Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-23@15:23:58 GMT

در مقابل گرمازدگی چکار کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۸۴۴۳۰

در مقابل گرمازدگی چکار کنیم؟

یکی از شایع ترین بیماری ها در فصل تابستان گرمازدگی است. کاهش مایعات بدن و از دست رفتن رطوبت موردنیاز سلول های اندام های مختلف ازجمله عواملی است که احتمال ابتلا به گرمازدگی و همچنین سردردهای تابستانی را در ماه های فصل تابستان زیاد می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به از کُردتودی، با فرا رسیدن فصل‌گرم تابستان و روزهای طولانی، احتمال گرمازدگی به دلیل قرار داشتن در معرض مستقیم تابش نور خورشید و بیماری‌های مرتبط با گرما نیز بیشتر شده، امروزه یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روزهای گرم و طولانی تابستان، گرمازدگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسام رسولی  پزشک عمومی در گفتگو با خبرنگار کردتودی در تعریف گرمازدگی، اظهار کرد: به هم خوردن تعادل در مکانیسم های تنظیمی گرمای بدن ، گرمازدگی نامیده می شود . تولید گرما در بدن بعلت افزایش شدید حرارت محیط و ناتوانی در دفع حرارت ایجاد شده باعث گرمازدگی می شود.

وی افزود: گرمازدگی شامل علائمی از جمله احساس تب، گُرگرفتی بدن، درد عضلات، خشکی دهان است که این علائم در بدن انسان به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تابش مستقیم نور خورشید و یا تولید بیش از حد گرما در بدن ممکن است ظاهر می‌شود.

رسولی  با اشاره به اینکه کشاورزان، کارگران و افرادی که به واسطه شغل‌شان  بین ۶ تا ۷ ساعت در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار می‌گیرند و مستعد گرمازدگی شدید هستند توصیه کرد: افراد با فعالیت بدنی و تعریق در اواسط روز آب بدن‌ آن‌ها کاهش یافته و ممکن است دچار گرمازدگی شوند و همچنین جلوگیری از گرمازدگی قرار نگرفتن در زیر تابش مستقیم نور خورشید، افزایش مصرف مایعات طبیعی در فصل تابستان و استفاده از کلاه‌های لبه‌دار است.

راهکارهای پیشگیری گرمازدگی

وی در در خصوص راهکار‌های پیشگیری از گرمازدگی افزود:همواره بهترین و سالم‌ترین راه  نوشیدن آب است و با مشاهده فرد گرمازده اگرچه هوشیار و دارای علائم خفیف است به او مقادیر آب و مایعات خنک داده شود و از باد پنکه، کولر و قالب‌های یخ برای خنک‌کردن بدن فرد استفاده شود تا بدن وی به حالت اولیه برگردد و اگر فرد قادر به نوشیدن نیست سریعا به اورژانس منتقل شود.

 این پزشک گفت:قرارگیری در محیط گرم و مرطوب نسبت به محیط گرم و خشک احتمال گرمازدگی را تا حد زیادی افزایش می‌دهد و افراد در محیط‌های اینچنینی باید مراقبت بیشتری داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: در فصل‌های گرم سال افراد به مصرف نوشیدنی‌های دارای شیرین‌کننده‌های کم از جمله خاکشیر، تخم‌شربتی بپردازند و از مصرف نوشابه‌های شیرین و مصنوعی اجتناب کنند.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر گرمازدگی هستند؟

رسولی با بیان اینکه این بیماری بزرگ و کوچک، کودک و سالمند نمی‌شناسد و برای همه ممکن است پیش بیاید افزود:کودکان و افراد مسن در معرض خطر بیشتری قرار دارند. چون خیلی از کودکان ساعت‌های طولانی در هوای گرم بدون اینکه استراحتی داشته باشند یا خودشان را خنک کنند یا آب کافی بنوشند مشغول بازی کردن هستند.

افراد مسن هم معمولا نسبت به افزایش دمای محیط اطراف‌شان حساس و آگاه نیستند و نمی‌توانند به‌ موقع به دمای بالا عکس‌العمل نشان بدهند. بنابراین سالمندانی که در مکان‌های خیلی گرم زندگی می‌کنند و در خانه‌شان پنکه یا کولر ندارند ممکن است دچار گرمازدگی شوند.

وی در ادامه عنوان کرد: به‌طور کلی در روزهای گرم ‌سال ساعت  ١٠صبح تا ٤ بعد از ظهر زمان خطرناک محسوب می‌شود و افراد خاص تا جای ممکن بهتر است در این ساعت‌ها در هوای باز قرار نگیرندچرا که احتمال گرمازدگی در این ساعت بیشتر خواهد بود و کسانی که بیماری قلبی - عروقی یا دیابت دارند یا هر بیماری دیگری که میزان آب بدنشان را دچار اختلال می‌کند، باید مراقبت بیشتری از خود داشته باشند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: نور خورشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۴۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان هپاتیت سی رایگان شد

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام این که درمان هپاتیت سی در کشور رایگان شده است؛ از تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار مبتلا به این ویروس در کشور خبر داد.

به گزارش مشرق، حسین فرشیدی از برنامه وزارت بهداشت برای شناسایی و درمان موارد ابتلا به هپاتیت سی برای حذف این بیماری در کشور خبر داد و اظهار کرد: هپاتیت C نوعی بیماری ویروسی است که علت اصلی بیماری مزمن کبدی بوده و می‌تواند به سیروز، سرطان کبد و مرگ منجر شود.

تشخیص هپاتیت سی با پیگیری مراکز بهداشتی

وی افزود: تصمیم گرفتیم در سال جاری افراد مبتلا به هپاتیت سی را شناسایی کنیم و در همین راستا در مرحله اول مراقبان سلامت به امر پیگیری و شناسایی افراد پرخطر و پزشکان عمومی در مراکز بهداشتی به تشخیص این بیماری خواهند پرداخت.

فرشیدی ادامه داد: پس از انجام تست‌های تشخیصی در صورت ابتلای افراد به هپاتیت C، بیمار به بخش‌های درمانی ارجاع داده می‌شود. درمان بیماران هپاتیت سی به این روش نیز برای بیماران هزینه‌ای ندارد و رایگان شده است.

تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار مبتلا در ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره آمار ابتلا به هپاتیت سی در کشور گفت: تخمین زده می‌شود که حدود ۲۰۰ هزار نفر بیمار مبتلا به هپاتیت سی در کشور داشته باشیم.

درمان همه مبتلایان تا دو سال آینده

فرشیدی با بیان اینکه با استفاده از داروها، درمان این بیماری قطعی خواهد بود؛ ادامه داد: هدفگذاری کرده‌ایم که ظرف دو سال آینده همه افراد مبتلا را درمان کنیم و داروی درمان این بیماری نیز به میزان موردنیاز تأمین شده است.

شایع‌ترین راه انتقال ویروس هپاتیت C

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره راه‌های انتقال ویروس هپاتیت سی بیان کرد: تزریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده و رابطه جنسی از شایع‌ترین راه‌های انتقال این ویروس هستند.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • ۶۳ درصد حیوان گزیدگی در استان سمنان مربوط به سگ است
  • رایج‌ترین علائم ام اس را بشناسید
  • کاهش وزن ناگهانی سبب این بیماری می‌شود
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • درمان رایگان بیماران هپاتیت C؟
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد + جزئیات
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • گرمازدگی چیست و چرا منجر به اسهال می شود؟