Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مصطفی سراج» مدیر کل دفتر امور مراکز شبانه‌روزی توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: همواره برای ورود به مراکز شبانه‌روزی افرادی پشت نوبت هستند؛ افرادی مجهول‌الهویه یا فاقد سرپرست موثر هستند و با احکام قضایی به مراکز شبانه‌روزی معرفی می‌شوند. عمدتا افرادی که خانواده دارند تا جایی که امکان دارد، آنها را در خانواده‌ها حمایت می کنیم تا به مراکز شبانه‌روزی سپرده نشوند، بلکه خدمات از طریق مراکز روزانه به آنها ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با این حال افراد پشت نوبت همچنان هستند، البته رویکردهای ما در طول چند سال گذشته تغییر کرده است و تلاش کرده ایم به سمت کوچک‌سازی مراکز برویم و مراکز را به سمت خانه‌ها هدایت کنیم، به جای اینکه مراکز بزرگ تاسیس کنیم، مراکز کوچک و خانه‌های حمایتی که تقریبا رنگ وبوی خانه دارد را ایجاد کنیم و در جایی که واقعا حضور افراد معلول و سالمند در خانه امکانپذیر نیست به این مراکز و خانه‌ها هدایت شوند.

مدیر کل دفتر امور مراکز شبانه‌روزی توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: به افرادی که متقاضی نگهداری معلولان و سالمندان هستند و براساس دستورالعمل‌های ما صلاحیت لازم برای نگهداری را دارند، مجوز لازم را داده و خانه‌هایی تاسیس می‌شوند تا بتوانیم براساس آن این مراکز را ایجاد کنیم. وقتی مراکز کوچک شود، کیفیت کار افزایش پیدا می‌کند و مهارت‌های افرادی که مقیم هستند، افزایش پیدا می‌کند، بنابراین در تلاش هستیم که بتوانیم این مراکز را افزایش دهیم. در زمانی هم که بحران‌هایی مانند کرونا ایجاد می‌شود، مدیریت مراکز کوچک به مراتب راحت‌تر و آسان‌تر است.

سراج درباره آمار افراد دارای معلولیت که پشت نوبت هستند، گفت: در حال حاضر هزار و ۵۶ نفر پشت نوبت پذیرش در مراکز شبانه‌روزی هستند. البته همه این افراد برای ورود به مراکز شبانه‌روزی تایید نمی‌شوند، یکی از دلایل اینکه ما برخی از این افراد را پذیرش نمی‌کنیم و پشت نوبت نگه داشته‌ایم، برای این است که با برنامه‌های خانواده محور و حمایت‌هایی که برای خانواده‌ها داریم تلاش کنیم تا این افراد با استفاده از این برنامه‌‌ها وارد مراکز شبانه‌روزی نشوند.

وی با اشاره به یکی از اقدامات موثر سازمان به ویژه در طول دو الی سه سال اخیر تصریح کرد: ما در این مدت تلاش کردیم، مستمری‌ها را افزایش داده و با بعد خانوار در نظر گرفته شده است. همچنین کمک هزینه معیشت و حق پرستاری نیز پرداخت شده است. البته بودجه و اعتبار قانون حمایت از معمولان به صورت کامل تحقق پیدا نکرده است و مشکل در این خصوص داریم و از سازمان برنامه و بودجه تقاضا داریم که برای اینکه بتوانیم این قانون را عملیاتی کنیم، بودجه آن را محقق کنند، اما با این حال دولت تلاش کرده است در طول چندسال گذشته بتواند این مواردی را که ذکر کردم افزایش دهد.

مدیر کل دفتر امور مراکز شبانه‌روزی توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: تعداد افرادی که تا پایان سال ۹۶ مستمری دریافت می‌کردند، در حوزه توانبخشی افراد دارای معلولیت ۳۲۰ هزار نفر بوده است در حال حاضر این تعداد به حدود ۹۰۰ هزار نفر رسیده است. تلاش کردیم به اکثر افرادی که در خانواده‌ها نگهداری می‌شوند، خدمات مستمرمان را ارائه دهیم و بتوانیم این خدمات را افزایش داده تا جایی که امکان‌پذیر است افراد دارای معلولیت و سالمندان در محیط خانواده و در کنار خانواده باشند.

سراج اظهار کرد: برنامه‌ای را از سال گذشته ایجاد کردیم با عنوان خانواده محور، تحت عنوان حق پرستاری برای افرادی که در خانه نگهداری می‌شوند در حال حاضر هم افرادی اگر متقاضی باشند، به جای اینکه افراد دارای معلولیت خود را به مراکز شبانه‌روزی بسپارند تلاش می‌کنیم با سیستم مددکاری شرایط حضور فرد در خانواده را با استفاده از حمایت‌هایی که از خانواده و فرد معلول در محیط منزل انجام می‌شود، ایجاد کنیم و به همین دلیل تیم‌های مراقبت و ارائه خدمات توانبخشی در منزل را داریم. ۵۰۰ مرکز در قالب مراکز روزانه در منزل فعالیت می‌کنند و سه روز در هفته با مراجعه به منازل در نگهداری از فرد معلول به خانواده کمک می‌کنند. این برنامه نسبت به توسعه مراکز شبانه‌روزی برای ما در اولویت است و ما در این طرح به جای اینکه فرد را به مراکز شبانه‌روزی منتقل کنیم در خانواده نگهداری می‌کنیم.

وی با اشاره به مشکلاتی که در این بخش وجود دارد، گفت: مشکلی که در حال حاضر وجود دارد این است که همیشه تاکید ما این است که این نوع خدمات مشمول بیمه شده و در قالب بیمه‌های دراز مدت، کوتاه مدت دیده شود، اگر چنانچه این اتفاق بیفتد ما می‌توانیم بخش اعظمی از خدماتمان را از قالب مراکز شبانه‌روزی خارج کرده و در قالب طرح‌های خانواده محور ارائه دهیم، در حال حاضر یکی از مشکلاتی که ما داریم، این است که در افزایش بودجه و اعتبار محدودیت داریم و اگر این موارد در قالب بیمه تعریف نشود، مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد و فکر می‌کنم اگر این موارد در قالب بیمه تعریف شود، بخشی از مشکلاتی را که ما در مراکز مراقبتی شبانه‌روزی داریم، برطرف خواهد کرد.

مدیر کل دفتر امور مراکز شبانه‌روزی توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور درباره پذیرش افراد مجهول‌الهویه در مراکز شبانه‌روزی گفت: افرادی که احکام قضایی دارند، خارج از نوبت پذیرش می‌شوند، البته بعضی از این افراد خانواده دارند و سیستم مددکاری ما تلاش می‌کند تا خانواده این افراد را پیدا کند. در مجموع در مراکز شبانه‌روزی یک سوم افرادی که در این مراکز حضور دارند، افراد مجهول‌الهویه هستند که با حکم قضایی پذیرش شده‌اند. به همین دلیل تلاش ما این است که بتوانیم با برنامه‌های خانواده محور افرادی که در مراکز شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند و خانواده دارند را به خانواده بسپاریم و افرادی را که هیچ کسی را نداشته و فاقد سرپرست موثر هستند، در مراکز شبانه‌روزی نگهداری کنیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خانواده سالمندان شبانه روزی مراکز سراج افراد دارای معلولیت مراکز شبانه روزی مراکز شبانه روزی مجهول الهویه خانواده محور حال حاضر پشت نوبت خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۰۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزیِ نو؛ مجله‌ای رادیویی با رویکرد امیدبخشی

به تعبیر مک لوهان رادیو امتداد یکی از مهمترین خواص انسانی یعنی گوش است و در پرتو این وسیله، انسانهای هزاران کیلومتر دورتر از خود را در کنترل دارد. پس با این توصیف رادیو در انفجار فضا و زمان نقش مهمی بر عهده دارد.

بدون تردید رادیو به عنوان یکی از اولین‌های وسایل ارتباط جمعی نقش فعال و اساسی در تحولات اجتماعی، اقتصادی کشور بر عهده داشته و همیشه به کمک برنامه‌های اقتصادی دولت‌ها آمده است.

