Web Analytics Made Easy - Statcounter

یافته‌های دیدبان شفافیت افغانستان نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۸ میلادی مردم افغانستان در نهادهای دولتی حدود دو میلیارد دلار رشوه پرداخت کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، تازه‌ترین یافته‌های کمیته نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری افغانستان نشان می‌دهد که در سال 2018 میلادی مردم این کشور به نهادهای دولتی یک میلیارد و 650 میلیون دلار رشوه پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که در سال 2018 مجموع کل درآمدهای ملی افغانستان حدود دو و نیم میلیارد دلار است.

این گزارش که درباره گمرک‌ها و نهادهای اخذ مالیات منتشر شده همچنین نشان می‌دهد که در این بخش‌ها آسیب‌پذیری‌های بزرگی وجود دارد.

«میوند روحانی» رئیس دبیرخانه کمیته نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری تصریح کرد که میزان رشوه پرداخت شده در افغانستان شامل گمرک‌ها نمی‌شود.

دیدبان شفافیت افغانستان نیز اعلام می‌کند که میزان رشوه سالانه در این کشور حدود 2 میلیارد دلار است و می‌افزاید که هر سال حدود یک میلیارد دلار نیز در بخش گمرک‌ها ضایع می‌شود.

«ناصر تیموری»، پژوهشگر دیدبان شفافیت افغانستان نیز در این باره به «طلوع نیوز» گفت: درحدود دو میلیارد دلار از مردم رشوه گرفته می‌شود واین شامل فساد کلان در بخش تدارکات و یا در بخش غصب زمین‌ها نیست.

بسیاری از کارشناسان آمریکا را به عنوان یکی از عوامل اصلی زمینه‌سازی فساد اداری در افغانستان می‌دانند و پیش از این نیز اداره بازرسی ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان به نقش واشنگتن در گسترش فساد اداری در افغانستان اعتراف کرده است.

کارشناسان می‌گویند که رویکرد آمریکا و ناتو فرهنگ تحمل فساد را در افغانستان ایجاد کرده و  برای از بین بردن آن این فرهنگ سال‌ها زمان نیاز است.

براساس گزارش‌ها بیش از 40 درصد از پول‌هایی که دولت آمریکا برای ملت‌سازی در افغانستان اختصاص داده به جیب مقامات فاسد و گروه‌های مخالف و دیگر موارد رفته است.

اعتراف بازرس ویژه آمریکا به نقش واشنگتن در گسترش فساد اداری افغانستانوزارت دفاع آمریکا صدها میلیون دلار پول بازسازی در افغانستان را هدر داده استافزایش فساد اداری در افغانستان؛ مردم 4 میلیارد دلار در سال رشوه داده‌اندافشای فساد تازه مالی در افغانستان؛ 8 میلیون دلار هزینه برای هر کیلومتر جاده

«گرت برتولد» حسابداری که طی سال‌های 2010 تا 2012 در افغانستان حضور داشت در این باره گفته بود که بخشی از دلارهای آمریکایی برای خرید وفاداری و اطلاعات از جنگ سالاران، نمایندگان مجلس، فرمانداران و حتی برخی افراد با نفوذ مذهبی استفاده شد.

انتهای پیام/.

R1447/P36446/S8,87,1413/CT10 بیشتر بخوانید... روزنامه پاکستانی: آمریکا عامل ترویج فساد مالی در افغانستان است ۱۳۲ میلیارد دلار برای بازسازی افغانستان در کجا هزینه شده است؟ اختلاس یک میلیارد دلاری نظامیان آمریکایی در افغانستان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میلیارد دلار فساد اداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۳۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران

به گزارش تابناک، لایحه جدیدی که به جو بایدن اختیار تشدید تحریم‌ها علیه نفت خام ایران را می‌دهد، در آستانه تبدیل شدن به قانون است. با این حال، به نظر می‌رسد رئیس جمهور آمریکا تمایلی به اعمال فوری این تحریم‌ها در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری و در شرایط حساس بازار انرژی جهانی نداشته باشد.

تحریم‌های جدید در واکنش به تنش‌ها

این تحریم‌ها که اواخر هفته گذشته توسط مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید، در پاسخ به حمله موشکی ایران به اسرائیل اعمال شده است. طبق این مصوبه، دامنه تحریم‌ها علیه صادرات نفت خام ایران گسترش یافته و بنادر، نفتکش‌ها و پالایشگاه‌های خارجی که در تجارت نفت ایران دخیل هستند نیز هدف قرار خواهند گرفت.

اما آیا بایدن ماشه تحریم‌ها را می‌چکاند؟

با وجود لحن قاطعانه قانون جدید، تحلیلگران بازار نفت معتقدند که بایدن تمایلی به اقدامی که منجر به افزایش قیمت نفت خام یا بنزین شود، ندارد. برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که او با اعطای معافیت‌هایی، اجرای کامل تحریم‌ها را به تعویق خواهد انداخت.

این رویکرد مشابه سیاستی است که دولت بایدن در قبال روسیه و تهاجم این کشور به اوکراین در پیش گرفته است. کاخ سفید با اعمال تحریم‌هایی علیه روسیه، سعی در محدود کردن درآمدهای این کشور دارد، اما در عین حال برای جلوگیری از اختلال در عرضه جهانی نفت و تشدید تورم، اجازه داده است صادرات نفت روسیه ادامه یابد. این ملاحظات، به‌ویژه در سال انتخابات ریاست‌جمهوری، از اهمیت بالایی برخوردار است.

علاوه بر این، آمریکا حتی با وجود تمدید تحریم‌ها، به ونزوئلا نیز اجازه داده است به صادرات نفت خود ادامه دهد. این اقدامات نشان می‌دهد که بسیاری از بازیگران بازار نفت، تحریم‌های جدید علیه ایران را چندان جدی نمی‌گیرند، چرا که انتظار دارند مشابه تحریم‌های روسیه، معافیت‌هایی برای ادامه صادرات نفت ایران نیز در نظر گرفته شود.

تأثیر نامشخص بر بازار

شورای امنیت ملی کاخ سفید هنوز در مورد جزئیات اجرای این تحریم‌ها اظهارنظری نکرده است. دولت در حال بررسی قانون جدید است، اما انتظار نمی‌رود تا پیش از پاییز، تأثیر قابل‌توجهی بر بازار نفت داشته باشد.

با این حال، بازار نفت در حال حاضر به شدت به هرگونه کاهش عرضه حساس است. قیمت نفت خام برنت در اوایل آوریل به بالاترین سطح 6 ماه گذشته یعنی بیش از 92 دلار در هر بشکه رسید. این افزایش قیمت در شرایط تقاضای جهانی بالا و تداوم طرح کاهش تولید اوپک و متحدانش رخ داده است.

دیگر خبرها

  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش خواهد یافت؟
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • اختصاص ۶۰ میلیارد تومان به توسعه گردشگری شادگان
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش نخواهد داشت/ ساعات و روزهای کاری ما نسبت به برخی از کشورها بیشتر است
  • اینفوگرافیک| هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۳
  • ناتوانی مردم آمریکا در پرداخت اقساط وام‌ها
  • واکنش تازه چین به بودجه آمریکا برای حمایت از تایوان
  • تازه‌ترین آمار توزیع کارت کنکور/ آغاز برگزاری کنکور از پنجشنبه
  • نیاز ۲ میلیارد دلاری برای کمک‌های غذایی به افغانستان
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد