Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-19@12:36:25 GMT

کابوسی که به واقعیت پیوست

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۹۷۶۴۱

کابوسی که به واقعیت پیوست

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، شرکت رویال داچ شل به تازگی اعلام کرده که ممکن است ارزش دارایی‌های نفت و گاز خود را به میزان ۲۲ میلیارد دلار کاهش دهد که از عمق آسیب غول‌های نفتی از شیوع ویروس کرونا و تبعات آن حکایت دارد.

شل پیش‌بینی قیمت هر بشکه نفت برنت در سال جاری را از ۶۰ به ۳۵ دلار کاهش داده و برای سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ هم پیش‌بینی قیمت نفت را از ۶۰ دلار به ترتیب به ۴۰ دلار و ۵۰ دلار کاهش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دورنمای ضعیف‌تر منعکس کننده صدماتی است که بازار نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا و تاثیرات منفی آن روی اقتصاد جهانی متحمل شده است.

در نتیجه ارزش دارایی‌های شل بین ۱۵ تا ۲۲ دلار کاهش پیدا می‌کند. در میان واحدهای شل، بخش گاز ۸ تا ۹ میلیارد دلار ضرر خواهد کرد که مربوط به دارایی‌های LNG استرالیایی شامل پروژه پریلود است که یک کشتی LNG شناور است. واحد بالادستی شل چهار تا شش میلیارد دلار ضرر خواهد کرد که مربوط به فعالیتهایش در نفت شیل برزیل و آمریکا است. ارزش بخش پالایش این شرکت هم سه تا هفت میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.

طبق گزارش کردیت سوییس، کاهش ارزش دارایی‌های شل بزرگترین میزانی است که در بیش از یک دهه گذشته صورت گرفته و یک هفته پس از اقدام مشابه شرکت BP در کاهش ارزش دارایی‌های خود به میزان ۱۷.۵ میلیارد دلار روی داد و به منزله هشداری برای صنعت است.

شل در آوریل سود سهام نقدی را دو سوم کاهش داد و موضعی که همواره از سوی غول‌های نفتی برای حمایت از سود سهام سهامداران به هر قیمتی دنبال شده بود را زیر و رو کرد. در واقع سود سهام نقدی شل برای نخستین بار در حدود ۷۵ سال گذشته کاهش داده شد.

کاهش ارزش بخشهای بزرگی از کسب و کارهای غول‌های نفتی تنها منعکس کننده رکود حاکم بر بازار نفت نیست بلکه در واقع نشان می‌دهد که این غول‌ها بخش قابل توجهی از ذخایر نفت و گاز خود را استخراج نخواهند کرد. سالهاست که گروه‌های مدافع محیط زیست و همچنین گروه‌های سرمایه گذار و سهامدار برای اجتناب از دارایی‌های متروک هشدار می‌دهند اما اکنون غول‌های نفتی بر واقعیت دارایی‌های متروک صحه گذاشته اند.

بن فان بردن، مدیرعامل شرکت شل اخیرا اظهار کرد که این شرکت تا پایان سال سازماندهی بزرگ کسب و کار خود را به منظور تغییر سمت و سوی فعالیتهایش و آماده شدن برای گذر به دوران جدید انرژی اعلام خواهد کرد.

شرکت BP هم اعلام کرده که به دنبال تبدیل شدن به یک شرکت کم کربن است. این غول پتروشیمی به تازگی فروش کل واحد پتروشیمی خود را اعلام کرده اما این اقدام احتمالا به منظور تهیه نقدینگی بوده است. در واقع پرسشهایی درباره جدی بودن برنامه‌های تغییر و تحول این شرکت وجود دارد.

در حالی که شل و BP مانده‌اند که با دارایی‌های متروک خود چه کنند، شرکت اکسون موبیل همچنان این موضوع را نادیده گرفته و هنوز کاهش ارزش دارایی‌های شیل خود را اعلام نکرده است.

طبق گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، برخی از کارشناسان حسابداری می‌گویند امتناع اکسون موبیل از کاهش ارزش دارایی‌هایش کلاهبرداری است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، صنعت نفت به دلیل گذر به انرژی پاک ممکن است با کاهش گسترده‌تر ارزش دارایی‌ها روبرو شود. شرکت دیلویت برآورد کرده که ارزش دارایی‌های نفتی پس از ۴۵۰ میلیارد دلار کاهشی که در ۱۵ سال گذشته داشت، ممکن است ۳۰۰ میلیارد دلار دیگر کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: توليد نفت کرونا در جهان رویال داچ شل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۷۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش مبادلات تجاری ایران و ازبکستان به یک میلیارد دلار افزایش می‌یابد

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، فریدالدین نصریوف در نشست با استاندار بوشهر با اشاره به توسعه ارتباط ازبکستان با جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف، بیان کرد: ارتباط تجاری، اقتصادی، سیاسی و سرمایه‌گذاری بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ازبکستان روز به روز در حال توسعه است.

وی با اشاره به دیدار رئیس جمهوری ایران و ازبکستان، گفت: رئیس جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی اکو در دیدار با رئیس جمهور ازبکستان بر گسترش همکاری‌ها، مشارکت فعالان بخش خصوصی و افزایش تعاملات اقتصادی دو کشور تاکید کردند.

سفیر ازبکستان در جمهوری اسلامی ایران از افزایش حجم مبادلات تجاری ایران با ازبکستان خبر داد و افزود: حجم مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران و ازبکستان سال گذشته به ۵۰۰ میلیون دلار رسید که پیش‌بینی می‌شود با افزایش حجم مبادلات، امسال به یک میلیارد دلار افزایش یابد.

وی نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران اکسپو را فرصت مهمی در توسعه مبادلات تجاری نام برد و گفت: هدف از سفر به استان بوشهر توسعه روابط اقتصادی و تجاری ازبکستان با این استان است.

نصریوف با بیان اینکه توسعه روابط اقتصادی و تجاری با استان بوشهر در دستور کار قرار دارد، گفت: اکنون میزان مبادلات تجاری ازبکستان با کشور‌های افغانستان یک میلیارد، روسیه ۱۰ میلیارد و چین ۱۰ میلیارد دلار است.

دیگر خبرها

  • ارزش مبادلات تجاری ایران و ازبکستان به یک میلیارد دلار افزایش می‌یابد
  • آمریکا سلاح‌هایی به ارزش بیش از یک میلیارد دلار به تل آویو می‌دهد
  • صادرات ۷.۶ میلیارد دلاری زنجیره فولاد در سال ۱۴۰۲
  • واکنش بانک مرکزی به چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی/ مدیرعامل اسبق بانک صادرات: ارز باید تک نرخی شود/ معاون رئیس جمهور: تلاش دولت این است که شاهد کاهش بیشتر در نرخ تورم باشیم
  • خطر فقر روزافزون در کمین شهروندان آلمانی
  • برق خورشیدی فضایی یک قدم به واقعیت نزدیک تر شد
  • جاش کرونکه: آرسنال با ارزش‌ترین دارایی ماست؛ برنامه ما بلند مدت است
  • سرمایه‌گذاری‌های قانونی در حوزه استخراج رمز دارایی حمایت می‌شوند
  • تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام به ارزش بیش از ۲۸ میلیارد دلار در سال گذشته
  • تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام به ارزش بیش از ۲۸ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