Web Analytics Made Easy - Statcounter

گیتی خامنه معتقد است در دوران پر فشار بحران اقتصادی و در شرایطی که عمده مردم برای گذران زندگی با صعوبت های کمرشکن روبرو هستند، «خانه ما» با اتخاذ شیوه های کارآمد مدیریت هزینه، به چنین نیازی به درستی پاسخ می دهد.

گیتی خامنه مجری باسابقه تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس به بهانه آغاز پخش فصل جدید مسابقه مستند «خانه ما» عنوان کرد: در شرایطی که در تلویزیون ما معمولا، همه چیز در فضاهای فوق مدرن و شیک به بیننده نشان داده می شود؛ یک خانه بسیار زیبا با همه وسایلی که بعضی از افراد طبقه متوسط و ضعیف جامعه حتی اجازه داشتن تصور مالکیت شان را هم به خود نمی دهند، خانواده ای خوش پوش، شیک، خندان و بی نهایت بختیار، کامکار که خدا می داند چند درصد از خانواده ها و آدم های معمولی جامعه در چنین شرایطی به سر می برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: خانواده هایی که بی دغدغه و شاد به خرید جنسی تشریفاتی که به یقین جزو آخرین اولویت های آن هاست، بیاندیشند؛ «خانه ما» به درستی میان خانواده هایی از جنس عموم مردم جامعه می رود و در زمانی که شبکه های ما از وجود برنامه هایی با مضمون، در خور و مورد نیاز بی بهره است، پاسخگوی این نیاز می شود و در قالبی مفرح و باشیوه ای واقعگرایانه، مدیریت هزینه را به خانواده ها آموزش می دهد.

فارغ التحصیل دانشگاه نوتریج کالیفرنیا با اشاره به یکی از بحران های اخیر امریکا خاطرنشان کرد: به عقیده من در جریان های اخیر آمریکا، جورج فلوید بهانه ای برای رساندن صدای جماعتی که شعارهای روی دیوار رودیو درایو و بورلی هیلز پیام اصلی شان بود و کشته شدن یک رنگین پوست بهانه و فرصتی برای ابراز آن به وجود آورد؛ این اتفاقات بیانگر این نکته است که همه ملت ها از تبعات زندگی در جامعه ای ماتریالیست و ماده گرا با برخورداری تعدادی اندک از غالب مواهب، خسته اند. همین مساله کافی است  تا با ساخت برنامه های اقتصاد محور مانند مستند مسابقه «خانه ما»، بر ضرورت بیان و بازتعریف مدیریت اقتصادی از جمع کوچک خانواده تا دهکده جهانی تأکید شود و می تواند تبدیل به جریانی شود که به سادگی و با چنین مشی و شیوه ای در هر کجای جهان شکل بگیرد.

وی در ادامه ضمن توجه به تبلیغات تلویزیونی در معرفی کالاها و خدمات، توضیح داد: بهره گیری از لوکیشن ها و دکورهای فاخر در بعضی سریال ها، برنامه ها و حتی تبلیغات کالا و خدمات، موجب شده تا شکاف عمیقی که بین واقعیت های زندگی مردم با آنچه که از رسانه ملی پخش می شود، بیشتر احساس شود. در چنین فضایی، همت برای ساخت برنامه ای که آدم های معمولی و زندگی آن ها موضوع برنامه و جزو جذابیت های آن است، قابل تأمل است. خوشبختانه سازندگان خوش فکر «خانه ما» برخلاف برنامه هایی که با الگوبرداری از ساخته هایی که به جهت موفقیت ورژن ابتدایی و با اعمال تغییرات جزئی، در ورطه تکرار گرفتار شده اند، عمل کرده و موفق بوده است از این رو مستحق شنیدن یک خسته نباشید صمیمانه هستند.       

مدیر اسبق برنامه ریزی مرکز اسلامی - فرهنگی شمال کالیفرنیا عنوان کرد: به باور من، ما تاکنون زیاد گفته و کم عمل کرده ایم؛ امروزه مخاطبین بین مطالبی که از طریق رسانه ها از زبان من و امثال من می شنوند و بعد در برخورد با من نوعی یا برنامه هایی که پیش تر مثال زدم، تعارض ها و تضادهایی را می یابند که تا مدت ها حیرانشان  می کند و در دراز مدت خشم اشان برانگیخته شده و شاکی می شوند. وجود چنین تفاوت و تعارضی در بین واقعیت ها  و ایده آل ها به غیر از اینکه احساس نا امیدی و بی لیاقتی و بی کفایتی را در بین نان آوران خانه که گاه، حتی در تأمین ابتدایی ترین امکانات زندگی خانواده شان وامانده اند، پی آمد دیگری نخواهد داشت. حالا وقت آن است که برای اعاده تأثیرگذاری حق مطلب، کاملا برعکس عمل کنیم و بازدهی گسترده ای داشته باشیم.

گیتی خامنه با اشاره به رویکرد فصل جدید برنامه «خانه ما» در شرایط کرونا، متذکر شد: اگر برنامه ای بتواند به شکل کاربردی با بهره جستن از شرایطی که دامنگیر همه مردم شده است، با شرکت دادن مردم عادی به عنوان آموزش دهندگان غیر مستقیم زیستی در شرایط فعلی، شیوه زندگی بی خطر و یا کم خطری را بدون استفاده از کلمات و جملات  امر کننده یا نهی کننده، در قالب زندگی روزمره به مردم نشان بدهد کار ارزشمندی را به انجام رسانده است. کاری که مستند «خانه ما» به سادگی و با استفاده از اعضاء خانواده های معمولی مثل خیلی از خود ما به آن پرداخته است.

دانش آموخته روانشناسی مرکزبهزیستی بورلی هیلز، اضافه کرد: یافتن گناهکاری که معمولا مسبب همه دشواری هاست و هیچ وقت هیچ یک از ما را شامل نمی شود این روزها در مبحث کرونا نیز مطرح است؛ در جملاتی شبیه «رعایت نمی کنند که موج بعدی از راه رسیده!»، «اگه مراقب بودند اینطورنمی شد!»، «کاش یه ذره ملاحظه می کردن!»، « واقعا چرا درک نمی کنن که تا مراقب نباشن همه درگیریم»، همیشه نوک پیکان حمله، رو به دیگران است و هرکدام از ما برای توجیه عدم رعایت هرچیزی، دلیلی داریم که گویی هر یک از ما را در توجه نداشتن به برخی امور همگانی، مبرا می کند. به یقین در چنین وضعیتی، یادآوری و آموزش برخی نکات به ویژه پیرامون ویروس کوید 19  می تواند کمک کننده و نتیجه بخش باشد.

مجری گروه کودک دهه شصت و همکار کارگردانانی چون ابراهیم حاتمی کیا، حسین قاسمی جامی و عباس کیارستمی در گذشته، یادآور شد: استفاده از هموطنان شهرهای مختلف و حتی روستاها یکی از قابل توجه ترین مشخصه های برنامه «خانه ما» است و به نوعی رعایت عدالت رسانه ای در حق کسانی است که همیشه سهم کمتری از دیده شدن را به خود اختصاص داده اند. اینجاست که حسن سلیقه و کار بلدی سازندگان برنامه در به تصویر کشیدن افرادی است که علیرغم ستاره و سلبریتی نبودنشان، چنان حضور جذاب، دیدنی و شنیدنی دارند که برنامه را از حضور هر چهره و صدای آشنایی بی نیاز می کند و به عقیده من همه این ها رمز موفقیت یک برنامه تلویزیونی است. 

وی در خاتمه با ابراز امیدواری در ساخت برنامه هایی که از خود مردم ‌و از جنس مردم است، تصریح کرد: ساخت برنامه ای با در نظر گرفتن همه مشخصه های یک سرگرمی سالم می تواند اعضاء خانواده را حداقل به عنوان تماشاگر حتی برای زمان کوتاهی، دور هم جمع کند. در روزگاری که دنیای مجازی با دروغ های خوشرنگ و چشم نوازش کودک و‌ نوجوان ما را سخت مرعوب خودش کرده ‌و موجب شده تا در نهایت دریغ و افسوس به سخیف ترین شوخی ها بخندد، به غیر اخلاقی ترین صحنه ها چشم بدوزد، بی مایه ترین انسان های روزگار را فالو‌ کند و مبتذل ترین مطالب را لایک‌ کند، «خانه ما» توانسته حتی برای ساعتی، کودک و نوجوان گریز پارا به فضای سالم خانواده سوق دهد و کمک‌ کند ‌که تا در کنار بزرگ ترها، مهارت زندگی کردن را بیاموزند و آن را پرورش دهند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بحران اقتصادی مدیریت هزینه تلویزیون خانواده ساخت برنامه برنامه هایی خانواده ها گیتی خامنه برنامه ها خانه ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۸۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها در افزایش امید به زندگی، گفت: فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت و نام‌گذاری پنجمین روز این هفته با عنوان سلامت خانواده و فرهنگ سلامت اظهار کرد: در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر و تحولات اساسی و فراگیر در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، اقتصادی و فناوری در مقیاس منطقه‌ای و جهانی، نقش ممتاز و تعیین‌کننده فرهنگ به ویژه فرهنگ‌های ملی و منطقه‌ای در عرصه‌های ملی، بین‌المللی و جهانی نمایان‌تر شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، به عنوان نقطه عطف تحولات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرن بیستم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالفعل و بالقوه عظیمی در این حوزه برخوردار است و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور، مستلزم بهره‌گیری مؤثر و هوشمندانه از آن در سطح ملی و مناسبات و تعاملات منطقه‌ای و جهانی است. در حقیقت، فرهنگ به معنای اخص آن، از مختصات ذاتی، مزیت‌های راهبردی، انحصاری و سرنوشت‌ساز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره مورد تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: فرهنگ، نظام‌واره و کلیتی واحد و شامل «عقاید و باورهای اساسی، ارزش‌ها، آداب، الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپا، نمادها و مصنوعات» در سطح محلی، ملی، عمومی و حرفه‌ای است. فرهنگ به مثابه «روح جامعه» به زندگی فردی و اجتماعی انسان معنا و هویت می‌بخشد و شکل‌دهنده و اثرگذار بر ذهنیت و گرایش‌های افراد و جامعه و تعیین‌کننده رفتار عمومی است.

