Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- افزایش قیمت محصولات لبنی در بازار منجر به کاهش تقاضا، روی آوردن به محصولات سنتی و فله‌ای و کاهش مصرف مردم در کردستان شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، در جلسه کارگروه تنظیم بازار قیمت انواع لبنیات به‌طور رسمی 22 تا 28 درصد افزایش یافت. پس از این افزایش قیمت شیر خام به ازای هر کیلو 2 هزار و 900 تومان تعیین و اجازه داده شد تا بنا بر شرایط این محصول هفت درصد بالاتر یا پایین‌تر از این نرخ به فروش برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تبع از قیمت شیر، مجوز افزایش قیمت سایر محصولات لبنی نیز مشمول افزایش قیمت 22 تا 28 درصد شد و در نهایتاً قیمت این اقلام خوراکی نیز افزایش یافت. تصمیمی یک‌جانبه که هم‌چون دیگر تدابیر دولت تدبیر و امید دارای یک خلاء بزرگ به نام «توجه به حق مصرف‌کننده و میزان توان خرید» مردم بود. امری که در سخنان شهروندان به خوبی قابل ردیابی و رسیدگی است.

توان خرید لبنیات نداریم

«محمد سردره» شهروند سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پاسخ به این پرسش که مصرف روزانه لبنیات خانواده شما چه میزان است، گفت: تنها محصول لبنی که در خانواده ما مصرف می‌شود پنیری است که برای صبحانه خریداری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه این روزها قیمت لبنیات بسیار بالاتر از توان خرید ماست، افزود: قیمت متناسب با میزان محصول نبوده و به همین خاطر پاسخ‌گوی نیاز ما نیست.

این شهروند سنندجی با ذکر اینکه هزینه‌های جاری زندگی به اندازه‌ای بالاست که دیگر به فکر خرید شیر و سایر محصولات لبنی نیستیم، تصریح کرد: هزینه خرید نان، میوه، گوشت، برنج، روغن و سایر کالاها به اندازه‌ای بالاست که دیگر پولی بابت خرید لبنیات باقی نمی‌ماند.

به خرید فله‌ای شیر روی آورده‌ایم

«سکینه فاتحی» دیگر شهروند سنندجی است که در خصوص جبران نیاز لبنی خود و فرزندانش به خبرنگار تسنیم اعلام کرد: ما نیاز لبنی خود را با خرید شیر فله‌ای که در مغازه‌های ماست‌بندی عرضه می‌شوند، تأمین می‌کنیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا از صحت سلامت این محصولات اطمینان خاطر دارید، گفت: تنها یقین ما برای سلامت محصول رنگ، طعم و بوی آن است و نمی‌توانیم انتظار کیفیتی هم‌چون کیفیت محصولات کارخانه‌ای را از این اقلام داشته باشیم.

این شهروند سنندجی با تأکید بر اینکه خرید محصولات فله‌ای به صرفه است، ادامه داد: ما شیر را از این مراکز تهیه کرده و خود در خانه آن را به ماست و یا پنیر تبدیل می‌کنیم چراکه بسیار مقرون به صرفه‌تر از قالب پنیری است که به‌عنوان پنیر پاستوریزه و تولیدشده در کارخانه خریداری می‌کنیم.

وی با ذکر اینکه کودکان و نوجوانان برای رشد نیازمند تغذیه با لبنیات به خصوص شیر هستند، ادامه داد: متأسفانه فرزند کوچکم به دلیل اینکه شیر محلی بوی خاص خود را دارد، از خوردن آن امتناع کرده و ما جایگزینی برای آن نداریم.

فاتحی با درخواست از مسئولان نسبت به کاهش قیمت محصولات لبنی خاطرنشان کرد: اگر این امکان وجود ندارد، با تخصیص یارانه به لبنیات، یاریگر خانواده‌ها در تأمین محصولات لبنی باشند.

ارز دولتی مواد پروتئینی و لبنیات فعلا حذف نمی‌شود/ نهاده‌های دامی تا پایان سال ارز 4200 تومانی می‌گیرندقیمت لبنیات رسماً 28درصد افزایش یافت

«کاهش حجم» محصولات لبنی در مقابل «افزایش قیمت» بی‌اخلاقی‌ بزرگی است

«سهیلا کرباسی» یکی دیگر از شهروندان سنندجی نیز با ابراز تأسف از اینکه هر چند افزایش قیمت محصولات لبنی چیز جدیدی نیست، گفت: این روزها شاهد کاهش حجم محصولات لبنی هم‌چون خامه و پنیر در بسته‌بندی‌های قدیمی هستیم.

وی با اشاره به اینکه برخی از تولیدکنندگان در سایه غفلت ناظرین میزان حجم محصول خود را کاهش داده‌اند، تأکید کرد: این امر مصداق باز کم‌فروشی است که نه شرعاً و نه اخلاقاً، پذیرفتنی نیست.

این شهروند سنندجی در این خصوص توضیح داد: اگر پنیر یا خامه‌ای را تهیه کنید می‌بینید که بسته همان بسته قدیمی است، اما پنیر داخل آن کاهش یافته و به جای آن حجم آب داخل بسته افزایش یافته است.

کرباسی دیگر اقدام تولیدکنندگان را کاستن از میزان چربی و خامه محصولات دانست و توضیح داد: قبلاً اگر شیر را می‌جوشاندی، لایه‌ای از سرشیر بر روی آن شکل می‌گرفت، اما اکنون به قدری شیر رقیق شده که نه تنها نباید انتظار سرشیر را داشت؛ بلکه طعم آن نیز دست‌خوش تغییر شده است.

