Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- آمریکا به عنوان مدعی‌ترین کشور در زمینه حقوق بشر، کارنامه سیاهی در دو عرصه داخلی و خارجی در زمینه نقض حقوق انسان‌ها دارد. تاریخ انتشار: 06:00 - 10 تير 1399 - کد خبر: ۶۳۳۱۷۷ خبرگزاری میزان – آمریکا، کشور مدعی حمایت از حقوق بشر در حالی پا به سال ۲۰۲۰ گذاشت که کارنامه نقض گسترده حقوق بشر در دو عرصه داخلی و خارجی این کشور به شدت سیاه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این کشور در سال ۲۰۲۰ نیز به حرکت در مسیر نقض حقوق بشر ادامه داد و این امر در عرصه داخلی به بروز اعتراض‌ها و ناآرامی‌های سراسری یک ماهه و در عرصه خارجی به بررسی پرونده جنایت‌های جنگی در کشور‌های دیگر منجر شد.
آمریکا که در سال ۲۰۱۹ به واسطه اصرار بر سیاست‌های غیرانسانی مهاجرتی، حمایت از سفیدبرترپنداری و تحریک اقدام‌های نژادپرستانه، کاهش توانایی‌های مردم آمریکا برای دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، تضعیف نهاد‌های چندجانبه بین المللی فعال در زمینه حقوق بشر، ... تصویری تاریک از خود در این زمینه ارائه داده بود، در سال ۲۰۲۰ با چالش‌های عمده‌ای مواجه شد که نقض سیستماتیک حقوق بشر در این کشور را به شکلی واضح به نمایش درآورد.
ناتوانی آمریکا در مبارزه با شیوع بیماری «کرونا» که تاکنون حدود ۱۳۰ هزار نفر را قربانی کرده، جدیدترین نمود نقض حقوق بشر در این کشور است که خود را در اشکال ناتوانی مردم از دسترسی به امکانات بهداشتی، ممانعت از آزادی موقت زندانیان در بحبوهه تبدیل زندان‌ها به کانون شیوع کرونا، بی توجهی به سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای که بخش عمده قربانیان را به خود اختصاص دادند و سهم بالای اقلیت‌های نژادی در آمار قربانیان نشان داد.
یک گام فراتر از آن می‌توان به موضوع اعتراض‌های گسترده ضد تبعیض نژادی و خشونت پلیس در پی قتل یک شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط پلیس این کشور اشاره کرد که به شدت سرکوب شد؛ در این اعتراض‌ها حدود ۱۲ هزار نفر از معترضان دستگیر شده و حدود ۲۲ نفر کشته شدند.
در عرصه بین المللی نیز، اقدام دولت ترامپ در اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌ها بر اعضای دیوان بین المللی کیفری در واکنش به تصمیم این نهاد مبنی بر انجام تحقیقات در مورد جنایت‌های جنگی ارتش آمریکا در افغانستان و شماری دیگر از کشور‌های جهان و بررسی جنایت جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، مهر تاییدی بر بی مرز بودن نقض حقوق بشر توسط دولت آمریکا بود.
آمریکا همچنان بالاترین نرخ افراد زندانی در جهان را در اختیار دارد؛ حضور بیش از ۲ میلیون آمریکایی در زندان و آزادی مشروط بیش از ۴ میلیون نفر تا حد زیادی شناخت سیستم قضایی ناعادلانه آمریکا را آسان می‌کند.
براساس آخرین گزارش ها، همزمان با افزایش نرخ حبس در ایالت‌های مختلف آمریکا، نرخ حبس زنان نیز افزایش یافته و البته نرخ حبس زنان سیاه پوست دو برابر بیشتر از همتایان سفیدپوستشان بوده است.   نرخ حبس مردان سیاه پوست نیز ۶ برابر بیشتر از مردان سفیدپوست بود؛ نابرابری برای مردان جوان سیاه پوست قابل ملاحظه‌تر بود؛ در مجموع نرخ حبس درآمریکا از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۷ حدود ۷۵۰ درصد رشد داشت.
