Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-25@23:20:39 GMT

مرز روانی شاخص بورس بر روی اعداد رند

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۶۵۸۷۷

مرز روانی شاخص بورس بر روی اعداد رند

ایران اکونومیست- یک کارشناس بازار سرمایه اصلاح شاخص بورس در وضعیت کنونی را منطقی دانست و گفت: در صورت ثبات قیمت دلار، روند صعودی شاخص بورس معقول است اما با اقدامات و حمایت‌های جدید دولت از بازار سرمایه، این بازار وارد فاز صعودی می‌شود.

روند معاملات بورس در بازار روز گذشته براساس پیش‌بینی‌ها به دلیل نزدیک شدن به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد وارد فاز اصلاحی شد و در مسیر نزولی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به مقاومت شاخص بورس به کانال ۱.۵ میلیون واحد اما اصلاح شاخص بورس در معاملات دیروز به دلیل رشد تندی که اخیرا تجربه کرده بود دور از ذهن نبود و اکثر فعالان بازار در انتظار چنین اصلاحی بودند.

در آغاز معاملات روز گذشته اکثر نمادها به خصوص سهام شرکت‌های بزرگ و شاخص‌ساز در صف فروش قرار گرفتند و باعث افت بیش از ٣٠ هزار واحدی شاخص بورس در بازار شدند اما به مرور و با نزدیک شدن به نیمه دوم معاملات تا حدودی از تب و تاب افت و نوسان‌های شدید در بازار کاسته و به مراتب به دنبال بهبود معاملات، زمینه جمع‌آوری صف‌های فروش و ایجاد صف‌های خرید طولانی در برخی از سهام مانند خودرو فراهم شد و در نهایت شاخص بورس با ۱۰ هزار واحد افت در کانال یک میلیون و ۴۸۱ هزار واحد به معاملات روز گذشته پایان داد.

اضطراب و نگرانی‌هایی که برخی از سهامداران از اصلاح شاخص بورس دارند و در بیشتر مواقع آن را با ریزش شاخص بورس اشتباه می‌گیرند باعث شده تا به محض ورود شاخص بورس به فاز اصلاحی دست به برخی از رفتارهای هیجانی بزنند و به سرعت با قرار گرفتن در صف‌های فروش اقدام به عرضه سهام خود در بازار کنند.

روند کلی بازار براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته صعودی و اصلاح‌هایی که در بازار انجام می‌شود مقطعی و زورگذر است به همین دلیل بعد از کاهش التهابات حاکم در بازار و بازگشت دوباره شاخص بورس به مدار افزایش چیزی جز پشیمانی عاید سهامدارانی که به دنبال خرید سهام بنیادی و بزرگ بازار هستند، نمی‌شود.

با وجود چنین نگرانی‌هایی از سوی سهامداران، اکثر کارشناسان اصلاح در بازار را به نفع معاملات و سهامداران حاضر در بازار می‌دانند و آن را بهترین فرصت برای خرید و اصلاح پرتفوی توسط سرمایه‌گذاران در این بازار اعلام کرده‌اند.

البته در زمینه پیش‌بینی روند معاملات امروز اختلاف‌نظرهایی وجود دارد که در این مورد برخی از کارشناسان اعلام کرده‌اند، روند اصلاحی شاخص بورس در بازار دیروز گذرا و کوتاه‌مدت بوده و از امروز بازار ضمن بازگشت به روند صعودی خود مقاومت شاخص یک میلیون و ٥٠٠ هزار واحد را می‌شکند و شاخص بورس باز هم به فتح قله‌ای جدید در بازار دست پیدا خواهد کرد.

این در حالی است که برخی دیگر از کارشناسان معتقدند که تا زمان تزریق اخبار جدید و تاثیرگذار بر روند معاملات بازار و انجام اقدامات جدید توسط دولت و دیگر ارکان کشور، شاخص بورس در همین محدوده‌ها در حرکت است و فعلا رشد پر هیجانی را مانند چند روز گذشته از خود نشان نمی‌دهد.

مرز روانی شاخص بورس بر روی اعداد رند

در این زمینه «روزبه شریعتی»  اظهار داشت: بازار دوباره روند صعودی چند وقت گذشته را در پیش گرفته بود و باید به این نکته توجه داشت که به دنبال هر رشد پرشتابی در بازار، به طور حتم یک روند اصلاح طبیعی وجود دارد.

وی ادامه داد: صحبت‌های انجام شده مبنی بر مرز روانی شاخص بورس بر کانال ١.٥ میلیون واحد چندان درست به نظر نمی‌رسد بلکه براساس شواهد موجود، مرز روانی ایجاد شده بر روی اعداد رند در شاخص بورس اتفاق افتاده است.

شریعتی گفت: رشد پرشتاب شاخص بورس از کانال یک میلیون و ١٠٠ هزار واحد تا یک میلیون و ٥٠٠ هزار واحد و با اتکا بر شرکت‌های کامودیتی محور ناشی از ارزش قیمت دلار است و نمی‌توان این روند صعودی پرشتاب را به دیگر عوامل ربط داد.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه کماکان ورود پول به بازار سهام و رشد شاخص در این بازار ادامه‌دار است، افزود: بازارهای جانشین مانند طلا و مسکن از اولویت چندانی برای سرمایه‌گذاری برخوردار نیستند و در معاملات از آمار بسیار کمتری نسبت به بورس دارند.

عوامل تاثیرگذار بر افزایش قیمت دلار

وی به عامل تاثیرگذار در افزایش قیمت دلار اشاره کرد و گفت: عامل بسیار مهمی که باعث افزایش نرخ دلار و جلب توجه بازار سرمایه برای ورود نقدینگی‌ها شد، انتشار گزارش بانک مرکزی در سه ماه زمستان بود.

به گفته شریعتی، حجم نقدینگی موجود در کشور در انتهای سال ٩٨ بیش از ٤٧٠ هزار میلیارد تومان بود که آمار موجود نشان‌دهنده رشد حدود ٥٠ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ٩٧ است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: زمانی که سرمایه‌گذاران اقدام به فروش سهام خود در بورس می‌کنند سرمایه‌های خود را به دلیل عدم وجود بازارهای جایگزین، دوباره به سمت بورس سوق می‌دهند و در دیگر سهام اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی مهمترین دلایل تاثیرگذار در روند صعودی اخیر شاخص بورس را افزایش قیمت دلار، سیاست‌های پولی موجود در کشور و افزایش پایه پولی در کشور اعلام کرد و اظهار داشت: این افزایش پایه پولی و حجم نقدینگی موجود زمینه‌ساز تورم در کشور و رشد قیمت‌ها خواهد بود که این موضوع در کنار سیاست‌های فشار آمریکا بر حواله‌های ارزی باعث افزایش قیمت دلار شد.

عرضه صندوق‌های ETF زودتر از موعد مقرر

شریعتی خاطرنشان کرد: براساس شنیده‌ها قرار است صندوق‌های ETF فولاد و فملی که قرار بوده در مرحله سوم و بعد از گروه پالایشگاه‌هاعرضه شود زودتر از زمان تعیین شده به مرحله عرضه در بازار برسد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تقکیک مسیر سهام در بازار بعد از گزارشات سه ماهه و عبور از فصل مجامع گفت: همانگونه که اکنون مشخص است، سهام کوچک در بازار در حال اصلاح قیمتی هستند اما سهام شرکت‌های بزرگ با اقبال قابل توجهی روبرو شده‌اند، این موضوع نشات گرفته از عرضه صندوق‌های ETF و افزایش قیت دلار است که باعث اقبال عمومی به سمت سهم‌های بزرگ شده است.

وی با بیان اینکه بازار در این مرحله نیاز به یک استراحت و اصلاحی دارد، افزود: بازار امروز مثبت اما پرعرضه خواهد بود و برخی دیگر از سهام برای بازگشت دوباره بازار به روند تعادلی نیاز به اصلاح دارند.

شریعتی به زمان خاتمه اصلاح شاخص بورس در بازار تاکید کرد و افزود: نمی‌توان به طور دقیق اعلام کرد که روند اصلاحی بازار تا کجا ادامه دارد، اکنون منتظر برخی از مسایل غیر از بازار مانند رخ دادن برخی از اتفاقات جدید در بازار جهانی و انتظار برای مشخص شدن سیاست‌های بانک مرکزی در بحث دلار برای بازار آزاد هستیم که می‌تواند بر روند بازار تاثیرگذار باشد.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه ممکن است فعلا بازار بر روی کانال ١.٥ میلیون واحد باقی بماند، گفت: به نظر می‌رسد روند بازار تا زمان ارائه گزارشات سه ماه نخست سال که پایان تیر ماه منتشر می‌شود، متعادل باشد.

 

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارشناس بازار سرمایه افزایش قیمت دلار اصلاح شاخص بورس بورس در بازار شاخص بورس یک میلیون روند صعودی هزار واحد مرز روانی روز گذشته بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۵۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مکاتبات ما با ۸ شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.

او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سود سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آنها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • بورس تغییر جهت داد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود