Web Analytics Made Easy - Statcounter

"روحانی‌سازان" و کسانی که می‌گفتند روحانی حتی اگر نخواهد هم به‌زور از او حمایت می‌کنیم؛ حالا اما برای انتخابات سال 1400 نیز راه حل ارائه می‌کنند!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

توبه مرعشی پس از شهادت حاج قاسم

حسین مرعشی، فعال اصلاح‌طلب، عضو ارشد حزب کارگزاران و از دستگیرشدگان فتنه 88 به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون انتخابات 1400 گفته است: تاکنون هیچ یک از احزاب و چهره‌های سیاسی راهکارهایی که با مسائل روز ایران سازگاری داشته باشد و بتواند معضلات ایران را حل کند، ارائه نداده است. ما از یک طرف در حال مقاومت در مقابل فشارهای بین‌المللی هستیم و مردم هم تحت فشار بسیار سنگینی قرار دارند.

او همچنین تصریح می‌کند:

"لذا اگر اکنون سیاستمدار یا مجموعه‌ای از سیاستمداران در قالب حزب یا در قالب جبهه سیاسی بخواهند راهکاری ارائه کنند، این راهکار باید کاملاً واقع‌گرایانه باشد و نمی‌شود به نظرات روشن رهبری در خصوص تقویت و حفظ مقاومت بی‌توجه بود. در نتیجه امروز به راه‌حال‌های ترکیبی نیاز داریم که هم بتوانیم با دنیا گفت‌وگو کنیم و همزمان صلابت خود را در عرصه حفظ کنیم و مقاومت شکسته نشود."

مرعشی می‌افزاید: ایجاد ترکیبی از گفت‌وگو و مقاومت و همچنین راه‌حل‌هایی که جامعیت داشته باشند و بتوانند مشکلات ایران را حل کنند، کار پیچیده‌ای است.[1]

*بله! "مقاومت" و استراتژی مقام معظم رهبری برای حفظ امنیت مردم ایران در فراتر از مرزهای کشور؛ مفهومی واجب‌الاجراست که باید حتی هزاران "سردار سلیمانی" هم در راه آن فدایی شوند.

مقوله‌ای غیر قابل چشم‌پوشی که البته آقای مرعشی 7 سال دیر متوجه آن شد!

دیر متوجه شدنی که مرعشی حتما بایستی پاسخگوی تبعات آن باشد و به مردم توضیح بدهد که هزینه مخالفت او و همفکرانش با "گزینه مقاومت" و تأکید بر جریان مذاکره چه بوده و تا چه اندازه بر امنیت و اقتصاد مردم ایران تأثیر گذاشته است؟

هم‌او که در سال 93 گفته بود: "باید بررسی کرد که آیا منافع ملی ما این است که در منطقه یک کشور پیشتاز انقلابی باشیم یا یک کشور اقتصادی. این دو اولویت کاملا با یکدیگر متضاد است که در برخی موارد نمی‌توان آنها را با یکدیگر جمع کرد"!

او پس از همین صحبت‌ها نیز در گفت‌وگو با اعتماد اظهار کرده بود: ما باید مشخص کنیم که می‌خواهیم همچنان یک دولت انقلابی داشته باشیم یا به دنبال دولتی مستقل هستیم که می‌خواهیم به مسائل داخلی بپردازیم و ایران و جمهوری اسلامی را تقویت کنیم؟![2]

مقام معظم رهبری، مردم و جوانان کشور چه گناهی داشتند که هزینه 7 سال تحلیل غلط مرعشی و دوستانش را بدهند؟

تحلیل غلطی که با زیر سؤال بردن گزینه مقاومت و اضلاع آن از جمله "اقتصاد مقاومتی"؛ اصرار داشت که "ما در حال مذاکره‌ای فراتر از هسسته‌ای با غرب هستیم"![3]

البته آغوش نظام باز است و آقای مرعشی ولو حتی اگر از همین امروز هم متوجه اشتباه خود درباره "مقاومت" شده است؛ می‌تواند بازگردد، در دایره خودی جا بگیرد و برای پیشرفت کشور تلاش کند.

اما این رخداد به شرط "توبه، اصلاح و تبیین" در قبال اشتباهات بزرگ گذشته شکل می‌گیرد نه در لابه‌لای خطوط یک مصاحبه!

بماند که آقای مرعشی و دوستانشان همچنان از بابت "فتنه 88" نیز توبه و عذرخواهی بزرگتری به نظام اسلامی بدهکارند.

***

"روحانی‌سازان" از انتخابات 1400 می‌گویند!

محمد نعیمی‌پور، از نمایندگان مستعفی مجلس ششم که زمانی گفته بود روحانی حتی اگر نخواهد هم ما اصلاح‌طلبان به زور از او حمایت می‌کنیم![4] طی یادداشتی در شماره شنبه گذشته روزنامه آرمان ملی در اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400 نوشته است: فضای سیاسی کشور به گونه‌ای رقم خورده است که این احتمال را ایجاد کرده که اجازه رقابت جدی در انتخابات 1400 وجود نداشته باشد؛ به همین علت شاید نقش احزاب نیز در انتخابات ریاست‌جمهوری سال1400 به شکلی که در گذشته وجود داشت چشم‌گیر نباشد و درصد تاثیرگذاری آنها بر نتیجه انتخابات کم باشد و شاید حتی کنش‌های آنها در ماه‌های پیش رو تاثیر آنچنانی بر نظر مردم نگذارد. با وجود این اوصاف، احزاب اگر می‌خواهند بر انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 نقش‌آفرینی موثری داشته باشند باید به‌زودی برنامه تدوین کرده و آن را به مردم ارائه دهند.

او می‌افزاید: برنامه احزاب باید در ابتدا مشکلات کشور را ریشه‌یابی کند و با پذیرفتن آنها راهکارهایی برای عبور از آنها به مردم ارائه دهد و عنوان کند این راهکارها چگونه عملیاتی خواهند شد و با توجه به چه شرایطی در عمل محقق می‌شوند. مردم دیگر همچون گذشته فریب شعارها و کلی‌گویی‌ها را نخواهند خورد و آگاهی آنها به سطحی رسیده است که احزاب را بدون برنامه قبول نمی‌کنند.

نعیمی‌پور در بخش دیگری از این یادداشت نیز می‌نویسد: اتفاقات زیادی در ماه‌های آینده رقم می‌خورد که می‌تواند صحنه سیاسی کشور را تغییر دهد از جمله انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده و همچنین مسیری که اقتصاد کشور طی خواهد کرد و موارد بسیار زیاد دیگری که هر کدام به‌تنهایی می‌توانند سرنوشت یک کشور را تغییر دهند. همانگونه که در انتخابات‌های گذشته همواره افرادی برگزیده شده‌اند که در ماه‌های گذشته کمتر شانس پیروزی برای آنها یا حتی برای جریان آنها وجود داشت.[5]

*مشخص نیست که این حد از وقاحت سیاسی چگونه در ستاد جریان سیاسی خاص رواداری می‌شود؟!

آنها جریانی هستند که مسبب‌الاسباب تمام گرانی‌ها و مشکلات موجود کشورند و اکنون که وظیفه عذرخواهی از مردم و اشاره به مثبتات رقیب را دارد؛ اما به حرّافی روی آورده‌اند.

مردم عزیز باید بدانند و خواص هم باید این نکته را به مردم گوشزد کنند که آزموده را آزمودن خطاست و اگر دوباره به نظرات اصلاح‌طلبان در انتخابات توجه شود؛ نه تنها مسیر اصلاح مشکلات فعلی مسدود خواهد شد بلکه معضلات بیشتری هم بوجود خواهد آمد.

البته این نکته حتما نبایستی از چشم عموم پنهان بماند که ستاد جریان سیاسی خاص در روزها و ماه‌های مانده تا انتخابات 1400 نیز همانطور که نعیمی‌پور اشاره کرده! برنامه‌های مهمی در آستین دارد که از نگاه تحلیلی یکی از مهمترین آنها ایجاد "فتنه اقتصادی" و به خیابان کشاندن مردم به بهانه مشکلات اقتصادی است.

مفهومی که اگر درباره آن اطلاع‌رسانی‌های لازم صورت نگیرد؛ بر حجم مشکلات فعلی خواهد افزود.

***

آزمون مجلس یازدهم در مقابل زمزمه گرانی 40 درصدی سیمان!

دبیر انجمن سیمان از ارائه پیشنهاد تولیدکنندگان به وزارت صنعت برای افزایش ۴۰ درصدی قیمت سیمان خبر داد و گفت: قیمت جدید سیمان طی روزهای آینده تعیین خواهد شد.

به گزارش مشرق، عبدالرضا شیخان با بیان اینکه پیشنهاد رشد ۴۰ درصدی قیمت سیمان از سوی تولیدکنندگان به وزارت صنعت ارائه شده است، اظهار داشت: رشد چشمگیر هزینه‌های تولید باعث شد تا تولیدکنندگان درخواست تعدیل قیمت محصولاتشان را ارائه دهند.[6]

*اینکه هزینه‌های تولید محصولی مثل سیمان که تقریبا هیچ وابستگی خاصی هم به خارج از کشور ندارد و تأثیری هم از مقوله تحریم نپذیرفته تا 40 درصد افزایش یافته باشد منطقی به نظر نمی‌رسد!

خاصّه اینکه باید دانست قیمت سیمان می‌تواند بر قیمت مسکن نیز تأثیر داشته باشد.

از سوی دیگر با توجه به اخباری که از تصمیمات دولت مبنی بر گرانی لبنیات و لوازم خانگی در روزهای اخیر به گوش رسید؛ بایستی نسبت به زمزمه‌ها پیرامون گرانی سیمان نیز به شدت حساس بود.

این مقولات می‌طلبد که مجلس محترم در فضایی منطقی و به دور از هیجانات توییتری! قیمت سیمان و البته سایر اقلام گران شده در روزهای اخیر را به دقت زیر ذره‌بین قرار دهد و از افزایش غیر معقول قیمت‌ها جلوگیری کند.

باید دانست که "سنگ بزرگ علامت نزدن است" و مجلس محترم برای عمل به وعده‌های خود مبنی بر کاهش مشکلات مردم؛ می‌تواند با ورود به همین مقولات ظاهرا خرد؛ در مسیر تحقق وعده‌ها گام بردارد.

***

1_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-931776

2_ https://www.farsnews.ir/news/13940510001181

3_ mshrgh.ir/466621

4_ mshrgh.ir/706209

5_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/291081

6_mshrgh.ir/1088414

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم حسین مرعشی محمد نعیمی پور اصلاح طلبان محور مقاومت اقتصاد ایران وبلاگ مشرق انتخابات 1400 روحانی سازان سیمان قیمت مسکن مجلس یازدهم گرانی فتنه اقتصادی گرانی سیمان اخبار داغ انتخابات ریاست جمهوری انتخابات 1400 قیمت سیمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۹۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات جنجالی علیرضابیگی درباره فساد چای دبش، خودروهای شاسی بلند، اعتراضات سال 1401 و ...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد علیرضا بیگی در صحن علنی مجلس و در قالب نطق میان دستور، گفت: سالروز تشکیل سپاه پاسداران قدرتمندترین سازمان ضد تروریستی جهان را تبریک عرض می‌گویم و برای این نهاد اصیل برخواسته از آرمان‌های انقلاب اسلامی در توسعه بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران توفیق آرزو دارم.

آنگونه که ایلنا روایت می‌کند، نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تقریبا در سه سال گذشته که اسامی نهایی پذیرفته شدگان برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد در خصوص نادیده گرفته شدن برخی از اصول جمهوریت هشدار داده‌ام، پر واضح است احترام به بلوغ سیاسی و خرد جمعی به عنوان پیش فرض قطعی و لازم الاجرا نظام جمهوریت با نظارت عالیه اصول و قوانین اسلام منجر به نتیجه قابل قبول از صندوق‌های رای می‌گردد، که بدیهی‌ترین خروجی آن انتخاب افراد با کفایت و کارآمد برای اداره کشور خواهد بود؛ متاسفانه در انتخابات سال ۱۴۰۰ این مهم حاصل نشد و آنگونه که پیش بینی می‌کردم، بی توجهی به اراده مردم موجب نابسامانی کشور ناتوانی در اداره صحیح سیاست خارجی، گزاف گویی اجانب به واسطه ضعف پشتوانه مردمی گردید.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها اظهار داشت: از سوی دیگر هنگامی که ۲۲۰ نفر از نمایندگان طی بیانیه‌ای خواستار شرکت نامزدی خاص در انتخابات ریاست جمهوری شدند به روشنی قابل پیش بینی بود که شان نظارتی مجلس بر عملکرد قوه مجریه کارآیی خود را از دست خواهد داد، متاسفانه ضعف پشتوانه مردمی و ضعف مجلس در اعمال نظارت بر دولت آثار خود را در قالب تورم سرسام آور، اخلال در امور معیشتی، کاهش ارزش پول ملی اکنون خود را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: بدیهی است انتقام سخت و قدرت نمایی در مقابل دشمن صهیونیست مستلزم بهره مندی از پشتوانه قوی ملی است، همان پشتوانه پر قدرتی که دفاع مقدس ۸ ساله را به حماسه عظیم برای پرهیز دادن دشمنان ایران از هرگونه چشم داشت و تعرض به میهن اسلامی بدل نمود. البته ترویج فساد در بخش‌های مختلف کشور که تاثیر بسزایی در ناامید ساختن مردم داشته است و تقریبا به صورت مستمر اخبار چپاول و دست اندازی به بیت المال روح و جان مردم را آزرده می‌کند که این آسیب نیز معلول انتخاب مدیران ناتوان از مقابله با فساد است که نتیجه آن یغما رفتن ۳ میلیارد و هفتصد میلیون دلار از ثروت ملت که در جریان پرونده چای دبش و تناقضات که طی ان بروز کرد و تاکنون شبکه‌ای که این فساد بزرگ سامان داده بود تسلیم دستگاه قضا نشده است و اگر شده است ما بی اطلاع هستیم.

نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: از یک سو دولت می‌گوید خودم کشف کردم و به دستگاه قضا ارجاع می‌دهم و از سوی دیگر دستگاه قضا می‌گوید فرد یا افرادی از مدیران در این خصوص به دستگاه قضا معرفی نشده است، البته به فرض صحت نمی‌تواند واقع مسئولیت و محدودیت کننده اختیارات دستگاه قضایی باشد.

وی در ادامه افزود: فارغ از چپاول درشت پرونده چای دبش، سرقت ۱۰۸ میلیارد تومانی اخیر که یک مسئول امور مالی در یک شهرستان از یک استان و فرار او و خانواده‌اش مردم نتیجه می‌گیرند که گویی اموال آنان مال بلا صاحب بوده و دولت صرفاً متولی مطلع نمودن وقوع جرایم است، استمرار روند مذکور سبب شد در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی نیز فقط ۴۰ درصد از واجدان شرایط شرکت نمایند و با احتساب آراء باطله عدم رضایت قاطبه مردم مشهود است و انتظار می‌رود تغییر در روندها به صورت جدی در اداره کشور و مدیریت منابع در جهت رضایت مردم صورت گیرد، چرا که اصل راضی نگه داشتن شهروندان از طریق شاخص‌های اقتصادی در همه شیوه‌های حکومتی پذیرفته شده، وجهه همت حاکمان می‌باشد.

این نماینده مجلس اظهار داشت: این در حالیست که اظهار نظر نیروی وقت شورای نگهبان در خصوص عدم تاثیر مشارکت مردم در مشروعیت انتخابات آنان را بیش از پیش دردمند ساخت که به نظر می‌رسد استمرار روند ناصواب ذکر شده حاکی از همین باور می‌باشد، بنابراین خروجی انتخابات مجلس دوازدهم مستثنی از آنچه که بیان شد، نمی‌تواند باشد و گره گشایی موثر در اداره امور کشور برای مجلس آینده نیز قابل تصور نخواهد بود، عقل اقتضا می‌کند در شرایط رویارویی مستقیم با دشمن صهیونیستی از همه ظرفیت‌ها برای ایجاد همدلی، ثبات داخلی، افزایش اعتماد ملی به ساختار سیاسی و ایجاد روحیه وحدت ملی برای رویارویی با تهدیدات خارجی استفاده شود.

نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: در شرایطی که ایران امروز در کشاکش بحران‌هایی همچون سرمایه اجتماعی، تورم و فشار معیشتی قرار دارد لازم است که سیاست‌های تنش زا که محل حساسیت مردم است، تعطیل شود، نهادهای مدنی، گروه‌های مرجع، صدا و سیما، تریبون‌های نماز جمعه و رسانه‌ها در مسیر تقویت وحدت ملی حرکت کنند و از گروهی سازی به طور جد پرهیز شود در این شرایط ویژه التیام بخشی روابط دولت و ملت ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وی ادامه داد: به استحضار ملت شریف و به طور خاص به مردم در حوزه انتخابیه تبریز آذرشهر اسکو که افتخار دو دوره نمایندگی را بر عهده داشتم می‌رسانم که در ایفای وظیفه نمایندگی خود برای پاسداری از حقوق ملت از هیچ کوششی فروگذار نکردم که آخرین مورد آن افشای موضوع شاسی بلندهای مجلس شورای اسلامی بود و متاسفانه علی رغم صراحت اصول ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی توسط مدیریت مجلس تحمل نشد و نتیجه مورد انتظار مردم برای واکنش مناسب در قبال این مفسده اجرا نگردید و اکنون قریب ۱۱ ماه است که منتظر تعیین تکلیف رای دادگاه بعدی که بنده را به یک سال حبس محکوم کرده است هستم.

بیگی در پایان خاطرنشان کرد: علت بازداشته شدن اینجانب در انتخابات اخیر صرفاً اظهار نظر و اعتراض به عمل آمده نسبت به بی‌کفایتی قوه مجریه بود که منجر به حوادث ۱۴۰۱ در کشور شد و زیان‌های سنگینی را متوجه کشور کرد که مجموع اظهار نظرهای بنده به زعم شورای نگهبان به عنوان عدم التزام به جمهوری اسلامی و عدم اظهار وفاداری به قانون تعبیر و در جلسه حضوری به بنده ابلاغ شد، تکرار می‌کنم که تنها اظهار نظر نماینده ملت ایران در خصوص حوادث سال ۱۴۰۱ موجب رد صلاحیت وی شده است، لذا عرض می‌نمایم تمام سختی‌ها و ناملایمات با ایمان به ملت رشید پذیرا هستم و اعلام می‌کنم هیچگاه طمع پست و مقام نداشتم و تا اصلاح امور کشور بر اساس اراده مردم به لطف یزدان و عنایت حضرت ولیعصر در مقابل گردنکشان و بدخواهان ملت ایران خواهم ایستاد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898292

دیگر خبرها

  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • تصویب تشکیل استان تهران شرقی
  • کارنامه ۴ساله مجلس یازدهم؛ از جهش تولید مسکن تا واردات خودرو
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • نماینده مجلس : مردم از چپاول‌های درشت مانند چای دبش نتیجه می‌گیرند که اموال آنان بلاصاحب است
  • اظهارات علیرضابیگی درباره فساد چای دبش، خودرو‌های شاسی بلند، اعتراضات سال ۱۴۰۱ و ...
  • اظهارات جنجالی علیرضابیگی درباره فساد چای دبش، خودروهای شاسی بلند، اعتراضات سال 1401 و ...
  • علیرضابیگی: مردم از چپاول‌های درشت مانند چای دبش نتیجه می‌گیرند که اموال آنان بلاصاحب است
  • رشد ۵ درصدی بارش‌های کشور با فعالیت سامانه اخیر
  • حضور پُر شور در دور دوم انتخابات سبب تشکیل «مجلس کارآمد» می‌شود