Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-03-29@13:17:44 GMT

بازتاب استعفای عارف در جبهه اصلاحات

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۶۵۸۰۶

بازتاب استعفای عارف در جبهه اصلاحات

ساعت24- رسانه‌ای شدن خبر استعفای محمدرضا عارف از ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با واکنش‌های مختلف اصلاح‌طلبان روبرو شده است. برخی اصلاح‌طلبان از این استعفا استقبال کرده و برخی هم خواهان حمایت از عارف هستند. عارف در اسفند سال گذشته استعفا داده بود اما تاکنون درباره این تصمیم خود اظهارنظری نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان که در سال 94 به ریاست محمدرضا عارف تشکیل شد، توانست در انتخابات شوراهای شهر چهارم و پنجم، مجلس خبرگان پنجم در تهران، مجلس شورای اسلامی دوره دهم  و ریاست‌جمهوری دوازدهم موفقیت بدست آورد. هر چند عملکرد این شورا و ریاست آن همواره مورد نقد برخی اصلاح طلبان بود. پس از واگذاری نتیجه انتخابات مجلس یازدهم، انتقادها به شورای سیاستگذاری و عارف به اوج خود رسید.

محمدرضا عارف در سال 92 و در حالیکه جریان اصلاحات (به دلیل وقایع پس از انتخابات 88) تمایلی به حضور در انتخابات ریاست جمهوری نداشت، یک تنه وارد انتخابات شد و با تلاش فراوان بخشی از جریان اصلاحات را برای مشارکت در انتخابات تشویق کرد. با تلاش‌های او بالاخره اصلاح‌طلبان وارد انتخابات شدند و عارف هم نامزد این جریان در انتخابات شد. مرحوم آیت‌الله هاشمی هم در این انتخابات شرکت کرد اما پس از ردصلاحیت او، اصلاح‌طلبان عارف را متقاعد کردند که به نفع حسن روحانی کنار برود. با حمایت آیت الله هاشمی و جریان اصلاحات از حسن روحانی، وی به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد. اقدام عارف به کناره گیری در روزهای آخر انتخابات هر چند برای او سخت آمد، اما او حاضر شد که به خرد جمعی اصلاح‌طلبان احترام بگذارد.

انتخابات مجلس دهم و شورای شهر چهارم در سال 94 برگزار شد. شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با اصرار احزاب شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و با موافقت سیدمحمد خاتمی شکل گرفت و محمدرضا عارف در سه دوره به عنوان رئیس شورای عالی برگزیده شد. این شورا با ارائه لیست امید، تمام سی کرسی مجلس دهم در تهران و حدود ۱۳۰ کرسی در کل کشور در سال 94 و تمامی کرسی‌های شورای شهر تهران و برخی کلانشهرها در انتخابات شوراهای شهر در سال 96 را بدست آورد. همچنین در سال ۹۶ از ریاست‌جمهوری روحانی حمایت کرد.

 با این حال در تمام این ایام که عارف ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان را بر عهده داشت، برخی احزاب از جمله کارگزاران سازندگی منتقد عملکرد این شورا بودند و پارلمان اصلاحات را بر شورای عالی ترجیح می‌دادند.  کم اثر بودن نقش احزاب، نحوه بستن لیست امید و ناکارآمدی فراکسیون امید از دیگر انتقادهای وارد شده بر شورای سیاستگذاری بود، البته موفقیت در انتخابات موجب شد سرپوش گذاشتن بر اختلاف‌ها شده بود.

اما در انتخابات مجلس یازدهم اختلاف‌ها بار دیگر نمایان شد. طرح «سرا» که پیشنهاد حزب اتحاد ملت بود با مخالفت احزاب کارگزاران، اعتماد ملی، اسلامی کار و دفتر ادوار تحکیم وحدت مواجه شد و حتی اعتماد ملی تهدید به کناره‌گیری از شورای عالی سیاستگذاری کرد. کرباسچی دبیرکل کارگزاران سرا را دموکراسی وارونه نامید.

نتیجه این انتخابات برای اصلاح‌طلبان خوشایند نبود. با استقبال سرد اصلاح طلبان از ثبت‌نام در انتخابات و ردصلاحیت عده‌ای دیگر از آنها و واکنش سرد پایگاه رای جریان اصلاحات نسبت به انتخابات، شورای عالی سیاستگذاری این اختیار را به احزاب اصلاح طلب داد که خودشان درباره نحوه چگونگی حضور در انتخابات تصمیم بگیرند. حزب کارگزاران یک لیست و ۹ حزب دیگر اصلاح‌طلب نیز یک لیست ارائه کردند، ولی اصلاحات نتیجه انتخابات را به رقیب واگذار کرد.

شاید همین اختلاف‌ها موجب شد که پس از پایان انتخابات مجلس یازدهم، محمدرضا عارف و عبدالواحد موسوی لاری از ریاست و نایب رئیسی شورای عالی سیاستگذاری استعفا دهند تا سرنوشت شورای عالی سیاستگذاری هم در ابهام بماند؛ زیرا برخی اصلاح‌طلبان معتقدند که عمر شورای عالی هم به پایان رسیده است و برخی اعتقاد به ادامه فعالیت این شورا دارند. برخی حامی عارف و برخی هم منتقد او هستند.

در ادامه مهم‌ترین واکنش‌ها به استعفای عارف از ریاست شورای عالی سیاستگذاری و سرنوشت این شورا را مرور می کنیم:

غلامحسین کرباسچی کارگزاران سازندگی شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان ماهیتی ندارد صادق زیباکلام تحلیلگر سیاسی

استعفای عارف و خود شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان مدت‌هاست که بلاموضوع شده است

محمدصادق جوادی حصار اعتمادملی عارف کنار شورای عالی بماند اما دیگر مسئولیت قبول ‌نکند محمود صادقی انجمن اسلامی مدرسین

استعفا باید در روند عادی و قانونی خود انجام شود و دلایل عارف هم شنیده شود

محمدسلامتی فعال اصلاح‌طلب باید حمایت خود را برای حفظ افرادی همانندعارف، ادامه بدهیم محمدعلی ابطحی فعال اصلاح طلب عارف با این استعفا ابراز می‌کند که اصلاح طلبی را به این مجموعه‌های بوروکراتیک اصلاح طلبان ترجیح داده است/تاریخ مصرف این شورا عملا تمام شده بود احمد حکیمی پور اراده ملت تصمیم گیری درباره استمرار فعالیت شورای عالی با شورای هماهنگی جبهه اصلاحات است شهاب طباطبایی ندای ایرانیان اصلاح طلبان به تشکیل پارلمان اصلاحات نزدیک می‌شوند منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: استعفا اصلاح طلبان عارف احمدی نژاد شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان جریان اصلاحات انتخابات مجلس محمدرضا عارف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۵۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مجمع زنان اصلاح‌طلب درباره «زهرا شجاعی»

به گزارش «تابناک» به نقل از شرق، در بیانیه مجمع زنان اصلاح طلب آمده است:

«فَتَقَبَّلَهَا رَبُّهَا بِقَبُولٍ حَسَنٍ وَأَنبَتَهَا نَبَاتًا حَسَنًا»
سیده زهرا شجاعی
از میانمان رفت
خبری تلخ که جانمان را مدام بیشتر می‌خراشد.

ما امروز تنها، دبیرکل حزب، هم‌فکر و یا معلم‌مان را از دست نداده‌ایم، بلکه سیاست مداری توانمند در دنیای مردانه سیاست و پشتوانه‌ای عظیم و چهره‌ای اثرگذار در عرصه مدیریت، سیاست و اخلاق را از دست داده‌ایم.

مجمع زنان اصلاح‌طلب نه تنها یک حزب که نمادی بود از استمرار امید به سیاست‌ورزی زنان و زنانه شدن میدان مردانه‌ی سیاست.

زهرا شجاعی سیاست را زنانه می‌فهمید و قدرت برایش نه هدف بود و نه حتی وسیله. او زنی بود سازنده و نهادساز که از این مسیر همواره دل در گروی اعتلای جامعه زنان ایران داشت. چه آن زمان که در قامت دولت‌زن و مدیر ارشد دولت اصلاحات به ایجاد نهادهای ماندگار، ساختار و تشکیلات اثربخش در عرصه زنان پرداخت و چه آن هنگام که با فراغت از مسئولیت در کسوت زن سیاستمدار، به نهادسازی در حوزه سیاسی زنان و تأسیس حزب و تشکل سیاسی همت گمارد؛ با خیراندیشی همه دغدغه خود را در ساختار سازی و متشکل نمودن فعالیت های زنان متمرکز نمود. می‌دانست مساله اقتدار است، اقتداری که از ذات مادرانه‌ی زن می‌آید و حاصلش پذیرش تفاوت‌ و تکثر است. حاصلش گذشت به‌هنگام، فداکاری به وقت و ایستادن استوار بر سر اصول است.

