Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-24@17:34:15 GMT

سقوط اعتماد اروپا نسبت به نقش رهبری آمریکا

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۶۳۳۷۸

سقوط اعتماد اروپا نسبت به نقش رهبری آمریکا

نتایج یک نظرسنجی در ۹ کشور اروپایی نشان داد اعتماد مردم این قاره به نقش آمریکا به عنوان یک رهبر جهانی، از زمان شیوع ویروس کرونا به شدت کاهش یافته است.

به گزارش مشرق، بر اساس نتایج یک نظرسنجی، بحران شیوع ویروس کرونا در جهان موجب کاهش اعتماد مردم اروپا به نقش رهبری آمریکا در جهان شده است.

بیشتر بخوانید: نیویورک‌تایمز: اتحادیه اروپا ممکن است آمریکایی‌ها را ممنوع‌الورود کند

به نوشته روزنامه «گاردین»، نظرسنجی گسترده اندیشکده «شورای اروپایی روابط خارجی» با همکاری مؤسسات «یوگاو» و «دیتاپراسیس» در ۹ کشور اروپایی نشان داد بیش از ۶۰ درصد از مردم آلمان، فرانسه، اسپانیا، دانمارک و پرتغال اعتماد خود را به آمریکا از دست داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس نتایج این نظرسنجی، شوک ناشی از همه‌گیری جهانی ویروس کرونا به شهروندان اروپایی «آسیب وارد کرده است» و در آن‌ها حس «تنهایی و آسیب‌پذیری» ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اروپا فهرست کشورهای امن از کرونا منتشر می‌کند

تقریباً اکثریت مردم تمامی این کشورها معتقدند حس آن‌ها نسبت به آمریکا از آغاز شیوع ویروس کرونا بدتر شده است. این میزان در دانمارک ۷۱ درصد، در پرتغال ۷۰ درصد، در فرانسه ۶۸ درصد، در آلمان ۶۵ درصد و در اسپانیا ۶۴ درصد بود.

همچنین ۴۶ درصد از مردم فرانسه و ۴۲ درصد از مردم آلمان گفته‌اند دیدگاهشان نسبت به آمریکا «به میزان بسیار زیادی» بدتر شده است.

«سوزی دنیسون» و «پاول زرکا» کارشناسان علوم سیاسی در اروپا در این باره می‌گویند اعتماد مردم این قاره به آمریکا در نتیجه نحوه مقابله با بحران شیوع ویروس کرونا و «کمرنگ شدن» اتحاد کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس «درهم شکسته است».

همچنین طبق نتایج این نظرسنجی تنها ۲ درصد از مردم آلمان و ۳ درصد از مردم فرانسه معتقدند، آمریکا به بازسازی اقتصاد آسیب‌دیده اروپا، پس از شیوع ویروس کرونا کمک خواهد کرد.

دنیسون در این باره گفت: «اروپایی‌ها این واقعیت را هضم کرده‌اند که آمریکا دیگر لزوماً در زمان نیاز، دوست اروپا نیست».

در گزارش منتشر شده از این نظرسنجی آمده است: «اعتماد اروپا به آمریکا از بین رفته است. پاسخ آشفته آمریکا به شیوع کووید-۱۹ و عدم همبستگی میان کشورهای اروپایی، پس از بسته شدن مرزهای بین کشورهای حوزه شنگن و فقدان رهبری در مقابله با ویروس کرونا در سطح بین‌المللی، بسیاری را وحشت‌زده کرده است».

این گزارش می‌افزاید: «اکنون اروپایی‌ها باید با این حقیقت زندگی کنند که علی رغم تمام ساختارهایی که برای محافظت خود در سطح اتحادیه اروپا و جهان ایجاد کرده‌ایم، قاره ما می‌تواند ظرف چند هفته از وضعیتی رضایت‌بخش به خاموشی کامل اقتصادی و اجتماعی فرو رود. درک این امر می‌تواند عواقب عمیقی در نحوه ارتباط اروپا با دیگر بخش‌های جهان ایجاد کند».

«آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان روز جمعه در مصاحبه با گاردین از کشورهای اروپایی خواست زمانی که بحث نفوذ جهانی آمریکا مطرح می‌شود به یک حقیقت جدید بیاندیشند.

وی در این مصاحبه عنوان کرد: «ما با این دانش خاص رشد کرده‌ایم که آمریکا می‌خواسته قدرت جهان باشد. اگر آمریکا اکنون بخواهد از آن نقش آزادی اراده خود خارج شود، ما مجبور خواهیم بود درباره آن عمیقاً بیندیشیم».

آنگلا مرکل در مورد ناتو نیز به اظهار نظر پرداخت و گفت: «دلایل قانع‌کننده‌ای برای متعهد ماندن به یک جامعه دفاعی فرا آتلانتیک و چتر هسته‌ای مشترک ما وجود دارند و مطمئناً اروپا نسبت به دوران جنگ سرد باید فشار بار بیشتری را تحمل کند».

وزیر امور خارجه آلمان  روز دوشنبه گفت، دوران روابط خوب کشورهای اروپایی با آمریکا به سر رسیده است و حتی بر سر کار آمدن یک رئیس‌جمهور دموکرات در آمریکا موجب بهبود این روابط نخواهد شد.

شبکه خبری «سی‌اِن‌اِن» نیز گزارشی نوشته است، اینکه آمریکا از روش های کشورهای فقیرتر در مقایسه با آمریکا برای تحت کنترل درآوردن ویروس کرونا استفاده می‌کند نشان می‌دهد که این کشور عزت و احترامش را در جامعه جهانی از دست داده و این مثل یک فیلم ترسناک بین‌المللی است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم پرتغال روزنامه گاردین فرانسه اروپا اتحادیه اروپا آلمان مشرق آمریکا اسپانیا آنگلا مرکل شیوع ویروس کرونا درصد از مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۳۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوءمدیریت فاحش و زبان دراز برخی دولتمردان سابق درباره فقر

«فقر مطلق در دوره فعالیت دولت قبل سه برابر شد».

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه ایران در گزارشی با بیان این که در دولت سابق ۱۱ میلیون نفر زیر خط فقر رفتند، نوشتند: در حالی که تمام گزارش‌های مراجع داخلی و جهانی از سقوط شاخص‌های مربوط به فقر و رفاه اجتماعی در دوره هشت‌ساله دولت‌های یازدهم و دوازدهم و بهبود این شاخص‌ها در دولت سیزدهم حکایت می‌کند، برخی از مسئولان دولت قبل با ادعای دلسوزی برای مردم از بلندشدن صدای خرد شدن استخوان مردم گفته‌اند. گویی فراموش کرده‌اند که آمار‌ها سخن می‌گویند و نمی‌توان صدای آن را نادیده گرفت. گویی فراموش کرده‌اند که از دهه ۱۳۹۰ که ۸۰ درصد آن به دوره فعالیت دولت‌های یازدهم و دوازدهم مربوط است به‌عنوان دهه از دست رفته اقتصاد یاد می‌شود. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با انتقاد از شرایط فعلی اعلام کرده است که «صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد. از سال ۹۷ تا الان مردم با تورم حدود ۴۰ درصد روبه‌رو هستند، الان تورم دی ماه نسبت به دی ماه سال قبل، ۴۳ و اندی درصد است و حتماً تا پایان سال هم بالاتر می‌رود. فرهنگی و کارمند ناراضی می‌شوند. حقوق کم می‌شود، کارگر ناراضی می‌شود، سفره مردم کوچک می‌شود. دومین موضوعی که خواهم گفت این است که مسئله معیشت مردم را جدی بگیرید. صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد.»

