Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-24@05:49:03 GMT

معدن‌کاری بلای جان کوه دماوند

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۹۲۶۵۳

معدن‌کاری بلای جان کوه دماوند

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محمد فریدی افزود: سازمان جنگل‌ها و مراتع به عنوان متولی عرصه‌های طبیعی و ملی می‌تواند از فعالیت‌های معدن‌کاوی‌ و احداث جاده‌ها در این منطقه ممانعت کند همچنین وزارت صنعت و معدن باید از صدور مجوزهای بهره‌برداری معادن در دامنه‌های قله دماوند خودداری کند و به شکل جدی‌تر و ویژه‌ای به دماوند بنگرد و در جهت حفظ آن گام بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستگاه‌های مختلف در قوانین ما مسئولیت‌های متفاوتی دارند اما باید به کمک یکدیگر در جهت حفظ این اثر طبیعی- ملی که میراث ارزشمند سرزمین پهناور ایران است، تلاش کنند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود ضمن بیان اینکه ارتفاع ۴۵۰۰ متر به بالای قله دماوند اثر طبیعی ملی و جزو مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست است، گفت: با وجود تلاش‌های زیادی که محیط‌بانان ما در پارک ملی لار، شهرستان‌های اطراف و استان‌ مازندران در جهت حفظ زیستگاه دماوند می کنند اما واقعیت این است که ارتفاع ۴۵۰۰ متر به بالای این کوه به‌دلیل صعب‌البور بودن، خود را حفظ کرده و دامنه‌ها و ارتفاعات پایین‌تر از ۴۵۰۰ متر آن بیشتر در معرض تهدیدات مخرب زیست محیطی قرار دارند و سازمان حفاظت محیط زیست نقش مهمی در حفاظت از این اثر طبیعی ملی دارد که بخش‌هایی از دامنه‌های جنوبی آن در پارک ملی و منطقه حفاظت شده لار است.

فریدی ادامه داد: ساخت و سازهای غیر مجاز بخصوص در دامنه‌های شمالی قله دماوند چهره نازیبایی به آن بخشیده است. شکار و صید حیات وحش و چرای بی‌رویه دام در کوه دماوند متاسفانه توسط برخی افراد انجام می‌شود همچنین جاده‌هایی که بی‌دلیل در منطقه کشیده می‌شود و برای یک آغل گوسفند یا دسترسی به نقطه‌ای در دامنه این کوه کیلومترها جاده احداث کرده‌اند و این جاده‌ها هم منظر طبیعی قله را بر هم زده هم دامنه این کوه را دچار تخریب می‌کند و هم راه دسترسی افراد، شکارچیان و زمین‌خواران یا کسانی که می‌خواهند به نوعی به این قله دست اندازی کنند را باز کرده است.

رییس اداره کل حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند ضمن بیان اینکه قله دماوند در شهرستان آمل، استان مازندران واقع شده است، تصریح کرد: شهر دماوند چشم انداز خوبی از این قله دارد و به‌همین علت است که شهر دماوند با وجود قرار داشتن در استان تهران، «دماوند» نامگذاری شده است.

وی گردشگری بدون ضابطه را یکی دیگر از تهدیدات دماوند برشمرد و گفت:‌ تعداد گردشگران و کوهنوردانی که در دامنه‌های کوه دماوند حضور پیدا می‌کنند بیش از «ظرفیت برد منطقه» است. ظرفیت برد منطقه به معنی این است که تعداد افرادی که برای بازدید و گردشگری به منطقه‌ای می‌آیند باید به‌اندازه‌ای باشد که گروه بعدی که به منطقه وارد می‌شوند به همان اندازه گروه قبل از طبیعت لذت ببرند. اگر حضور افراد بیش از ظرفیت برد باشد باعث تخریب و آلوده شدن این زیستگاه‌های کوهستانی می‌شود چراکه  گردشگران مقدار زیادی پسماند از جمله بطری، پلاستیک و زباله‌های دیگری را در این منطقه رها می‌کنند همچنین برخی افراد در پناهگاه‌های دامنه کوه دماوند بیتوته می‌کنند.