از سوی دیگر آمریکا که در عرصه جهانی مخالفت خود را با مجازات مرگ اعلام می‌کند، تا اواسط ماه نوامبر ۲۰۱۹ حدود ۲۰ نفر را در ۷ ایالت این کشور، به فجیع‌ترین شکل ممکن به قتل رساند؛ تنها در ایالت «کالیفرنیا» بیش از ۷۳۰ زندانی به مرگ محکوم شدند.
باید توجه داشت که زندان‌های آمریکا همچنان از اختلاف‌های شدید نژادی رنج می‌برند؛ افراد فقیر به دلیل ناتوانی در تامین وثیقه در حالی که مرتکب جرمی نشده اند، به زندان منتقل می‌شوند؛ ضمن اینکه تقریبا ۵۰ هزار کودک در زندان‌های آمریکا دوران حبس خود را می‌گذرانند؛ محاکمه کودکان و نوجوانان در دادگاه‌های جنایی بزرگسالان انجام می‌شود؛ در ۳۷ ایالت آمریکا نرخ کودکان سیاه پوست زندانی به میزان قابل توجهی بیشتر از همتایان سفیدپوستشان است. بیشتر بخوانید:  پمپئو نقض حقوق بشر در آمریکا را به گردن چینی‌ها انداخت  پرونده سیاه حقوق بشری آمریکا مصادیق عمده نقض حقوق بشر درآمریکا
- نابرابری‌های شدید اقتصادی در سراسر آمریکا، سبب می‌شود تا شمار زیادی از مردم این کشور با معضلاتی مانند بی خانمانی، ناراحتی‌های روانی، ... مواجه شوند.   نابرابری درآمدی در آمریکا در پنج دهه گذشته رشد یافته و سبب زندگی حدود ۴۰ میلیون آمریکایی در فقر شده است؛ عدم دسترسی این افراد به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی نیز معضل دیگری است که افراد کم درآمد با آن مواجه هستند.
- خشونت پلیس که آمار و اطلاعات مربوط به آن همواره ناقص بوده، سالانه هزاران آمریکایی را به کام مرگ می‌فرستد؛ در این زمینه نیز، اقلیت‌ها به ویژه سیاه پوستان با نابرابری‌های عمده‌ای در استفاده پلیس از زور، بازداشت، ... مواجه هستند.
- قوانین ضد مهاجرتی و بی اعتنایی به پروتکل‌های پناهجویی و مهاجرتی را نیز باید مصداق بارز نقض حقوق بشر در این کشور دانست؛ بازگرداندن هزاران مهاجر بیمار، ناتوان از تامین مدارک و هزینه‌های مهاجرت و ... به مناطق خطرناک و غیرقابل بازگشت و جداسازی خانواده‌های مهاجر از اعضا، با انتقاد‌های فراوانی مواجه شد.
- بازداشتگاه‌های مرگبار، تحقیرآمیز و پرازدحام مهاجران که به رغم وجود شرایط غیرانسانی همچنان محل نگهداری زنان، مردان و کودکان مهاجر هستند، در میانه شیوع کرونا به مکانی برای مرگ تدریجی مهاجران تبدیل شده است؛ مرگ مهاجران در این بازداشتگاه‌ها یا مناطق مرزی آمریکا، وجه دیگری از این جنایت است؛ دولت آمریکا اخیرا کرونا را دستاویز تشدید سیاست‌های غیرانسانی مهاجرتی خود کرده است.
- استفاده از دارو‌های ضد روان پریشی برای سالمندان برای کنترل رفتار‌های آنان، موضوعی است که به رغم رسانه‌ای شدن، همچنان ادامه دارد.
- زنان و دختران آمریکایی زیادی به دلیل محدودیت‌های بیمه‌ای و مراقبت‌های بهداشتی از امکانات درمانی و بهداشتی محروم هستند.
