده که راهداران در حال تلاش برای بازگشایی آنها هستند. 

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: ۵۰ اکیپ فعال و سیار راهدار به همراه ۱۵۰ دستگاه ماشین آلات مشغول فعالیت و تلاش برای بازگشایی راه‌ها هستند.

امانی افزود: برخی از این ماشین آلات از روستا‌های معین هرمزگان، کرمان و جنوب کرمان عازم استان سیستان و بلوچستان شده و مشغول فعالیت هستند.

وی ادامه داد: ظرف ۱۰ روز آینده تمام راه‌های مسدود شده باز خواهند شد، اما اولویت، بازگشایی راه‌های اصلی شهرستان چابهار به دیگر نقاط است که می‌کوشیم ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده بازگشایی شوند.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل همچنین از همکاران راهدار برای بازگشایی راه‌ها و انجام عملیات امداد و نجات برای دو ناوگان اتوبوس حمل‌ونقل عمومی از سیلاب تقدیر و تشکر کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • خسارت ‌۱۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به راه‌ های کشور
  • خسارت ‌۱۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به راه‌های کشور
  • خسارت ‌۱۵۰۰ میلیارد سیل به راه‌های کشور
  • تردد روزانه بیش از هزار زائر از مرز خسروی
  • عملیات اجرایی سد و شبکه شرفشاه سومار طبق برنامه انجام شود
  • نخست وزیر عراق: هیچ‌کدام از موشک‌ها یا پهپادهای ایرانی از عراق پرتاب نشده بود
  • فرشاد مومنی: دولت از انجام تعهدات خود طفره می‌رود
  • فرشاد مومنی: دولت از انجام تعهدات خود طفره می رود
  • در سفر نخست وزیر عراق به واشنگتن چه گذشت؟
  • پیشرفت 73 درصدی در ساخت کانال اتصال بندر فاو به «جاده توسعه»