فریدی در ادامه خاطرنشان کرد:‌ حضور گردشگران و کوهنوردان درصورتی که بیش از حد توان اکولوژیک و ظرفیت برد منطقه نباشد مشکلی ایجاد نمی‌کند اما ظرفیت برد منطقه رعایت نمی‌شود و ورود افراد برای فعالیت‌های تفریحی ورزشی هم بیش از توان  اکولوژیک قله دماوند است. فدراسیون کوه‌نوردی، انجمن‌ها و تشکل‌های مردمی با سازماندهی گردشگران و آموزش کوهنوردان می‌توانند نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا و با همکاری دهیاری‌ها، شوراها و روستاهای حاشیه قله دماوند، این قله را از خطر تخریب حفظ کنند.

وی در پاسخ به به این پرسش که حفاظت از دماوند چقدر اهمیت دارد، گفت: در تمام داستان‌های اساطیری‌ و ملی ما قله دماوند نماد استواری این سرزمین است و به مثابه یک کارخانه تولید آب می‌ماند. آبی که از یخچال‌های دماوند و برف‌هایی که در آن و چشمه‌سارها و نهرها جاری می‌شود در سد لار جمع می‌شود و بخش اعظمی از آب شرب شهر تهران را تامین می‌کند.

رییس اداره کل حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند با اشاره به اینکه کشور ما در کمربند خشک جهان قرار دارد، گفت: اگر رشته کوه البرز که بلندترین قله آن دماوند است و زاگرس را در کشور نداشتیم، وضعیت اقلیمی کشور ما همانند عراق و سوریه بسیار کویری و خشک می‌شد.  این دو رشته کوه برای سرزمین ایران موهبت الهی هستند و ایجاد تنوع آب و هوایی و چهار فصل بودن این کشور را در پی داشته‌اند.

فریدی در پایان گفت: دماوند جزو کوه‌های نادر در دنیا است که به شکل مخروطی است واهمیت زیادی برای ما دارد بنابراین باید در جهت حفاظت از آن تلاش کنیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دماوند محیط زیست معدن معدن کاری قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت حفاظت محیط زیست ظرفیت برد منطقه کوه دماوند قله دماوند دامنه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۲۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار

حمیرا ریگی در نشستی با فعالان اقتصادی اظهار کرد: در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» تسریع، تسهیل و تکریم تجار و بازرگانان اساس کار همکاران من در سازمان منطقه آزاد چابهار است تا اعتقاد و اعتماد مردم در سال جدید برای مشارکت در سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی ارتقاء پیدا کند.

وی بیان کرد: منطقه آزاد چابهار به عنوان بهشت سرمایه گذاری شرق ایران اسلامی در زمینه تجارت، بازرگانی، ترانزیت، کشاورزی و گردشگری با هزاران فرصت، معافیت، مزیت، آینده‌ای درخشان، نزدیک به بازار چندین میلیونی و فراهم بودن زیرساخت‌ها آماده پذیرایی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی است.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه این منطقه آزاد نه‌تنها در اقتصاد ملی نقش مؤثر داشته بلکه در منطقه محروم بلوچستان نقطه اتکای مهم و اساسی مردم و روزنه اصلی امید به زندگی اقتصادی و اجتماعی و سیاسی شده است، افزود: سرمایه‌گذاران و تجار باید بدانند فلسفه وجودی شکل گیری مناطق آزاد بر پایه صادرات و ترانزیت بنا نهاده شده بنابراین سرمایه‌گذاران واقعی و تجار و بازرگانانی که در حوزه صادرات، تولید و ترانزیت فعالیت می‌کنند هرگونه موانع و مشکلاتی را که با آن روبرو شدند به معاونان و مدیران ما ارائه کنند تا در راستای رفع آن اقدامات عاجل صورت گیرد.

وی تصریح کرد: چابهار به سبب نزدیکی با کشورهای پرجمعیت هند، پاکستان، افغانستان، کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس و دریای عمان به عنوان بزرگترین منابع انرژی جهان و دسترسی آسان به سرزمین اصلی ایران از بزرگترین فرصت‌ها و مزیت ها برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی برخوردار است.

ریگی به معاونت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری، فرهنگی، اجتماعی، گردشگری و حوزه‌های مرتبط دستور داد: با توجه به نگاه ویژه رهبر معظم انقلاب به چابهار و حوزه سواحل مَکُران و توسعه این پهنه غنی از فرصت‌های مهین اسلامی، لازم است نشست‌های مداوم و منظم با سرمایه‌گذاران و بازرگانان برگزار شود تا موانع تولید، سرمایه‌گذاری و ترانزیت رفع شود.

چابهار دروازه ترانزیت شرق ایران و یک منطقه استراتژیک برای توسعه ترانزیت

وی افزود: موقعیت بندرشهیدبهشتی در خلیج چابهار و همچنین وجود آب‌های عمیق و بریدگی‌های طبیعی، فضایی مناسب را برای اسکله‌های با عمق زیاد و مختصات لنگرگاهی مطلوب جهت پهلوگیری کشتی‌های عظیم اقیانوس‌پیما فراهم ساخته به‌طوریکه این بندر از قابلیت تبدیل‌شدن به مگاپورت برخوردار است. به‌بیان‌دیگر چابهار دروازه ترانزیت شرق ایران و یک منطقه استراتژیک برای توسعه ترانزیت و صنایع محسوب می‌شود. این ویژگی ممتاز در دیگر مناطق ساحلی جنوب ایران و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس دیده نمی‌شود.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: مدیریت کار و خدمات اشتغال منطقه آزاد چابهار برنامه‌هایی برای آشناسازی سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی با قوانین کشور و مناطق آزاد تدارک ببیند تا تمامی اتباع خارجی به عنوان سفیران اقتصادی، ضمن آشنایی با قوانین و مقررات همواره به آن تمکین کنند.

وی برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی از طریق فنی و حرفه‌ای احترام به قوانین و حقوق کارگری، ثبت اجاره نامه‌ها در سامانه ثبت اسناد و املاک، صدور، تمدید و پیگیری مجوزهای لازم برای فعالیت اتباع، رعایت حفظ و شئونات اسلامی و انجام مسوولیت اجتماعی در قبال شهروندان از موارد مهم است که در منطقه آزاد چابهار باید مورد توجه قرار گیرد.

ریگی ادامه داد: تجار و فعالان اقتصادی اتباع کشورهای مختلف حاضر در منطقه آزاد و یا سرمایه گذار جدید چالش‌ها و مشکلات پیش روی خود را مطرح تا پیگیری و حل آنها توسط مسوولان در دستور کار قرار گیرد.

وی گفت: چابهار موقعیت مناسبی برای سرمایه گذاری دارد و به عنوان دروازه توسعه محور شرق از آن یاد می شود. مزیت های اختصاصی برای منطقه آزاد چابهار جهت تشویق سرمایه گذاری در نظر گرفته شده که می تواند برای اجرای هر ایده سودآور باشد.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با اشاره به اینکه تسهیلات و مزیت های قانونی زیادی برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار در نظر گرفته شده، تصریح کرد: از آن جمله ضمانت سرمایه گذاری ها بر اساس قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی در ایران و امکان انتقال ۱۰۰ درصد سرمایه و سود حاصل از فعالیت اشخاص ثبت شده خارجی به خارج از کشور است.

وی بیان کرد: معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی بر درآمد و دارایی به مدت ۲۰ سال و قابل تمدید، معافیت ورود ماشین آلات و مواد اولیه مصرفی واحدهای تولیدی از عوارض ورودی گمرکی، آزاد بودن صادرات محصولات تولیدی هر منطقه از مقررات عمومی صادرات و واردات و معافیت گمرکی محصولات تولیدی واحدهای صنعتی منطقه برای صدور به سرزمین اصلی به میزان ارزش افزوده در استفاده از مواد اولیه داخلی از دیگر مزایای در نظر گرفته شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار
  • عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت: با تعطیل شدن پنجشنبه ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می دهیم
  • (ویدئو) بزهای کوهی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  • ورزقان علی‌رغم تمام ظرفیت‌های معدنی همچنان محروم است
  • مشاهده پلنگ در روستای مشهد دماوند
  • بیماری زنگ زرد بلای جان غلات
  • بازگشایی پاسگاه محیط بانی دریاچه تار/ ورود گردشگران و طبیعت‌گردان به منطقه ممنوع است
  • ممنوعیت ورود گردشگران به منطقه دریاچه تار دماوند
  • آلودگی صوتی؛ بلای جان شهرها
  • زیست بوم فناوری و نوآوری صنایع معدنی چه کاری انجام می‌دهد؟