Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیمی گفت: در عصر حاضر استفاده از ابزار هنر برای انتشار مسائل گوناگون یک تاکتیک بسیار اثرگذار است از این رو باید از زبان هنر برای معرفی دهه کرامت و حضرت شاهچراغ (ع) استفاده شود.

خبرگزاری شبستان - شیراز:

 

دهه کرامت به دهه اول ماه ذی القعده گفته می شود که با ولادت حضرت معصومه (س) آغاز می شود و با ولادت امام رضا (ع) در ۱۱ ذی القعده به پایان می رسد، در این میان ششم ذیقعده به نام روز حضرت شاهچراغ (ع) نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«اسحاق ابراهیمی»، مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان فارس پیرامون دهه کرامت پاسخگو سئوالات ما بود که آن را در زیر می خوانید:

 

از نظر شما دهه کرامت چه میزان می تواند در معرفی سیره اهل بیت (ع) به ویژه حضرت امام رضا (ع)، حضرت شاهچراغ (ع) و حضرت معصومه (س) به مردم، موفق باشد؟

در ابتدا آغاز دهه کرامت را محضر همه مخاطبین این رسانه تبریک عرض می کنم، بدون شک نامگذاری این ایام به نام دهه کرامت با هدف آشنایی بیشتر پیروان اهل بیت (ع) با این بزرگان دین بوده است و نفس این کار بسیار مفید و موثر است، همین که افراد نام دهه کرامت را در تقویم ها و یا در رسانه های مختلف به ویژه رسانه ملی می بینند ذهن آنها درگیر شده و این اشتیاق در افراد بوجود می آید تا بیشتر درباره خاندان پاک نبوت و امامت بدانند. تاریخ نشان داده است که مردم ایران دلبسته اهل بیت هستند و این مناسبت ها، برای مردم ارزشمند و مایع برکت و معرفت بیشتر است.

 

دهه کرامت چگونه می تواند عنوان «سومین حرم اهل بیت (ع)» را در ایران اسلامی، بیش از پیش مشخص و نهادینه کند؟

شاید همه مردم ایران به خوبی امامزادگان بزرگوار مدفون در شهر شیراز بویژه حضرت احمد بن موسی، شاهچراغ (ع) را نمی شناسند و درباره نقش این حضرت در زندگی و امامت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) معرفت کامل ندارند، دهه کرامت بسیار فرصت مناسب و مغتنمی برای ایجاد معرفت بیشتر است و فلسفه اینکه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) شیراز را به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) در کشور معرفی کرد در واقع نشان دادن اهمیت و جایگاه حضرت احمد بن موسی (ع) در سیر تحولات سیاسی دوران حکومت معاون و هم جایگاه معنوی و دینی وی بوده است، دهه کرامت این فرصت را ایجاد کرده که ما بتوانیم این جایگاه ارزشی و اجتماعی حضرت شاهچراغ را به مردم ایران بشناسانیم.

 

چه توقعی شما پیرامون دهه کرامت و معرفی حضرت شاهچراغ (ع) دارید؟ جامعه، فرهنگوران و مسئولین چه نقشی در این توقع دارند؟

توقع اینجانب این است که برنامه هایی که متولیان امر مد نظر دارند باید رسا و اثرگذار باشد، در عصر حاضر استفاده از ابزار هنر برای انتشار مسائل گوناگون یک تاکتیک بسیار اثرگذار است، دقیقاً تهاجم و شبیخون فرهنگی که دشمن علیه اسلام در منطقه از آن استفاده می کند به وسیله همین ابزار هنر و رسانه است، حضرت آقا در یکی از سخنان خود درباره سخن گفتن با زبان هنر و استفاده از ابزار هنر تاکیدات ویژه ای داشتند و به نظر اینجانب ما ناگزیر می باشیم اگر می خواهیم حضرت شاهچراغ (ع) را به جامعه ایران بشناسانیم باید از این ابزار کمک بگیریم، بدون شک در این مسیر فرهنگوران و مسئولین حوزه فرهنگ و هنر نقش کلیدی دارند و در واقع می بایست مسئولین با سیاست گذاری های صحیح زمینه مشارکت و حضور هنرمندان در این صحنه مهم فراهم کنند، بی تردید هنرمندان استان ظرفیت و توانمندی لازم را برای تولید آثار فاخر با هدف معرفی حضرت شاهچراغ (ع)‌ را دارند.

 

آیا دهه کرامت که بیش از یک دهه از عمرش می گذرد توانسته انتظارات برای معرفی حضرات به ویژه حضرت شاهچراغ (ع) را برآورده کند، اگر نتوانسته چه راهکارهایی وجود دارد؟

در طول یک دهه گذشته دهه کرامت در گام اول توانسته شناخت اولیه ای در مردم ایجاد کند که این بسیار خوب است چون اگر همین دهه نبود به همین میزان هم حضرت شاهچراغ (ع) در ایران شناخته نمی شد البته اقدام اثرگذار حضرت آقا در معرفی شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) نیز تاثیر داشته است اما به نظر می رسد هنوز راه های نرفته بسیاری وجود دارد که به عنوان نمونه ساخت یک سریال فاخر در خصوص زندگی حضرت شاهچراغ (ع)‌ و برادران بزرگوار ایشان لازم است، امروزه اینقدر که مردم به تماشای سریال می نشینند وقتی برای مطالعه کتاب نمی گذارند بنابراین یکی از اقدامات موثر می تواند ساخت سریال زندگی حضرت باشد.

 

آیا به نظر شما برنامه ریزی صحیح برای این دهه می تواند در توسعه گردشگری مذهبی در شیراز، یاری رسان باشد؟

یکی از ظرفیت هایی که این دهه می تواند ایجاد کند ظرفیت توسعه گردشگری مذهبی در شیراز است که هم از نظر اقتصادی برای استان و شهر شیراز مفید است و هم در ایجاد معرفت نسبت به حضرت شاهچراغ (ع) بسیار اثر گذار خواهد بود، شاید از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده است و می توان با ایجاد تورهای گسترده در سطح کشور به ویژه در ایام دهه کرامت این زمینه را ایجاد کرد که گردشگری مذهبی در شیراز رونق یابد به عنوان مثال این تور می تواند از زیارت حرم حضرت معصومه (س) آغاز شود و با زیارت حضرت شاهچراغ (ع) ادامه و در نهایت به زیارت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) خاتمه یابد، حتی می تواند در قالب تورهای راهیان نور، تورهای راهیان کرامت را طراحی و اجرا کرد که دانشجویان و دانش آموزان با هزینه های کم بتوانند با شرکت در این تورها با حضرت شاهچراغ (ع) بیشتر آشنا شوند.

 

کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان یکی از بازوان برگزاری دهه کرامت چه میزان توانسته اند در این رابطه موفق عمل کنند؟

مساجد همیشه در کشور ما نقش کلیدی و محوری در صحنه های مختلف داشتند از آغاز مبارزات انقلاب تا هشت سال دفاع مقدس و صحنه های انتخابات، کمک به نیازمندان و ... همیشه این مساجد بودند که توانستند به خوبی نقش خود را ایفا کنند بدون شک در این موضوع نیز مساجد و کانون های هنری آنها می توانند در این حوزه نیز خوب عمل کنند، اما نیازمند یک برنامه دقیق و حساب شده است، باید در دهه کرامت در مساجد یک شور مذهبی ایجاد شود که این شور مذهبی بین این دهه و سایر ایام ایجاد تمایز کند، به عنوان مثال دهه محرم در کل مساجد و شهر یک شور مذهبی ایجاد می شود و یا در نیمه شعبان این شور مذهبی به خوبی دیده می شود همین شور مذهبی نیز باید بوسیله مساجد در شهر ایجاد شود که می تواند بسیار موثر باشد.

 

فعالیت های زندان های فارس برای این دهه در سال جاری بیان بفرمایید؟

در اداره کل زندان ها هم برنامه های فرهنگی ویژه این ایام هرساله برگزار می شود اما امثال بخاطر موضوع بیماری کرونا با محدودیت هایی روبرو هستیم که ناگزیر برنامه ها محدود شده است و برنامه های این دهه نظیر برگزاری مسابقات کتابخوانی با رعایت نکات بهداشتی اجرایی می شود، همچنین استفاده از ظرفیت ائمه جماعات زندان ها برای ایراد سخنرانی ها به وسیله صدا و سیمای زندان و یا سیستم های صوتی زندان از جمله برنامه هایی است که امثال در زندان های تابعه اجرا می شود در سالیان گذشته جشن های باشکوهی با اجرای نمایش، سرود، تواشیح توسط خود زندانیان برگزار می شد که امثال این برنامه ها اجرا نخواهد شد.

 

سخن پایانی شما پیرامون دهه کرامت بفرمایید؟

از اینکه این فرصت در اختیار اینجانب قرار داده شد بسیار سپاسگزارم، یکبار دیگر دهه کرامت را خدمت همه مردم فارس و شیراز تبریک عرض می کنم، امیدوارم که بتوانیم با یک هم افزایی حساب شده و هدفمند بتوانیم با کمک هم از فرصت دهه کرامت برای شناساندن امامزادگان بزرگوار مدفون در شهر شیراز و استان فارس استفاده کنیم و حقی که این بزرگان بر گردن همه ما دارند، ادا کنیم.

 

 

پایان پیام/130

منبع: شبستان

کلیدواژه: ساخت سریال حضرت شاهچراغ ع شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت اداره کل زندان های فارس دادگستری فارس روز حضرت شاهچراغ ع دهه کرامت در فارس حضرت شاهچراغ ع جشن های دهه کرامت شاهچراغ دهه کرامت شیراز حضرت شاهچراغ شور مذهبی برنامه ها ابزار هنر دهه کرامت زندان ها بن موسی اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۰۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاب استایل‌ها، اغتشاشاگران فرهنگی!

مدتی است که فعالیت حجاب استایل‌ها جنجال‌برانگیز شده است؛ چند روز پیش نیز مؤسس یکی از برند‌های مشهور حجاب که تابه‌حال در همه تبلیغ‌ها و عکس‌ها محجبه بود در شب عروسی‌اش ظاهر دیگری از خود نشان داد و عکس‌های بی‌حجابی از خود به اشتراک گذاشت؛ این مسئله واکنش‌های زیادی را در پی داشت. اگرچه این اولین مورد از تبلیغ بی‌حجابی توسط حجاب استایل‌ها نیست؛ اما این مورد به‌وضوح ثابت کرد که نقد‌هایی که در خصوص ظاهری و غیرقابل اعتماد بودن حجاب این مدل‌های به‌ظاهر حجاب دوست گفته می‌شد، پر بیراه نیستند.

ایجاد اسکیزوفرنی فرهنگی توسط حجاب استایل‌ها

دکتر محمدعلی الستی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه با بیان اینکه حجاب استایل‌ها اسکیزوفرنی فرهنگی ایجاد می‌کنند، گفت: «حجاب استایل‌ها برای اینکه حساسیتی ایجاد نکرده و موجبات تحریک هیچ شخص حقیقی یا حقوقی را فراهم نکنند، خود را ارائه‌دهنده نمونه‌های متنوع حجاب، مدل‌های محجبه یا حجاب استایل معرفی می‌کنند در حالی که غالبا به صورت همزمان عادات و فرهنگ‌های خاصی مانند سبک‌های زندگی اشرافی یا لاکچری، استفاده از زینت‌آلات بسیار گران‌بها، ترجیح زرق‌وبرق‌ها، استفاده از برند‌های خاص و... را تبلیغ و ترویج می‌نمایند و کم‌کم با ایجاد شکل‌های خاص در ارائه الگوی حجاب، به طور نامحسوس فرهنگ دیگری با نام حجاب را جایگزین می‌کنند.»

او با اشاره به دامنه گسترده حجاب افزود: «حجاب استایل‌ها به نام حجاب، طرز فکر و شیوه اصالت دادن به مصرف‌گرایی و هزینه‌سازی برای ظاهرسازی هرچه بیشتر و جلب توجه با نتیجه تحت‌الشعاع قرار دادن ارزش‌های معنوی را تبلیغ می‌کنند. درحالی‌که اصلی‌ترین هدف فرهنگی حجاب، پررنگ ساختن اهمیت سرمایه‌های معنوی انسانی است. حجاب دامنه‌ای گسترده و عمقی ژرف دارد که از نوع پوشش تا نوع رفتار را شامل می‌شود. حجاب استایل‌ها خیلی از استاندار‌های واقعی حجاب را زیر پا می‌گذارند و تنها با پوشاندن فیزیکی نقاطی از بدن مجوز فعالیت می‌گیرند.»

این جامعه‌شناس حجاب استایل‌ها را ضربه‌ای برای مخاطبان دانست و گفت: «قطعاً حجاب استایل‌ها مرز‌ها و معیار‌های حجاب را مخدوش می‌کنند و این باعث می‌شود که گاهی محجبه‌های واقعی نیز نتوانند حجاب و مزایای آن را به‌درستی انتقال دهند؛ چراکه این‌گونه رفتار حجاب استایل‌ها به‌نوعی اغتشاش فرهنگی ایجاد می‌کند.»

حجاب استایل‌ها ناقضان مفهوم حجاب

الستی تأثیرپذیری جامعه به‌خصوص قشر نوجوان و جوان را ناشی از ضعف معرفی فرهنگ حجاب دانست و افزود: «اگر اطلاعات مذهبی مثل فلسفه داشتن حجاب به‌درستی به نسل جوان منتقل نشود و یک الگوی منجمد و انعطاف‌ناپذیر از حجاب در جامعه ما مطرح شود، ما شاهد تأثیرگذاری عمیق حجاب استایل‌ها خواهیم بود.»

او تأکید کرد: «حجاب استایل‌ها اغلب با الگوی انعطاف‌پذیری حجاب وارد می‌شوند و با این دستاویز، در نوع پوشش خود تنوع ایجاد می‌کنند. این افراد در حالی که ظاهرا موازین حجاب را نقض نکرده‌اند، اما با گسترش فرهنگ ظاهرپسندی و ترجیح مادیات بر معنویات، فلسفه و روح و درون‌مایه حجاب را نقض می‌کنند؛ لذا اگر رهبران فکری جامعه نتوانند حجاب را با استاندار‌های واقعی به مردم معرفی کنند، ما شاهد ترویج پوشش حجاب استایل‌ها و بالطبع تغییر ذائقه مخاطبان نسبت به حجاب خواهیم بود.»

این جامعه‌شناس با اشاره به نقض حجاب توسط حجاب استایل‌ها گفت: «خیلی از نسل جوان و خانم‌های مخالف حجاب از حجاب به‌عنوان پدیده محدودکننده یاد می‌کنند، اما این واقعیت را کمتر مورد توجه قرار می‌دهند که بی‌حجابی غالبا اجازه ظهور معنویات را در بانوان نمی‌دهد و توان‌مندی‌ها، استعداد‌های فکری، علمی، اجتماعی، سیاسی و سایر ارزش‌های معنوی با غلبه جذابیت‌های جسمی آنان را تحت الشعاع قرار می‌دهد. طبیعتاً حجاب استایل‌ها از این زاویه وارد می‌شوند و با معرفی اشتباه حجاب به زعم خود برای رفع محدودیت‌های منسوب به حجاب، در کنار رعایت پوشش ظاهری، از مانتو‌ها و سایر لباس‌ها و کفش‌های گران‌قیمت، زینت‌آلات اشرافی، لاک‌های ناخن، آرایش‌های غلیظ و... استفاده می‌کنند. درحالی‌که اگر کسی حجاب را به‌خوبی بشناسد متوجه نقض حجاب توسط این گروه از افراد می‌شود.»

معرفی مفهوم حجاب، راهی برای مقابله با آسیب حجاب استایل‌ها

الستی گفت اشکال اصلی ما معرفی ابعاد و عمق حجاب است: «متأسفانه ضابطین حجاب، آمرین به معروف و ناهیان از منکر، آن‌قدر بر روی ضوابط ظاهری حجاب متمرکز شده‌اند که اهمیت جنبه‌های معنوی حجاب پوشیده مانده است و این امر باعث شده تا ما امروز شاهد سوءاستفاده حجاب استایل‌ها از این خلأ باشیم.»

او ادامه داد: «حجاب استایل‌ها با رعایت ضوابط ظاهری حجاب که مدنظر ضابطین حجاب است مجوز گرفته و به بهانه زیبادوستی و تنوع در پوشش، بی‌حجابی پیچیده‌ای را در جامعه تبلیغ می‌کنند.»

این جامعه‌شناس راه مقابله با حجاب استایل‌ها را معرفی اساسی مفهوم حجاب به نسل جوان دانست و گفت: «تا زمانی که ما در معرفی مفهوم حجاب مباحث اصلی و اساسی را رعایت نکنیم و فرع را بر اصل ارجح بدانیم، قطعاً حجاب استایل‌ها می‌توانند از این مسئله سوءاستفاده کنند. در واقع، حجاب استایل‌ها با برچسب حجاب و پوشش سر حساسیت‌ها را کمتر کرده و با خلق معیار‌های زیبایی، خودنمایی را تبلیغ می‌کنند.»

او در پایان تأکید کرد: «حجاب استایل‌ها عملاً به طور نامحسوسی حجاب را نقض می‌کنند تا کسی نتواند مانع فعالیت آنها شود، لذا ما باید با معرفی فلسفه حجاب جوانانمان را نسبت به این مسائل آگاه کنیم و با این تفکر حجاب استایل‌ها که "دیدن مهم نیست، دیده‌شدن مهم است" مقابله نماییم.»

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • بارش رحمت الهی را در حرم شاهچراغ ببینید+ فیلم
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات
  • برنامه‌های دهه کرامت در ورامین تشریح شد
  • آمادگی برای برگزاری جشن های دهه کرامت
  • لزوم ایجاد اقتصاد دریاپایه در مازندران
  • مبنای جشن‌های دهه کرامت باید «عارفاً بحقّها» باشد
  • جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • دهه کرامت، فرصت مناسبی برای نمایش الگوی شادی حلال
  • حجاب استایل‌ها، اغتشاشاگران فرهنگی!
  • ۵۶۰ هزار افطاری ساده و گرم در حرم حضرت معصومه (س) توزیع شد