Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، سنا آمریکا که اکثریت سناتورهای آن را جمهوری‌خواهان تشکیل می‌دهند، لایحه پایان جنگ بیست ساله آمریکا در افغانستان را از دستورکار خارج کرد.

 شبکه روسی راشاتودی در این خصوص گزارش کرد که سناتورهای آمریکایی روز گذشته (چهارشنبه) با ۶۰ رأی مخالف در مقابل ۳۳ رأی موافق لایحه‌ پیشنهادی «رند پائول» سناتور جمهوری‌خواه ایالت کنتاکی و «تام اودال» سناتور دموکرات از ایالت نیومکزیکو را که بعنوان متمم لایحه بودجه دفاعی ارائه شده بود، رد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لایحه فوق تحت عنوان «قانون افغان» به پنتاگون دستور می‌داد تا «خروج منظم» از افغانستان را آغاز کند و پاداش دو هزار و ۵۰۰ دلاری به نظامیان آمریکایی بدهد.

پیش از این رأی‌گیری، سناتور پاول از جنگ تقریباً ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان بعنوان اتلاف وقت زمان و زندگی و مالیات‌های مردم آمریکا انتقاد کرده بود و از نمایندگان کنگره درخواست کرده بود که دستور بازگشت نظامیان آمریکایی را صادر کنند.

پاول در جلسه سنا با تأکید بر اینکه برخی از نظامیان آمریکایی که در جنگ افغانستان مشارکت دارند، حتی در زمان آغاز این جنگ در سال ۲۰۰۱ به دنیا نیامده بودند، گفت:‌ «ادامه نسل به نسل نبرد در افغانستان قابل تحمل نیست. بسیار از افراد می‌گویند که باید به این جنگ پایان دهیم. امروز شما باید رأی بدهید».

این متمم که برای اولین بار سال گذشته ارائه شد، همچنین مجوز ۲۰۰۱ برای استفاده از نیروی نظامی (AUMF) را که در واکنش به حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تصویب شده بود و هرگونه اقدام نظامی واشنگتن در سراسر جهان را توجیه می‌کرد، لغو می‌کرد.

از زمان حمله آمریکا به افغانستان، ایالات متحده آمریکا با استفاده از AUMF برای توجیه اقدامات خود در استقرار نیروهای آمریکایی، بمباران کشورها و انجام عملیات مسلحانه در دستکم ۱۴ کشور بهره‌برداری کرده است.

علیرغم آنکه طبق توافق اوایل سال جاری میلادی واشنگتن و طالبان، خروج مرحله‌ای حدود ۱۲ هزار نظامی آمریکایی در افغانستان آغاز شد اما همچنان هشت هزار و ۶۰۰ نظامی آمریکایی در این کشور حضور دارند.

دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ظاهراً طرح خروج چهار هزار نظامی آمریکایی دیگر در افغانستان تا پاییز امسال را مورد بررسی قرار داده است اما هنوز تصمیم خود را در این زمینه اعلام نکرده است.

چندی پیش شبکه آمریکایی «سی ان ان» به نقل از چند مقام آمریکایی گزارش داد دولت ترامپ طرحی را نهایی کرده که براساس آن ۴ هزار نظامی این کشور پاییز سال جاری از افغانستان خارج خواهند شد و طبق آن تعداد نظامیان این کشور در افغانستان از ۸۶۰۰ نفر فعلی به ۴۵۰۰ نفر یعنی کمترین میزان از آغاز جنگ در سال ۲۰۰۱ کاهش یابد.

طبق گزارش راشاتودی، در حالیکه مقام‌های آمریکایی از جمله «فرنک مک‌کنزی» فرمانده گروه تروریستی «سنتکام» (فرماندهی ایالات متحده آمریکا) می‌گویند که شبه‌نظامیان طالبان در ماههای اخیر از حمله به نیروهای ائتلاف خودداری کرده‌اند اما نزاع میان طالبان و دولت افغانستان همچنان توافق میان این شبه‌نظامیان و آمریکا برای خروج از این کشور را در معرض خطر قرار داده است.

براساس توافقنامه صلح افغانستان آمریکا در مرحله اول سطح نیروهای خود را به ۸۶۰۰ نفر و پس از ۱۴ ماه به طور کامل از افغانستان خارج خواهد شد، موضوعی که مقامات آمریکا اعلام کردند که براساس شرایط افغانستان و تعهد طالبان به توافق صلح انجام خواهد شد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که روز گذشته رئیس جمهور افغانستان اعلام کرده بود هرگونه خروج بدون مسئولیت نیروهای آمریکایی به شدت فرآیند صلح در این کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۳۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاستمدار پاکستانی: اسلام‌آباد ۲ پایگاه به آمریکا داده است

یک عضو ارشد حزب «تحریک انصاف» پاکستان مدعی شد دولت اسلام‌آباد در ایالت بلوچستان دو پایگاه نظامی در اختیار آمریکا گذاشته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «شیر افضل مروت» عضو ارشد حزب تحریک انصاف پاکستان در گفتگو با «داون نیوز» اظهار داشت: بر اساس اطلاعات ما، پاکستان دو پایگاه نظامی در ‎بلوچستان نزدیک مرزهای ‎ایران و ‎افغانستان به ‎آمریکا داده است.

اردیبهشت سال 1401 نیز «عمران خان» رئیس حزب تحریک انصاف با انتشار پادکستی گفته بود، پس از خروج از افغانستان، واشنگتن می‌خواهد از پایگاه‌های هوایی پاکستان برای نظارت بر افغانستان استفاده کند.

داون نیوز نیز ماه می سال گذشته گزارش داده بود «دیوید هلوی» معاون وزیر دفاع آمریکا، به کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا گفته بود پاکستان به آمریکا اجازه داده که از طریق حریم هوایی این کشور دسترسی نظامی به افغانستان داشته باشد.

پیشتر نیز نیویورک تایمز در ژوئن 2021 در مورد تلاش‌های سازمان سیا برای در اختیار گرفتن پایگاه شمسی پاکستان گزارش داده بود.

اظهارنظر عمران درباره پایگاه‌های نظامی آمریکا در پاکستان«چوهدری»: خبر ایجاد پایگاه آمریکا در پاکستان بی‌اساس است

از سوی دیگر، «رحمت‌الله نبیل» مشاور امنیت ملی سابق افغانستان نیز اخیرا گفته بود آمریکا با نفوذ خود بر نهادهای مالی بین‌المللی، از جمله بانک جهانى و صندوق بین‌المللی پول، مواضع خود را برای تضمین وام برای پاکستان تعدیل کرده و در مقابل نیز پاکستان با واگذاری پایگاه نظامی «شمسى» در بلوچستان به آمریکا موافقت کرده است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • لاپوشانی جنایات نظامیان صهیونیست از سوی بلینکن
  • سیاستمدار پاکستانی: اسلام‌آباد ۲ پایگاه به آمریکا داده است
  • ان. بی. سی نیوز: مذاکرات آتش‌بس در غزه تقریبا متوقف شده است
  • شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان منافع اقتصادی پاکستان را هدف گرفته است
  • چرا آمریکا حاضر به بمباران ایران همراه اسرائیل نشد؟ پاسخ نظامی آمریکایی
  • سفارت دانمارک در عراق تعطیل می شود
  • آمریکا انتظار حمله «محدود» اسرائیل علیه ایران را دارد
  • قانونگذاران آمریکایی در بن‌بست ارائه کمک‌های بیشتر به رژیم صهیونیستی و اوکراین
  • سفر نخست وزیر عراق با هدف تعیین جدول زمانی خروج نظامیان آمریکایی
  • واکنش کنگره آمریکا به پاسخ کوبنده ایران علیه اسرائیل