Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@14:38:32 GMT

کپی‌کاری اقتصادی، بعد از شکست تفکر 7 ساله

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۶۷۷۴۷

کپی‌کاری اقتصادی، بعد از شکست تفکر 7 ساله

در واقع دولت سعی دارد در این روزها از لقمه های آماده و از سیب های پوست کنده استفاده کند، که البته  اگر همین اتفاق و کار را هم درست انجام دهدف بتواند برخی از مشکلات را کمرنگ کند که امید است این طرح ها را هم به به صورت مستمر و نه به صورت لحظه ای و بیانی دنبال کند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صاحب نیوز؛ یکی از انتقاداتی و ایرادهایی که به تفکرات اقتصادی دولت گرفته می شد، نداشتن برنامه های اقتصادی با دید و تکیه بر درون برای مرتفع ساختن تورم و چالش های اقتصادی جامعه است، دیدگاه و نگاه اقتصادی دولت بر محور و چهار چوب کار در ارتباط خارجی و تجارت بدون مرز تلقی می شود، ایده ای که دیگر در نزد بسیاری از کشورها هم که شرایط مشابه های با کشور ما ندارند و آزادانه به تجارت مشغول هستند و روابط پولی و کالایی گردشی دارند، به عنوان یک نکته پر خطر اقتصادی یاد می شود و با تغییرات و برنامه ریزی سعی در تغییر آن می رود، اما به هر حال در دولت ما تکیه بر نگاه بر ارتباط خارجی به عنوان یک محور برای حل مشکلات اقتصادی در نظر گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون شک بال و برگ اقتصادی و درخت اقتصادی در بعد بزرگ تر و با دامنه بیشتر، فعال تر و پویا تر است و ایجاد بالانس بین تقاضا و عرضه و همچنین بهره جستن از تکنولوژی روز که هر قسم آن ممکن است در خطه ای از جهان باشد، از سوی هیچ تفکر اقتصادی نهی و یا وصل بودن آن بیهوده قلمداد نمی شود و اتفاقاً به عنوان یک اهرم برای پیشرفت و حرکت رو به جلو در نظر گرفته می شود.

نگاه به داخل برای حل مشکلات یک سلیقه نیست

اما با علم به این برتری در اقتصاد و تجارت جهانی آنچه نگاه به داخل را می طلبد در قدم اول اجبار به این موضوع است چرا که کشور ما از ابتدای انقلاب تا کنون با تحریم های مختلف رو به رو بوده و هر روز نیز جنس این تحریم ها تغییر کرده است، بنابرین این محدودیت ها به ناچار ما را به تامین نیاز و تمرکز  و به معنای بهتر خودکفایی و روی پای خود ایستادن برای تامین نیازها، از داخل هدایت می کند، اتفاقی که یک سلیقه نمی تواند باشد بلکه یک نیاز و یک راهکار واقع بینانه است.

اما اگر وضعیت ما از لحاظ محدودیت ها و تحریم ها هم تغییر کند و به ایده ال ترین شکل و به آزاده ترین راه، تجارت و داد و ستد اقتصادی راحتی با پول خودمان داشته باشیم، باز هم به نظر می رسد برای حفظ همیشگی استقلال  لازم است که یک کشور قابلیت این را داشته باشد که در شرایط بحرانی و در اختلافات جهانی که این روزها در جنگ های اقتصادی بروز می کند توان مقاومت و مقابله و تاب آوری را داشته باشد  و این راهکار برای تمام کشورها مد نظر قرار می گیرد و مختص به یک کشور نیست، چرا که ما از این نمونه ها در تقابلات کشورهای مختلف جهان می بینیم، تنش های آمریکا با روسیه، چین و کره به خوبی اهمیت این موضوع را نشان می دهد؛ از طرفی حقارت نبود این موضوع در برخی از کشورهای عربی به خوبی آشکار است.

با شکست راهکار اقتصادی با نگاه برون محور، تفکر اقتصادی دچار گیجی شد

بعد از اینکه این نگاه به خارج، که شاید در ویترین اصلی آن برجام بود با شکست رو به رو شد، حرکت تفکری اقتصادی دولت مانند فردی بود که همه داشته های خود را در یک تجارت باخته است و رفتاری با گیجی و دمی به این سو و آن سورفتن را از خود به معرض نمایش گذاشت؛ چرا که دیگر صحبت ها و مطالبات مردمی که خطابش باید خود دولت هم باشد هم با بی محلی عمومی رو به رو شد و مطالبات اقتصادی و چالش های ایجاد شده پاسخ درستی پیدا نکرد و روز به روز انباشته تر شد.

بعد از آن از آنجایی که راهکارهای عملی و تفکرات اقتصادی و برنامه ها و راه های برون رفت برای مشکلات اقتصادی، در مدت فعالیت تیم های مختاف اقتصادی دولت تبین نشد،  مشکلات جامعه در مسکن، اشتغال، تورم، شکاف بین قدرت خرید و قیمت ها و افزایش لجام گسخته قیمت ها بیش تر از پیش شد و  باعث شد، تفکر اقتصادی دولت برای فرار از حجم مطالبات مردمی از چالش های ایجاد شده، اغلب سراغ طرح های دولت های قبلی برود که حتی قبلاً به شدت آن طرح ها  نهی و انتقادات زیادی به  آن وارد کرده بود، برود.

در واقع دولت سعی دارد در این روزها از لقمه های آماده و از سیب های پوست کنده استفاده کند، که البته  اگر همین اتفاق و کار را هم درست انجام دهد، بتواند برخی از مشکلات را کمرنگ کند که بایداین طرح ها را هم به به صورت مستمر و نه به صورت لحظه ای و بیانی دنبال کند؛ برنامه ها و طرح های پیشنهاد شده اقتصادی در سال پایانی دولت با توجه به اینکه بیشتر همان طرح های قبلاً اجرا شده است و فقط اسم و یا جزئیاتی از آن تغییر کرده است می تواند با رفع ایرادات گذشته نتایج بهتری داشته باشد.

مولفه های مهم  اقتصاد امروز در کشور که قیمت ارز، میزان نقدینگی، سمت و سوی بسته های حمایتی تولیدی، تورم و ... است اصلاً در نزد مردم علی رغم اینکه سعی می شود این دیوار اهمیت برداشته شود، اما نمی تواند مهم باشد بلکه برای عموم مردم یک جامعه میزان درآمد و قدرت خرید و توانایی بهره مندی از زندگی متوسط و با شیب ملایم به بالا، وقتی با رفتار بدون ریسک همراه است، قابل ترسیم باشد.

آنچه امروز مهم است، ثبت یک تجربه است که نگاه و تلاش برای امتیاز دادن در بعد اقتصادی و سیاسی برای اینکه بتوانیم امتیازهایی را به دست آوریم و و در واقع  چالش های اقتصادی را مدیریت کنیم و با نگاه به بیرون و دست دراز کردن به بیرون با هر توافقی که حتی در جوامع جهانی به رسمیت هم شناخته شود می تواند به راحتی باطل شود و هزران مشکل را به مشکلات قبلی اضافه کند.

تجربه دیگر این است که همشه به طرح های قبلی به خاطری مجری آن با تعصب نگاه نکنیم بلکه کارهای خوب را با بر طرف کردن معایب آن ادامه دهیم تا زود تر به هدف برسیم و چالش ها و مشکلات را فرای سلایق ببینیم.

جمشید حسینی جزه

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اقتصادی دولت چالش ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۷۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر بزرگ برای حقوق کارگران/ کاهش حقوق در موج شدید تورمی اتفاق می‌افتد؟

مریم فکری: ماجرای حقوق ۱۴۰۳ این روزها تمامی ندارد. کارگران نه‌تنها این روزها مطالبه اصلاح افزایش ۳۵ درصدی حقوق را دارند، بلکه در حال حاضر با ماجرایی جدید روبه‌رو شده‌اند که شاید حقوق آن‌ها بر سر تعطیلی پنج‌شنبه‌ها کاهش پیدا کند. اگرچه معاون وزیر کار، آن را تخلف می‌داند.

داستان از این‌جا آغاز شد که خانه صمت در نامه‌ای به مجلس اعلام کرد: میزان ساعت کاری هفتگی ۴۴ ساعت در هفته است و اگر یک روز تعطیلی به ایام کاری اضافه شود، به تبع آن مزد کارکنان و کارگران نیز ۱۰ درصد کاهش می یابد.

در این نامه آمده است: با توجه به این‌که لایحه افزایش تعطیلات و کشور به دو روز در هفته در شرف رسیدگی و بررسی و اتخاذ تصمیم توسط آن مجلس است، با توجه به اخبار منتشره مبنی بر این‌که احتمال دارد روز پنج‌شنبه به عنوان روز دوم تعطیلی هفتگی به تقویم کشور افزوده شود بر خود لازم می‌دانیم همانطور که قبلا اعلام کرده‌ایم یادآور شویم که با توجه به تعطیلی روزهای شنبه و یک‌شنبه در غالب کشورهای جهان فعالان اقتصادی ایرانی که در بازارهای جهانی حضور دارند ناچار خواهند شد فقط از ظرفیت سه روز کاری استفاده کرده و به کار و فعالیت اقتصادی بین‌المللی بپردازند ولی چنانچه تعطیلات دو روزه شامل روزهای جمعه و شنبه پیش بینی شود تعداد روزهای مشترک کاری کشور ایران با بازارهای جهانی به جای سه روز، ۴ روز خواهد شد و این یک روز به تنهایی ۲۵ درصد به فرصت و امکان فعالیت اقتصادی بین‌المللی خواهد افزود و تحقق منافع اقتصادی ملی را به میزان بهتر و قابل قبول‌تری فراهم خواهد ساخت و در صورت خلاف آن ۲۵ درصد بیشتر فرصت کار و رقابت را از دست خواهیم داد.

در ادامه این نامه تاکید شدا است؛ در اتخاذ تصمیم در این خصوص با لحاظ کردن منافع ملی و توجه به اینکه حصول حمایت و جهش تولید و لازمه آن که سهولت و رونق تجارت بین‌المللی است ایجاب می‌کند که هم تسهیل لازم فراهم آید و هم این که مشکلات جدیدی بر سر راه بخش تولید ایجاد نشود از تعطیل کردن یک روز کاری مفید اجتناب ورزیده و چنانچه اراده قطعی مجلس بر افزایش تعطیلات به دو روز است تعطیلی روز جمعه و شنبه ملاک قرار گیرد و از تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه اجتناب شود.

واکنش وزارت کار به کاهش حقوق

در مقابل اما محمد چکشیان، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در واکنش به اعلام خانه صمت مبنی بر کاهش ۱۰ درصدی حقوق کارگران با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها گفته است: این حرف نمی‌تواند اجرایی شود چون تخلف است و کسی نمی‌تواند حقوق کارگر را کم کند و خلاف قانون کار اقدام کند، بنابراین در صورتی که چنین تخلفی صورت گرفت، باید جلوی آن گرفته شود.

بزرگ‌ترین‌ تهدید حقوق کارگران چیست؟

حمید حاج‌اسماعیلی، کارشناس بازار کار هم در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش کار، حقوق کارگران را تهدید می‌کند، می‌گوید: براساس آنچه که در قانون آمده، یک کارگر برای این‌که بتواند حقوق کامل را دریافت کند، باید ۴۴ ساعت در هفته کار کند. طبیعی است که اگر کارگری بیشتر از این ساعت کار کند، دستمزد خود را قالب اضافه‌کار دریافت کند و اگر کمتر کار کند، از حقوق کارگر کسر می‌شود. این روالی است که از گذشته وجود داشته و چیز جدیدی نیست.

وی می‌افزاید: متاسفانه برخی افراد موضوعات را طوری در رسانه‌ها مطرح می‌کنند که موجب نگرانی جامعه کارگری می‌شود. این‌که پنج‌شنبه یا یک روز دیگر تعطیل شود، از حقوق کارگران کاسته می‌شود، به نظر من حرف غیر بی‌ربطی است. چون از گذشته هم خیلی از بنگاه‌ها و کارگاه‌ها پنج‌شنبه تعطیل هستند و این ساعت کاری در طول هفته توزیع شده است. بر این اساس اگر در آینده هم چنین مبحثی برای تعطیلات اضافه در کشور مطرح باشد، باز هم طبق روال گذشته باید این شرایط اجرا شود.

این کارشناس بازار کار اما در این میان متذکر می‌شود: بزرگ‌ترین تهدید حقوق نیروی کار در کشور عدم رعایت قانون و عدم حمایت دولت از کارگران است.

حاج‌اسماعیلی تاکید می‌کند: عدم نظارت دولت در اجرای قانون و حضور بی‌رویه نیروی کار خارجی در بازار کار ایران، مهمترین تهدیدات حقوق کارگران است. در کنار این موارد، تورم و نابسامانی اقتصادی و گرانی‌ها موجب ناامیدی کارگران در بازار کار خواهد شد.

وی یادآور می‌شود: به نظر من در حال حاضر دولت بزرگترین تهدید حقوق کارگران است.

چرا تعطیلی شنبه‌ها بهتر است؟

این کارشناس بازار کار همچنین می‌گوید: بخش خصوصی در حال حاضر این تمایل را دارند که شنبه تعطیل باشد، چون تعطیلی شنبه در خیلی از کشورهای همسایه و منطقه تعطیل است و آن‌ها این کار را در هماهنگی با کشورهای اروپایی و آمریکایی انجام دادند، چون می‌خواهند در تعامل با اقتصاد دنیا باشند.

حاج‌اسماعیلی عنوان می‌کند: ما از گذشته متاسفانه این روزها را از دست دادیم. خود ما هم روزهایی تعطیل هستیم که تجار، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی نمی‌توانند در آن روزها به دلیل تعطیلی در ایران ارتباط با دنیا برقرار کنند. این هم به اقتصاد ما لطمه زده است و هم باعث شده که بخش زیادی از ظرفیت‌های اقتصادی کشور را از دست دهیم.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898606

دیگر خبرها

  • فان‌دایک: باید در آینه به خودمان نگاه کنیم
  • سقوط ین رکورد ۳۴ ساله را شکست
  • پست معنادار و پیش‌بینی سعید حجاریان با تداوم دولت سیزده
  • پاسخ معنادار سعید حجاریان به یک منتقد ناامید در توئیتر
  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز
  • وعده صادق ابهت پوشالی رژیم صهیونسیتی را درهم شکست
  • با تعطیل شدن پنجشنبه ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می‌دهیم
  • تشریح برنامه کاری احمدیان در روسیه
  • خطر بزرگ برای حقوق کارگران/ کاهش حقوق در موج شدید تورمی اتفاق می‌افتد؟
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