Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که در فصل برداشت محصولات باغی از جمله هلو در باغ‎های گلستان هستیم اما به گفته باغداران قیمت خرید این محصول از آنها آنقدر پایین است که هزینه کارگر و جعبه آنها را پوشش نمی‎دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، با وجود پتانسیل بالای گلستان در کشت انواع محصولات زراعی و باغی اما نبود صنایع تبدیلی، فراهم نبودن زمینه صادرات و جولان واسطه‎ها در بازار موجب شده تا همواره در فصل برداشت شاهد مشکلات کشاورزان در خصوص نامناسب بودن قیمت فروش محصولات باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داستان قیمت نامناسب فروش محصول در زمان برداشت این بار برای باغداران گلستانی تکرار می‎شود در حالی که در فصل برداشت محصولات باغی از جمله هلو در باغ‎های گلستان هستیم اما به گفته باغداران قیمت خرید این محصول از آنها آنقدر پایین است که هزینه کارگر و جعبه آنها را پوشش نمی‎دهد از این رو بعضی از باغداران بعد از تقبل هزینه‎های فراوان برای به ثمر رسیدن محصول مجبور هستند از برداشت میوه خودداری کنند چرا که هزینه برداشت بیش از درآمد آنها تمام می‎شود.

در حال حاضر هلو با قیمت 7 هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‎رسد در حالی که از باغدار کیلویی ۲ هزار تومان بیشتر خریداری نمی‎شود.

اغلب باغ‎های هلوی گلستان در غرب استان متمرکز شده است این روزها باغداران کردکویی و بندرگزی از وضعیت نابسامان فروش محصولات خود ناراضی هستند.

* کلنگ‌زنی میدان میوه و تره‌بار در کردکوی

به گفته فرماندار کردکوی بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ میوه در این شهرستان وجود دارد و مشکلات باغداران در کردکوی و بندرگز بیش از سایر نقاط استان است.

ابراهیم قدمنان با بیان اینکه شرایط خوب و مناسب برای فروش تمام میوه‎های باغداران وجود ندارد، در گفتگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: برای رفع مشکلات باغداران باید صنایع تبدیلی مناسب در استان فراهم باشد در همین رابطه درخواستی به جهاد کشاورزی استان و استانداری نیز ارائه کرده‎ایم در واقع از آنجایی که ماندگاری میوه بعد از برداشت بسیار کوتاه است وجود صنایع تبدیلی تا حدود زیادی می‎تواند مشکلات باغداران در خصوص فروش محصولات را کاهش دهد.

وی ادامه داد: در حال حاضر پیگیر احداث میدان میوه و تره‌بار بین کردکوی و بندرگز هستیم در این رابطه صحبت‎هایی با رئیس جهاد کشاورزی استان انجام شده و به زودی کلنگ‌زنی میدان میوه و تره‌بار انجام می‎شود.

فرماندار کردکوی بیان کرد: وقتی دسترسی کشاورزان به میدان بار بیشتر باشد هزینه حمل و نقل کاهش می‎یابد و از طرفی دست واسطه‌ها نیز کوتاه خواهد شد.

*لزوم ایجاد تشکل باغداران برای رفع مشکلات در زمان فروش محصول/ شفاف‌سازی شبکه توزیع دست واسطه‎ها را کوتاه می‎کند

معاون بازرسی و نظارت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان نیز در خصوص وضعیت قیمت‌گذاری میوه و تره‌بار در استان گفت: قیمت‌گذاری میوه و تره‌بار جزو گروه‌های کالاهایی نیستند که مصوبه دولتی داشته باشند یا مثل مصرف صنعتی نیست که دارای نرخ ارشادی باشد به طور کلی قیمت میوه و تره‌بار تابع عرضه و تقاضا است.

اصغر اصغری تصریح کرد: برای برخی محصولات استراتژیک از جمله گندم و سیب‌زمینی که دارای نرخ خرید تضمینی هستند در زمانی که این محصولات کاهش نرخ پیدا کنند دولت برای حمایت از تولیدکننده مداخله کرده و این محصولات را با قیمت‎های تضمینی و براساس وظیفه‌مندی دستگاه‌هایی همچون تعاون روستایی و تشکل‎های حوزه تجارت خریداری می‎کند.

وی بیان کرد: با برداشت محصول و میزان عرضه به بازار مصرف، قیمت‎ها براساس میزان تقاضای بازار در سطح مراکز خرده‌فروشی و میادین میوه و تره‌بار تعیین می‎شود امسال هلو در زمان برداشت از کیلویی ۷ هزار تومان شروع شد و از میادین میوه و تره‌بار هلو کیلویی ۲ هزار تومان عرضه می‎شود در واقع باید شفاف‌سازی شبکه‎های توزیع به منظور کوتاه کردن حلقه تولید تا مصرف انجام شود.

معاون بازرسی و نظارت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صمت گلستان با بیان اینکه قبل از رسیدن به فصل برداشت باید پیش‎بینی‌های لازم انجام شود، افزود: باید برآورد شود در سال مورد نظر چقدر تولید داریم و زمینه‎های مصرف‌شان در کجاست در کارگروه‌های تنظیم‌ بازار هر شهرستان می‎توان به این موضوع پرداخت.

به گفته اصغری با ایجاد تشکل در حوزه تولیدات باغداران می‎توان از حقوق آنها حمایت کرد.

وی خاطرنشان کرد: امروزه  در بازار بسیاری از محصولات شاهد شبکه‎های دلال‌بازی و واسطه‌گری هستیم و این امر به دلیل عدم شفاف‌سازی شبکه‎های توزیع پیش می‎آید در واقع فاصله قیمتی بین تولید تا مصرف بسیار زیاد است با وجود اینکه قانونگذار این اختلاف قیمت را ۳۰ درصد تا ۳۵ درصد لحاظ کرده است اما مصرف‌کننده قیمتی بیش از این را پرداخت می‎کند.

۱۰ هزار هکتار از اراضی گلستان با تولید بیش از ۱۳۰ هزار تن به کشت سیاه‌ریشه اختصاص دارد بدون تردید این میزان تولید و تولیدکننده باید حمایت شود چرا که کشاورزان یکی از پایه‎های اساسی توسعه در گلستان محسوب می‎شوند گلستان یک استان کشاورزی‌خیز و باغدارخیز است و بخش عظیمی از درآمد استان از این بخش تأمین می‎شود بنابراین با داشتن پتانسیل بالا در تولید محصولات کشاورزی و باغی باید مساعدت‎های ویژه دولت مشمول حال کشاورزان و باغداران شود راه توسعه روستاها ایجاد صنایع تبدیلی است اما مدت‌هاست که این خواسته مردم گلستان روی زمین مانده و هنوز تدبیری برای آن اندیشیده نشده است.

انتهای پیام/۸۳۰۱۷

منبع: فارس

کلیدواژه: ضرر باغداران گلستان میدان تره بار واسطه ها شبکه توزیع فرماندار کردکوی باغداران گلستان اراضی گلستان تنظیم بازار هلو گلستان میوه و تره بار معاون بازرسی نظارت حقوق مصرف کنندگان صمت گلستان کلنگ زنی باغ میوه غرب گلستان میوه و تره بار فصل برداشت برداشت محصول صنایع تبدیلی فروش محصول هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۶۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۲۱۰ برنامه ویژه هفته کار و کارگر در گلستان

حسین خواجه مظفری در نشست خبری که به مناسبت هفته کار و کارگر برگزار شد، گفت: به مناسبت هفته کار و کارگر (۵ تا ۱۱ اردیبهشت) ۲۱۰ برنامه متنوع برگزار می‌شود.

او افزود: شب گذشته ۲۳ کارگر گلستانی برای دیدار با رهبر معظم انقلاب به تهران اعزام شده اند.

خواجه مظفری ادامه داد: برگزاری همایش، تجلیل از کارگران برتر، دیدار با خانواده آسیب دیده کارگر، عطر افشانی گلزار شهدا، افتتاح دفاتر کاریابی از جمله برنامه‌های تدارک دیده شده برای این ایام است.

او افزود: ۲۹۵۹ کارگر گلستانی در سال ۱۴۰۲ بیمه بیکاری دریافت کردند که این آمار نسبت به سال ۱۴۰۱،۱۵ درصد کاهش داشته است.

خواجه مظفری گفت: در حال حاضر ۳۵۲ تشکل کارگری در استان فعال هستند و این آمار نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزایش داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • پیش بینی کشت ۲۰ هزار هکتار پنبه در گلستان
  • قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد
  • برگزاری ۲۱۰ برنامه ویژه هفته کار و کارگر در گلستان
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • اعزام پنج هزار گلستانی به سفر معنوی حج تمتع
  • قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت+ جدول
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول