Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، خودروسازی پس از نفت، گاز و پتروشیمی بزرگ‌ترین صنعت کشور و صنعتی اشتغال‌زا و ثروت آفرین محسوب می شود. ایران در سال ۱۳۹۶ با تولید بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو در رتبه شانزدهم تولید جهانی خودرو قرار گرفت. اما با این وجود تولید خودروی با کیفیت یکی از موضوعات مهمی است که این صنعت با آن دست به گریبان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گسترش فعالیت‌های نانویی در صنعت خودرو

در این میان فناوری‌های نوین در کیفیت و کمیت خودروهای تولیدی، نقش اساسی ایفا می‌کنند که فناوری نانو به عنوان یکی از کلیدی‌ترین این فناوری‌ها است. به صورت کلی با استفاده از فناوری‌های نانو می‌توان اهداف گوناگونی را در این صنعت محقق کرد. اهدافی مانند ارتقا کیفیت محصولات و قطعات تولیدی اقتصادی، ارتقای راندمان تولید و کاهش هزینه های تولید قطعات، توسعه محصولات و فناوری های پیشرفته، ارتقای استانداردهای محیط زیستی، داخلی سازی با کیفیت قطعات و عدم وابستگی به منابع خارجی، کاهش مصرف سوخت و توسعه نسل جدید خودروهای برقی یا هیبریدی مبتنی بر نانوباطری‌ها.

در حال حاضر ۴۸ محصول مبتنی بر فناوری نانو توسط ۲۵ شرکت فناور در حال تولید است، این محصولات مرتبط با قطعات نانوکامپوزیت‌های پلیمری پیشرفته مقاوم، رنگ پذیر و سبک، انواع نانو رنگ‌ها مثل رنگ ضد خراش، نانو کاتالیست، نانو فیلتر هوای ورودی موتور، نانو روغن موتور با خاصیت ترمیمی، تایر با افزودنی های نانو مقاوم به سایش و جلوگیری از کاهش باد، نانوباطری با طول عمر بالاتر، درزگیر، چسب و انواع عایق ها، آیینه های پیشرفته نابازتاب، گرمکن صندلی منعطف، قطعات فلزی دارای نانوپوشش های مقاوم، سنسورهای پیشرفته خودرو، قطعات مصرفی مثل سره جوش نانوکامپوزیت با طول عمر بالا را شامل می‌شوند.

توسعه محصولات فناورانه جدید

همچنین چندین مرکز تخصصی و شرکت دانش بنیان در حوزه کاتالیست‌های پیشرفته، پلیمرهای پیشرفته و پوشش‌های پیشرفته نانو در شهرهای مختلف کشور مثل مشهد، تهران، تبریز در حال توسعه محصولات جدید هستند.

یک مثال ملموس از نقش فناوری‌های نوین در صنعت خودرو، نانوکاتالیست خودرو است. در حالی که در سال‌های اخیر به دلیل قیمت بالای کاتالیست های معمولی تامین این نوع کاتالیست‌ها با مشکلاتی روبرو شده است، نانو کاتالیست‌ها به دلیل مصرف کمتر فلزات گرانبها با قیمت کمتر و راندمان بالاتر به خدمت گرفته شده‌اند. اکنون تمامی کاتالیزورهای نسل جدید نصب شده روی خودروها، مبتنی بر فناوری های نانو هستند.

اساس عملکرد نانوکاتالیزورها بدین صورت است که با ایجاد یک بستر فوق واکنشی هوای آلوده خروجی موتور را تصفیه می‌کند.

بومی سازی دانش و ظرفیت تولید کاتالیست‌های پیشرفته خودروهای سواری

در حال حاضر دانش و ظرفیت تولید کاتالیست‌های پیشرفته خودروهای سواری در کشور موجود است و دو مجموعه دانش بنیان نانو، نسل‌های پیشرفته کاتالیست‌های خودرو سواری و دیزل را توسعه داده‌اند. ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همواره از ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری حمایت می‌کند تا مسیر پیشرفت در این حوزه با سرعت پیموده شود.

مشابه این توانمندی در ساخت قطعات الکترونیکی خودرو، قطعات پلیمری و پلاستیکی خودرو، فیلتر های خودرو وجود دارد. از مجموعه‌های خودروساز، انتظار می‌رود با اعتماد و تامل بر این مجموعه‌های مبتنی بر دانش بتوانند در بازه زمانی معقول فناوری‌های نوین را در قسمت‌های مختلف این صنعت به کار برند.

کد خبر 4963421 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: تولید فناوری نانو صنعت خودروسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کاتالیست ویروس کرونا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان نوآوری فناوری فضایی ناسا امنیت اطلاعات فیس بوک فناوری نانو شرکت هواوی اکتشافات فضایی امنیت سایبری ایالات متحده آمریکا کاتالیست ها فناوری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۶۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی سازی کاربردی ترین تجهیزات گلخانه ای کشور در مازندران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان صنعتی در مازندران گفت : دستگاه دی اکسید کربن ساز ، از دود خروجی بویلر های حرارتی برای تولید و تزریق گاز دی اکسید کربن به گلخانه ها استفاده می کند.


حسین زاده افزود :هر سه نوع دستگاههای دی اکسید کربن سازبومی سازی شده این واحد صنعتی ، برای گلخانه ای صنعتی ،نیمه صنعتی و نیز گلخانه هایی در مقیاس کوچک قابل استفاده است.

مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت صنعتی دانش بنیان دابو صنعت ، با اشاره به اینکه استفاده از این دستگاه تولید محصولات گلخانه ای به ویژه سبزی و صیفی را تا 40 درصد افزایش می دهد ،قیمت تمام شده محصول بومی سازی شده را نیز 50 درصد ارزانتر از نمونه های مشابه خارجی عنوان کرد.

ازدستگاههای دی اکسید کربن ساز در گلخانه ها برای افزایش فتوسنتز به منظور تقویت ریشه زایی ،جوانه زنی ،گلدهی ومیوه دهی گیاهان استفاده می شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • بومی سازی صفحه ضدگلوله برای دستگاه مه ساز امنیتی در اصفهان
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات
  • بومی سازی کاربردی ترین تجهیزات گلخانه ای کشور در مازندران
  • بومی‌سازی کود «تریپل سوپر فسفات» توسط متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان
  • گام مردم در کشاورزی هوشمند/ راه میان‌بر مردمی‌سازی فناوری باز شد
  • راه‌اندازی ۳ مرکز مشترک توسعه فناوری در حوزه مواد و ساخت پیشرفته
  • بومی‌سازی تجهیزات آب و هواشناسی + فیلم
  • پنج دهه تلاش، 14 هزار نفر اشتغال و تولید سالانه 58 میلیون قطعه خودرو در کروز
  • بومی سازی بیش از ۴ هزار قطعه تخصصی در نیروگاه بندرعباس
  • رونمایی از محصولات دانش بنیان دانشگاه سمنان