جدای از سخنان مسئولان دولت قبل که عمدتاً رنگ و بوی سیاسی دارد، با نگاهی به آمار‌های رسمی می‌توان گفته‌های آن‌ها را راستی‌آزمایی کرد تا مشخص شود در چه دولتی سفره مردم کوچک شده و تعداد فقرا افزایش یافته است. هر چند به طور قطع دولتمردان سیزدهم نیز از شرایط امروز اقتصاد کشور که ریشه در ناکارآمدی و کژی‌های دهه قبل دارد؛ رضایت ندارند، اما به گواه آمار رسمی، تلاش‌های دولت برای تغییر این شرایط و بازگرداندن قطار اقتصاد به ریل اصلی نتایج مثبت ملموسی به همراه داشته است. بررسی آمار‌ها و گزارش‌ها نشان می‌دهد که شاخص‌های توزیع درآمد نیز سقوط کرده است. فقر مطلق در این دوره سه برابر شده است.

رشد سه برابری فقر مطلق در دولت قبل در حالی است که شاهد کاهش شدید آن در دولت ماقبل دولت روحانی بوده‌ایم. در سال ۱۹۹۰ (۱۳۶۹) حدود ۶.۲ درصد جمعیت ایران با فقر مطلق مواجه بوده‌اند. این رقم در سال ۱۹۹۸ (۱۳۷۷) تقریباً نصف می‌شود و به ۲.۹ درصد کاهش می‌یابد. در سال ۲۰۰۵ (۱۳۸۵) نیز با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها نسبت افراد دارای فقر مطلق به کل جمعیت ایران تقریباً یک پنجم می‌شود و به ۰.۶ درصد می‌رسد. این رقم در سال ۲۰۱۳ به ۰.۲ درصد کاهش می‌یابد که کمترین رقم ثبت شده برای فقر مطلق در ایران در آمار بانک جهانی است.

علاوه بر بانک جهانی، مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در گزارشی به پدیده فقر مطلق در دهه گذشته پرداخته است. براساس این گزارش، نرخ فقر مطلق با روندی افزایشی از ۱۹.۴ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۳۴.۴ درصد در سال ۱۴۰۰ رسید و طی این مدت بیش از ۱۱ میلیون نفر از جمعیت کشور به زیر خط فقر سقوط کرده‌اند.

بیش از ۱۱ میلیون نفر زمانی به زیر خط فقر سقوط کردند که بار‌ها به دولت روحانی هشدار داده می‌شد که کشور را معطل برجام نکند و با اتخاذ سیاست‌های مناسب و اصولی اقتصادی مانع از افزایش تورم و گرانی‌ها شود. اما روحانی در آن ایام حتی مشکلات آب خوردن مردم را هم به برجام و تحریم گره زده بود! نکته مهم اینجاست که با افزایش قیمت مواد غذایی بخصوص از سال ۱۳۹۷ و کاهش درآمدها، خانوار مجبور شده تا سهم بیشتری از هزینه‌هایش را به خوراک اختصاص دهد؛ از این‌رو سهم خوراک از هزینه‌های خانوار از ۲۹ درصد در سال ۱۳۹۶ به بیش از ۳۲ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است. سهم مسکن از کل هزینه‌های خانوار به‌عنوان دیگر کالای ضروری نیز از ۲۳ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۲۷ درصد در سال ۱۴۰۰ افزایش یافت.

منبع: کیهان

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • سوءمدیریت فاحش و زبان دراز برخی دولتمردان سابق درباره فقر
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • فشار شدید هزینه مسکن بر خانوارهای کم‌درآمد اروپایی
  • قیمت طلا سقوط کرد
  • افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی به بالاترین رقم از زمان جنگ سرد
  • افزایش مرگ اروپایی‌ها بر اثر گرما
  • ادعای رئیس‌جمهوری لهستان درباره راهبرد آتی روسیه
  • گرما اروپایی‌ها را کشته است