Web Analytics Made Easy - Statcounter

خراسان رضوی/ دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی، توانمند‌سازی مردم پیرامون بنگاه‌های اقتصادی در خراسان رضوی را یکی از برنامه‌های این نهاد اعلام کرد که در نهایت به ایجاد 12هزار فرصت شغلی با اجرای طرح‌های مشارکتی در روستا منجر می‌شود. علی اکبر لبافی به مدل معین‌های اقتصادی(بنگاه‌های اقتصادی) در استان اشاره کرد و گفت: در این مدل اصل بر به اوج رساندن مشارکت مردم در فعالیت‌های اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لبافی به شکل‌گیری نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی با فرمان ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی اشاره و تصریح کرد: این سیاست‌ها از خرداد ماه سال ۱۳۹۸ شروع شد. این مدل به‌دنبال احیای مسئولیت شرکت‌ها و نهادها نسبت به افرادی که پیرامون شان حضور دارند و زندگی می‌کنند، است.
وی به مزایای توانمندسازی مردم پیرامونی توسط بنگاه‌های اقتصادی اشاره کرد و یادآور شد: پایداری شرکت و برندسازی آن نزد مردم از یک سو و توانمندی مردم از سوی دیگر ارمغان این طرح خواهد بود و در پی آن امنیت اقتصادی و اجتماعی برای شرکت‌ها ایجاد خواهد شد.
لبافی به حضور بالغ بر ۲۲۰ معین اقتصادی در استان خراسان رضوی پرداخت و تأکید کرد: بالغ بر ۹۶ درصد آنها از بخش خصوصی و تنها ۴ درصد از کل معین‌های استان را بخش دولتی پوشش می‌دهد.
دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی بر6 مرحله نقشه راه طرح اشاره و تصریح کرد: در این ۶ گام ۴۰ برنامه عملیاتی وجود دارد و فرآیند کار را بخوبی نشان می‌دهد.
وی با بیان اینکه از ۲۴۰۰ روستای استان خراسان رضوی ۱۶۰۰ روستا طرح کسب و کار دارد، یادآور شد: معین اقتصادی بستر توسعه روستا را می‌شناسد و از فرصت‌های کشاورزی، صنعت، خدمات و … آگاه است.
لبافی به برخورداری ۳۰ درصد روستاها از کارت اهداف اشاره و تأکید کرد: مطالعات مربوط به روستاها از سوی جهاد دانشگاهی و سازمان برنامه وبودجه انجام شده است.
دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی از سامانه ثبت اطلاعات معین‌ها نیز سخن گفت و خاطرنشان کرد: همه اقداماتی که معین‌ها انجام می‌دهند ثبت و از سوی فرماندار هر شهرستان رصد می‌شود.
وی در همین رابطه با تأکید بر اینکه همه پروژه‌ها با عملیات میدانی تطبیق داده می‌شود، تصریح کرد: در نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی یک گروه کارشناسی ۶ نفره فرآیند را بررسی می‌کنند و با توجه به دستورالعمل‌ها، پروژه‌های ثبت شده تأیید یا عودت داده می‌شود و در اختیار نهاد قرار می‌گیرد.
علی‌اکبر لبافی به راه‌اندازی سایت نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: هدف ما اعتمادسازی است و همه می‌توانند با مراجعه به این سایت روستا را انتخاب کنند و پروژه‌ها را ببینند.
دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی از ثبت ۲۹۱۰ کسب و کار خرد و متوسط توسط ۱۴۶ معین در ۲۹ شهرستان در سامانه ثبت اطلاعات معین‌ها خبر داد و افزود: همه این کسب و کارها در گام‌های ۵ و ۶ و مرحله عملیات اجرایی هستند.
لبافی با بیان اینکه ۱۷۵۳ فعالیت اقتصادی از سوی ۸۰ معین در ۲۳ شهرستان مورد تأیید قرار گرفته است، یادآور شد: ۶۰ درصد از عملکرد معین‌ها تأیید و بقیه در دست بررسی است.
وی به ایجاد ۱۲ هزار فرصت شغلی در صورت بهره‌برداری از این پروژه‌‌ها اشاره کرد و گفت: ۸۳۲ فعالیت یا کسب و کار با اشتغال ۴۶۶۰ فرصت شغلی تاکنون بهره‌برداری و از این تعداد مشخصات ۱۴۴۹ نفر شاغل در سامانه ثبت شده است.
لبافی با تأکید بر اینکه نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی فعالیت خود را از روستاها آغاز کرده است، گفت: ۶۳ درصد فعالیت معین‌های اقتصادی در حوزه کشاورزی است و از میان همه فعالیت‌های اقتصادی۱۳۷۱ مورد تأسیسی، ۱۱۴ مورد تکمیلی، ۲۵۳ مورد توسعه‌ای و ۱۵ مورد فعالیت‌های با ظرفیت خالی است.
دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی هدف از این مدل را به اوج رساندن مشارکت مردم عنوان و خاطرنشان کرد: ۱۰۶۲۵ نفر در قالب ۲۶۹ حساب سپرده توسعه روستایی در ۱۹ شهرستان و از سوی ۳۸ معین حساب دارند که از این تعداد ۱۸۴ حساب توسط ۲۵ معین در ۱۷ شهرستان برای ۵۹۷۶ نفر تأیید شده و بقیه در دست بررسی است. وی همچنین به ۱۷۸۶ فعالیت فرهنگی در ۲۷ شهرستان اشاره کرد و گفت: در مقابله با شیوع بیماری کرونا نیز معین‌های اقتصادی اقدامات بسیار خوبی صورت دادند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اشاره کرد و گفت خراسان رضوی فرصت شغلی کسب و کار معین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۱۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟

شعار سال ۱۴۰۳ توسط رهبر انقلاب به نام جهش تولید با مشارکت مردم برگزیده شد؛ نام‌گذاری‌ای مهم که نشان از توجه ایشان بر اهمیت تقویت تولید با حضور و مشارکت مردم دارد که در نهایت به بالندگی اقتصاد ملی منجر شود.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در نخستین دقایق سال جدید فرمودند: "کلید اساسی برای حل مشکلات اقتصادی کشور؛ مسئله تولید داخلی و ملی است. برای همین است که در این چند سال گذشته بر روی تولید تکیه کردیم. اگر رشد تولید و حرکت روبه‌جلو در تولید ملی به نحو مطلوب انجام گیرد، بسیاری از مشکلات مهم اقتصادی همچون تورم، اشتغال و ارزش پول ملی به سمت حل شدن پیش خواهد رفت. رهبر انقلاب در ادامه تأکید داشتند: جهش در تولید بدون مشارکت مردم و بدون حضور مردم اتفاق نخواهد افتاد. اگر بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم. باید پای مردم را به عرصه تولید به نحو محسوسی باز کنیم، موانع حضور مردم را برطرف کنیم. "

اشاره رهبر انقلاب بر مشارکت مردم در اقتصاد و تولید کشور به‌گونه‌ای است که در این سال‌ها، همواره بر موضوعی مهم تحت عنوان میدان دادن به بخش خصوصی و مردم در اقتصاد کشور تأکید ویژه‌ای شده است.

تا جاییکه ایشان در هفته‌های نخستین از سال جدید در دیدار‌های مختلف با مردم و مسئولان بر مسئله مهم مشارکت مردم و بخش خصوصی در تولید و اقتصاد اشاره داشتند.

به‌عنوان نمونه در اولین روز سال جدید و در جمع اقشار مختلف مردم فرمودند: "بنده معتقدم بخش مردمی و توانایی‌های مردمی بالا است. همین اواخر در همین حسینیه یک نمایشگاهی ترتیب دادند که بنده فعّالیّتهای تولیدی بخش خصوصی را و آنچه را مردم با سرمایه‌ی خودشان و با ابتکار خودشان انجام داده بودند، از نزدیک ببینم؛ من آمدم تقریباً چهار ساعت یا شاید بیش از چهار ساعت صرف وقت کردم، مفصلاً این برنامه‌های مردمی را دیدم؛ شگفت‌آور بود، بسیار خوب بود، نشان‌دهنده‌ی ظرفیت بالای توان مردمی در تولید و در ابتکارات اقتصادی بود. بسیاری جوان [بودند]؛ جوان‌ها آمدند اینجا صحبت کردند که با ابتکارات خودشان کار‌های بزرگی را در زمینه‌ی اقتصاد انجام داده‌اند. پس ظرفیت وجود دارد، توانایی‌ها وجود دارد، این توانایی‌ها را بایستی استفاده کرد؛ در بخش‌هایی مثل صنایع بزرگ، مثل بهینه‌سازی مصرف آب، مثل بخش نفت، مثل بخش صنایع‌دستی، مثل حمل‌ونقل، در همه‌ی این‌ها، نیرو‌های جوان و مبتکر و خلّاق تلاش کرده‌اند، کار کرده‌اند، کار‌های برجسته‌ای را انجام داده‌اند."

همچنین ایشان در دیدار (پانزدهم فروردین‌ماه ۱۴۰۳) مسئولان نظام تأکید داشتند: "شکل‌گیری بنگاه‌های توانا در بخش مردمی و بخش خصوصی که یک نمونه‌اش را ما در این نمایشگاهی که در بهمن‌ماه گذشته اینجا نشان دادند، مشاهده کردیم. انصافاً بنگاه‌های قوی، کارآمد و با ابتکاری شکل‌گیری شده که تأثیرات این‌ها در پیشرفت تولید کشور و رشد تولید ناخالص کشور [مهم است]و طبعاً این‌ها به‌تدریج در زندگی مردم اثر می‌گذارد که بعد البتّه من یک توضیحی در این زمینه عرض می‌کنم. این‌ها واقعیت‌های شیرین است. البتّه همان‌طور که عرض کردیم، انتظار بیش از این‌ها است و ان‌شاءالله دولت کنونی می‌تواند بسیاری از این گره‌ها را باز کند، با تلاشی که می‌کنند."

آنچه از صحبت‌های رهبر انقلاب مشخص است، حضور مردم و بخش خصوصی در تولید کشور، مزایای بسیاری همچون تقویت پایدار و باثبات رشد اقتصادی، کنترل تورم و ایجاد اشتغال پایدار و تقویت پولی ملی را به همراه خواهد داشت. انتظار می‌رود در سال جدید، دولت در این باره مدیریت و برنامه‌ریزی داشته باشد تا شاهد حضور روزافزون بخش خصوصی در مدیریت اقتصاد و تولید ملی باشیم.

علم اقتصاد همواره بر این مسئله تأکید دارد که تمایل به کارایی و بهره‌وری در بخش خصوصی همواره به دلایلی همچون انگیزه‌های قوی‌تر برای سودآوری، بیشتر از مدیریت دولتی است و در این مسیر، جایگاه مدیریتی دولت در صنایع مختلف و تصدی‌گری مستقیم، باید به بخش نظارت تغییر کند.

تجربه کشور‌های توسعه یافته نیز نشان می‌دهد؛ واگذاری اقتصاد و بخش‌های دولتی به مردم و بخش خصوصی واقعی، زمینه را برای مشارکت گسترده‌تر آحاد جامعه در فعالیت‌های اقتصادی و افزایش سهم مردم از منافع اقتصادی فراهم می‌کند و در نتیجه تقویت بخش خصوصی و واگذاری سهم بیشتری از اقتصاد به مردم، می‌تواند به رونق تولید، ایجاد اشتغال، افزایش صادرات و در نهایت رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک کند.

موارد مذکور از جمله موضوعات مهم اقتصاد است که در رهنمود‌های رهبر انقلاب خطاب به مسئولان دولت در خصوص واگذاری اقتصاد دولتی به مردم و بخش خصوصی، تأکید شده است.

به عنوان نمونه؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد: یکی از بخش‌های مهم از اقتصاد و تولید کشور که سال‌های سال در اختیار دولت قرار داشته و نتیجه مطلوبی هم به همراه نداشته است؛ صنعت خودروسازی کشورمان است. صنعتی که به‌طور عمده در دو خودروساز بزرگ کشور جای گرفته است و به دلایل مختلف همچون نوع نگاه دولتی بر مدیریت این خودروسازان، پاسخ به نیاز خودرویی مردم نمره قبولی نگرفته است و تولید در سطح کمتری در برابر تقاضاست و از سوی دیگر، ضرر و زیان گسترده‌ای نیز به عملکرد این شرکت‌ها وارد شده است و در نهایت این زیان انباشته در صورت‌های مالی، سهامداران آن‌ها را هم گرفتار کرده است.

