Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، طرح محمدحسین رحمتی دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه مازندران، با رأی داوران به‌عنوان طرح برتر درسی و چهارمین دوره جایزه انجمن معماری جهانی (World Architecture Community Award) در بخش آکادمیک انتخاب شد.

این دانشجو که با عنوان «بازطراحی دانشکده معماری دانشگاه مازندران در بابلسر» در این دوره شرکت کرده بود، به راهنمایی دکتر سیدمحسن موسوی عضو هیأت علمی گروه معماری دانشگاه مازندران موفق به کسب این افتخار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدمحسن موسوی عضو هیأت علمی گروه معماری دانشگاه مازندران و استاد راهنمای این طرح به ایسنا گفت: تیم طراحی شامل چهار دانشجو به نام‌های محمدحسین رحمتی، محسن خیرمند پاریزی، هانیه لطفی‌پور، شیرین جاهد بوده است.

وی با اشاره به اینکه دانشکده معماری مکانی است که در آن معماران پرورش می‌یابند، بیان کرد: متخصصانی که قرار است در آینده فضاهایی را برای مردم طراحی کنند و بدین طریق بر فرهنگ جامعه تأثیرگذار باشند.

عضو هیأت علمی گروه معماری دانشگاه مازندران افزود: با در نظر گرفتن اهمیت موضوع آموزش معماری و با بررسی دقیق وضع موجود فضاهای دانشکده‌های معماری کشور، طراحی فضایی برای دانشکده معماری متناسب با نیازهای دانشجویان، استادان و کارمندان در راستای بهره‌وری حداکثری و ارتقا سطح علمی معماری در برنامه گروه طراحی قرار گرفت.

موسوی تصریح کرد: برای درک بهتر این نیازها، فضایی برای گفت‌وگو با دانشجویان، استادان و کارمندان فراهم شد و با استفاده از روش‌های گردآوری اطلاعات مانند مصاحبه، پرسشنامه، مشاهده و… نیازهای مخاطبان جمع‌آوری و مورد تحلیل قرار گرفت، این تحلیل برای درک بهتر از نیازهای فضایی کاربران و بالا بردن کیفیت فضایی برای آنان ضروری بود.

وی با اشاره به ارزش‌های این طرح در ۶ قسمت کلی با اشاره به اینکه این طرح توانست با طبیعت ارتباط مناسبی برقرار کند، گفت: سایت پروژه در منطقه خوش آب‌وهوایی از شهر بابلسر در استان مازندران واقع است و فرصت ارتباط بیشتر کاربر با طبیعت و مزایای مرتبط با آن را به صورت طبیعی فراهم می‌ساخته است. بنابراین ایجاد فضایی برای تعامل با طبیعت در طراحی این مجموعه با اهداف آشنایی بیشتر با علم گیاه‌شناسی، یادگیری از طبیعت و سیستم‌های طبیعی در آموزش معماری، یادگیری اصول طراحی منظر و همچنین طراحی کاشت با اصول آرماتوگرافی در کنار گیاهان شفابخش در دستور کار قرار گرفت.

عضو هیأت علمی گروه معماری دانشگاه مازندران توجه به علم و تکنولوژی روز را از دیگر مزیت‌های این طرح دانست و اظهار کرد: فضای دانشکده معماری باید این فرصت را ایجاد کند تا دانشجویان با تکنولوژی روز دنیا آشنا شوند، نمونه‌هایی از آنها را ببینند و در تمرین‌های خود از آنها استفاده کنند. بنابراین در این طرح، فضایی برگرفته از تکنولوژی‌های نوین ساخت و شبیه سازی ایجاد شد. این فضا برای برگزاری دوره‌های آموزشی جهت ایجاد تعامل هر چه بهتر میان معماران و دنیای تکنولوژی در کنار افزایش سطح آگاهی دانشجویان نیز مناسب است.

موسوی با بیان اینکه تکنولوژی بومی در این طرح، مورد توجه قرار گرفت، خاطرنشان کرد: اصول معماری بومی کرانه دریای خزر در این طرح مورد توجه قرار گرفته و سیستم‌هایی متناسب با شرایط معماری بومی در بناها مورد استفاده قرار گرفته است. این سیستم‌ها که در سالیان دراز پاسخگو به نیازهای کاربران بوده‌اند، نباید به فراموشی سپرده شوند و ضروری است تا در آموزش معماری به آنها توجه شود. توجه به آموزش سیستم‌های بومی و همچنین استفاده از آن در طراحی دانشکده از اهداف مهم طراحی این پروژه بوده است.

وی به مؤلفه معماری پاسخگو در این طرح اشاره کرد و گفت: در این طرح از مبلمان پاسخگو در محیط نسبت به تغییر و حرکت کاربران استفاده شده است. تغییرات میزان روشنایی به صورت هوشمند طراحی شده و امکان تغییر چینش مبلمان متناسب با نیاز کاربران وجود دارد که این امر موجب تشویق در راستای فعالیت دانشجویان است.

عضو هیأت علمی گروه معماری دانشگاه مازندران به دیگر ویژگی این طرح که همان پوسته هوشمند آن بود، اشاره و اظهار کرد: در این طرح، یک جداره‌ی خارجی پویا مشابه موجود زنده در نظر گرفته شده که سازگار با تابش و شرایط اقلیمی موجود و پاسخگو به رفتار کاربران در داخل بنا است.

عضو هیأت علمی گروه معماری دانشگاه مازندران، توجه به چالش‌های متأثر از بیماری‌های همه‌گیر را نیز از ویژگی‌های دیگر این طرح دانست و گفت: در این طرح سعی شده است مواردی برای شرایط اضطراری بیماری‌های همه‌گیر لحاظ شود. چیدمان متناسب مبلمان‌ها، توجه به فاصله‌گذاری اجتماعی در فضاهای عمومی و عبوری، طراحی ویژه دستگیره‌ها و بازشوها، توجه به نکات بهداشتی مربوط به روشویی‌ها و سرویس‌های بهداشتی، سیستم‌های ضدعفونی کننده فضا و کاربران از جمله این موارد هستند.

کد خبر 4963365 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: سید محسن موسوی دانشگاه مازندران بابلسر معماری رایزنی فرهنگی ویروس کرونا ادبیات جهان تازه های نشر کتاب و کتابخوانی ترجمه مرکز فرهنگی شهر کتاب خبرگزاری مهر ادبیات داستانی گردشگری بازار نشر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معرفی کتاب رمان ایرانی دانشکده معماری قرار گرفت سیستم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۶۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به مطالبات پرستاران در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی عصر یکشبنه در دیدار رئیس، معاونان و مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران، ضمن گرامیداشت هفته سلامت و هفته معلم و استاد، اظهار کرد: دانشگاه و علوم پزشکی را باید جهت آخرتی بدهیم و راهبرد تربیتی و سیاست اساتید و دانشجو این باید باشد تا جامعه‌ای سالم را به صاحب سلامت شناسانده و سلامت آخرت را تأمین کنند.

نماینده ولی فقیه در مازندران با اشاره به شعار سال و تاکید بر نقش داشتن علوم پزشکی در زمینه تحقق آن، اعلام کرد: برای مولدسازی می‌توانید از امکانات راکد استفاده کنید.

عضو خبرگان رهبری عملیات وعده صادق را نعمت بزرگی دانست و گفت: دانشجویان را باید با افتخارات مملکت خودشان آشنا کنیم، ۱۷ سال قبل اولین ماهواره ما به فضا فرستاده شده بود و تا دو ماه سوژه رسانه‌های خارجی بود چرا نباید دانشجویان ما در زمینه ابعاد این قضیه آشنایی و تجزیه و تحلیل داشته باشند.

این مسئول با اشاره به پیشرفت کشور در حوزه فناوری موشکی و پهپاد و عبور آنها از گنبد آهنین و لایه‌های مختلف و نیروهای ناتو، یادآور شد: زوایای عبور موشک‌های ما و رسیدن نقطه‌ای به هدف باید برای دانشجویان تشریح شود، در مقابل سیاست دشمن ترساندن است در حالی که چیزی نیستند و نشان دادند که خانه عنکبوت هستند.

وی بر رعایت شرعیات، موازین انطباق، اخلاق پزشکی در حوزه درمان و مواردی که در سوگندنامه آمده توسط اطبا تاکید و تصریح کرد: مسئله زیرمیزی چیزی است که یک چهره غیرارزشی به جریان درمان ما می‌دهد، در این زمینه‌ها باید دقت شود.

آیت الله محمدی لائینی اضافه کرد: البته تعرفه‌ها باید تعدیل و فاصله تعرفه‌ها با مرکز کمتر شود، پس از آن کنترل و نظارت شود، به سهامداران بیمارستان‌های خصوصی نیز باید توجه شود.

نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: از نظر سطح مهارت در درمان و آموزش باید بالاترین حرف را بزنیم و بهترین رتبه را داشته باشیم، غربالگری سرطان خیلی خیلی لازم است چرا که مراحل اولیه این بیماری کاملاً قابل درمان است.

این مسئول بر حفظ کرامت استاد، وجود انجمن اولیا و مربیان در دانشگاه با هدف همکاری در تربیت و تعلیم تاکید و خواستار توجه به مطالبات پرستاران شد و بیان کرد: اینها را جدی بگیرید ما هم برای طرح در وزارتخانه در خدمت شما هستیم.

وی خاطرنشان کرد: مردم بخش‌های دودانگه و چهاردانگه در رابطه با مراکز درمانی گلایه‌هایی داشتند و انجمن داروخانه نیز حرف و حدیث‌هایی در رابطه با واگذاری داشتند که باید به آن پرداخته شود.

وی غربالگری در حوزه جمعیت را مهم برشمرد و گفت: بعد اخلاقی و آرامش نیز برای جوانی جمعیت مدنظر ماست، برای درمان نازایی نیز تمهیداتی باید صورت بگیرد تا گران نباشد.

کد خبر 6084672

دیگر خبرها

  • پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد
  • برگزاری دومین دوره جایزه معماری میرحیدر به میزبانی دانشگاه شهید باهنر
  • بررسی بخش شهرسازی مسابقه معماری یادمانی و طراحی مکان رویدادها
  • آغاز به کار جشنواره فجر «معماری» / فراخون جایزه ۴ میلیاردی برای طراحی خانه جشنواره
  • معرفی برگزیدگان هشتمین دوره اعطای جایزه محیط زیست
  • ضرورت توجه به مطالبات پرستاران در مازندران
  • جایزه ۴ میلیاردی برای طراح آسمانه هنر ایران
  • پایان نخستین جشنواره حیات در مازندران با اعلام نفرات برتر
  • «از هرات تا تهران» آماده نمایش شد/۲ انتصاب در انجمن سینمای جوانان
  • تولید ۲۱ اثر در نخستین کارگاه طراحی پوستر جوانی جمعیت در بابل