Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حوزه نبردهای جهانی چند عامل اهمیت دارند یکی از این عوامل دارابودن تجهیزات و تسلیحات مدرن نظیر هواپیماهای جنگی یا جنگنده‌هاست. از ابتدای ورود هواپیماها به عرصه نبردهای مختلف تاکنون ۵ نسل از این تجهیزات معرفی شده که ایران نیز با ساخت هواپیماهای نسل سوم و نسل پنجم به این عرصه وارد شده است.  

دکترین نظامی ایران بر اساس یک برنامه جامع دفاعی طراحی شده و هدف آن پاسخ کوبنده به هر نوع تجاوز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس می‌توان نظام دفاعی ایران را یک نظام دفاعی واقعی و براساس توان بومی دانست که مولفه‌های قدرت خود را نه از واردات صنایع نظامی، که از فناوری بومی دریافت می‌کند. دوران ۸ سال دفاع مقدس و خروج مستشاران نظامی که در دوران طاغوت شاکله ارتش شاهنشاهی را شکل داده بودند، هنوز در خاطر استراتژیست‌های دفاعی ایران مانده است و به عنوان یکی از نمونه‌های واقعی در دنیای نظامی‌گری مثال زده می‌شود.

تجربه ساخت ایران در جنگنده‌های گوناگون

ایران که پیش از انقلاب اسلامی یکی از بزرگ‌ترین خریدار تسلیحات در جهان بود، پس از انقلاب اسلامی با دو رویداد مهم یعنی تحریم های ایالات متحده آمریکا و آغاز جنگ تحمیلی روبرو شد. ایران در طول این دوران به سختی نیازهای خود را در همه حوزه های دفاعی به خصوص اورهال و بازآماد جنگنده ها تامین می کرد تا اینکه مسئولان دفاعی کشور به تصمیم مهمی رسیدند و آن هم خودکفایی در صنایع نظامی بود.

سرلشکر شهید منصور ستاری بنیانگذار خودکفایی در نیروی هوایی ارتش که این کار را با تاسیس مرکز خودکفایی اوج به نهایت رساند. این محل در ابتدا برای نوسازی و تعمیرات قطعات هواپیماها تاسیس شد، اما در سال های بعد به محلی برای طراحی و نوسازی هواپیماها تبدیل شد.

نخستین هواپیماهای بومی ایرانی

با اتمام جنگ تحمیلی، طراحی و ساخت جنگنده‌های «صاعقه» و «آذرخش» آغاز و نمونه‌های اولیه و نهایی آن‌ها طراحی و ساخته شد. این طراحی‌ها نشان داد که همه تلاش‌هایی که تا کنون برای ساخت و طراحی جنگنده در ارتش و وزارت دفاع انجام شده بیهوده نبوده و در مراکز فنی این مجموعه‌ها کارهای مهمی در حال انجام است.

دهه ۷۰ شمسی بود که یکی از مقامات بلندپایه ارتش جمهوری اسلامی ایران از طراحی و ساخت نخستین جنگنده بومی خود با نام آذرخش خبرداد. این جنگنده در واقع یک نمونه از جنگنده اف ۵ تایگر بود که در صنایع دفاعی کشورمان بومی سازی شده بود و در خط تولید قرار گرفت.  دهه ۷۰ که از نیمه گذشت آذرخش رونمایی و در سال ۸۰ به ناوگان نیروی هوایی ارتش الحاق شد.

شهریورماه سال ۸۵ بود که جنگنده بمب‌افکن «صاعقه»  با پرواز موفق در رزمایش «ضربت ذوالفقار» رسما به ناوگان هوایی ارتش پیوست و در رژه هفته دفاع مقدس سال ۱۳۸۶ از آن رونمایی شد.

پیش طراحی جنگنده صاعقه، در مرکز طراحی و تحقیق دانشگاه هوایی شهید ستاری طراحی و ساخته شد. این جنگنده با طول بیش از ۱۴ متر و پهنای بال پیش از  ۸ متری خود دو سکان عمودی دارد. ارتفاع این جنگنده در حدود ۴ متر و ۳۰ سانتی متر و بیشینه سرعت آن بیش از ۲ ماخ است.

جنگنده قاهر ۳۱۳

اواخر دهه ۸۰ شمسی بود که خبری در رسانه‌ها منتشر شد؛ این خبر حاکی از آن بود که ایران به فناوری طراحی و ساخت جنگنده‌های نسل پنجم دست یافته است. اما خبر دقیق‌تر مربوط به روز ۱۴ بهمن ماه سال ۹۱ بود که نمونه اولیه این جنگنده با حضور محمود احمدی نژاد رئیس جمهور و سردار احمد وحیدی وزیر دفاع به طور رسمی رونمایی شد.

طراحی و ساخت جنگنده نسل پنجم توسط ایران پیام مهمی برای کشورهایی مانند آمریکا و روسیه دارد که در واقع صاحب و دارنده اصلی این تکنولوژی هستند.   این یعنی که دیگر این کشورها به طور انحصاری صاحب این تکنولوژی نیستند و کشور قدرتمند دیگری به نام جمهوری اسلامی ایران هم به این تکنولوژی دست پیداکرده و در حال کامل کردن چرخه این تکنولوژی است.

مشخصات فنی

طول جنگنده قاهر ۳۱۳ با دو موتور بومی خود در حدود ۱۴ متر، پهنای بال در حدود ۸ متر و ارتفاع آن نیز در حدود ۳/۵ متر تخمین زده می‌شود. این جنگنده توانایی حمل تسلیحات پیشرفته بومی مانند بمب‌های لیزری و کروزهای هواپایه را دارد و از قدرت تهاجمی بالایی برخوردار است. یکی از ویژگی‌های تهاجمی این جنگنده این است که می‌تواند ۴ موشک و یا بمب جنگی را در محفظه داخلی خود جای دهد.

سامانه اپتیکی زیردماغه یکی دیگر از تجهیزات موثر این جنگنده است که این امکان را به آن می‌دهد که به خوبی منطقه موردنظر خود را رصد و پایش کند.

قابلیت نشست و برخاست با طول باند کوتاه و تعمیر و نگهداری آسان و سریع از دیگر ویژگی‌های این جنگنده بومی است. سامانه‌های الکترو اویونیک، سطح مقطع راداری بسیار کم، توانایی پرواز در ارتفاع پست و رادارگریزی این جنگنده بومی را به یک نمونه بسیار عالی و ارزشمند در سطح جهان تبدیل کرده است. البته اگر این جنگنده برحسب دانش روز  ارتقا پیداکند می‌تواند مانند جنگنده اف ۳۵ به صورت عمودپرواز نیز به پرواز درآید.

کارشناسان چه می‌گویند...

بسیاری از کارشناسان دفاعی در سطح جهان می‌گویند که اگر ایران واقعا به این تکنولوژی دست پیداکرده باشد، یعنی مرزهای دانش هوایی را به طور کامل درنوردیده و بر لبه تکنولوژی جهانی قدم برمی‌دارد.

سایت (Military Factory) در مقاله تحلیلی خود درباره این جنگنده نوشته است که جنگنده قاهر ۳۱۳ به صورت بومی در صنایعی همچون هسا، پنها، صها ساخته شده که قابلیت رادار گریزی را دارد.

شبکه فاکس‌نیوز نیز می‌گوید که دانش طراحی و ساخت این جنگنده به طور کامل ایرانی است و در اختیار دانشمندان ایرانی قرار دارد.

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه هم در گزارشی که با محوریت بررسی جنگنده‌های نسل پنجم نوشته جنگنده قاهر ۳۱۳ را یک جنگنده نسل پنجم دانسته است.

روزنامه گاردین پرواز جنگنده قاهر ۳۱۳ را نشان‌دهنده خودکفایی ایران در زمینه فناوری نظامی دانسته است.

کلام آخر...

نباید این نکته مهم را نادیده گرفت که هیچ گروهی اعم از نظامی و حتی غیرنظامی، ابزارهای حیاتی و استراتژی‌های محرمانه خود را به عرصه نمایش عمومی نخواهد گذاشت و تنها بخشی از توان دفاعی که محرمانگی خود را از دست داده برای عموم منتشر می‌شود. توجه به این نکته شاید بخشی از گستره فعالیت‌های توسعه دفاعی کشور را بیش از پیش نمایان سازد که نمایش قاهر ۳۱۳ تنها بخشی از فعالیت‌هایی است که امروزه محرمانگی خود را از دست داده و ضرورتی برای اختفای آن وجود ندارد.

2727

کد خبر 1404929

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: جنگنده موشک سپاه پاسداران ارتش جمهوری اسلامی ایران وزارت دفاع فناوری نظامی روسیه ایران و آمریکا جنگنده قاهر ۳۱۳ طراحی و ساخت جنگنده ها نسل پنجم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۶۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناگفته‌های عملیات وعده صادق/ پیامی خطاب به جهانیان

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا- عماد نجار، شاید بتوان «تئودور هرتزل» را از اصلی‌ترین بنیان‌گذاران جنبش صهیونیسم دانست که بر این اساس وی پایه‌گذار رژیم صهیونیستی هم خواهد بود. هرتزل در کتابی به نام «دولت یهود» استدلال می‌کند که «دولت یهود در فلسطین به‌منزله دژ مستحکم قدرت‌های اروپایی در مقابل آسیایی‌های وحشی است.»

با همین تفکر می‌توان حمایت چهار کشور غربی برای دفاع از حریم هوایی رژیم صهیونیستی در عملیات وعده صادق با تمام توان و امکانات را مور دبررسی قرار داد و البته امتیاز مناسبی هم در نظر نگرفت.

برای بررسی روشن‌تر عملیات ۲۶ فروردین یا ۱۳ آوریل که ابتدا قرار بود با نام «خیبر» معرفی شود و سپس «ذوالفقار» نام گذاشته شد و درنهایت انتخاب نام این عملیات گسترده و پیچیده به کلام وحی سپرده شد که پس از استعانت از رهنمود‌های قرآن کریم و استخاره نام «وعده صادق» انتخاب شد، زوایای ناگفته نظامی سیاسی آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

در تحلیل‌ها و اخبار، نام دو پایگاه «نواتیم» و «رامون» بسیار شنیده شد که دلایل هدف قرار دادن آن دو پایگاه را خواهیم گفت.

از این دو پایگاه مهم‌تر پایگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در ارتفاع ۲۱۰۰ متری «جبل الشیخ» بود که نیرو‌ها و تجهیزات متنوعی در این مقر نظامی جهت اقدامات گوناگونی وجود دارد که یکی از وظایف اخیر این پایگاه هدایت اطلاعاتی ترور‌های اخیر و حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه بود.

در این پایگاه همچنین واحد ۸۲۰۰ رژیم صهیونیستی مأموریت‌های ویژه‌ای را پذیرفته بودند و با توجه به این مطلب که موشک‌ها برای رسیدن به نواتیم و رامون با حرکتی طولی، از شمال به جنوب فلسطین اشغالی حرکت کرده، جبل‌الشیخ، اما در شمال ارتفاعات جولان قرار داشته و قطعاً برای اصابت دقیق و متعدد موشک‌ها به این نقطه مهم برنامه‌ریزی‌های پیشرفته نظامی صورت گرفته است.

هدف مهم بعدی پایگاه رامون بود که نقش مهمی در حملات رژیم به سوریه ایفا می‌کرد (مانند حمله به حلب). به‌جز اهمیت وجود ۳ اسکادران جنگنده و بالگرد، این پایگاه مقر لشکر ۹۸ ارتش رژیم صهیونیستی نیز بود. لشکر ۹۸ نقش مهمی در جنایات ارتش کودک‌کش در غزه ایفا می‌کرد و همان لشکری بود که چند روز قبل از خان‌یونس عقب‌نشینی کرد.

 پایگاه نواتیم نیز پایگاه عملیات تروریستی علیه کنسولگری جمهوری اسلامی ایران بود، محل اسکادران ۱۰۳ سوپر هرکولس‌های ترابری-پشتیبانی، اسکادران عملیاتی ۱۱۶ و ۱۴۰ جنگنده‌های اف ۳۵، اسکادران آموزشی ۱۱۷ (تربیت خلبانان اف ۳۵)، اسکادران ۱۲۲ جاسوسی اطلاعاتی اسرائیل، آشیانه هواپیمای ویژه رِیس رژیم صهیونیستی، مقر نفرات زیادی از عناصر ارشد جاسوسی اسرائیل و نکته مهم اینکه صهیونیست‌ها این پایگاه را امن می‌دانستند، زیرا در آن رادار باند X قرار داده بودند که قادر به کشف تهدیدات از ۵۰۰۰ کیلومتری است.

همچنین علاوه بر پایگاه‌های نام برده شده مناطق نظامی و اتمی در بئرالسبع، دیمونا و تل آویو نیز مورد حملات موشکی قرار گرفت.

در ادامه چند نکته مهم در این عملیات را به‌صورت تیتروار نام می‌بریم:

*تمام تمرکز روی اهداف نظامی بود

* زمان شروع عملیات حدود ساعت ۱۹:۳۰

*دستور به نیرو‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران برای عدم استفاده از توان نظامی مقاومت منطقه

*۸۵ درصد موشک‌های ایرانی به اهداف از پیش تعیین‌شده اصابت کرده است

*اسرائیل عنوان کرده بود که یک توپ بیس بال را در فاصله ۳۰۰۰ کیلومتری شناسایی و منهدم خواهد کرد

