Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جلیل بالایی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از ادامه حضور نیروها و تجهیزات اعزامی تا کنترل کامل آتش در پاوه خبر داد و افزود: بخش اعظم توان انسانی و اطفای حریق محیط زیست و منابع  طبیعی استان و شهرستان های همجوار به شهرستان پاوه اعزام شده اند و تا کنترل کامل آتش این نیروها و تجهیزات در منطقه حضور خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: انسداد مسیر انتقال آتش به روش آتش بر و ایجاد فاصله با ماشین آلات راه سازی انجام می شود که تکمیل خط مذکور تا عصر امروز به پایان می رسد.

وی مسیر تردد را جاده مرزی، خاکی با عرض کم معرفی و گفت: چند دستگاه ماشین آلات راهسازی توسط راهداری و بنیاد مسکن در حال تعریض و حذف پوشش خشک گیاهی برای جلوگیری از انتقال آتش و بلافاصله اطفای حریق در اطراف جاده توسط شهرداریهای محلی، دهیاری و  تیم اعزامی آتش نشان از شهرداری کرمانشاه و جوانرود انجام می پذیرد.

وی از حضور مستمر و همراهی ارزشمند گروه های محلی و فعالان زیست محیطی به ویژه هیات های ورزشی کوهنوردی خبر داد و ضمن تقدیر از همراهی آنان گفت: عرصه دسترسی، صعب العبور بودن و آلودگی منطقه به مواد منفجره با شیب زیاد امکان بهره مندی از تمام داوطلبان را محدود نموده که بدینوسیله مراتب تقدیر و عذر خواهی خود را اعلام می نمایم

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه شاهد آتش سوزی در دره ژاله که منطقه ای سخت گذر یا شیب ۸۰ درصد است، هستیم و گفت: دسترسی به این نقطه به هیچ وجه امکان پذیر نیست اما نیروهای مستقر در منطقه در حال تلاش برای عدم سرایت آتش این منطقه به پایین دست هستند.

بالایی افزود: با استفاده از تجهیزات و امکانات در اختیار آتش سوزی در نوار مرزی را مهار کردیم و اکنون در حال حذف پوشش گیاهی برای جلوگیری از سرایت آتش به نقاط دیگر هستیم.

وی به دستور استاندار کرمانشاه برای استفاده از همه توان و ظرفیت استان برای مهار آتش خبر داد و گفت: ما برای استفاده از همه امکانات و تجهیزات مشکلی نداریم اما نقطه ای که در آتش می سوزد راه دسترس ندارد و نمی شود با هیچ وسیله ای به این نقطه رفت.

وی با بیان اینکه این بحران اکنون مدیریت شده است، افزود: تنها اقدام موثر نیروهای مستقر در منطقه جلوگیری از راه توسعه و انتشار آتش به پایین دست است و با استفاده از لودر و گریدرهای در اختیار در حال انجام اقدامات لازم هستیم.

او با اشاره به پوشش مرتعی بسیار غنی این منطقه نیز گفت: به دلیل سخت گذر بودن، عدم چرا و خالی از سکنه بودن، شاهد پوشش گیاهی بسیار غنی در منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل هستیم و این موضوع باعث شده که تنها این پوشش گیاهی در آتش بسوزد و خسارت بسیار اندکی به جنگل منطقه وارد شده است.

به گفته او کمتر از پنج درصد جنگل های منطقه حفاظت شده بوزنی و مرخیل در آتش سوخته و مابقی تنها پوشش گیاهی و مرتع بوده است.

او از اعلام آمادگی نیروهای مردمی برای مهار آتش نیز قدردانی کرد و گفت: بیش از ۱۰۰ نفر از نیروهای مردمی در منطقه برای مهار آتش اعلام آمادگی کرده اند اما به دلیل سخت گذر بودن منطقه امکان حضور هیچ نیرویی در این نقطه برای مهار آتش وجود ندارد.