وی افزود: فرهنگ، جهت‌بخش جامعه و نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و نقش و تأثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت افراد در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان خدمات سلامت ایفا می‌کند.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: فرهنگ، مجموعه‌ای از رهنمودها یا فرمول‌ها برای زندگی در جهان را به ما ارائه می‌دهد و فرهنگ‌های اجتماعی افراد را با اعتقادات، ارزش‌ها و عادت‌های خاصی پرورش می‌دهند. فرهنگ، واسطه‌ای است که مردم به عنوان تسهیلگر روابط اجتماعی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: تأثیر متقابل فرهنگ و سلامتی بسیار پیچیده است و مستلزم در نظر گرفتن مجموعه‌ای از دلایل، تجربه‌ها، تجلیات و روش‌های پیشگیری و درمان برای انبوهی از مشکلات انسانی است با این حال اگرچه تنوع فرهنگی به ویژه در رابطه با سلامتی در ظاهر جذاب و فریبنده است، به همان اندازه می‌تواند تفاوت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین مردم را نیز پنهان کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای فرهنگ سلامت در مردم با هدف آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه، تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و...، افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌های کشور و...، تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا انجام می‌شود.

وی افزود: همچنین ارتقای فرهنگ سلامت مردم برای ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...، افزایش آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیش‌گیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و ارتقای عادلانه سلامت در کشور با استفاده بهینه از مشارکت آگاهانه و مسئولیت مردم و توسعه همکاری‌های بین بخشی انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول قرن گذشته علل اصلی مرگ در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری از بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن تغییر کرده است. اگرچه نوآوری‌های بیوتکنولوژیک نقش مؤثری در درمان بیماری‌ها داشته‌اند اما پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها نیز نقش انکارناپذیری در افزایش امید به زندگی داشته و منجر به طولانی‌تر شدن متوسط امید به زندگی شده است.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: عوامل مختلف شامل بهبود شرایط زندگی، کاهش سوء تغذیه، بهبود وضعیت بهداشتی غذا و آب، اصلاح سیستم‌های دفع فاضلاب و ... با سهم نسبی خود می‌توانند به عنوان مؤلفه‌های بیولوژیک در کنار نوآوری‌های بیوتکنولوژیک بر طول عمر تأثیرگذار باشند. مداخلات پیشگیرانه غالبا در شرایط زندگی و رفتار افراد تأثیرگذار است. در نتیجه فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت تبدیل هر خانه روستایی به یک کارگاه تولیدی
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • شیوه حضور پوتین در فیلم زندگی خودش | تصویر
  • خانواده نخستین خاستگاه پرورش عزت نفس در افراد است
  • مشهد میزبان طرح ملی «زندگی و بالندگی»
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!
  • تکرار قصه ناتمام زن‌کشی/ زیبا؛ زن ارومیه‌ای که تاوان طلاقش را با مرگ داد
  • زندگی با چندفرزند لذت بخش است
  • ملت که نباید همیشه در شعب ابی طالب زندگی کنند
  • اعلام آمادگی مجموعه مدیریت سیستان و بلوچستان از گسترش و حمایت خانه های دین و زندگی