- نبود قوانین جامع ملی محافظت از داده‌ها که سالانه اطلاعات شخصی هزاران آمریکایی را بدون رضایت آنان در اختیار سازمان‌های مختلف قرار می‌دهد، وجه مهمی از نقض حقوق بشر در آمریکا به شمار می‌آید.
- حمله به رسانه‌ها و سرکوب آنان که سبب افزایش خشونت علیه خبرنگاران می‌شود، در دولت «دونالد ترامپ»، به شکل گسترده‌ای تشدید شده است.
- دسترسی عمومی به تسلیحات، سالانه هزاران شهروند آمریکایی را هدف تیراندازی‌های جمعی عمومی ضد اقلیت نژادی قرار می‌دهد؛ این امر در کنار رشد جریان‌های راستگرای افراطی و سفیدبرترپنداران اکنون به تهدیدی برای امنیت ملی این کشور مبدل شده است.
- در عرصه سیاست خارجی نیز دولت‌های مختلف آمریکا با خودداری از طرح نگرانی‌های حقوق بشری به نقض حقوق بشر اقدام کرده اند؛ نمود این رویکرد را می‌توان در حمایت واشنگتن از ریاض در جنگ یمن مشاهده کرد.
- بی توجهی و تضعیف سازمان‌های بین المللی فعال در عرصه حقوق بشر مکمل اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا هستند.
- زندان‌های غیرقانونی، کشتار غیرنظامیان، شکنجه مخالفان در کشور‌های خارجی برجسته‌ترین ابعاد نقض حقوق بشر آمریکا در عرصه خارجی هستند.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا آمریکا دونالد ترامپ نقض حقوق بشر بین المللی سیاه پوست زندان ها نرخ حبس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۵۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ادعاهای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری را قویاً رد کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (چهارشنبه) پنجم اردیبهشت ماه ادعا‌های بی‌اساس دولت آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی در خصوص فعالیت‌های سایبری را قویا رد و محکوم کرد.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا دو شرکت و چهار فرد ایرانی را به ادعای فعالیت‌های سایبری تحریم کرد.

کنعانی تصریح کرد: نهاد‌های آمریکایی نمی‌توانند با برچسب زدن‌های مختلف بی‌اساس به اشخاص و نهاد‌های ایرانی، موج انتقادات جهانی نسبت به سیاست‌های حمایتی نامحدود آمریکا از جنایات جنگی و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و کرانه باختری فلسطین و نیز سرکوب‌های خشونت‌آمیز معترضان در داخل آمریکا را منحرف کنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی به دولت آمریکا توصیه کرد به جای اتهام زنی‌های بی اساس به دیگر کشور‌ها و ملت‌ها، به حمایت‌های تسلیحاتی، نظامی، مالی و سیاست‌های بین‌المللی خود از رژیم آپارتاید و اشغالگر صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین پایان داده و در سیاست‌های مداخله جویانه و نیز تهدیدآفرین خود نسبت به حقوق بشر، حقوق بشردوستانه بین‌المللی، حقوق بین الملل و صلح و امنیت بین‌المللی بازنگری کرده و مسؤولانه رفتار کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدد الهی نظامیان متجاوز آمریکا را در طبس زمین‌گیر کرد
  • هیاهو برای هیچ؛ آمریکا گردان اسرائیلی را تحریم نمی‌کند
  • ایران ادعاهای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری را قویاً رد کرد
  • جمهوری‌خواهان اعزام پلیس برای سرکوب دانشجویان را خواستار شدند
  • واکنش کنعانی به بازداشت و سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • کنعانی: آمریکا به مطالبات قانونی دانشجویان احترام بگذارد
  • اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • طرح جدید : شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • تظاهرات مردم پاریس علیه اسلام‌هراسی
  • راهپیمایی مردم یونان علیه حمایت آمریکا و اروپا از رژیم صهیونیستی