Web Analytics Made Easy - Statcounter

اداره کل روابط عمومی وزارت نفت طی اطلاعیه‌ای توضیحاتی درباره اعلام نتیجه دیوان داوری بین‌المللی درخصوص اختلاف بین شرکت‌های ملی گاز ایران و ترکمن گاز ارائه کرد.

به گزارش مشرق و به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، این وزارتخانه توضیحاتی درباره اعلام نتیجه دیوان داوری بین‌المللی درخصوص اختلاف بین شرکت‌های ملی گاز ایران و ترکمن گاز ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن اطلاعیه اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به شرح زیر است:

«در پی قطع صادرات گاز به ایران از سوی شرکت ترکمن گاز در اوایل زمستان سال ۱۳۹۵، با وجود پیگیری‌های انجام‌شده توسط شرکت ملی گاز ایران برای حل اختلاف‌های مالی بین دو طرف از طریق مذاکره، شرکت ترکمن گاز تصمیم به ارجاع اختلاف به داوری بین‌المللی گرفت. 

بیشتر بخوانید: احتمال جریمه سنگین ایران در نزاع گازی

مطابق مفاد پیش‌بینی‌شده در قراردادهای فیمابین، موضوع به دیوان داوری بین‌المللی در مقر سوئیس ارجاع و بررسی شد. داوری در تاریخ ۱۳۹۹/۴/۴ رای خود را به دوطرف ابلاغ کرد. مطابق مقررات داوری، این رأی از سوی هیچ یک از طرف‌های اختلاف قابل انتشار نیست، مگر با توافق طرفین.

در اینجا لازم است بر این نکته تأکید شود که اساساً اختلاف‌های جاری بین شرکت ترکمن گاز و شرکت ملی گاز ایران تنها  یک اختلاف برای تعیین میزان دقیق بدهی به ترکمن گاز و مطالبات شرکت ملی گاز ایران بابت جرائم مربوط به کمیت و کیفیت گاز صادراتی ترکمنستان به ایران بوده است، بنابراین این دعوی تجاری برنده یا بازنده ندارد.

آنچه درباره رأی صادره قابل بیان است، این است که رأی صادره ابعاد و جوانب مختلفی دارد، در مواردی نظر شرکت ترکمن گاز و در مواردی هم نظر شرکت ملی گاز ایران پذیرفته شده است.

تأکید می‌شود که به خلاف برخی گزارش‌های رسانه‌ای، شرکت ملی گاز ایران، مشمول پرداخت هیچ جریمه‌ای نشده و اساساً درخواست ترکمن گاز اعمال جریمه نبوده که شرکت ملی گاز ایران در این باره محکومیتی داشته باشد. چنانکه گفته شد، بحث مطروحه در داوری فقط تدقیق رقم بدهی شرکت ملی گاز ایران به ترکمن گاز بابت گاز دریافتی از  شرکت ترکمن گاز تا تاریخ قطع گاز و متقابلاً تعیین میزان جرائم متعلقه به شرکت ترکمن گاز بابت کمیت و کیفیت گاز تحویلی بوده است.

به هر حال ما همواره اعتقادمان بر حل مسائل و اختلافات از طریق مذاکره بوده اما ارجاع یک پرونده تجاری به داوری هم روشی متداول در تجارت بین‌المللی برای حل و فصل اختلاف‌هاست.امیدواریم با صدور این رأی زمینه توسعه هر چه بیشتر روابط دو کشور دوست و همسایه فراهم شده باشد.»

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم وزارت نفت ایران ترکمنستان صادرات گاز شرکت ملی گاز ایران شرکت ملی گاز ایران شرکت ترکمن گاز بین المللی وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۷۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیز رژیم صهیونیستی برای سرقت منابع نفت و گاز غزه

زمینه سازی های هفته های اخیر رژیم صهیونیستی برای آغاز عملیات اکتشافی منابع انرژی در سواحل نوار غزه نشان می دهد یکی از اهداف اصلی جنگ در این منطقه، غارت منابع گازی ساحل غزه بوده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  درحالیکه نزدیک به 7 ماه از جنگ اسرائیل با گروه‌های مقاومت در نوار غزه می‌گذرد و همه نگاه‌ها به موضوعات حیاتی و استراتژیک از جمله، پایان جنگ، وضعیت اداره غزه پس از جنگ، ویرانی گسترده غزه و روند بازسازی و نیاز شدید اهالی غزه به کمک‌های بشردوستانه و غذا دوخته شده، وب‌سایت عرب نیوز از طمع‌ورزی رژیم صهیونیستی نسبت به منابع گازی موجود در سواحل غزه خبر داده است.

