Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس معمارنژاد در گفت وگو با خبرنگار ایلنا درباره آثار کاهش نرخ سود بین بانکی و به دنبال آن کاهش نرخ در نظام بانکی بر اقتصاد کشور اظهار داشت: نرخ سود در بازار بین بانکی در واقع یک متغیر سیگنال و متغیر علامت دهنده است، وقتی نرخ سود در بازار بین بانکی کاهش پیدا می‌کند به این معنا است که امکان کاهش نرخ سود در نظام بانکی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اولین اثری که کاهش نرخ  سود در بازار بین بانکی داشته این بود که دولت توانست اوراق بدهی یا اسناد خزانه را به جای نرخ 22 با نرخ 15 درصد به فروش برساند بنابراین اولین اثر کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی، پایین آمدن نرخ تامین مالی برای دولت است چراکه وقتی نرخ تامین مالی برای دولت کاهش یابد، هزینه‌های دولت هم کاهش پیدا می‌کند.

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی با بیان اینکه از آنجایی نرخ سود در بازار بین بانکی کاهش یافته، نرخ سود سپرده‌ها هم به سمت پایین میل کرده، اظهار داشت: زمانی نرخ سود در بازار بین بانکی حدود 28 درصد بود اما اخیرا به 8.5 درصد هم رسید و امروز بر روی 10 درصد ثابت شده است چراکه بانک مرکزی کف نرخ را در عملیات بازار باز 10 درصد اعلام کرده بود.

معمارنژاد تاکید کرد: اینکه بگوییم کاهش نرخ سود بانکی در اقتصاد تاثیری نداشته، حرف دقیقی نیست چراکه آثار آن هم در بازار پول مشهود است هم اینکه نرخ سود سپرده‌ها را تحت تاثیر قرار داد که تمام این عوامل باعث کاهش قیمت تمام شده پول برای بانک ها می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر این روند ادامه پیدا کند انتظار داریم که نرخ سود تسهیلات هم در بانک‌ها پایین بیاید، گفت: اگر همین روند تداوم یابد و ثبات برسد حتما شاهد کاهش نرخ سود تسهیلات خواهیم بود که بر کاهش نرخ تامین مالی هم اثر می‌گذارد و کاهش نرخ تامین مالی در اقتصاد هم به نفع همه است.  

معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به این سوال که آیا کاهش نرخ سود باعث آزاد شدن نقدینگی از بانک به سمت سایر بازارهای موازی نخواهد شد، اظهار داشت: شواهدی در دست داریم که علی رغم کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی اما میزان سپرده‌های مردم نزد بانک‌ها کاهش نیافت.

معمارنژاد افزود: ضمن اینکه حتی اگر این شرایط هم به وجود بیاید و پول در قالب سپرده‌ها کاهش یابد باز هم پول از سیستم بانکی خارج نمی‌شود چراکه برای مثال اگر پس از خروج از بانک وارد بازار ملک هم شود، پول از حساب خریدار به حساب فروشنده منتقل می‌شود بنابراین حجم سپرده‌های مردم تغییری نکرده بلکه رشد هم داشته است.         

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد بانک مرکزی معاون نرخ سود سود سپرده نرخ سود در بازار بین بانکی نرخ تامین مالی کاهش نرخ سود سپرده ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۲۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از پست بانک متحول شده

امتداد - پست بانک ایران در هفته گذشته صورت‌های مالی تلفیقی حسابرسی نشده، منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ خود را منتشر کرد. بررسی‌های اولیه نشان از آن دارند که هیات مدیره وپست قصد دارد در مجمع عمومی سالانه پیش رو، سهامداران خود را با تقسیم سود بی‌سابقه شگفت زده کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، بررسی‌ شبکه اطلاع‌رسانی کدال نشان می‌دهد که وپست اولین بانکی بوده که صورت‌های مالی ۱۲ ماهه خود را منتشر کرده است.

پست بانک ایران در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ صورت‌های مالی تلفیقی (حسابرسی‌نشده) خود را در کدال بارگزاری کرد و با این حسابی اولین بانکی لقب گرفت که صورت‌های مالی ۱۲ ماهه خود را منتشر می‌کند. با این حساب باید انتظار داشت که صورت‌های مالی حسابرسی شده بانک نیز زودتر از سایر بانک‌ها در اختیار فعالان بازار سرمایه قرار گیرد. گفتنی است که پست بانک ایران در سال گذشته در تاریخ ۹ اردیبهشت صورت‌های مالی ۱۲ ماهه منتی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ خود را منتشر کرده بود. انتشار صورت‌های مالی جدید وپست، حکایت از پیشرفت دو هفته‌ای در سرعت انتشار اطلاعات دارد.

رشد محسوس مانده سپرده‌ها

بررسی ترازنامه پست بانک ایران نشان از آن دارد که این بانک موفق شده در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۸هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سپرده جدید دریافت کند. مانده سپرده‌ها مهم‌ترین ابزار بانک‌ها برای ایجاد منابع جدید و افزایش تسهیلات‌دهی (افزایش عملیات بانکی) به حساب می‌آید. این میزان از دریافت منابع جدید به معنای رشد ۲۸ درصدی مانده سپرده‌ها و مانده سپرده‌های سرمایه‌گذاری بانک است. این در حالی است که در مدت ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲، نقدینگی تقریبا ۲۴ درصد رشد کرده است.

