Web Analytics Made Easy - Statcounter

ادوارد رودز، استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه جرج میسون آمریکا است. وی در حوزه‌های روابط بین‌الملل و سیاست خارجی آمریکا مشغول بحث و بررسی و تحقیق است. رودز در گفت‌وگو با ایلنا نظرات خود را درباره تنش‌ها و شیوع کرونا بیان کرده است.

ادوارد رودز در ابتدا گفت: خبرهای خوبی وجود دارد و خبرهای بدی هم در مورد روابط میان ایران و آمریکا وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبر خوب این است که روابط ایران و آمریکا به سمت حملات نظامی نرفته است. با توجه به اختلافات بسیار واقعی بین دو دولت ما و با توجه به تاریخچه روابط، این در واقع خبر بسیار خوبی است.

باید آرزوی پیروزی رهبری عاقلانه در انتخابات را داشت

وی افزود: با این حال خبر بد این است که هیچ‌گونه پیشرفتی در روابط ایران و آمریکا و هیچ حرکتی در جهت از سرگیری روابط عادی اقتصادی حاصل نشده است. بدتر از آن، هیچ نشانه‌ای برای بهبود روابط در سریعترین زمان تا ژانویه ۲۰۲۱ نیست. از دید ناظران آمریکایی، امید چندانی به بهبود روابط در چند ماه گذشته وجود ندارد- اگرچه قابل پیش‌بینی نبودن سیاست خارجی ترامپ، به معنای این است که هر چیزی حداقل قابل تصور است. سوال واقعی برای شش ماه آینده این نیست که آیا ایالات متحده به برجام باز خواهد گشت و آیا تحریم‌ها برداشته خواهد شد یا خیر. سوال واقعی این است که آیا مدیریت عاقلانه و آرام پیروز خواهد شد و آیا می‌توان از یک فاجعه جلوگیری کرد. باید آرزوی این اتفاق را داشت.

اروپا فشاری بر آمریکا برای تغییر مواضع در مورد ایران وارد نمی‌کند

استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه جرج میسون آمریکا در ادامه گفت: بعید به نظر می‌رسد که اروپا هرگونه فشار قابل توجهی بر ایالات متحده وارد کند تا بتواند موضع خود را درباره تحریم‌ها تغییر دهند و بعید به نظر می‌رسد که اروپا اهرم‌های خود را در مورد ایران برای آمریکاصرف کند.

روسیه فشار بر آمریکا در مورد ایران را حفظ می‌کند

وی هم چنین گفت: همچنین روسیه به احتمال زیاد ایالات متحده را در مورد ایران تحت فشار قرار خواهد داد. مهم‌تر از همه،  روسیه علاقه زیادی به نگه داشتن نفت ایران در بازار دارد - همچنین این واقعیت است که روابط روسیه و آمریکا در حال حاضر به شدت متشنج شده است، البته بعید است خواهان نابودی کامل روابط آمریکا با روسیه شود. با این وجود پیش‌بینی رفتار چین بسیار سخت‌تر است. 

مهم است روابط ایران و آمریکا در شش ماه آینده بحرانی نشود

رودز در ادامه گفت: در حالی که چشم‌انداز پایان بن بست بین ایالات متحده و ایران در این زمان کم‌رنگ به نظر می‌رسد، مهم است که روابط آمریکا و ایران در شش ماه آینده به یک بحران نرسند.

ترامپ خودش می‌داند که بازنده انتخابات است

احتمالاً شاهد سقوط بیشتر اقتصادی و افزایش ناآرامی‌ها خواهیم بود

چشم‌انداز انتخابات برای ترامپ ناامیدکننده است

این استاد دانشگاه گفت: اکنون اثرات سوء مدیریت  دولت ترامپ در  بیماری همه‌گیر کرونا  ویروس مشخص شده است، به جای اینکه اقتصاد تا ماه نوامبر به حالت عادی برگردد، رئیس‌جمهور احتمالاً شاهد سقوط بیشتر اقتصادی و افزایش ناآرامی‌های اقتصادی خواهد بود. علاوه بر این اعتراض‌ها در آمریکا شرایط را سخت کرده است. در مجموع، چشم‌انداز انتخابات برای رئیس‌جمهور به نظر می‌رسد به طور فزاینده‌ای ناامیدکننده است. مگر اینکه اتفاقاتی درخشان یا اتفاقی رخ دهد که ارزیابی عمومی رئیس‌جمهور را تغییر دهد، او احتمالاً در ماه نوامبر انتخابات را از دست خواهد داد - و او این را می‌داند.

ممکن است ترامپ در ماه‌های آینده تصمیم خطرناکی در مورد ایران بگیرد

وی در ادامه اظهار کرد: بنابراین نگرانی رو به رشدی وجود دارد که رئیس‌جمهور ترامپ  ممکن است در ماه‌های آینده بویژه در رابطه با سیاست خارجی و به ویژه در مورد چین و ایران ریسک بیشتری کند. ممکن است او در مورد ایران تصمیم‌های خطرناکی اتخاذ کند.

احتمال تجدیدنظر در سیاست آمریکا در مورد ایران بعد از انتخابات وجود دارد

ادوارد رودز افزود: صرف نظر از اینکه چه کسی در انتخابات نوامبر در ایالات متحده پیروز شود، احتمال تجدیدنظر جدی در مورد سیاست ایالات متحده در قبال ایران پس از پایان این انتخابات وجود خواهد داشت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران ایران و آمریکا مورد ایران ایالات متحده نظر می رسد رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۸۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند

رئیس جمهور اسلامی ایران در دیدار با همتای پاکستانی خود با بیان اینکه ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت و فرصت مرزهای مشترک بین دو کشور در جهت انتفاع دو ملت تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی عصر دوشنبه _سوم فروردین_ و در ادامه برنامه‌های سفر خود به پاکستان در دیدار «آصف علی زرداری» رئیس جمهور این کشور، اشتراکات مذهبی، فرهنگی و تمدنی دو ملت ایران و پاکستان را از جمله عوامل مهم در تحکیم پیوندها و زمینه‌ساز توسعه و تعمیق روابط میان دو کشور عنوان کرد.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر عزم مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر توسعه و ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی، حفظ ثبات و امنیت پایدار را از جمله زمینه‌ها و ملزومات تحقق اهداف اقتصادی عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت و فرصت مرزهای مشترک میان دو کشور در جهت انتفاع دو ملت تاکید کرد.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله فلسطین به‌عنوان مسئله اول جهان اسلام که اکنون مسئله نخست جهان بشریت شده اشاره کرد و گفت: امروز آرمان بلند امام خمینی (ره) مبنی بر آزادسازی قدس شریف به مطالبه همه ملت‌های مسلمان و آزاده تبدیل شده و همه دولت‌های اسلامی باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

رئیس جمهور پاکستان نیز در این دیدار عشق و دلدادگی دو ملت ایران و پاکستان به اهل بیت (ع) به ویژه حضرت رضا (ع) را موجب تعمیق برادری میان دو کشور دانست و با تاکید بر علاقه‌مندی کشورش به توسعه و ارتقای روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها، بر اراده مسئولان پاکستان برای گشودن فصل جدیدی از روابط با ایران در این راستا تاکید کرد.

آصف علی زرداری همچنین ضمن محکومیت جنایات رژیم غاصب صهیونیستی بر علیه مردم بی‌دفاع غزه، بر مخالفت دولت پاکستان نسبت به هرگونه دخالت خارجی در منطقه تاکید کرد.

منبع: ایرنا

کد خبر 747078

دیگر خبرها

  • سفر یک وزیر کره شمالی به ایران 
  • ۲ راهبرد ایران برای افزایش اقتدار و حرکت به سوی قله
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست
  • ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند
  • ترامپ اوکراین را بخشی از روسیه می‌داند
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • نخستین شاهد پرونده ترامپ کیست؟
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید
  • نشریه هیل: انتخابات ۲۰۲۴ برای مردم آمریکا بازی باخت-باخت است