Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-20@01:58:02 GMT

عوارض جانبی مصرف غذاهای شور

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۷۰۵۸۳

عوارض جانبی مصرف غذاهای شور

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تبیان، اگر از طرفداران غذاهای شور هستید، احتمالاً از اتفاقی که برای بدنتان رقم می‌زند، باخبر نیستید و به طور مرتب آن‌ها را مصرف می‌کنید.
به گفته متخصصین قلب، در حالی که میزان ایده آل نمک مصرفی در روز برای بزرگسالان، نباید بیش از 1500 میلی‌گرم باشد، بسیاری از بزرگسالان در روز بیش از 2300 میلی‌گرم سدیم مصرف می‌نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنابراین، حالا شما می‌دانید که مصرف بیش از اندازه نمک در طول روز، برای بدن عوارضی به دنبال خواهد داشت. ما در اینجا از اثرات جانبی مصرف غذاهای شور خواهیم گفت:

1. آب کمتری می‌نوشید

همه شما فکر می‌کنید که بعد از خوردن مواد غذایی شور فقط آب می‌نوشید، زیرا همیشه گفته می‌شود این دسته از مواد، باعث تشنگی می‌شود. اگرچه ممکن است این احساس درست باشد، اما خوردن بیش از حد مواد غذایی شور در درازمدت، می‌تواند موجب نوشیدن کمتر آب شود. این اتفاق چگونه می‌افتد؟ طبق یک بررسی طولانی‌مدت در مورد تعادل سدیم، که در آن شرکت‌کنندگان مرد بین سال‌های 2009 تا 2011 مورد بررسی قرار گرفتند، هرچه نمک بیشتری مصرف می‌کردند، آب کمتری می‌نوشیدند. گفته می‌شود این امر به این دلیل است که بدن آن‌ها در حال ذخیره، صرفه‌جویی و تولید آب بیشتری بود و برای این که بدن این کار را انجام دهد، فرد به انرژی و سوخت بیشتری نیاز دارد که از مواد غذایی دریافت می‌کند، بنابراین این می‌تواند منجر به پرخوری شود. یک شیب واقعاً لغزنده!

2. ممکن است وزنتان زیاد شود

اگر از خوردن غذاهای شور لذت می‌برید، به سمت بسته‌های پرکالری فروشگاه‌ها خواهید رفت. محققان دریافتند که مصرف نمک اضافی می‌تواند شما را به خوردن غذاهای چرب بیشتر، مشتاق کند.

آشنایی با عوارض مصرف زیاد نمک

3. احساس نفخ می‌کنید

مصرف هر روزه غذاهای شور می‌تواند منجر به ایجاد نفخ شود، زیرا بدن شما آب را حفظ می‌کند. یک مطالعه در ژورنال ژنتیک نشان داد نفخ در افرادی که رژیم غذایی با سدیم بالا میل می‌کنند در مقایسه با افرادی که رژیم کم‌سدیم مصرف می‌کنند بیشتر است. وقتی نفخ دارید، احساس ناراحتی می‌کنید و در برخی موارد ممکن است دچار درد شوید، پس مصرف وعده‌های شور فایده‌ای ندارد.

4. انگشتانتان متورم می‌شود

با خوردن غذاهای پرنمک، فقط نفخ شکم را احساس نمی‌کنید، بلکه اگر زیاد غذای شور مصرف می‌کنید انگشتان دست شما متورم می‌شود. همان‌طور که می‌دانیم هنگامی که نمک زیادی در جریان خون وجود دارد، ممکن است بدنتان در صورتی که تمام سدیم اضافی از طریق ادرار و توسط کلیه‌ها دفع نشود، مایعات را حفظ کند. در این زمان است که احتباس آب و تورم در انگشتان شما اتفاق می‌افتد.

5. پوستتان جوش می‌زند

شواهد زیادی وجود دارد که این ایده را تأیید می‌کند که رژیم غذایی و آکنه تأثیر مستقیمی بر یکدیگر دارند. یک مطالعه در این رابطه نشان داد که از 200 شرکت‌کننده، افراد دارای آکنه، در مقایسه با افراد بدون آکنه بیشتر از غذاهای شور مصرف می‌کردند.

6. به سردرد دچار می‌شوید

طبق یک مطالعه، از میان 400 نفر شرکت‌کننده، افرادی که غذاهایی با سدیم بالا می‌خوردند، یک‌سوم بیشتر از  افرادی که غذاهای کم‌سدیم مصرف می‌کردند، سردرد داشتند. مطالعه دیگری این ادعا را نیز مورد تأیید قرار داد و دریافت که کاهش سدیم باعث کاهش سردرد در شرکت‌کنندگان می‌شود که همگی بیماران مسن و دارای فشارخون بالا بودند.

7. ممکن است فشارخونتان بالا برود

این، حقیقتاً خیلی پوشیده نیست، زیرا شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد دریافت زیاد سدیم، با احتمال بیشتر ابتلا به فشارخون بالا همراه است. اگرچه این یک عارضه جانبی فوری پس از خوردن یک بسته چیپس نیست، اما اگر رژیم غذایی روزانه شما پر از غذاهای شور است، با گذشت زمان ممکن است به فشارخون بالا دچار شوید. البته  این همه‌ی ماجرا نیست؛ سکته مغزی، نارسایی قلبی، سرطان معده و بیماری کلیوی نیز با مصرف بیش از حد سدیم مرتبط است. باید تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا شانس‌تان را برای ابتلا به هر کدام از این شرایط کاهش دهید، نه این که خطر را افزایش دهید، درست است؟

کد خبر 526885 برچسب‌ها سلامت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ژنتیک سلامت غذاهای شور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۰۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف بیش از اندازه میوه

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران، در اینجا ۴ نشانه‌ای که به شما هشدار می‌دهد روزانه بیش از اندازه نیازتان میوه دریافت می‌کنید، معرفی شده است

احساس نفخ مداوم: میوه یک ماشه برای ابتلا به نفخ است. میوه‌ها غنی از یک نوع قند به نام فروکتوز هستند که متاسفانه بسیاری از ما قادر به جذب و هضم موثر مقادیر زیادی از فروکتوز نیستیم. محققان بر این باورند که ۴۰ درصد از مردم از یک بیماری به نام سوء جذب فروکتوز در روده کوچک رنج می‌برند. عدم جذب فروکتوز با علائمی مانند ایجاد گاز و نفخ در دستگاه گوارش همراه است. دریافت فروکتوز بیش از حد با واکنش‌های التهابی در بدن نیز همراه است.

ابتلا به اسهال یا وخیم شدن علائم سندرم آی بی اس: سوء جذب فروکتوز موجود در میوه منجر به نفخ، گرفتگی عضلات شکم، درد و اسهال و حتی گاهی سردرد نیز می‌شود. علاوه بر این، بسیاری از میوه‌ها مانند سیب سرشار از پکتین هستند؛ یک نوع فیبر که مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر یا آی بی اس، برای شکستن کامل آن مشکل دارند.

افزایش وزن: حتی اگر مواد غذایی حاوی قند و کربوهیدرات‌های تصفیه شده، غذاهای فراوری شده و محصولات چرب حیوانی را نیز کنار بگذارید، مصرف بیش از حد میوه باز هم می‌تواند برای از دست دادن وزن، مشکل آفرین باشد. مصرف روزانه ۵ میوه متوسط توصیه شده است. یک میوه متوسط درحدود ۶۰ کالری انرژی دارد بنابراین برای حفظ وزن بدن در محدوده طبیعی باید اعتدال در مصرف میوه‌ها هم رعایت شود.

احساس ضعف و گرسنگی: فروکتوز نه تنها جلوی گرسنگی را نمی‌گیرد بلکه برعکس میل به مصرف مواد غذایی پرکالری را افزایش می‌دهد. محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی پس از زیر نظر گرفتن ۲۴ داوطلب که گروهی نوشیدنی‌های حاوی گلوکز و برخی نوشیدنی‌های حاوی فروکتوز مصرف می‌کردند اعلام نمودند، وقتی داوطلب نوشیدنی حاوی فروکتوز می‌خورد احساس گرسنگی بیشتری دارد و میل به مصرف مواد غذایی پرکالری مثل موز و بیسکوییت بیشتر می‌شود. متخصصان می‌گویند، گرچه فروکتوز قند میوه است، اما به هرحال قند ساده تلقی می‌شود و عامل ذخیره چربی در بدن است. گرچه این قند سبب مقاومت به انسولین نمی‌شود، اما برای حفظ تناسب اندام باید مراقب مصرف متعادل آن در طول روز باشید.

دیگر خبرها

  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای لاغری
  • بهترین زمان برای نوشیدن قهوه
  • عوارض مصرف بیش از اندازه میوه
  • کدام غذاها را در سفر نخوریم ؟
  • به بچه‌هایتان نودل ندهید!
  • شمشیر دو لبه‌ای به نام کورتون | پاسخ به همه سؤالات و نگرانی‌ها درباره چگونگی مصرف داروهای ضدالتهابی
  • سالم‌سازی همبرگر با کاهش سدیم
  • هشدار؛ این غذا برای کودکان ممنوع
  • بهبود کیفیت همبرگر با کاهش سدیم
  • مصرف غذاهای سوخته یا گرم کردن مجدد موادغذایی سرطان‌زا است؟