Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: آیین‌نامه جدید برون‌سپاری خدمات شهرسازی در کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر تایید شد.

سید احمد حسینی‌نیا در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: برون‌سپاری خدمات شهرداری در حوزه معاونت شهرسازی و معماری از سال ۸۶ پس از تصویب در شورای اسلامی شهر اصفهان به صورت آزمایشی در مناطق شش و ۱۰ شهرداری آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پس از تسری طرح آزمایشی برون‌سپاری خدمات به مناطق ۱۵ گانه و بروز مشکلات اجرایی در فرایند صدور گواهی پروانه ساختمانی بار دیگر در سال ۹۰ بر اساس مصوبه شماره ۲۸.۹۰.۲۲۵۰ مورخ ۹۰.۰۷.۱۲‬ آئین‌نامه اجرایی دفاتر کارگزاری به تصویب رسید.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تصریح کرد: با انعقاد تفاهم‌نامه مشترک بین شهرداری اصفهان و انجمن دفاتر پیشخوان خدمات دولت از سال ۹۴، صدور پاسخ استعلامات بانک و دفاتر اسناد رسمی به صورت پایلوت از منطقه شش راه‌اندازی و پس از رفع مشکلات موجود در سیستم به مناطق ۱۵ گانه تسری یافت.

افزایش سرعت پاسخگویی استعلامات بانک و دفترخانه

وی ادامه داد: بر اساس تفاهم‌نامه موجود طی پنج سال گذشته افزون بر ۳۰ هزار استعلام ثبت و ۲۸ هزار پاسخ از سوی دفاتر اسناد رسمی بدون تحمیل هزینه‌ای به شهرداری صورت گرفته که باعث کاهش زمان کارشناسی بازدید و افزایش سرعت پاسخگویی استعلامات بانک و دفترخانه شده است.

حسینی‌نیا تاکید کرد: با توجه به تغییر فرایندهای موجود در شهرداری اصفهان و همچنین استفاده از دفاتر پیشخوان خدمات دولت، نیاز به بروز رسانی آئین‌نامه اجرایی و تغییر در نرخ خدمات ارائه شده امری محرز بود که متأسفانه از سال ۹۰ تاکنون این امر محقق نشده بود.

وی با بیان اینکه از سال گذشته اصلاح نامه برون‌سپاری خدمات شهرسازی در دستور کار شهرداری و شورای اسلامی شهر اصفهان قرار گرفت، گفت: مجموع این اقدامات منجر به تصویب آئین‌نامه جدید و اصلاح نرخ خدمات دفاتر پیشخوان در تاریخ سوم تیرماه سال‌جاری شد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با اشاره به اصلاحات انجام شده در آئین نامه قبلی، اظهار کرد: به‌روزرسانی چارت اجرایی برون‌سپاری و فرایند استعلامات که نداشتن تطابق آئین‌نامه قبلی با روند حال حاضر اجرایی آن بنا بر تغییرات ایجاد شده در سیستم شهرداری اصفهان بوده، اصلاح شد.

وی ادامه داد: تدوین شرح وظایف کارگزار و زیرمجموعه آنکه به تشریح در این آئین نامه پرداخته شده است و موجب بهبود عملکرد دفاتر و زیرمجموعه آن می‌شود.

حسینی‌نیا با بیان اینکه از دیگر اصلاحات انجام شده در آئین نامه قبلی، تدوین و تفویض مسئولیت حقوقی استعلامات به کارگزار است که تاکنون این مسئولیت برعهده شهرداری اصفهان بوده و از این پس پاسخگویی به تمامی شکایات احتمالی به عهده بخش خصوصی است، گفت: تدوین آئین نامه رسیدگی به تخلفات جهت هرگونه تخلف که عمداً و یا سهواً هرکدام از پرسنل که در این حوزه مشغول به کار هستند.

وی اظهار کرد: تعیین آئین‌نامه مصادیق تخلفات که هر تخلف احتمالی صورت گرفته دارای مصادیقی متناسب با آن در نظر گرفته شده است، تعیین حسن انجام کار و پرداخت آن به شهرداری، تعیین دریافت ضمانت نامه‌های لازم از کارگزار مربوطه و زیرمجموعه آن و اصلاح نرخ انجام خدمات ارائه شده توسط پیشخوان خدمات دولت که با توجه به نرخ تورم بانک مرکزی و با نظر مساعد شورای اسلامی شهر اسلامی به تصویب رسید، از دیگر اصلاحات انجام شده در آئین نامه قبلی برون‌سپاری خدمات شهرسازی بوده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: شهرداری بر اساس سیاست شهروند سپاری خدمات برای رفاه حال شهروندان سایت isfahannama را راه اندازی کرده و شهروندان به صورت غیر حضوری می‌توانند در کنار ۳۴ خدمت دیگر که در سامانه قابل استفاده است، دو خدمت صدور گواهی استعلام بانک و دفترخانه را به صورت رایگان دریافت کنند.

کد خبر 430958

منبع: ایمنا

کلیدواژه: برون سپاری شهر شهرداری اصفهان کلانشهر خدمات الكترونيكي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شورای اسلامی شهر شهرداری اصفهان آئین نامه قبلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۳۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشغال‌های دوست داشتنی

زهرا رفیعی در همشهری آنلاین نوشت: به‌زودی هفته زمین پاک (هفته اول اردیبهشت) فرا می‌رسد و مانند سال‌های قبل، مواجهه با معضل کیسه‌های پلاستیکی به چند تیزر و تابلوی تبلیغاتی محدود می‌شود. تا همین چند سال پیش، وقتی پای صحبت فعالان حوزه پسماند می‌نشستید، می‌گفتند که برای این مسئله قانون نداریم. حالا با گذشت بیش از ۲ سال از تصویب «آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی» برای اجرای آن اقدامات اساسی نشده است. کیسه پلاستیکی به‌دلیل وزن کم آن برای بازیافت‌کننده هیچ جذابیتی ندارد؛ در نتیجه، با وجود پرمصرف بودنش، جز آسیب زیست‌محیطی هیچ عایدی‌ای برای انسان و محیط‌زیست ندارد.

در نشستی که به این منظور در سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد، نماینده وزارت صمت به‌عنوان مجری قانون اعلام کرد که این آیین‌نامه ابلاغ شده و لازم‌الاجراست و فروشگاه‌ها موظف به پاسخگویی به سازمان تعزیرات هستند. مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست معتقد بودند که دغدغه اصلی‌شان «فعلا» کاهش ورود پلاستیک به مراکز دفن زباله است و ترجیح می‌دهند همچنان کار فرهنگی انجام دهند و نمایندگان فروشگاه‌های زنجیره‌ای ضمن اینکه کاهش مصرف پلاستیک را جزو مسئولیت اجتماعی خود می‌دانستند معتقد بودند اگر قرار است قانونی الزامی شود، باید همزمان در کل فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها اجرا شود. درحالی‌که تحقیقات دانشمندان ایرانی نشان می‌دهد میکروپلاستیک‌ها حتی سر از قنات‌های کویر مرکزی ایران درآورده‌اند، به‌نظر می‌رسد اجرا شدن قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی محدود به مناسبت‌های تقویمی بزگداشت محیط‌زیست شده است.

قانون در مورد کیسه پلاستیکی چه می‌گوید

براساس ماده ۳ آیین‌نامه کاهش مصرف پلاستیک که در پاییز ۱۴۰۱ به تصویب رسید، سازمان حفاظت محیط‌زیست به دولت پیشنهاد داد با هدف کاهش تولید پسماند و محدود نمودن تولید، توزیع و مصرف کیسه‌های پلاستیکی این کار‌ها صورت گیرد:

 - ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی به جز میوه‌فروشی‌ها
 - ممنوعیت توزیع کیسه‌های پلاستیکی نازک با ضخامت کمتر از ۲۵میکرون
 - ممنوعیت توزیع کیسه‌های پلاستیکی نازک با ضخامت کمتر از ۶۰میکرون در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
 - استفاده از سیاست‌های تشویقی برای استفاده مجدد مشتریان از اقلام سازگار با محیط‌زیست
 - الزام تولیدکنندگان به افزایش ضخامت کیسه‌های پلاستیکی، دستکش و سفره یک‌بار مصرف

ما مجبوریم

بدیهی انگاشتن عرضه کیسه پلاستیکی در خرید‌ها از زمانی شروع شد که فروشگاه‌های زنجیره‌ای در سراسر کشور توسعه یافتند. نگرانی اصلی نمایندگان فروشگاه‌های زنجیره‌ای این است: چه‌کسی می‌خواهد نخستین قدم را بردارد؟ مردم عدم‌عرضه کیسه پلاستیکی را به‌حساب سودجویی فروشگاه می‌گذارند. اگر همگی به‌طور همزمان شروع کنیم، مردم راحت‌تر می‌پذیرند، مثل الزامی که برای خرید کیسه پلاستیکی نان صرفا از طریق کارتخوان نانوایی گذاشته شد. یک روز صبح بدون هیچ استثنایی قانون اجرا شد. از آنجا که فروشگاه‌های زنجیره‌ای تنها ۱۵ درصد از سهم خرده‌فروشی را دارند، بدون همراهی سوپرمارکت‌ها به‌عنوان ۸۵ درصد سهم بازار سنتی خرده‌فروشی کنترل مصرف کیسه‌های پلاستیکی امکان‌پذیر نیست. اگر آنها با این قانون همراهی نکنند، فروشگاه‌های زنجیره‌ای در بازار رقابتی خرده‌فروشی ضرر خواهند کرد؛ در غیراین‌صورت حذف کیسه پلاستیکی با برخورد تند مردم مواجه می‌شود.

بخش خصوصی در سال‌های بعد از ابلاغ آیین‌نامه تلاش کرده است با عرضه کیسه‌های پارچه‌ای زمینه را برای کاهش مصرف پلاستیک آماده کند، کیسه‌هایی در اندازه‌ها و طرح‌های مختلف به همراه لوگوی فروشگاه. این کار اگرچه با استقبال مردم شروع شد، ولی به‌دلیل گران شدن پارچه با محدودیت ادامه یافت. یکی از پیشنهاد‌های نمایندگان فروشگاه‌های زنجیره‌ای توسعه فرهنگ استفاده از کیسه‌های دسته‌دار الیاف مصنوعی است که تا می‌شود و به اندازه کف دست درمی‌آید. در آلمانی به این کیسه‌های خرید تاشو، تشه (tasche) می‌گویند و در هر خانه‌ای چند تایی از آنها یافت می‌شود. برخی نیز به جای جاکلیدی از آن استفاده می‌کنند که همیشه همراهشان باشد. در واقع از آنجا که در این کشور از کیسه پلاستیکی استفاده نمی‌شود، مردم یاد گرفته‌اند که از این کیف‌های تاشوی سبک استفاده کنند. اگر اجرای این آیین‌نامه اجباری شود و خریداران یاد بگیرند که پای صندوق برای کیسه‌های پلاستیکی پول بپردازند، می‌توان انتظار داشت که روزی مصرف کیسه‌های پلاستیکی خرید به صفر برسد.

کیسه‌های خرید تاشو

حرف آخر را فاطمه کریمی، معاون راهبری و برنامه‌ریزی اداره کل محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، در این نشست زد. او از تجربه ۱۳ ساله میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران در اجرای انواع و اقسام روش‌ها به‌منظور کاهش مصرف پلاستیک حرف زد و گفت: آیین‌نامه هیئت دولت در مورد کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تکلیف قانونی است و دستگاه‌های خصوصی و عمومی باید آن را اجرا کنند. تجربه ما در شهرداری تهران و به‌دنبال آن در میادین میوه و تره‌بار و شهروند نشان داد تا زمانی که شهروندان نخواهند برای حفظ سلامتی خود هزینه کنند، راه به جایی نخواهیم برد. مردم باید بدانند که کیسه پلاستیکی تبدیل به میکروپلاستیک می‌شود و به سلامت شهروندان آسیب وارد می‌کند. شهرداری تهران به‌عنوان مسئولیت اجتماعی خود، در این سال‌ها با راه‌اندازی کارخانه تولید کیسه پلاستیکی تجزیه‌پذیر، الزام به کاهش ۲۰ درصدی کیسه‌های پلاستیکی، ایجاد صندوق سبز، ارائه کیسه‌های پارچه‌ای با قیمت مناسب و... و. سعی کرد تا حدودی فرهنگسازی کند، ولی به‌نظر من به اندازه کافی زمان برای آزمون و خطا داشته‌ایم و الان نیاز است با عزم بیشتری این آیین‌نامه را در سراسر کشور اجرایی کنیم.

۵۶ هزار تن: پسماند روزانه کشور

۱۲ درصد: پسماند پلاستیکی

۲۱ تن: میزان مصرف کیسه پلاستیکی در میادین تره‌بار تهران

۱۸۵ هزار تن: تولید سالانه پلاستیکی که قابلیت بازیافت ندارد

۴۰۰ میلیون تن: تولید سالانه پلاستیکی در جهان

۷۴ کشور: ممنوعیت کامل مصرف پلاستیک

۳۶ کشور: پرداخت هزینه کیسه‌های پلاستیکی

سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • انجام همه اقدامات اداری برای تامین مسکن خبرنگاران استان اصفهان
  • آیین‌نامه‌های شورا‌های عالی آموزش و پرورش استان‌ها بازنگری می‌شوند
  • مدیران جدید شهرداری اصفهان منصوب شدند +سوابق
  • اجرای فرایند مدیریت سبز در ادارات اصفهان توسط سازمان پسماند شهرداری
  • کنایه نوری قزلجه به رئیسی؛ دعا کنیم این دولت همچنان باشد، تا قیمت ارز بالاتر نرود!
  • ۸ هزار خودروی وارداتی تحویل مردم شد/ ثبت سفارش ۱۳۳ هزار خودرو
  • ثبت سفارش ۱۳۳ هزار خودروی وارداتی/ بازبینی آیین‌نامه واردات خودروهای دست دوم
  • آشغال‌های دوست داشتنی
  • کاهش افق طرح جامع شهر بوکان به تایید و تصویب نهایی رسید
  •  آئین واگذاری ۸۰۹ واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد در آذربایجان‌غربی