Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-25@04:47:53 GMT

مرمت درهای شبستان غربی مسجد نصیرالملک شیراز

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۹۷۹۱۷

مرمت درهای شبستان غربی مسجد نصیرالملک شیراز

به‌گزارش صدای ایران به نقل از  روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، عبدالرضا نصیری امروز 12 تیر ماه 1399 اظهار کرد: «درهای چوبی شبستان غربی مسجد که با شیشه‌های رنگی خودنمایی می‌کند و توسط دو استاد نجار شیرازی بنام‌های استاد محمد جعفر و استاد محمد رحیم در زمان احداث این بنا ساخته و در سال ۱۳۴۸ ه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ش توسط میرزا آیت بازسازی شده ‌است، مورد مرمت قرار گرفت.»
او افزود: «حفاظت و مرمت این بنا با رعایت استانداردهای بین‌المللی از سال‌ها پیش توسط موقوفه نصیرالملک و نظارت فنی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس آغاز شده و همچنان ادامه دارد.»
معاون میراث‌فرهنگی استان فارس بیان کرد: «شرح اجرایی این عملیات پاکسازی مکانیکی و شیمیایی نمای بیرونی، تزریق سم و مواد شیمیایی به منظور جلوگیری از نفوذ حشرات، بازسازی قسمت‌های کسری گره‌ها بر اساس طرح اصلی و پاکسازی و اجرای پوشش سطوح نمای بیرونی است.»
نصیری بیان کرد: «مسجد نصیرالملک از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مساجد تاریخی شیراز است که در محله گود عربان و خیابان لطفعلی‌خان زند واقع شده است و از بناهای دوره قاجاریه است که در فاصله سال‌های 1293 تا 1305 ه.ق توسط حسنعلی خان نصیرالملک ساخته شد.»
او ادامه داد: «معماری این بنا توسط محمدحسن معمار و محمدرضا کاشی‌پز که از معماران به‌نام آن دوره بوده‌اند صورت گرفته است. از جمله جاذبه‌های این مسجد که هرساله گردشگران زیادی را به خود جلب می‌کند شبستان غربی یا تابستانی است که دارای هفت در چوبی بزرگ مزین به شیشه‌های رنگی و دوازده ستون سنگی یکپارچه با شیارهای مارپیچ است.»
معاون میراث‌فرهنگی فارس اضافه کرد: «این اثر در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۵۸ با شماره ثبت ۳۹۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.»
این مسجد سالانه مورد بازدید هزاران گردشگری داخلی و خارجی قرار می‌گیرد و از شاهکارهای معماری زیبا و بی‌نظیر ایرانی - اسلامی است که به مسجد صورتی و رنگی هم مشهور شده است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران گردشگری استان فارس مسجد مرمت شیراز مسجد نصیر الملک میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۷۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف فلزیاب از متخلفان در بختگان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی فارس گفت: مأموران یگان حفاظت میراث فرهنگی فارس در هنگام گشت زنی در جاده روستای طشک به جزین  شهرستان بختگان به سه سرنشین یک دستگاه موتورسیکلت مشکوک شدند و برای بررسی آن را متوقف کردند.
مسعود رزمجویی افزود: ماموران پس از بازرسی، یک دستگاه فلزیاب را  از کوله پشتی آنها کشف کردند.
وی بیان کرد: متهمان دستگیر و پس از تشکیل پرونده به مرجع قضایی بختگان تحویل داده شدند.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی فارس گفت: خرید، فروش، نگهداری و استفاده از دستگاه‌های فلزیاب با دریافت مجوز از سازمان میراث فرهنگی کشور امکان پذیر است.

دیگر خبرها

  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • کشف فلزیاب از متخلفان در بختگان
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • مشکلات بازاریان زنجانی به رئیس دادگستری چه بود؟
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی
  • پیش‌بینی اتمام مرمت پل خاتون تا پایان سال ۱۴۰۳
  • قدیمی‌ترین نقشه بازترسیم شده بافت تاریخی شیراز رونمایی شد