به گفته او اکنون در هر شیفت کاری حدود ۷۰ نفر از نیروهای محیط زیست، منابع طبیعی، آتش نشانی و نیروهای مردمی، اعضای گروه‌های کوهنوردی و سایر ورزشکاران به ما در کنترل آتش کمک می کنند.

وی اظهار داشت: سه دستگاه لودر و گریدر و یک دستگاه خودرو آتش نشانی در منطقه مستقر است و درمجموع بستر استفاده از امکانات به دلیل سخت بودن منطقه محدود است.

آتش سوزی در منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل امروز وارد هشتمین روز خود شد و عصر یکشنبه سه تن از نیروهای مردمی منطقه به نام های «مختارخندانی» از مؤسسین انجمن ژیوای شهرستان پاوه، «یاسین کریمی» عضو کمیته عملیاتی این انجمن و نیز «بلال امینی» در حین مهار آتش جان خود را از دست دادند.

براساس برآوردهای اولیه تاکنون هزار و ۴۰۰ هکتار جنگل و مرتع این منطقه در آتش سوخته است.

منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل باهدف حمایت از گونه با ارزش شوکا و ارزش‌های رویشگاهی با مساحت ۲۳ هزار و ۷۲۴ هکتار در پاییز هزار و ۳۷۴ به عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع و در سال ۱۳۷۸ حفاظت شده اعلام شد.

شهرستان پاوه در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه و در منطقه ای کوهستانی واقع شده که بیش از ۷۷ هزار هکتار منابع ملی شامل جنگل و مرتع دارد، منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل حدود ۲۳ هزار ۷۲۴ هکتار مساحت دارد و در منطقه صفر مرزی در بخش باینگان واقع شده است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است. 

برچسب‌ها مراتع سازمان حفاظت محیط زیست اطفای حریق باینگان پاوه کرمانشاه پروندهٔ خبری آتش‌سوزی در منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل کرمانشاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مراتع سازمان حفاظت محیط زیست اطفای حریق باینگان پاوه کرمانشاه مراتع سازمان حفاظت محیط زیست اطفای حریق باینگان پاوه کرمانشاه منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل نیروهای مردمی برای مهار آتش آتش سوزی هزار هکتار پوشش گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۶۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری

مدیرکل محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۰ روستا و ۵ شهر استان به عنوان پایلوت طرح مدیریت اجتماعی پسماند انتخاب شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ظهر امروز ویدئوکنفرانسی در خصوص بررسی مسائل محیطی زیستی مناطق پنج‌گانه کشور در شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

سعید یوسف‌پور در این نشست اظهار داشت: منطقه 5 و 6 کشور استان‌های همدان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری را در برمی‌گیرد که عملاً بخش عمده‌ای از زاگرس را شامل می‌شود و زاگرس با حدود 40 درصد از منابع آب شیرین کشور، در حال حاضر در زیست بسیاری از استان‌ها و کلان‌شهرهای کشور مؤثر است. 

وی افزود: منطقه 5 کشور به لحاظ طبیعی ارزش بسیار زیادی دارد و بیش از 32 منطقه حفاظت شده، 4 پارک ملی، 36 منطقه شکار ممنوع، 50 تالاب، بیش از 11هزار واحد تولیدی، کشاورزی و صنعتی، 138 ثمن به طور میانگین900 گرم پسماند شهری و روستایی به صورت سرانه واجد اهمیت زیادی است. کار اصلی ما مستندسازی دانش بومی است که اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاها با ظرفیت بزرگی که دارند می‌توانند در راستای مستندسازی و کاربردی کردن دانش بومی محیط زیست کمک شایانی بکنند. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان کرد: از مهمترین چالش‌هایی که در منطقه 5 وجود دارد موضوع صنایع آسفالت و کشتارگاهی بوده که در اختیار شهرداریها است که تقاضا داریم اعضای شورای شهرها توجه بیشتری داشته باشند، بند 8 ماده 27 قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌تواند کمک جدی به حل مسائل محیط زیستی شهرها کند. در مورد مسایل زیست محیطی استان اولویت‌بندی منسجمی وجود ندارد که نیاز است با همکاری و همراهی شوراهای استان‌ها مشکل برطرف شود، موضوع حیوانات بلاصاحب، سگ‌های بی‌صاحب در همه استان‌های منطقه 5 یک چالش جدی برای سلامت و بهداشت عمومی شده که نیاز است این موضوع به صورت جدی و در اسرع وقت مدیریت شود. مدیریت پسماند، ترافیک شهرها، ساماندهی صنوف آلاینده داخل حریم شهرها، افزایش سرانه فضای سبز شهرها و ایجاد کمربندی شهرها از جمله مسائلی است که نیاز به همراهی و تشریک مساعی دارد.