پست بانک ایران برای پنجمین سال متوالی موفق شده است منابع سپرده‌ای خود را بیشتر از رشد نقدینگی افزایش دهد. این موضوع نشان از رشد حقیقی منابع پست بانک دارد. گفتنی است که متوسط نرخ رشد مانده سپرده‌ها در بانک‌های بورسی در سال ۱۴۰۲ تقریبا ۲۷ درصد بوده است. در واقع پست بانک ایران نه تنها در سال گذشته رشدی حقیقی (بیشتر از رشد نقدینگی) در منابع خود تجربه کرده، بلکه توانسته عملکرد بهتری نسبت به سایر بانک‌های بورسی داشته باشد و سهم جدیدی از بازار دریافت کند.

بیش از هفت همت سود تسهیلات دهی!

پست بانک ایران در سال ۱۴۰۲ از محل تسهیلات‌دهی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است. این در حالی است که هزینه سپرده‌های بانک (سود پرداختی به سپرده‌گذاران) تقریبا سه هزار میلیارد تومان بوده است. در نتیجه سود ناشی از تسهیلات‌دهی پست بانک ایران بالغ بر هفت هزار میلیارد تومان بوده است. این ارقام حکایت از حاشیه سود قابل قبول و جذاب بیش از ۷۰ درصدی دارد. این در حالی است که متوسط حاشیه سود تسهیلات‌دهی در بانک‌های بورسی برای سال ۱۴۰۲، تنها ۲۷درصد بوده است.

بیش از ۵۰ درصد رشد سود خالص

با احتساب رشد عملیات بانکداری در پست‌بانک ایران و همچنین رشد حاشیه سود ناخالص و پس از کسر هزینه‌‌های عملیاتی و غیرعملیاتی، پست‌بانک ایران موفق شده است در سال ۱۴۰۲ بیش از چهار هزار میلیارد تومان سود خالص و قابل تقسیم شناسایی کند. این رقم در مقایسه با سال مالی قبل (منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱) بیش از ۵۰ درصد رشد نشان می‌دهد. پست بانک ایران در ۵ سال گذشته موفق شده سود خالص خود را به طور متوسط، سالانه ۲۰۰ درصد افزایش دهد. گفتنی است که پست بانک ایران در حالی در سال مالی گذشته بیش از ۴هزار میلیارد تومان سود خالص محقق کرده است که در سال مالی ۱۳۹۸ این رقم کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است. به عبارت دقیق‌تر سود خالص پست بانک ایران در ۵ سال گذشته بیش از ۴۰ برابر شده است و ارزش بازار این بانک نیز در این مدت از محدوده ۶۰۰ میلیارد تومان به بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.

خبر خوش برای سهامداران

با لحاظ کردن آخرین سرمایه و تعداد سهام پست بانک ایران، سود نقدی هر سهم این بانک از ۵۹ ریال در سال ۱۳۹۸، به دو هزار و ۴۶۸ ریال به ازای هر سهم در سال ۱۴۰۲ رسیده است. به عبارت دقیق‌تر، سود هر سهم بانک در این مدت بیش از ۴۲ برابر شده است. اگرچه پست بانک ایران در ۵ سال گذشته متحول شده و از بنگاهی زیان‌ده به بانکی پرسود تبدیل شده است، اما به دلایل مختلف، از جمله داشتن زیان انباشته هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی در پایان سال مالی ۱۳۹۷ و همچنین به دلیل اهداف نظارتی بانک مرکزی، این بانک موفق نشده بود در سال‌های اخیر سود قابل توجهی بین سهامداران خود تقسیم کند. اما با استناد به صورت‌های مالی تلفیقی حسابرسی نشده منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲، هیأت مدیره پست بانک ایران پیشنهاد تقسیم سود ۵۰ درصدی را به مجمع عمومی شرکت تقدیم کرده است. بنابراین پست بانک ایران قصد دارد در مجمع پیش رو، بزرگترین تقسیم سود را از تاریخ تأسیس این بانک، اجرا کند. چنانچه مجمع عمومی صاحبان سهام با پیشنهاد هیأت مدیره موافقت کند، بیش از دو هزار میلیارد تومان سود نقدی بین سهامداران پست بانک ایران تقسیم خواهد شد که این میزان از پرداخت سود، چه از نظر ریالی و چه از نظر درصدی، در تاریخ پست بانک ایران بی‌سابقه است. همچنین این احتمال وجود دارد که سود انباشته پست بانک ایران که در حال حاضر به پنج هزار میلیارد تومان رسیده است در سال مالی ۱۴۰۳، صرف افزایش سرمایه شود. تغییر سیاست تقسیم سود و پرداخت احتمالی دو هزار میلیارد تومان سود نقدی بین سهامداران می‌تواند تاثیر به سزایی بر روند قیمت سهم نیز داشته باشد.


برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • سیاست‌های صنعتی باید تعیین تکلیف شود/ سهم اندک تولید از اعتبارات بانکی
  • کاهش جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت
  • کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • کنسرسیوم بانکی با هفت امضا مالک پرسپولیس شد
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟ | ابلاغیه جدید بانک مرکزی
  • رونمایی از پست بانک متحول شده