Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازنده دستگاه تنفس مصنوعی در دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: نمونه آزمایشگاهی دستگاه تنفس مصنوعی ventilator برای بیماران حاد تنفسی از جمله کویید ۱۹ در دانشگاه شهید چمران اهواز ساخته شد.

هومان کعبی، عضو هیئت علمی گروه برق دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص ساخت نمونه آزمایشگاهی دستگاه تنفس مصنوعی ventilator گفت: این دستگاه تنفس مصنوعی، دستگاهی حیاتی برای بیماران حاد تنفسی از جمله کویید ۱۹ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کعبی افزود: با شیوع بیماری کرونا به دلیل گران بودن دستگاه ventilator، بسیاری از کشور‌ها در تلاش برای ساخت نمونه‌های ارزان قیمت این دستگاه هستند و دانشگاه‌های مختلفی در دنیا طراحی دستگاه‌های ارزان قیمت را شروع کردند؛ این کار ابتدا در دانشگاه MIT «موسسه تکنولوژی ماساچوست» آغاز شد و متخصصان از کشور‌های مختلف در اجرای این پروژه همکاری دارند.
عضو هیئت علمی گروه برق دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز اضافه کرد: از این رو، در این دانشگاه تصمیم گرفته شد به صورت مستقل ساخت دستگاه ventilator انجام شود چرا که به توانایی‌های علمی اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز باور داشتیم.
وی ادامه داد: این دستگاه بر پایه استفاده از ابزار تنفس مصنوعی دستی (آمبوبگ) ساخته شده که پزشکان بیهوشی برای کمک به بیماران در اتاق‌های عمل از آن استفاده می‌کنند و دستگاه ساخته شده در دانشگاه شهید چمران اهواز با حجم، فشار و تعداد تنفسی که برای آن تعریف می‌شود، می‌تواند به تنفس بیماران کمک کند.
سازنده دستگاه تنفس مصنوعی در دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: دستگاه‌های پیشرفته‌تر و گران تری نیز وجود دارد، اما مزیت دستگاه تنفس مصنوعی ساخته شده در دانشگاه شهید چمران اهواز ارزان‌تر بودن و عمق ساخت داخل آن در وضعیت فعلی و شیوع بیماری کرونا است چرا که نمایشگر، راه انداز دستگاه، پردازنده، نرم افزار و سخت افزار آن در این دانشگاه ساخته شده است.
وی با بیان اینکه دستگاه‌های تنفس مصنوعی بر پایه قابلیت‌های کاری دسته بندی و قیمت گذاری می‌شوند، عنوان کرد: یک دستگاه حرفه‌ای تنفس مصنوعی ventilator چند صد میلیون تومان قیمت گذاری می‌شود و عموماً به صورت قطعات منفصله در کشور مونتاژ می‌شود؛ وقتی بتوانیم این دستگاه را با اخذ مجوز‌های استاندارد و با دانش فنی بومی در کشور بسازیم، بیش از ۵۰ درصد ارزش افزوده خواهد داشت و علاوه بر کاهش هزینه‌ها می‌تواند اشتغال زا هم باشد.
کعبی با اشاره به اینکه برای اخذ استاندارد‌های پزشکی نیاز است همکاری‌های لازم بین دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه علوم پزشکی اهواز و اداره کل استاندارد انجام شود، یادآور شد: در این زمینه مستندات لازم جمع آوری‌شده و پیگیری‌ها در حال انجام است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه شهید چمران اهواز دستگاه تنفس مصنوعی مبارزه با کرونا دانشگاه شهید چمران اهواز دستگاه تنفس مصنوعی تنفس مصنوعی ventilator ساخته شده ساخته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۹۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفت‌انگیزترین «دوربین‌های جاسوسی» تاریخ؛ از پاکت سیگار تا رادیو! (+عکس)

 این دستگاه‌ها، از دوربینی که در جعبه کبریت پنهان شده تا دوربینی که به شکل ساعت جیبی برای انجام عکسبرداری مخفی استتار شده، نمایشی از طرح‌های مبتکرانه گذشته هستند که قدمت برخی از آن‌ها به دهه ۱۸۸۰ بازمی‌گردد. 

به گزارش فرادید، برخی از این دوربین‌های خاص شبیه به کتاب، پاکت سیگار، دوربین دوچشمی، پخش‌کننده رادیو و حتی تفنگ دستی ساخته شدند. 

یکی از جالب‌ترین نمونه‌ها، دوربین سیگاری است که پس از جنگ جهانی دوم طراحی شد اما هرگز به تولید انبوه نرسید. 

نمونه‌ی جالب دیگر، دوربین جاسوسی Lucky Strike است که بین سال‌های ۱۹۴۹ تا ۱۹۵۰ توسط شرکت توسعه Mast برای سپاه سیگنال ایالات متحده ساخته شد. این دوربین طوری طراحی شده که در بسته‌بندی بیرونی یک پاکت سیگار Lucky Strike قرار بگیرد. 

این دوربین با وجود اندازه کوچکش، می‌توانست ۱۸ عکس ۱۶ میلی‌متری با سرعت‌های شاتر متفاوت بگیرد. با این حال، هرگز از آن بطور گسترده استفاده نشد و قطعه‌ای مبهم از تاریخ باقی ماند. 

دوربین جاسوسی Lucky Strike اواخر دهه ۱۹۴۰ توسط ارتش ایالات متحده ساخته شد.

در دهه ۱۹۵۰، دو دوربین برای پلیس ژاپن ساخته شدند که هر دو بر پایه تپانچه بودند. دوربین اصلی Doryu به دلیل استفاده از فیلم ۹.۵ میلیمتری به جای فرمت رایج‌تر ۱۶ میلی‌متری، نتوانست طرفدار پیدا کند. زمان به روزرسانی این مدل دوربین، افسران به دوربین تپانچه رقیب Mamiya روی آورده بودند که در نهایت استفاده از آن نیز متوقف شد. 

در این مجموعه، قدیمی‌ترین و با ارزش‌ترین دوربین عبارت است از یک دوربین ساعتی ساخت جِی. لَنکَستِر در سال ۱۸۸۶. این دوربین یک شاهکار واقعی بود که به شکل ماهرانه‌ای به یک ساعت جیبی مبدل شده بود. 

ساعت ۱۹۰۴ Ticka به کاربر اجازه می‌داد عکس‌های مخفیانه بگیرد.

این مجموعه دوربین چند سال پیش در Bonhams به حراج گذاشته شد، جایی که جان بَدلی، متخصص، توضیح داد: 

«منشا این دوربین‌های مخفی به قرن نوزدهم برمی‌گردد، زمانی که ۹۹.۹ درصد از عکس‌های گرفته‌شده، پرتره‌های کلی و مبهم بودند. 

عکس‌های گزارشی بسیار کم بودند و اگر می‌خواستید از سوژه‌ها در حالت طبیعی عکس بگیرید، باید محتاطانه رفتار می‌کردید. 

بیرون آوردن دوربین و عکاسی از مردم بسیار توهین‌آمیز تصور می‌شد. به همین دلیل، مخترعان راه‌های مختلفی برای پنهان کردن دوربین‌ها در اشیاء روزمره مانند کتاب‌ها، ساعت مچی و حتی حلقه‌ها پیدا کرده بودند. 

بسیاری از این دوربین‌ها فقط محض تفنن ساخته می‌شدند، اما برخی از مدل‌ها نیز برای جاسوسی‌های جیمز باندی ساخته شدند. 

ارتش ایالات متحده، درست پس از جنگ جهانی دوم دوربینی ارائه کرد که در پاکت سیگار لاکی استرایک پنهان شده بود، در حالی که پلیس ژاپن چندین نمونه از آن را شبیه تپانچه ساخته بود. 

جای تعجب نیست که بسیاری از این دوربین‌ها، با شکست تجاری مواجه می‌شدند، بنابراین تعداد کمی از آن‌ها ساخته میشد، اما این دقیقاً همان چیزی است که سبب ارزش امروزی آن‌ها شده است. 

امروزه ما دوربین‌ها را در تلفن‌هایمان پنهان می‌کنیم و عکاسی هیچ‌وقت به این اندازه محبوب نبوده است. 

بیشتر این دوربین‌ها متعلق به مجموعه‌داری است که در طول سالیان، آرشیو ارزشمندی از این دوربین‌ها را گردآوری کرده؛ دوربین‌هایی که حالا جنبه‌ای از عکاسی را برای ما روشن می‌کنند که بسیاری از آن آگاه نیستند.»

این دوربین ساعتی ABC که سال ۱۹۴۸ ساخته شده، دارای یک لنز در پشت بدنه ساعت است.

این دوربین ساعتی سال ۱۸۸۶ در اختیار یک نماینده زن بوده است.

دوربین اسلحه‌ای سال ۱۹۵۴ با فیلم ۱۶ میلی متری، یکی از دو دوربین اسلحه‌ای در اختیار پلیس ژاپن 

این دوربین تپانچه‌ای مدل ۱۹۵۲ مامیا نیز ساخت ژاپن است.

این دوربین کتابی سال ۱۸۸۸ در آلمان ساخته شده است.

دوربین مخفی Mast محصول ۱۹۵۰

دوربین جلیقه‌ای مخفی مدل ۱۸۸۶، لنز آن از سوراخ دکمه بیرون آمده است.

دوربین روسی مینوکس به شکل رادیو 

دوربین حلقه ای محصول 1981 ایتالیا

هفت تیر عجیب Le Photo ساخت فرانسه

این دوربین پلیس اکسپو از نیویورک بین سال‌های ۱۹۱۱ تا ۱۹۲۴ به فروش رسید.

این دستگاه سال ۱۸۸۶ به عنوان دوربین ساعتی با الگوی بهبود یافته توصیف شد و یکی از معدود نمونه‌های باقیمانده است که به جای فیلم از صفحات عکاسی در تصویر در پیش زمینه استفاده می‌کند.

دوربین ساعتی ۱۸۹۴ به کاربر اجازه می‌داد به سرعت دستگاه را بیرون بیاورد، یک عکس مخفی بگیرد و آن را بدون دیده شدن به جیب خود برگرداند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • طرح ایجاد آزمایشگاه‌های سلامت در مناطق صعب‌العبور کشور امسال اجرایی می‌شود
  • طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور امسال در تمام کشور اجرا می شود
  • ایجاد آزمایشگاه پزشکی در مناطق صعب‌العبور
  • اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی از امسال/ فعالیت ۸ هزار آزمایشگاه در کشور
  • عملیات وعده صادق نمونه بی‌نظیری از اقتدار ایران را به نمایش گذاشت
  • فعالیت ۸۰۰۰ آزمایشگاه در کشور
  • اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی از امسال
  • زمین چمن مصنوعی شهید «سعید کریمی» در قم افتتاح شد
  • زمین چمن مصنوعی مدرسه ماندگار شهید چمران افتتاح شد
  • شگفت‌انگیزترین «دوربین‌های جاسوسی» تاریخ؛ از پاکت سیگار تا رادیو! (+عکس)