وی  ادامه داد: برطرف کردن مشکل جمع‌آوری پسماند و بهینه‌سازی فضای سبز، تسهیل به موقع اعتبارات برای مدیریت اصولی پسماند در شهرها از دیگر موضوعاتی هستند که در حوزه حفاظت از محیط زیست باید به آن‌ها پرداخته شود. برای مدیریت پسماند، طرح‌ مدیریت اجتماعی پسماند که بنای آن تفکیک از مبدا است، صندوق ملی محیط زیست تسهیلات لازم را کمک کند تا بتوانیم بخشی از سرمایه‌گذاری مورد نیاز را انجام دهیم. در استان چهارمحال و بختیاری 10 روستا و پنج شهر به عنوان پایلوت طرح مدیریت اجتماعی پسماند انتخاب شده‌اند و تلاش داریم در سایر استان‌ها نیز این طرح به صورت پایلوت اجرایی شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست  چهارمحال و بختیاری گفت: در استان ایلام شورای اسلامی شهر کمک کرد که شهرکی خارج از شهر ایلام مستقر شود و موضوعات مختلفی را به عنوان چالش مطرح کردند که اگر در قالب تفاهم‌نامه ارائه شود بهتر است. در مهرماه سال گذشته در استان چهارمحال و بختیاری یک تفاهم‌نامه بین شوراهای استان و اداره کل حفاظت محیط زیست منعقد شد و در استان‌های منطقه 5 نیز پیگیری‌ها در حال انجام است و در استان ایلام از سالین دور این تفاهم‌نامه وجود داشته اما قابلیت بروزرسانی و اجرایی شدن دارد.

یوسف‌پور تشریح کرد: تخلفات شکار و صید، تخریب جنگل و مراتع، تخلفات مربوط به تعارضات باغداران به حیات وحش و تصرفات اراضی از موضوعاتی هستند که باید در تفاهم‌نامه‌هایی که قرار است منعقد شود در نظر گرفته شود و همچنین همکاری‌های مشترک در شوراهای عالی استانها، حفظ کاربری و ارتقای سرانه فضای سبز در شهرها، ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، توانمندسازی تشکل‌ها و ثمن‌های محیط زیستی از جمله مسائلی هستند که باید مدنظر قرار بگیرد.

وی با اشاره به اهمیت آموزش در خصوص حفظ محیط زیست، ادامه داد: هفته آینده وبینار آموزشی تحت عنوان نقشه راه ایران در مدیریت اجتماعی پسماند توسط اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • ۱ دستگاه اتوبوس آمبولانس به محل آتش‌سوزی انبارها در شهرری اعزام شد
  • نخیلات اشکنان لامرد در آتش سوخت
  • آتش سوزی ۲۰۰ اصله نخل در اشکنان لامرد
  • حمله اوکراین به منطقه اسمولنسک روسیه/ پالایشگاه طعمه حریق شد+فیلم
  • (ویدئو) صحبت کردن یک محیط‌بان با خرس قهوه‌ای با لهجه مازنی
  • بز‌های کوهی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی (فیلم)
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • (ویدئو) بزهای کوهی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد