Web Analytics Made Easy - Statcounter

آثار برگزیده سومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت» در برنامه زنده شبکه پنج سیما به نمایش درآمد. وجیه‌اله شیرمحمدی دبیر جشنواره «هشت»‌ در این برنامه از اعلام اسامی برندگان و برپایی نمایشگاه آثار منتخب در مهرماه سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، همزمان با دهه کرامت و در آستانه میلاد فرخنده امام علی‌بن موسی‌الرضا(ع)، عکس‌های برگزیده سومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت»، صبح امروز (چهارشنبه ۱۱ تیرماه) در برنامه زنده «یه روز تازه» به نمایش در آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عکس‌ها حاصل انتخاب از میان ۴۹۱۰ عکس از ۶۲۸ هنرمند عکاس است.

 

 

وجیه‌اله شیرمحمدی دبیر جشنواره «هشت»‌ که در این برنامه حضور یافته بود، گفت: جشنواره عکس هشت از سری برنامه‌های جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) است که سال ۹۶ اولین دوره خود را آغاز کرد. دو دوره نخست جشنواره با موضوع «زیارت» برگزار شد و این جشنواره پذیرای آثاری است که فقط با تلفن همراه ثبت شده باشند.

وی ادامه داد: دوره اول و دوم بیش از ۲۰ هزار عکس از ۲ هزار عکاس دریافت کردیم که ماحصل آن در قالب کتاب و نمایشگاه‌های مختلف عرضه شد. در دوره سوم، موضوع «شادی» را انتخاب کردیم اما چون سال ۹۸ سال تلخی بود، جشنواره را به تعویق انداختیم تا با ویروس کرونا مواجه شدیم و شورای سیاستگذاری جشنواره تصمیم گرفت بخش «همدلی اجتماعی، مقابله با کرونا» را هم اضافه کند.

دبیر جشنواره «هشت» اذعان کرد: شیوع کرونا بسیاری از جشنواره‌ها را متأثر کرد که جشنواره عکس هشت را هم شامل شد و نسبت به دوره‌های پیشین با کاهش تعداد آثار ارسالی مواجه شدیم اما این میزان (۴۹۱۰ اثر) نسبت به جشنواره‌های مشابه، عدد قابل توجهی است.

وی در پاسخ به پرسش مجری برنامه که چه کسانی می‌توانند در جشنواره شرکت کنند، اظهار داشت: جشنواره هشت ویژه عکس‌های موبایلی است و همه افراد می‌توانند در آن شرکت کنند. بنابراین صرفاً به دنبال عکاسان حرفه‌ای نیست و عکاسان آماتور هم در آن حضور می‌یابند. حتی افرادی بودند که عکاس نبودند اما به واسطه این جشنواره به عکاسی علاقه‌مند شدند و طی تماس‌هایی که با دبیرخانه جشنواره داشتند، به این موضوع اذعان کردند.

به گفته شیرمحمدی، اختتامیه سومین جشنواره عکس «هشت» به دلیل رعایت موارد بهداشتی، بعد از ماه‌های محرم و صفر در اواخر مهرماه سال جاری برگزار و کتاب جشنواره و نمایشگاه آثار منتخب برپا می‌شود. ان‌شاءالله همزمان با برگزاری نمایشگاه منتخب آثار، فراخوان چهارمین دوره جشنواره هم منتشر خواهد شد.

دبیر سومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت» خاطرنشان کرد: از هفته آینده، همه آثار منتخب در سایت جشنواره به نشانی بارگذاری می‌شود و مردم می‌توانند به عکس‌ها هم رأی دهند و به سه عکس برتر مردمی (در بخش‌های «جلوه‌های نشاط و شادی در تمام زوایای زندگی ایرانی اسلامی»، «جلوه‌های شادی در حرم مطهر رضوی و سایر بقاع متبرکه» و «همدلی اجتماعی») نیز جوایزی اهدا می‌شود.

سومین جشنواره عکس هشت توسط «نقش رویای بهشت» و با همراهی آستان قدس رضوی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود. علاقه‌مندان برای تماشای عکس‌های منتخب و رأی دادن به آن‌ها از هفته آینده می‌توانند به تارنمای ایران جشنواره http://iranjashnvareh.ir مراجعه کنند.

 

 

*  هنرمندان جوان، طرفدار ویدئوآرت‌ هستند

نشست پژوهشی «نسل بعدی» با حضور شهرام انتخابی، آسیه سلیمیان، بهمن یوسفی و نگار عالم‌زاده گرجی عصر دیروز سه‌شنبه 10 تیرماه در موسسه طنین دلنواز برگزار ‌شد. این نشست به تبیین عملکرد پلتفرم «فکتوری تی تی» و همچنین رویکردهای هنری جدید مانند ویدئوآرت و مبحث کیوریتوری اختصاص داشت.

شهرام انتخابی هنرمند، کیوریتور و از موسسان «فکتوری تی تی» در ابتدای این جلسه گفت: من به همراه آسیه سلیمیان، از چند سال پیش فضایی برای هنرمندان و محققان ایجاد کردیم و با هدف ایجاد ارتباط و مبادله رویدادهای هنر معاصر بین‌المللی، در این زمینه فعالیت می‌کنیم. موسسه فکتوری تی تی چند رویداد را با مشارکت هنرمندان ایرانی و خارجی در ایران برگزار کرده و علاوه بر آن نمایشگاه‌هایی با آثار هنرمندان جوان ایرانی در اروپا برگزار کرده که با استقبال چشمگیر مخاطبان مواجه شده است.

 انتخابی با اشاره به راه طولانی هنرمند شدن گفت: معمولا از کودکی در ذهن آدم فرو می‌کنند که باید دکتر یا مهندس شوی، اما هنرمند بودن را کسی به عنوان حرفه نمی‌شناسد و به همین دلیل کسی از دوران کودکی به عنوان شغل به هنر توجه نمی‌کند. به همین دلیل بسیاری از ما خیلی دیر تصمیم می‌گیریم که هنرمند شویم و سال‌ها تجربیات مختلفی انجام می‌دهیم تا سرانجام به این نتیجه می‌رسیم که می‌خواهیم چه چیزی باشیم. این بلوغ زمانی حاصل می‌شود که تجربیات دیگران را بشناسیم و از آنها استفاده کنیم.

بهمن یوسفی، از مدیران موسسه فرهنگی هنری طنین دلنواز نیز گفت: در طول سالها دوستی و همکاری با شهرام انتخابی مباحث زیادی درباره این موضوع داشتیم که هنر چیست و برای هنر ایران چه کاری می‌توانیم انجام دهیم. همه ما بارها واژه فرار مغزها را شنیده‌ایم و با این موضوع مواجه بودیم، اما در این میان افرادی نیز هستند که به عشق کشور خود با وجود همه امکاناتی که برای آنها فراهم است ترجیح می‌دهند در ایران بمانند و به آن خدمت کنند. فرزان گرمخورانی، مدیر این موسسه از جمله افرادی است که ترجیح داد در ایران بماند تا کاری برای هنرمندان انجام دهد و ما نیز در ادامه این راه قصد داریم فضای مناسبی برای فعالیت هنرمندان ایرانی فراهم کنیم.

یوسفی ادامه داد: بسیاری از هنرمندانی که از ایران رفتند کار هنری را رها کردند و دیگر اثری از آنها ندیدیم، اما شهرام انتخابی به قلب هنر دنیا رفت و آنجا به اوج رسید و پس از آن دوباره به ایران برگشت، زیرا قلب او برای جامعه هنری ایران می‌تپد و عقیده دارد در عالم هنر نه تنها چیزی از دیگران کم نداریم بلکه جوانان ما بسیار با استعداد هستند و تنها لازم است آشنایی بیشتری با هنر روز دنیا به دست آورند.

در ادامه این نشست آسیه سلیمیان، نمایشگاه‌گردان، درباره فعالیت‌های خود گفت: چند سال قبل پس از گذراندن دوره‌های رزیدنسی در موزه‌های اروپایی و نمایشگاه‌های مختلف و همکاری با هنرمندان غربی فعالیت خود را به عنوان کیوریتور آغاز کردم. در دوره رزیدنسی مطالعات زیادی درباره تاریخ ویدئوآرت، نحوه آرشیو کردن ویدئو و کیوریت کردن این آثار داشتم و پس از شروع کارم ۱۴ نمایشگاه در پلتفرم فکتوری تی تی برگزار کردیم.

 سلیمیان ادامه داد: در اولین پروژه‌ای که به دعوت شهرام انتخابی دستیار او بودم با ۱۳ هنرمند حرفه‌ای و شناخته‌شده غربی نمایشگاهی در برلین برگزار کردیم. آن پروژه سنگ بنای این دغدغه را در ذهن من گذاشت که چه خوب می‌شود اگر بتوانیم چنین فضایی با استاندارد بین‌المللی در ایران هم داشته باشیم. پس از صحبت با شهرام انتخابی به این نتیجه رسیدیم که جامعه هدف خود را بر روی هنرمندان جوان و نوظهور بگذاریم که هنوز شناخته نشده‌اند و می‌توان مبانی هنر جدید و ویدئوآرت را به آنها آموزش داد. 

در ادامه این جلسه نگار عالم‌زاده گرجی یکی از هنرمندان عضو فکتوری تی تی به بیان تجربیات خود پرداخت و گفت: پس از آنکه با 40 سال هنر معاصر بین‌المللی و تاریخ هنر ویدئو آشنا شدم و با مرور آثار هنرمندان تاثیرگذار این حوزه، ویدئو را به عنوان یک رسانه بسیار مفید کشف کردم و در بخش مهمی از کارهایم از این مدیوم استفاده کردم. البته کار من به ویدئو محدود نشد و سعی کردم نقاشی را در بسترهای مختلف تجربه کنم. اما کارهایم را از فرم دو بعدی خارج کرده و فضا و صدا را نیز در کنار آن استفاده کردم. در چند سال اخیر با آثار ویدئوآرت، چیدمان و نقاشی در نمایشگاه‌هایی مانند "شهر قصه"، "هماوردی"، " حقیقت محتمل"، "نازادی" و... با فکتوری تی تی همکاری داشتم.

نشست «نسل بعدی» با معرفی آثار تعداد دیگری از اعضای فکتوری تی تی و سخنان شهرام انتخابی درباره این آثار پایان یافت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عکس موبایلی جشنواره عکس هشت سومین جشنواره عکس هنرمندان جوان شهرام انتخابی تلفن همراه بین المللی عکس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۶۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار

مراسم اختتامیه نمایشگاه بناهای تاریخی ایران در حالی برگزار شد که مدیرعامل صندوق توسعه و احیا بر روی این نکته تأکید کرد که از ظرفیت هنرمندان برای معرفی آثار تاریخی در مناطق کم‌برخوردار کشور می‌توان استفاده کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم اختتامیه نمایشگاه بناهای تاریخی ایران با حضور مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی در عمارت شاپوریه برگزار شد.

در این مراسم شهاب طلایی شکری با قدردانی از خانه هنر دل افکن که با دعوت از هنرمندان نسبت به برگزاری نمایشگاه بناهای تاریخی ایران اقدام کرد، اظهار داشت: موضوع صنایع دستی و بناهای تاریخی یکی از محورهای اصلی و فلسفه وجودی صندوق احیا و توسعه است.رویکرد ما نیز همواره این بوده که حمایت های متفاوتی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه نوع کار ما در صندوق توسعه و احیا، مشارکت مردم در امر احیا بناهای تاریخی بوده است افزود: بسیاری از بناهای تاریخی از جمله کاروانسراها که به بخش خصوصی واگذار شده در راستای توجه به احیا این مکان ارزشمند تاریخی است.

مدیرعامل صندوق توسعه و احیا به شعار روز جهانی بناهای تاریخی اشاره کرد و گفت: یکی از آن، رفع تعارضات جوامع محلی است، و بر ابن باوریم تا جامعه محلی نداشته باشیم که خودش میراثش را حفظ کند دولت نمی‌تواند با حفاظت و نظارت‌های فیزیکی کاری را انجام دهد.

حمایت هنرمندان اصفهان از عملیات "وعده صادق"

طلایی شکری با تاکید بر اینکه حافظ اصلی میراث فرهنگی مردمی هستند که در محدوده و در جوار یک اثر تاریخی قرار دارند خاطرنشان کرد: عدم آگاهی مردم از اهمیت بناهای تاریخی سبب ایجاد تعارضاتی برای کشور و میراث فرهنگی در بسیاری از استان‌های کشور شده و مردم ارزش بناهای تاریخی را نمی‌دانند. عدم آگاهی‌ها کم‌کاری ما است که هویت‌ها و دارایی‌ها را در بخش میراث معرفی نکردیم، هویت‌هایی که می‌تواند ارزش‌آفرین و حتی درآمدزا باشد. 

وی افزود: امروز بسیاری از کاروانسراهایی که ثبت جهانی شده‌اند چون برخی در دل کویرند راه دسترسی ندارند و همواره شاهد تخریب این آثار ارزشمند هستیم که بدون شک معرفی این بناها با مشارکت هنرمندان و همکاری مردم می‌تواند از تخریب‌ها جلوگیری کند.

مدیرعامل صندوق توسعه احیا گفت: آماده همکاری و ایجاد بسترسازی برای گروه‌های مختلف هنری از جمله خانه هنر دل افکن در معرفی بیشتر آثار و بناهای تاریخی ایران به ویژه نقاط کمتر برخوردار کشور هستیم. بسیاری از خانه‌های تاریخی در نقاط مختلف کشور و تهران وجود دارد که به بهانه برگزاری نمایشگاه های مختلف فرصتی فراهم می‌شود که مردم با این بناها آشنا شوند.

در این مراسم مریم دل افکن مدیر برگزاری نمایشگاه بناهای تاریخی ایران نیز با قدردانی از حمایت مدیرعامل و سایر مسئولان صندوق توسعه و احیا در برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: نمایشگاه بناهای تاریخی ایران آغازی خوب برای معرفی بناهای تاریخی فراموش شده بود و می‌توان با بهره‌گیری از هنر این آثار ارزشمند را احیا و مرمت کرد.

دل افکن گفت: در نمایشگاه آثار بناهای تاریخی ایران حدود 50 هنرمند آثار خود در روزهای 30 و 31 فروردین را در رشته‌های مختلف هنری از جمله مجسمه‌سازی، صنایع دستی، دیجیتال آرت، نقاشی خط، نقاشی با مداد رنگی، رنگ روغن، آبرنگ و پاستل، با موضوع بناهای تاریخی به نمایش گذاشتند.

مدیر مجموعه هنری دل افکن برای برگزاری نمایشگاه‌ها در مناطق کمتر برخوردار کشور که آثار و بناهای تاریخی آن در حال فراموشی و تخریب‌اند اعلام آمادگی کرد.

وی بیان کرد: خانه هنری دل‌افکن و هنرمندان آن این ظرفیت و توانمندی را برای نقش آفرینی در معرفی و فرهنگسازی اهمیت بناهای تاریخی ایران دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاحیه «پژواک» با تقدیر از پدر رادیو/ بخش «وعده صادق» اضافه شود
  • فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب» منتشر شد
  • نمایش اثرهنری جشنواره قصص قرآنی در مشهد
  • پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی
  • همایون اسعدیان نماوا را تحریم کرد / بیانیه نماوا
  • استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار
  • اختصاص جایزه ۴ میلیارد تومانی برای طرح برگزیده «آسمانه هنر ایران»
  • اختصاص جایزه ۴ میلیاردی برای طرح برگزیده «آسمانه هنر ایران»
  • یک اردیبهشت بی‌بدیل
  • درخشش هنرمندان لنده‌ای در ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری آسمان هشتم