در همین راستا این وب‌سایت اعلام کرده تل آویو تا کنون، 12 مجوز برای اکتشاف گاز در سواحل غزه به شش شرکت داخلی و خارجی اعطا کرده است. از جمله شرکت‌های دریافت کننده مجوز برای اکتشاف گاز در غزه می‌توان به شرکت انرژی ایتالیایی انی، بریتیش پترولیوم انگلیس، دانا پترولیوم و یک شرکت تابعه شرکت ملی نفت کره جنوبی - و شرکت اسرائیلی ریشیو پترولیوم اشاره کرد.

ماجرا از جایی آغاز شد که در اواخر ماه اکتبر 2023 (نیمه اول آبان 1402) یعنی تنها سه هفته پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی و یورش رژیم صهیونیستی به نوار غزه،  وزارت انرژی رژیم صهیونیستی از اعطای امتیازات جدیدی برای عملیات اکتشافی به برخی شرکت‎ها خبر داد که طبق قوانین بین المللی در محدود مرزهای دریایی فلسطین در اطراف نوار غزه قرار داشتند.

مناطقی که تا کنون کابینه اسرائیل درباره آنها اقدام به اعطای مجوز اکتشاف به شرکت‌های گازی کرده عبارتند از منطقه موسوم به  G، در مجاورت سواحل غزه، که 62 درصد آن در داخل مرزهای دریایی فلسطین قرار دارد، و منطقه H و E، که به ترتیب 73 درصد و پنج درصد آن در داخل مرزهای دریایی فلسطین قرار دارند. البته باید تأکید کرد که این منطقه‌بندی طبق توافقات بین المللی اسلوی 1 و 2 و مادرید انجام شده و در حقیقت سایر میدان های گازی که رژیم صهیونیستی اقدام به بهره برداری از آن می کند نیز متعلق به فلسطینیان است.

میریام اعظم، مشاور بین‌المللی  در مرکز حقوقی عدالت در این بار می گوید: «این واقعیت که اسرائیل با اعطای این مجوزها به کار خود ادامه می‌دهد، نشان دهنده بی‌توجهی کامل به قوانین بین‌المللی است.»

رژیم صهیونیستی هیچ حقی برای صدور مجوز در سواحل فلسطینی ندارد و این حق صرفاً در اختیار ملت فلسطین است. اما اشغالگران که پس از حمله زمینی به غزه در بسیاری از مناطق غزه حضور نظامی دارند، اهالی غزه را از دسترسی به منابع خود محروم کرده اند. رژیم صهیونیستی حتی توافقات مندرج در توافق سازشکارانه اسلو که منطقه‌ای به وسعت 20 مایل دریایی برای غزه درنظر گرفته را نیز زیر پا گذاشته است.

 

واکنش کنعانی به اقدامات ضد محیط زیستی رژیم اسرائیلتصویب کمک 26 میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل

 

در این راستا برخی تحلیلگران معتقدند اساساً یکی از اهداف رژیم صهیونیستی از حمله به نوار غزه، برخورداری از منابع گازی موجود در سواحل این باریکه بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه همکاری‌های برق و انرژی ایران و ترکمنستان
  • تاکید بر توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • دیپلماسی می‌تواند مشکل کرسنت و شکایت گازی ترکمنستان از ایران را حل کند
  • توضیحات وزارت راه و شهرسازی درباره یک گزارش
  • شورای اسلامی نسیم شهر منحل شد
  • هیئت بلندپایه ‎ترکمنستان وارد کابل شد
  • شورای اسلامی نسیم‌شهر منحل شد
  • توسعه همکاری‌های منطقه ای ایران در جهت تبدیل شدن به‌هاب گازی منطقه
  • خیز رژیم صهیونیستی برای سرقت منابع نفت و گاز غزه