Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@05:20:41 GMT

سه اثر ناملموس بافق ثبت ملی شد

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۹۵۹۰۵

سه اثر ناملموس بافق ثبت ملی شد

ایسنا/یزد شهردار بافق از ثبت سه اثر ناملموس کله گیپا، پلوتوکی و فن منال بافی در این شهر خبر داد و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از ۲۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی در شهرستان بافق شناسایی شده که با ثبت سه اثر فوق الذکر مجموع آثار ثبت شده این شهرستان در فهرست آثار ملی به ۷۳ اثر رسید.

«سید علی نوروززاده» از ثبت سه اثر ناملموس  بافق شامل روش پخت کله گیپا، پلوتوکی و فن منال بافی خبر داد و اظهار کرد: این آثار با پیشنهاد و پیگیری‌های شهرداری بافق در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که شهرداری نهادی اجتماعی بوده و باید توسعه شهر را در حوزه‌های مختلف از جمله اجتماعی و فرهنگی پیگیری کند، تصریح کرد: در این راستا با جلب همکاری «علی اکبر تشکری» که از اساتید بومی و برجسته حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، بیش از شش اثر ناملموس مستندسازی شد که در مرحله اول سه اثر ثبت و در زمره آثار ملی کشور قرار گرفت.

شهردار بافق میراث فرهنگی و آثار برجای مانده از گذشتگان و دارای ارزش فرهنگی، تاریخی و هویتی دانست و گفت: این آثار شامل آثار ملموس از جمله بناها، محوطه‌ها و اشیای باستانی و آثار ناملموس شامل آداب، عادات، فرهنگ ،رسوم، سبک زندگی و نوع غذا و نحوه پخت آن در هر منطقه است.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از ۲۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی در شهرستان بافق شناسایی شده که با ثبت سه اثر فوق الذکر مجموع آثار ثبت شده این شهرستان در فهرست آثار ملی  به ۷۳ اثر رسید.

به گفته وی، عناصر فرهنگی، آیین و رسومی هستند که از عمق فرهنگ و سنت‌های یک قوم و ملیت خبر می‌دهد و آشنایی با آن‌ها می‌تواند شناخت بسیار خوب و مطلوبی به افراد به ویژه نسل جوان و نوجوان دهد.

شهردار بافق همچنین از شهر بافق به عنوان شهر بافته‌های حصیری ایران یاد کرد و گفت: با توجه به سابقه کهن شهر بافق در استفاده از تمامی اجزای درخت خرما در تولید صنایع متنوع دستی، امیدوار هستیم به زودی این صنعت مهم در جایگاه واقعی خود در سطح کشور شناخته و معرفی شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شهرداری بافق، نوروززاده در پایان نیز از زحمات و پیگیری‌های مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و همکاری و توجه اعضای شورای اسلامی شهر تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی میراث ناملموس بافق یزد شهرداري اثر ناملموس ثبت سه اثر آثار ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۵۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین: «مس عینک» بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود

سفیر چین در دیدار با وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان اطمینان داد پروژه «مس عینک» بدون هرگونه آسیب به آثار باستانی استخراج خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ژائو شنگ» سفیر چین در دیدار با «خیرالله خیرخواه» وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان اطمینان داد پروژه «مس عینک» در ولایت «لوگر» بدون آسیب زدن به آثار باستانی استخراج خواهد شد.

در این دیدار دو طرف بر ادامه همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی بین پکن و کابل تأکید کردند.

خیرالله خیرخواه با ابراز خرسندی از توسعه و تحکیم روابط فرهنگی میان افغانستان و چین احیای «جاده ابریشم» را در رشد روابط فرهنگی و اقتصادی در منطقه مهم خواند و افزود: زمینه سرمایه‌گذاری تاجران چینی در افغانستان مساعد است.

وی تأکید کرد: حکومت افغانستان محیط امن کاری را برای مشارکت خارجی فراهم کرده است.

استخراج معدن «مس عینک» در دستورکار چین قرار گرفتکابل: پکن استخراج «مس عینک» را به تأخیر نیندازدچین به‌زودی مس‌های «عینک» را استحصال می‌کند

معدن مس عینک لوگر به‌عنوان بزرگ‌ترین معدن مس افغانستان و دومین معدن بزرگ مس جهان در شهرستان «محمدآغه» ولایت لوگر قرار دارد.

قرارداد استخراج آن در سال 2008 میان افغانستان و شرکت چینی MCC امضا شد و حدود 30 سال است که امتیاز استخراج این معدن را در اختیار دارد.

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان به‌تازگی در بیانیه‌ای از طرف رئیس شرکت چینی نوشت: آثار تاریخی معدن مس عینک تنها سرمایه افغانستان نیست، بلکه سرمایه بشریت است و به مصونیت آثار تاریخی در منطقه کاری توجه جدی خواهد داشت.

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • قاب هنر پروژه خرید اثر از هنرمندان است
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • انتصاب اعضای کارگروه همایش «حکیم طوس»
  • اختتامیه هفته بزرگداشت «سعدی شیرازی» برگزار می‌شود
  • نشست «ارمغان سعدی» برگزار شد
  • چین: «مس عینک» بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • حاجی بادام؛ میراث شیرین یزدی‌ها
  • ۳۵۰ اثر به جشنواره خوشنویسی رضوی ارسال شد