Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@07:37:37 GMT

کرونا؛ بازگشت دوباره به روزهای اوج اپیدمی

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۶۵۳۰۳

کرونا؛ بازگشت دوباره به روزهای اوج اپیدمی

ساعت24- آمار قربانیان کرونا بعد از حدود یک و نیم ماه که روزانه به زیر 50 فوتی رسیده بود در هفته‌های اخیر بار دیگر اوج گرفته و حالا چند روزی است که به بیشتر از100 نفر در روز رسیده است.

آخرین آمار وزارت بهداشت گویای این است که روند ابتلا و مرگ و میر دوباره خیز برداشته است. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز در آخرین گزارش خود اعلام کرد در روز 9 تیر ماه 162 نفر به قربانیان کووید19 اضافه شده است تا شمار جانباختگان به 10 هزار و 670 نفر برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین به گفته سیماسادات لاری، با مثبت شدن آزمایش 2536 نفر مجموع آمار مبتلایان قطعی در کشور به ۲۲۵ هزار و ۲۰۵ نفر افزایش یافت. به گفته لاری، از روز گذشته خیز قابل توجهی در آمار موارد بیماری در تهران مشاهده شده که نگران‌کننده است.

بی‌تردید این افزایش آمار بازتاب عملکرد ما در بحث بازگشایی‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است. سخنگوی وزارت بهداشت، بر پیوستن به پویش «من ماسک می‌زنم» تأکید کرد و گفت: یافته‌های علمی فعلاً بهترین راه برای پیشگیری از بیماری را استفاده از ماسک معرفی کرده‌اند.پیش‌بینی متخصصین حوزه سلامت حکایت از این دارد که خیز دوباره منحنی کرونا احتمال بازگشت روند صعودی منحنی را به روزهای اوج اپیدمی در پی دارد. کارشناسان تغییر رفتارهای بهداشتی را مهم‌ترین عامل افزایش تعداد مبتلایان و قربانیان ناشی از کووید19 عنوان می‌کنند. آنها معتقدند، زمان آن رسیده که برخوردهای قهری در رابطه با الزام مردم برای عمل به دستورات بهداشتی در دستور کار سیاستگذاران قرار بگیرد پیش از آنکه فرصت را از دست بدهیم.

دکتر حمید سوری اپیدمیولوژیست و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا به «ایران» می‌گوید: اینکه روزهای بدتر از اوج اپیدمی را تجربه کنیم دور از واقعیت نیست، چرا؟ چون عملاً تمام قواعد و اصولی که باید در کنترل و خاموشی یک اپیدمی رعایت شود چه از سوی مردم و چه اجرای دستورالعمل‌های تصمیم گیرندگان رعایت نمی‌شود و غیر از این هم نمی‌توان انتظاری داشت.

او می‌افزاید: مردم نباید نسبت به شرایط رو به رشد آمار مبتلایان به کرونا در کشور بی‌تفاوت باشند، نباید تصور کرد که اپیدمی را با بخشنامه و توصیه می‌توان حل کرد در حالی که اپیدمی نیازمند این است که برنامه و سیاست داشته باشیم و این سیاست‌ها مستندات علمی داشته باشد و شواهد جهانی علمی آنها را تأیید کند.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در عین حال تأکید می‌کند که بازگشت مجدد به شرایطی که جامعه «لاک داون» (قرنطینه) و همه جا بسته شود هیچ وقت راه حل بحران کرونا نیست بلکه وضعیت نه تنها همین‌گونه ادامه پیدا می‌کند، بلکه قطعاً بدتر هم خواهد شد و احتمال اینکه به مرز چند صد هزار کشته هم برسیم، وجود دارد.

دکتر سوری در پاسخ به اینکه با شرایط موجود و افزایش تعداد مبتلایان و مرگ و میر چکار باید بکنیم؟ عنوان می‌کند: باید از گروه‌هایی که شانس مرگ بیشتری دارند محافظت کنترل شده انجام دهیم. در شرایط حاضر مردم شرایط عادی زندگی را پیش گرفته‌اند و نمی‌توان به شکل سازمان یافته این شرایط را به حالت اول برگردانیم. دوم باید از تناقض‌گویی ‌هایی که در گفتار و رفتار برخی مسئولان دیده می‌شود پرهیز کرد و از افراد متخصص برای حل این بحران کمک بگیریم. کرونا نیز همچون بیماری قلبی یک بیماری است و باید از منظر متخصص‌های مربوطه بررسی شود. او با بیان اینکه اپیدمی کرونا یک مسأله چند عاملی است و نیاز به رویکردهای مختلف دارد، می‌گوید: این بحران یک مسأله خیلی پیچیده است و نمی‌توان آن را به مردم واگذار کرد. هرچند تا کنون مسولان بارها به مردم گفته‌اند که عروسی نگیرید، مجلس ترحیم نروید، اما به طور کلی نمی‌توان این بحران را حل کرد.

جامعه ما شرایط خاصی دارد، با توصیه معمول نمی‌توان از مردم خواست عادات و سنت‌ها را براحتی کنار بگذارند البته ممکن است در کوتاه مدت مهیا شود ولی وقتی چنین رفتارهایی تداوم داشته باشد قطعاً هیچ جامعه‌ای به قواعد تمکین نمی‌کند، بنابراین لازم است سیاست‌هایی اعمال شود که مردم احساس کنند سود می‌کنند. عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه عنوان کرد: مرگ ناشی از کووید19 برای کل جامعه محسوس نیست اما وقتی آمار مرگ ومیر در یک شهرستان یا استانی بالا می‌رود مردم بیشتر قواعد را رعایت می‌کنند ولی برای شهری که هنوز به مرحله پیک نرسیده و پتانسیل بالایی برای گستردگی ویروس کرونا دارد تا به مصیبتی وارد نشوند قدر عافیت را نمی‌دانند. نباید بگذاریم اوضاع به وخامت برسد.

به‌گفته دکتر سوری، توصیه مردم به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی حداقل مداخله یک جامعه است، بنابراین وقتی شمار مرگ ومیر بالا می‌رود باید اقدامات سازمان یافته‌تری مبتنی بر مستندات علمی و با استفاده از نظرات متخصصین آگاه صورت بگیرد. برنامه‌ریزی باید متناسب با مسائل مردم باشد ما خیلی فرصت نداریم و در این شرایط مهم‌ترین کار حفاظت از گروه‌های آسیب‌پذیر و پرخطر است تا بتوانیم منابع‌مان را اولویت‌بندی کرده و با توجه به آنها برنامه‌ریزی و سیاستگذاری کنیم.

منبع: روزنامه ایران

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سلامت ماسک وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۵۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف سفر از سبد خانوار صحت ندارد/ اتفاقاً حال مردم خوب است و بیشتر هم سفر می‌روند

وزیر گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران بابیان اینکه کاهش اولیه ۱۲ درصدی گردشگری در شروع تعطیلات و ماه رمضان نشان داد که بخش زیادی از مردم ترجیح می‌دهند سفر نروند، روزه بگیرند و در محل زندگی بمانند. این موضوع به معنای این نیست کسانی که به سفر رفتند چیزی کمتر دارند اما بخشی از جامعه تشخیص داد که اکنون زمان روزه گرفتن است.

وی افزود: وقتی به انتهای ماه رمضان رسیدیم، مردم جبران کردند و حال خوب خود را در گردشگری نشان دادند. این افزایش ۵.۱۸ درصدی نسبت به سال گذشته که سال موفقی هم در انجام سفرهای نوروزی بود، نشان می‌دهد حال مردم مقداری خوب هست که به سفر می‌روند.

وی افزود: اجازه بدهید من حرفی بزنم که ممکن است برخی رسانه‌ها تعبیر نادرستی از آن داشته باشند اما باید شجاعت به خرج داد و آن حرف‌ها را زد. یک‌زمانی آقای مسعود کیمیایی به من گفت وقتی فردی گریه می‌کند یعنی هنوز خیلی چیزها دارد که می‌تواند گریه کند. وقتی مردم باوجود همه مشکلاتی که دارند و من هم آن را تأیید می‌کنم به سفر می‌روند یعنی یک حال خوبی در مردم وجود دارد. یک حداقل امکانی برای آنان فراهم است که به سفر می‌روند.

ضرغامی تأکید کرد: بعضی از دستگاه مانند مرکز پژوهش‌های مجلس بر اساس آمار و اطلاعات نادرست گزارشی منتشر کردند که سفر از سبد خانوار حذف‌شده است. حتماً این نادرست است و این چیزی است که دشمن می‌خواهد. اگر شما آمار امسال را بررسی کنید آمار سفر گردشگران خارجی نیز افزایش پیداکرده است.

وی گفت: البته موضوع ایران هراسی بسیار شدید است. یعنی بعد از اتفاقاتی که در منطقه افتاد خیلی از کشورها به گردشگران هشدار می‌دهند به ایران نروید. ما در این زمینه هم در حال پیگیری و برخورد هستیم. ولی آخرین آمار ما حاکی از رشد قابل‌توجهی است و این نشان می‌دهد که دولت در انجام وظایف خود موفق نشان داده است.

ضرغامی  گفت: ۲۷ دستگاه تلاش می‌کنند بنزین یارانه‌ای و امکانات اقامتی فراهم شود. وزارت راه در فراهم آوردن امکانات جاده‌ای با همه مشکلاتی که دارد زحمت‌کشیده و آن را فراهم کرده اورژانس و دستگاه‌های مختلف تلاش کردند. اقامت ۶۳ میلیون نفر در هتل و اقامتگاه رسمی رقم خیلی بالایی است.

خدمات موزه‌های ما کمتر از لوور نیست

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص خدمات ضعیف در موزه‌های کشور در قیاس با موزه‌های بزرگ دنیا هم گفت: از من در مورد قیمت بلیت‌ها سؤال شده بود و من گفتم رقم ۳۰ هزار تومان که سال‌ها تغییر نکرده بود، رقمی بسیار پایین و از همه دنیا ارزان‌تر است. حتی من گفتم که نمی‌خواهیم خودمان را با موزه لوور مقایسه کنیم که ۲۲ یورو و معادل ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

وی ادامه داد: خدمات خاصی در موزه لوور داده نمی‌شود و تقریباً همه موزه‌ها شبیه هم هستند و ما کارشناسان خیلی خوبی داری که اطلاعات خیلی خوبی در موزه‌ها به بازدیدکنندگان ارائه می‌دهند.

ضرغامی وزارتخانه تحت مدیریتش را درزمینهٔ حجاب و عفاف نیز دستگاه برتر در حوزه عفاف و حجاب معرفی کرد.

منبع: قدس آنلاین آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • (ویدیو) کنایه واعظی به آمار‌های غلط دولت رئیسی؛ مردم بهترین قاضی هستند
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • آمار جمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰ اعلام شد
  • حذف سفر از سبد خانوار صحت ندارد/ اتفاقاً حال مردم خوب است و بیشتر هم سفر می‌روند
  • بازگشت چند تیپ از ارتش رژیم صهیونیستی به مناطقی از نوار غزه
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است
  • روزنامه شرق : گول قفسه این روزهای فروشگاه ها را نخورید؛ برنج خارجی هم کم کم از سفره مردم پر می‌کشد
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • غرق‌شدگی ۶۴ نفر در فروردین/ بیشترین فوتی در فارس و اصفهان