*اسرائیل از فنّاوری هوش مصنوعی برای هدف‌یابی موشک‌ها استفاده می‌کند (در لحظات اولیه پرتاب موشک بعد از ۱۰ کیلومتر یا ۹ ثانیه با استفاده از شناسایی محل پرتاب، زاویه پرتاب و زوایای حرکتی موشک در ثانیه‌های اولیه امکان تعیین مقصد موشک وجود دارد)

*۸۰ درصد درگیری‌ها در غرب اردن رخ داد

*۱۲ موشک هایپر سونیک شلیک شد که همگی به اهداف برخورد کردند

*سرعت موشک‌های هایپرسونیک در لحظات اصابت به اهداف تعیین‌شده ۱۳ ماخ

*سرعت موشک‌های سامانه‌های ضد موشکی اسرائیل در بالاترین برآورد ۱.۳ ماخ (بالاترین سرعت متعلق به فلاخن داوود)

*زمان پرواز پهپاد‌ها حدود ۷ ساعت و سرعت ۱۷۰ کیلومتر در ساعت

*موشک‌های کروز از زمان شروع تا اصابت ۲ ساعت

*موشک‌های بالستیک از زمان شروع تا اصابت ۱۵ دقیقه

*موشک‌های بارشی به‌منظور سپر موشک‌های هایپرسونیک استفاده شد

*هزینه یک میلیارد و سیصد و پنجاه میلیون دلاری موشک‌های سامانه‌های ضد موشکی اسرائیل

*رژیم صهیونیستی از تمامی سامانه‌های ضد موشکی خود در شب عملیات وعده صادق استفاده کرد (پاتریوت – پیکان یا آرو ۱ و ۲ و ۳ – فلاخن داوود – گنبد آهنین)

*۸ منطقه دفاع ضد موشکی طراحی شده بود؛ قفقاز، ترکیه، خلیج فارس، دریای سرخ و مدیترانه ازجمله این مناطق بودند

*رژیم صهیونیستی بیش از ۱۵ هواپیمای ضد سیگنالی و آواکس به پرواز درآورده بود و علاوه بر این آواکس‌های عربستان نیز برای شناسایی و ردیابی به کمک اسرائیل آمده بودند

*در این عملیات ۱۰ کشور در میدان نبرد در برابر ایران بودند

*نابودی کامل پایگاه نظامی نواتیم

طبق برآورد‌های کارشناسان نظامی و سیاسی این اقدام جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی می‌توانست حدود ۳۰ روز به طول بیانجامید ولی با وساطت‌های متعدد و مکرر مقامات چندین کشور و عدم هرگونه واکنش نظامی اسرائیل این عملیات مقتدرانه در کمتر از یک روز با موفقیت کامل به پایان رسید.

طبق آمار منتشرشده توسط سازمان‌های صهیونیستی در پی عملیات طوفان الاقصی بالغ‌بر ۷۰۰ هزار صهیونیست اقدام به مهاجرت معکوس و سرزمین‌های اشغالی را ترک کردند. همچنین طبق نظرسنجی صورت گرفته توسط یکی از دانشگاه‌های اسرائیل که در سطح جامعه صهیونیستی انجام‌ شده بود، اعلام شد درصورتی‌که جمهوری اسلامی ایران به بمب اتمی دست پیدا کند، یک‌چهارم مهاجران صهیونیست خاک فلسطین اشغالی را از ترس ترک خواهند کرد.

آنچه در تمامی این عملیات ملموس و مشهود بود و تمامی مقامات جمهوری اسلامی ایران نیز به آن پرداخته بودند، پیروزی در این عملیات را تنها به لطف و نظر خداوند متعال باید دانست و ایران توانست با ضربه محکمی که به بدنه نظامی اسرائیل وارد کند این رژیم را برای مدت‌ها زمین‌گیر کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (ویدئو) اوکراین یک بمب‌افکن راهبردی دوربرد روسیه را سرنگون کرد
  • ناگفته‌های عملیات «وعده صادق»/ پیامی خطاب به جهانیان
  • ناگفته‌های عملیات وعده صادق/ پیامی خطاب به جهانیان
  • آشفتگی اسرائیل در هزارتوی عملیات ایران
  • (ویدئو) استقرار کروز‌های ضد کشتی ایران نزدیک خاک آمریکا
  • سوخو-24 در نمایی متفاوت (عکس)
  • (عکس) موشک پنهان‌کار روسیه دوباره وارد میدان شد
  • این عکس از حمله سپاه به اسرائیل تاریخی شد /گاف نماینده اسرائیل در سازمان ملل /موشک هایی که از دیوار دفاعی اسرائیل عبور کرد
  • استرالیا بودجه دفاعی خود را افزایش می‌دهد
  • از دوران وابستگی تا روزگار سرافرازی