Web Analytics Made Easy - Statcounter

مخالفت روسیه با طرح الحاق کرانه باختری به اسرائیل، درخواست برایان‌ هوک از چین و روسیه درباره ایران، کشته شدن سرباز ترکیه‌ای در شمال عراق و اهداف سه‌گانه آمریکا از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به پاسخ اروپا به درخواست قانونگذاران آمریکایی برای تروریستی خواندن حزب‌الله نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، چندین نماینده مجلس نمایندگان و سنای آمریکا با ارسال نامه‌ای به اتحادیه اروپا خواستار تروریستی خواندن شاخه سیاسی حزب الله لبنان از سوی بروکسل شدند.

این نامه که توسط نماینده جمهوریخواه «مارشا بلکبرن» و «جکی راسن» نماینده دموکرات و دونماینده دموکرات و جمهوریخواه دیگر تهیه و نوشته شده است از اعضای اتحادیه اروپا خواسته است که همه فعالیتهای سیاسی و نظامی حزب الله در لیست سیاه قرار بگیرد و علاوه بر بازوی نظامی، شاخه سیاسی این گروه نیز به عنوان گروه تروریستی ممنوع شود.

در این نامه ادعا شده است، «آمریکا در مقابله با تروریسم جهانی مصمم است و ما شرکا و متحدان خود را ترغیب می‌کنیم که به تلاشهای ما ملحق شوند. برای این منظور ما قویا از اتحادیه اروپا می‌خواهیم که کل فعالیتهای سازمان حزب الله را تروریستی اعلام کند.»

اتحادیه اروپا در سال 2013 شاخه نظامی حزب الله را در لیست تروریستی خود قرار داده است اما فعالیتهای سیاسی این جنبش را تحریم نکرده است.

در ماه آوریل، آلمان به تبعیت از آمریکا علاوه بر شاخه نظامی، شاخه سیاسی حزب الله را هم ممنوع اعلام کرد و به کشورهایی مثل کانادا و انگلیس، پاراگوئه و آرژانتین در این زمینه پیوست. 

براساس گزارش هیل، این نامه به دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در واشنگتن ارسال شده است. یک سخنگوی اتحادیه اروپا در واکنش به این اخبار گفته، ما از ارسال نامه مطلع هستیم و تاکید کرد که شاخه سیاسی حزب الله بخش اجتناب ناپذیر از فضای سیاسی لبنان است. 

این سخنگوی اروپایی در ادامه تاکید کرده است که با توجه به پیچیدگی توازن سیاسی در لبنان و شرایط شکننده در منطقه، اتحادیه اروپا خود را ملزم به گفت‌وگوی سازنده سیاسی با همه احزاب و طرفهای سیاسی در لبنان می‌داند و آن را برای ثبات در این کشور و حتی اتحادیه اروپا و همچنین غرب آسیا ضروری می‌داند.

وی در عین حال تاکید کرد که اتحادیه اروپا به همکاری خود با کل  دولت لبنان ادامه خواهد داد. 

مخالفت روسیه با طرح الحاق کرانه باختری به اسرائیل

«محمد برکه» رئیس کمیته پیگیری امور فلسطینی‌های ساکن اراضی اشغالی و «یوسف جبارین» رئیس کمیته روابط بین‌الملل در لیست مشترک عربی در «کنست» (پارلمان رژیم صهیونیستی) با «آنتونی ویکتوروف» سفیر روسیه در فلسطین اشغالی دیدار کردند.

بر اساس گزارش روزنامه «القدس العربی»، این نشست در راستای تلاش‌های کمیته پیگیری و لیست مشترک عربی برای مقابله با پروژه اشغال کرانه باختری در دو سطح منطقه‌ای و محلی صورت گرفت.

بنا به بیانیه صادر شده، برکه و جبارین خطرات هر گونه اشغال اراضی فلسطینی در کرانه باختری را گوشزد کردند و درباره عواقب وخیم سیاست‌های خطرناک «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هشدار دادند.

این دو بر اهمیت نقش روسیه در صحنه بین‌المللی به عنوان عضو ثابت شورای امنیت و عضو کمیته چهارجانبه بین‌المللی ویژه مسأله فلسطین، تأکید کردند.

ویکتوروف نیز به نوبه خود بر تعهد روسیه و سران آن به «راهکار دو دولتی و ضرورت ایجاد کشور فلسطین در مرزهای 1967 در کنار اسرائیل» تأکید کرد و گفت: روسیه با هرگونه الحاق اراضی فلسطینی توسط اسرائیل مخالف است و برای ممانعت از اجرای این طرح تلاش می‌کند.

جبارین هم اعلام کرد، هدف از این دیدار ایجاد اجماعی بین‌المللی علیه قصد رژیم صهیونیستی جهت اشغال اراضی کرانه باختری و تعمیق نظام آپارتاید است.

درخواست برایان‌ هوک از چین و روسیه درباره ایران

«برایان هوک» نماینده آمریکا در امور ایران روز یکشنبه مدعی شد که پایان تحریم تسلیحاتی ایران در سازمان ملل به تهران این اجازه را می‌دهد تا به واردات تسلیحات تهاجمی بپردازد.

وی که با شبکه خبری «اسکای‌نیوز» مصاحبه می‌کرد، گفت: «اعضای شورای امنیت سازمان ملل باید به خواسته‌ها برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران گوش فرا دهند.»

هوک در ادامه این مصاحبه مدعی شد: «تحریم‌ها علیه ایران با هدف جلوگیری از تامین مالی تروریسم و قاچاق اسلحه به گروه‌های وابسته به ایران بوده است.»

نماینده آمریکا در امور ایران اضافه کرد: «روسیه و چین باید به خواسته کشورهای خاورمیانه درباره ایران گوش فرا دهند.»

وی مدعی شد که واشنگتن انتظار دارد تا بودجه نظامی ایران طی سال جاری به دلیل تحریم‌ها کاهش یابد.

سه روز پیش «کلی کرفت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل و برایان هوک در خصوص قطعنامه پیشنهادی واشنگتن برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران توضیحاتی را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کردند.

کشته شدن سرباز ترکیه‌ای در شمال عراق

یکی از سربازان ارتش ترکیه در جریان درگیری با نیروهای حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) در شمال عراق کشته شد.

وزارت دفاع ترکیه به خانواده سرباز کشته شده و ملت ترکیه و نیروهای مسلح این کشور تسلیت گفت.

در ۱۷ ژوئن جاری ترکیه عملیات پنجه ببر را حفتانین علیه پ.ک.ک آغاز کرد. این دومین عملیات در شمال عراق علیه پ.ک.ک بعد از عملیات پنجه عقاب است که ۱۵ همین ماه آغاز شد.

اهداف سه‌گانه آمریکا از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران

«لی شیان پینگ» خبرنگار رادیو و تلویزیون مرکزی چین در تهران بر این باور است که آمریکا در عین حال که به‌دنبال تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت است، روسیه و چین را نیز متهم می‌کند.

بر اساس باور آقای شیان پینگ، آمریکا از اتخاذ چنین رویکردی، 3 هدف دارد:

هدف اول: سیاست آمریکا در خاورمیانه ایجاد یک انقباض استراتژیک است با این امید که متحدان واشنگتن مسئولیت‌های بیشتری را برای محدود کردن و مهار ایران بپذیرند؛ آمریکا باید برای تحقق این هدف، امنیت متحدانش را فراهم کند بنابراین، اقدام به فروش تسلیحات پیشرفته‌تر آمریکایی به این متحدان می‌کند تا به آنها اطمینان خاطر بدهد که در زمینه تسلیحات و تجهیزات، از ایران برتر هستند.

از طرف دیگر، آمریکا به‌دنبال این است تا با استفاده از هژمونی خود، این موضوع را ضمانت کند که ایران نمی‌تواند از کشورهای دیگر سلاح‌های جدید خریداری کند.

هدف دوم: آمریکا بازار تسلیحات ایران را رها کرده است و نمی‌خواهد که کشورهای دیگر هم وارد این بازار شوند؛ با انقضای تحریم تسلیحاتی ایران، این احتمال وجود دارد که تهران بتواند تسلیحات خود را از روسیه و چین خریداری کند؛ بنابراین، آمریکا باید هر کاری را که ممکن است انجام دهد تا مانع از آن شود که چین و روسیه به‌تنهایی وارد بازار تسلیحات ایران شوند.

هدف سوم: آمریکا امیدوار است که برجام با تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران به‌طور کامل از هم فروپاشیده شود؛ این یکی از بزرگ‌ترین حرکت‌ها در بازی شطرنج آمریکا محسوب می‌شود.

آمریکا به‌صورت یک‌جانبه از برجام خارج شد و تحریم‌های بیشتری علیه ایران اعمال کرد؛ این تحریم‌ها مانع فروش نفت ایران شده‌اند و اقتصاد ایران و وضعیت معیشت مردم این کشور با سختی روبه‌رو شده است؛ با وجود این، ایران همچنان در برجام باقی مانده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: پرونده اکبر طبری دهه کرامت محمد بهشتی زینب سلیمانی حمله شیمیایی به سردشت تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا چین روسیه پرونده اکبر طبری دهه کرامت محمد بهشتی زینب سلیمانی حمله شیمیایی به سردشت تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اتحادیه اروپا کرانه باختری درباره ایران شمال عراق شورای امنیت چین و روسیه شاخه سیاسی علیه ایران سازمان ملل تحریم ها حزب الله کشته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۲۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا : غزه مثل سطح ماه شده ؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  با انتقاد شدید از رفتار اسرائیل در جنگ غزه گفت غزه مثل سطح ماه شده است و هیچ امکاناتی برای زندگی ندارد.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز،‌  "جوزپ بورل" گفت کمک‌هایی که به غزه می‌رسد برای مقابله با «وضعیت فاجعه‌بار انسانی» بسیار اندک و ناکافی است.

بورل همچنین درباره درخواست اسرائیل از فلسطینیان در جنوب نوار غزه برای حرکت به سمت شمال ابراز شک و تردید کرد و گفت: غیرممکن است کسی در آنجا زندگی کند. آب و برق و فاضلاب ندارد. نه خانه ای وجود دارد و نه هیچ چیزی ... "مثل سطح ماه است."

وی افزود: اگر آنها می خواستند غزه را به مکانی تبدیل کنند که هیچ انسانی نتواند در آن زندگی کند، به هدف خود در شمال منطقه غزه رسیدند.

اتحادیه اروپا و بررسی افزایش تحریم ایران

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای گسترش تحریم ها علیه ایران است.

 "جوزپ بورل" روز سه شنبه گفت در واکنش به حمله اخیر ایران به اسرائیل گفت اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای گسترش دامنه تحریم های خود علیه تهران است. 

بورل این اظهارات را پس از ویدئو کنفرانس اضطراری وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای بحث در مورد پیامدهای حمله پهپادی - موشکی ایران به اسرائیل مطرح کرد.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به سخنان آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفت پس از حمله موشکی - پهپادی ایران، خاورمیانه «در لبه پرتگاه» قرار دارد.

وی در جمع خبرنگاران افزود: امروز وزرا مواضع قاطعانه ای اتخاذ کردند و از همه بازیگران تاثیرگذار منطقه خواستند از پرتگاه دوری کنند تا سقوط نکنند.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد اگر هر تحولی در بحران کنونی، اتفاق تشدید کننده تنش داشته باشد خاورمیانه در وضعیت «جنگی کامل» قرار خواهد گرفت.

بورل با بیان اینکه برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در واکنش به حمله ایران به اسرائیل، خواستار گسترش تحریم‌ها علیه ایران شدند،  ادامه داد دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا کار بر روی این پیشنهاد را آغاز خواهد کرد.

عالی ترین مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت: برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا پیشنهادهایی ارائه کردند ... تا اقدامات محدودکننده علیه ایران گسترش یابد.

بورل گفت این پیشنهاد، ساختار فعلی تحریم‌ها علیه ایران را گسترش می‌دهد تا شامل موشک‌ها و احتمالاً محموله‌های ارسال شده برای عوامل تهران در خاورمیانه نیز شود. به گفته او ساختار فعلی تحریم های اتحادیه اروپا، با هدف محدود کردن رسیدن پهپادهای ایرانی به روسیه است.

آلمان، فرانسه و چندین کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا علنی از این پیشنهاد حمایت کردند.

بورل اظهار داشت که او خود نیز از این پیشنهاد حمایت می کند و دیپلمات ها در روزهای آینده روی آن کار خواهند کرد تا وزیران بتوانند در نشست دوشنبه آینده در لوکزامبورگ دوباره درباره آن گفتگو کنند.

وی گفت برخی اعضای اتحادیه اروپا نیز احتمال اعمال تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران را مطرح کرده اند.

اما بورل موضع اتحادیه اروپا را تکرار کرد که نیروی قدس نیروی برون مرزی سپاه را نمی توان به عنوان سازمان تروریستی توصیف کرد مگر اینکه یک سازمان ملی در اتحادیه اروپا مشخص کند این نیرو در فعالیت‌های «تروریستی» دخالت داشته است.

وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا از وجود چنین موردی اطلاعی ندارد، گفت: از بخش دیپلماسی اتحادیه می‌خواهم دوباره این موضوع را بررسی کند.

بورل گفت که همه وزرای 27 کشور عضو اتحادیه اروپا حمله ایران را به شدت محکوم  و بر تعهد خود به امنیت اسرائیل تاکید کردند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • واکنش جدید آمریکا و اروپا در واکنش به پاسخ موشکی ایران
  • بورل: غزه مثل سطح ماه شده؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست
  • اتحادیه اروپا : غزه مثل سطح ماه شده ؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست
  • مخالفت با تحریم‌های جدید علیه تهران  
  • ادعای بزرگ درباره چگونگی پاسخ به ایران؛ از حمله به انبار تسلیحاتی تا عملیات ترور!
  • بورل: نمی‌توانیم سپاه را «تروریستی» اعلام کنیم | به نفع همه است شاهد رویارویی نباشیم
  • بورل: نمی‌توانیم سپاه را «تروریستی» اعلام کنیم
  • نمی‌توانیم سپاه را «تروریستی» اعلام کنیم
  • بورل: اتحادیه اروپا نمی‌تواند سپاه را «تروریستی» اعلام کند
  • تحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی