Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@19:29:51 GMT

آیا شیرهای کم‌چرب به آب بسته می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۷۰۷۱۶

آیا شیرهای کم‌چرب به آب بسته می‌شود؟

یک کارشناس صنعت لبنیات با اشتباه دانستن تصور آب بستن به شرهای کم چرب گفت: چربی از مواد خشک شیر محسوب می‌شود و از جمله اجزای قابل رویت آن است. به همین دلایل اگر این ماده در شیر کم شود، حس رقیق یا آبکی بودن محصول ایجاد می شود. شیر کامل ۸۷ درصد آب دارد و در صورت کاهش ماده خشک و به‌ویژه چربی، حس آبکی بودن یا کمتر خوشمزه بودن کاملا طبیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین چمنی در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا ارزش غذایی لبنیات کم چرب کمتر از نوع پرچرب آن است؟ اظهار کرد: مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان در شش گروه آب، پروتئین، چربی، قند، ویتامین و املاح دسته بندی می‌شوند که تمام این مواد در لبنیات کم چرب و پرچرب وجود دارد. تنها تفاوت لبنیات کم چرب و پرچرب در درصد چربی آنها بوده و این افزایش یا کاهش میزان چربی فقط در یک بخش یعنی چربی تاثیر گذار است.

به گفته وی، چربی مولد انرژی است و گروه‌های سنی که کمتر به انرژی نیاز دارند یا افراد دارای اضافه وزن بهتر است از محصولات کم چرب استفاده کنند. البته به این نکته باید توجه کنیم که چهار ویتامین AوDوE و K محلول در چربی هستند و این ویتامین ها نقش کلیدی زیادی در بدن ایفا می‌کنند. مثلا ویتامینD در غذاها بسیار کم وجود دارد و باعث جذب حداکثری کلسیم در بدن می‌شود. با کاهش میزان چربی، میزان این چهار ویتامین کاهش می یابد. از آنجا که میزان چربی شیر متعادل و مطابق نیاز انسان است، توصیه می شود گروه‌های سنی مختلف تا حد امکان از شیر کامل استفاده کنند.

چمنی در بخش دیگری از صحبت هایش به درج درصد چربی روی محصولات لبنی اشاره کرد و گفت: بنا بر نظر استاندارد، صنایع تبدیلی موظف هستند روی محصولاتی که چربی ۳درصد و بیشتر دارند  کلمه "پرچرب" درج کنند، در حالی که شیر کامل معادل ۳.۲ تا ۳.۵ درصد چربی دارد و نباید پرچرب  معرفی و باعث نگرانی مردم شود. خوشبختانه محصولات لبنی از بدون چربی (حداکثر ۰.۵ درصد)، کم چرب (تا ۱.۵ درصد) ، نیم چرب (تا ۲.۵ درصد)  و شیر کامل تولید می شود و در اختیار مردم قرار دارد. در کشورهای آسیای میانه و حوزه CIS شیر با چربی ۶ و ۱۰ درصد تولید و مصرف می شود که اینگونه شیرها در رده پرچرب قرار می گیرند.

وی با بیان اینکه چربی باعث غلظت بیشتر محصولات لبنی می شود و از طرفی طعم خوشمزه تری به آن می دهد، گفت: نسل قدیم به محصولات پرچرب علاقه بیشتری نشان می‌دهند ولی نسل جدید  لبنیات کم چرب را به دلیل پایین بودن میزان کالری کمتر، بیشتر در رژیم غذایی خود قرار می‌دهد.

این کارشناس صنعت لبنیات در پاسخ به این سوال که آیا این تصور که علت رقیق بودن شیر ، ماست و خامه کم چرب به دلیل افزودن آب به این محصولات است؟ اظهار کرد: چربی از مواد خشک شیر محسوب می‌شود و از جمله اجزای قابل رویت آن بوده و به ویژه از طریق حس چشایی کاملا قابل تشخیص است. به همین دلیل اگر این ماده در شیر کم شود، چنین حسی در مصرف کننده ایجاد می شود، اما مطمئن باشید که اضافه کردن آب به شیر اتفاق نمی افتد. شیر کامل ۸۷ درصد آب دارد و در صورت کاهش ماده خشک به‌ویژه چربی، حس آبکی بودن یا کمتر خوشمزه بودن کاملا طبیعی است. البته دستگاه‌های نظارتی برای جلوگیری از تقلب همواره میزان ماده خشک شیرهای موجود در بازار را رصد کرده و مردم هم می توانند در صورت تردید با مستندات آزمایشگاهی شکایت کنند.

این کارشناس صنعت لبنیات در پایان گفت: درصد چربی شیر گاو ۳.۲ تا ۳.۵ درصد است و بنا بر نظرکارشناسان نوع و میزان چربی موجود درشیر برای بدن انسان مفید است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لبنيات شير لبنیات کم چرب میزان چربی درصد چربی درصد چرب شیر کامل ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۰۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب

آفتاب‌‌نیوز :

به طور کلی باید بدانید که کافئین باعث خشک شدن بدن می‌شود و چربی را از بین می‌برد و از آنجایی که قهوه بالاترین میزان کافئین را دارد، مصرف مداوم و روزانه قهوه باعث خشک شدن قلب دوم بدن یعنی کبد می‌شود؛ به همین دلیل عده زیادی برای از بین بردن کبد چرب خود شروع به مصرف قهوه می‌کنند.

بعد از مصرف قهوه کبد می‌تواند متابولیسم تخلیه و سوزاندن چربی را شروع کند. برای کبد چرب تنها پیشنهاد می‌شود که یک ساعت پیش از خواب شب خورده نشود و به جز این مورد، نکته دیگری در این اساس وجود ندارد.

از مضرات خوردن قهوه در شب می‌توان به بهم ریختگی ساعت خواب، بهم ریختگی نظم ترشح هورمن و اختلال در کارکرد غده هیپوفیز اشاره کرد.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • شیوه‌ای مناسب برای کاهش وزن
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • این اسید لاغرتان می‌کند
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • تعمیر شیرهای فشارشکن ١٥٠میلی متری خط انتقال فیرورق