این در حالی است که کارشناسان اقتصادی در این سال‌ها همواره بر ضرورت خروج دولت از مدیریت صنعت خودروسازی تأکید کرده‌اند و معتقدند تداوم این روند، نتیجه جز زیان برای اقتصاد کشور به همراه نخواهد داشت.

به‌بیان‌دیگر، با واگذاری واقعی خودروسازی دولتی به بخش خصوصی که اهلیت لازم و کافی را داشته باشد، مهم‌ترین مانع در مسیر رشد این صنعت، یعنی تغییر نگاه مدیریتی از دولتی به خصوصی، برطرف خواهد شد. رویکردی که در بسیاری از کشور‌های پیشرفته در صنعت خودروسازی نیز شکل گرفته است و نتایج مثبتی به همراه داشته است. هرچند باید همواره مراقب بود که واگذاری‌ها واقعی و نه صوری باشد و به‌گونه‌ای انجام شود که بخش خصوصی مالکیت و اختیار واقعی فعالیت‌های اقتصادی را داشته باشد و دولت صرفاً نظارت داشته باشد و نه دخالت! در حقیقت دولت باید در کنار نظارت، با ایجاد فضای مناسب کسب‌وکار، رفع موانع و ارائه مشوق‌های لازم، از بخش خصوصی حمایت کند.

نگاهی به عملکرد صنعت خودروسازی دولتی کشورمان در چند دهه اخیر و نوع مدیریت بخش خصوصی واقعی در صنایع مختلف نشان می‌دهد که شرکت‌های تولیدی خصوصی به دلیل پویایی و انعطاف‌پذیری بیشتر، تمایل بیشتری به نوآوری و ارائه محصولات جدید و متنوع به بازار دارند و این امر می‌تواند به افزایش رضایت مشتریان و پاسخگویی به نیاز‌های جدید بازار کمک کند. همچنین حضور بخش خصوصی در صنعت خودرو، رقابت را در این صنعت افزایش می‌دهد و این امر می‌تواند به نفع مصرف‌کنندگان باشد؛ زیرا شرکت‌ها برای ارائه محصولات با کیفیت بهتر و قیمت مناسب‌تر با یکدیگر رقابت می‌کنند.

از سوی دیگر؛ واگذاری مدیریت خودروسازان دولتی به بخش خصوصی، تصدی‌گری دولت را در اقتصاد را هم کاهش می‌دهد و دولت می‌تواند منابع خود را صرف اموری مانند ارائه خدمات عمومی و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر کند.

هرچند همان‌طور که تأکید شد؛ مسئله مهم در واگذاری مدیریت بخش دولتی، اهلیت بخش خصوصی است. به‌گونه‌ای که خریدار باید اهلیت و توانایی لازم برای اداره شرکت خودروسازی را داشته باشد و برنامه‌های مدونی برای توسعه و ارتقای آن ارائه دهد. همچنین با درس گرفتن از تجربیات تلخ گذشته در زمینه خصوصی‌سازی‌ها، واگذاری بخش تولید دولتی باید به‌گونه‌ای انجام شود که شفاف و عادلانه باشد و از سوءاستفاده‌ها و رانت‌خواری جلوگیری شود.

بنابراین؛ واگذاری مدیریت خودروسازان دولتی به بخش خصوصی، درصورتی‌که درست، اصولی و شفاف، انجام شود، می‌تواند مزایای متعددی برای اقتصاد کشور و مردم به همراه داشته باشد و گامی مهم در تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم باشد. چراکه رهبر انقلاب نیز بر این موضوع تأکید دارند که "اگر بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم. باید پای مردم را به عرصه تولید به نحو محسوسی باز کنیم. "

 

دیگر خبرها

  • روز ملی کارآفرینی روز مردمان خالق ارزش است
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • نقش مشارکت‌های مردمی در افزایش بهره‌وری و تولید
  • نقش مشارکت‌های مردمی در افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی
  • صنعتگران مهم‌ترین رکن تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور هستند
  • مردمی‌سازی واقعی تولید کلید حل مشکلات اقتصادی
  • ایجاد بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در خوزستان
  • موانع مشارکت مردم در رونق اقتصادی چیست؟
  • ایجاد 31 هزار اشتغال به همت ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه در استان یزد