سیاست‌ورزی مادرانه امری‌است فراتر از جنسیت و اصلاح‌طلبی در معنای دقیقش، نماد آن است. صبوری، ایستادگی، آرمان‌خواهی، گذشت و تلاش مستمر بی‌آنکه به دنبال سهمی برای خود باشی. مساله در سیاست‌ورزی مادرانه نجات پاره‌تن -وطن- است. نوعی استراتژی‌ برای محافظت از آنچه چون جان فرزند مقدس است: «ایران».

زهرا شجاعی رسم مادری در سیاست را بلد بود. هوشمندانه هر فرصتی را مغتنم می‌شمرد تا ایران سربلند بماند. چه آن‌هنگام که عضو کابینه سید محمد خاتمی بود و مطالعات زنان را به یاری ده‌ها زن اندیشمندی که حتی تفاوت فکری معناداری با او داشتند در ایران رسمیت بخشید، چه آن موقع -خرداد ۱۴۰۰- که به نمایندگی از جبهه اصلاحات به وزارت کشور رفت و در مقام رجل سیاسی برای ریاست‌جمهوری اعلام نامزدی نمود.

زهرا شجاعی نه فقط در مقام دبیرکل مجمع زنان اصلاح طلب یا عضو کابینه دولت اصلاحات، که در هیات یک «زن» با تمام ویژگی‌هایش مادرانه زیست، مادرانه اندیشید و تا همین آخرین روزها کوشید تا «امید» میانمان زنده بماند.

زهرا شجاعی مادرمان بود، انسان را می‌فهمید و ما امروز در یادگارش، مجمع زنان اصلاح‌طلب، داغ‌دیده و با دلی سرشار از اندوه، درگذشت این زنِ استوار، مصلح، قرآن‌پژوه و فرهیخته‌ای که عمر پربرکت خود را وقف ارتقاء جایگاه زنان و پیشبرد اصلاحات در ایران نمود را به زنان و مردان آزاده ایران، همه دوستان و همراهانش، اعضای مجمع زنان اصلاح‌طلب و به ویژه همسر بزرگوارش جناب آقای دکتر توانا و دختران داغدارش تسلیت می‌گوییم و استوار بر سر آرمان‌ها و آرزوهایش به فردایی می‌نگریم که مسئولیتمان را دو چندان کرده است.

«سفرت به‌خیر! اما، تو و دوستی، خدا را
چو ازین کویرِ وحشت به سلامتی گذشتی
به شکوفه‌ها، به باران، برسان سلامِ ما را»
که شکوفه نشان امید و باران نشان آبادانی و آزادی‌ست...

مجمع زنان اصلاح‌طلب
۸ فروردین ۱۴۰۳

دیگر خبرها

  • به زودی: ارائه لایحه اصلاح قانون کار درباره دستمزد کارگران
  • جنگ انتخاباتی در اردوگاه اصولگرایان به روایت رسانه دولت /جریان های نوظهور اصولگرا را چه کسانی لیدری کردند؟
  • تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ قابلیت اجرایی ندارد / مصوبه دولت اصلاح شود
  • تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ قابلیت اجرایی ندارد/ مصوبه دولت اصلاح شود
  • بیانیه مجمع زنان اصلاح‌طلب درباره «زهرا شجاعی»
  • همنشینی اصلاح طلبان و اصولگرایان نامدار زیر سقف الار مجلل | تصویر
  • همنشینی اصلاح طلبان و اصولگرایان زیر یک سقف /کواکبیان: صلح امام حسن یعنی درحکومت نباید، نظر اکثریت مردم نادیده گرفته شود
  • درگذشت معاون امور زنان در دولت اصلاحات
  •  ارائه لایحه پیشنهادی اصلاح ​موادی از قانون کار برای تعیین مزد کارگران 
  • شریعتی: پایگاه رأی قالیباف در انتخابات شرکت نکرد/ اگر شورای نگهبان و رئیسی بیعت کنند، اصول‌گرایان هم در انتخابات بعدی رای نمی دهند