حقوق مصرف‌کننده «کشک» است

«فرامرز مردانی» دیگر شهروند سنندجی است که در تکمیل سخنان کرباسی به خبرنگار تسنیم گفت: بسیاری از موارد از جمله رعایت انصاف در فروش جزو حقوق مصرف‌کننده بوده که این روزها در سایه کاهش کیفیت و حجم محصولات لبنی، به فراموشی سپرده شده است.

وی با ذکر اینکه محصولات لبنی جزو کالاهای اساسی بوده که مستقیماً با سلامت و تغذیه مردم در ارتباط است، تصریح کرد: قیمت هر محصول در هر سری که عرضه می‌شود متفاوت با دفعه پیش بوده و خریدار هر بار با یک قیمت جدید مواجه است.

مردانی رعایت حقوق مصرف‌کننده را «کشک» توصیف کرده و افزود: اینکه می‌گویند افزایش در حد 20 درصد است، دروغ فانتزی‌ست که تنها بر روی صفحات مجازی دارای اعتبار است، اگر گشتی در بازار بزنید متوجه خواهید شد که این افزایش قیمت در بسیاری از اقلام رقمی بیش از آن است که متصور شوید.

افزایش قیمت‌ لبنیات به‌خاطر تداوم تولید است!

سید احمد ذکریایی‌نژاد، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان تصمیمات مسئولان کشوری را دلیل گرانی و افزایش قیمت‌های لبنیات خواند و اظهار داشت: در سطح کشور ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت از مصرف‌کننده مجاز به افزایش قیمت‌ها هستند که باید پاسخ‌گو هم باشند.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت‌ها به‌دلیل افزایش هزینه‌های تولید است، افزود: براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلوگرم شیر خام باید 2900 تومان باشد و مقصر افزایش قیمت‌ها جهاد کشاورزی نیست.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه همواره قیمت‌ها افزایش یافته آیا نباید مسئولان یک‌بار هم در جلساتشان تصمیمی برای کاهش قیمت‌ها داشته باشند، تا فشار کمتری به مردم بیاید، تصریح کرد: نباید با این دید به تصمیمات مسئولانی نگاه کرد، این تصمیمات مبنی بر افزایش قیمت‌ها به‌خاطر تداوم تولید است!؛ این کارها برای تولیدکننده هزینه‌بردار بوده و اگر سودی نداشته باشد، تولیدی نخواهد کرد.

ذکریایی‌نژاد اظهار کرد: در تمام حوزه‌ها گرانی وجود داشته و تنها مربوط به لبنیات نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی میزان مصرف سرانه شیر در اروپا 350 تا 380 کیلوگرم به ازای هر نفر و در ایران 110 کیلوگرم است، امری که با افزایش قیمت این محصولات روند کاهش مصرف را تسریع کرده و به زودی این محصولات از چرخه مصرف غذایی خانواده‌های کم‌درآمد و بی‌بضاعت خارج خواهد شد.

نکته پایانی اینکه با توجه به تولید متوسط 244 هزار تن شیر خام در استان کردستان، متذکر می‌شود که چه مقدار از این میزان تولید در خود استان مصرف می‌شود و آیا مسئولان تدبیری برای کاهش قیمت‌ها در سطح بومی منطقه با توجه به تولید آن در خود استان دارند یا خیر؟ سئوالی که پاسخ آن هم‌چون دیگر مطالبات مردمی در هاله‌ای از ابهام باقی خواهد ماند.

انتهای پیام/483/ش

R7848/P/S6,66/CT7 بیشتر بخوانید... قیمت میوه، لبنیات و مواد پروتئینی در شهرکرد؛ پنج‌شنبه ۵ تیرماه+ جدول قیمت های جدید گوشت مرغ و لبنیات در ستاد تنظیم بازار تعیین شد گزارش| شیر تو شیر قیمت لبنیات در بیرجند/ وقتی مشتری و فروشنده ناراضی از افزایش قیمت‌ها‌ هستند

منبع: تسنیم

کلیدواژه: افزایش قیمت ها شهروند سنندجی جهاد کشاورزی محصولات لبنی تنظیم بازار مصرف کننده هم چون فله ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۲۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد

به گزارش خبرگزاری مهر، اول اردیبهشت ماه جاری، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیأت دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.

بر این اساس کالاهایی مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند. نکته قابل توجه در این میان حذف چای از این لیست است.

در این راستا مسعود طاهری کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به ۱۰ درصد را تصمیمی نادرست خواندند. یکی از فعالان صنعت چای در این زمینه گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می‌شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می‌شود.

طاهری با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هر یک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می‌شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد.

طاهری با اشاره به محدودیت‌های وارد شده به صنعت چای در یک سال و نیم گذشته، گفت: مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش‌های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای دچار خدشه نشود.

کد خبر 6086510

دیگر خبرها

  • هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد
  • تکلیف افزایش قیمت برق روشن شد
  • امسال قیمت برق افزایش نمی یابد
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت +جدول
  • حال ناخوش معلولان کردستانی و پیشنهاد تکراری آقای مدیر!
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم
  • ۱.۵ میلیون تن شیرخام به بازار‌های هدف صادر می‌شود