از آنجا که خانواده نقش برجسته‌ای در جهاد اقتصادی دارد، نحوه تعامل رادیو با اقتصاد فردی و خانواده به عنوان هسته اولیه و رکن اساسی جامعه تاثیرگذار است. لذا هر گونه تغییر یا بهبود اقتصادی، می‌تواند جهاد اقتصادی یا مشارکت مردمی را در پی داشته باشد.ساعت طلایی و ویترین شبکه رادیویی اقتصاد با برنامه روزیِ نو به عنوان یک مجله رادیویی آغاز می‌شود. این برنامه با فضایی آرام بخش در صبحگاهی پرتلاش مخاطب را برای طلب روزی حلال تشویق می‌کند. تولید محتوا آن هم در مفهوم جهاد اقتصادی با محوریت جهش تولید خانواده و فرد را برای مشارکت فعال در تولید، مدیریت در مصرف و حتی تربیت نیروی اقتصادی و ارزشی ارشاد و فضای مجاهدت را در بخش‌های متنوع این مجله رقم می‌زند.مخاطب در هشتاد دقیقه این برنامه که به طور زنده و ساختاری ترکیبی از ساعت 6:30 پخش می‌شود، اهداف شناختی-نگرشی و رفتاری را با افزایش اطلاعات، دانش و آگاهی، ایجاد تقویت یا تغییر نوع نگرش و باور و ایجاد و تقویت رفتار مثبت را تجربه می‌کند. طراحی سه بخش خبری کارشناس محور به همراه خبرهای روز و پایگاه‌های خبری و گفتگوی ویژه خبری از ویژگی‌های این برنامه خواهد بود. گروه اقتصاد و جامعه شبکه رادیویی اقتصاد با تعامل روانی خانواده ایرانی، زمینه رشد و تعالی افراد و خانواده را مهیا کروه تا با صمیمیت و تلاشی که بر فضای آرام بخش خانواده حاکم است بهره‌وری اقتصادی و رفاه مطلوب را صبحگاهان به مخاطبان خود هدیه کند.روزیِ نو با امیدبخشی تلاش می‌کند از تو حرکت از خدا برکت را به کاسب محله توصیه کند و رزق و روزی حلال را به عنوان یک ارزش دینی روز به روز تصوبت کند گرچه برای رسیدن به این مهم، با گفتگوی حضوری و غیرحضوری مدیران، مسئولان و نمایندگان خانه ملت آنان را به پاسخگویی و مطالبات مردم فرا می‌خواند.شاید بتوان گفت ساختار و ترکیب برنامه که نشات گرفته از روز روشن است با ابراز موسیقی و آیتم، کار رسیدن به هدف را سهل‌تر و آسانتر کرده است اما نمی توان از اجرای مناسب مجریان فاصله گرفت که این نشاط و شادمانی را با ذوق و سلیقه تهیه‌کنندگان برنامه به مخاطب عرضه می‌کنند.توسعه اقتصاد ملی با فناوری و سرمایه هر جامعه‌ای می‌تواند محیط اجتماعی را آماده پذیرش تحول سازد و رسانه‌ها بویژه شبکه تخصصی اقتصاد ابزاری موثر برای رسیدن به این مهم خواهد بود.

دیگر خبرها

  • روزیِ نو؛ مجله‌ای رادیویی با رویکرد امیدبخشی
  • کشف یک قبضه سلاح غیرمجاز در چناران شهر
  • پیام شبانه سردار قاآنی به اسماعیل هنیه
  • زرد، آبی، بی‌خوابی/ چگونه تلفن هوشمند چرخه زیستی را مختل می‌کند؟
  • بیش از ۶۰۰ خانواده متقاضی فرزند خواندگی هستند
  • ورزش می‌تواند با آرام کردن مغز سلامت قلب را حفظ کند‌
  • هزینه نگهداری یک اوتیسمی در ماه چقدر است؟/ کلینیک‌های توانبخشی قصد تعطیلی این مراکز را دارند
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • می‌توان با بررسی سطح بینایی، زوال عقل را ۱۲ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • زرد، آبی، بی‌خوابی/ تلفن هوشمند چگونه چرخه زیستی را مختل می‌کند؟