Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-18@01:50:55 GMT

رشد بازار سرمایه منطقی شود

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۹۸۹۵۳

رشد بازار سرمایه منطقی شود

کارشناس اقتصادی: رشد نامتعارف بازار سرمایه باید منطقی شود و اگر منطقی نشود مشکلاتی را برای اقتصاد به وجود می‌آورد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، کامران ندری - کارشناس اقتصادی در برنامه 18:30 شبکه خبر با موضوع افزایش نقدینگی، گفت: رشد نامتعارف و غیر منطقی بازار سرمایه در شرایطی که قیمت‌گذاری‌ها غیرواقعی بوده، تهدیدی برای اقتصاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی افزود: رشد غیر منطقی بازار سرمایه می‌تواند منجر به افزایش نقدینگی و تورم شود.
ندری گفت: آثار منفی این ابزار‌ها در میان مدت و بلندمدت ظهور خواهد کرد در شرایطی که دیگر امکان جبران وجود ندارد.
وی افزود: نقدینگی که اکنون موجود است دو قسم است؛ نقدینگی که بانک مرکزی ایجاد می‌کند و قسم دیگر از طریق بانک‌ها خلق می‌شود.
ندری گفت: بانک‌ها روزانه وقتی تسهیلات می‌دهند و حساب سپرده پول شما را شارژ می‌کنند خلق نقدینگی می‌کنند. در تسویه بین بانکی و معادلات بانکی هم بانک مرکزی مجبور است خلق سپرده را مدیریت کند و همین عامل ایجاد نقدینگی است.
وی افزود: سهامی که رد وبدل می‌شود به عنوان دارایی مالی نقدینگی محسوب می‌شود و این شکل جدیدی از نقدینگی است.
ندری با بیان اینکه کسری بودجه دولت عامل افزایش پایه پولی و نقدینگی است، افزود: راهکار جبران کسری بودجه دولت انتشار اوراق است.
وی گفت: قیمت اوراق باید منطقی باشد تا مردم عادی اوراق را بخرند؛ اما، چون اینگونه نیست بانک‌ها اقدام به خرید اوراق می‌کنند. دولت وقتی نسبت به فروش اوراق دولتی اقدام و بانک‌ها هم این اوراق را خریداری می‌کنند؛ این روند به معنای خلق پول است چرا که بانک‌ها هر دارایی را که خریداری کنند به نوعی خلق پول انجام داده‌اند.  
تیمور رحمانی - کارشناس مسائل پولی و بانکی هم در ارتباط تلفنی گفت: نقدینگی از خلق پول بانک مرکزی ایجاد می‌شود.
وی با بیان اینکه کسری بودجه نقش کلیدی در افزایش نقدینگی دارد، افزود: با جبران کسری بودجه، پایه پولی افزایش می‌یابد و در نتیجه نقدینگی افزایش پیدا می‌کند.
وی افزود: با کمبود منابع بانکی، بانک‌ها مجبورند به سمت بانک مرکزی بروند و کمبود خود را از بانک مرکزی تامین کنند که همین عاملی برای افزایش نقدینگی است.
رحمانی افزود: وقتی بخواهیم منابع مالی قابل توجه از طریق اوراق به دست بیاید دولت باید کمی قیمت اوراق را بالاتر بگیرد تا مردم به تهیه اوراق تشویق شوند.
وی افزود: انتشار اوراق و فروش املاک دولتی می‌تواند به کنترل نقدینگی کمک کند. برچسب ها: نقدینگی ، رشد ، ندری ، رحمانی

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: نقدینگی رشد ندری رحمانی افزایش نقدینگی بازار سرمایه بانک مرکزی کسری بودجه بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۸۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی نرخ ارز در ۲۸ فروردین /دلار به فاز استراحت رفت؟

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین،قیمت دلار در شروع معاملات سومین روز هفته یک کانال کاهش قیمت پیدا کرد و با افت هزار تومانی نیمه کریدور ششم را از دست داد.

جو بازار ارز آرام شد

تجارت نیوز نوشت:بررسی بازار ارز حکایت از جو آرام و تعادل در عرضه و تقاضا دارد. برداشت فعالان بازار ارز از رصد اخبار سیاسی، پایین آمدن فتیله تنش‌های سیاسی در منطقه است. کارشناسان اقتصادی معتقدند وقتی دولت بودجه را با کسری می‌بندد و متوسل به استقراض از بانک‌ها یا بانک مرکزی می‌شود، چاپ پول افزایش می‌یابد و وقتی چاپ پول در اقتصاد کشوری رخ دهد، خروجی آن رشد نقدینگی است.

به اعتقاد تحلیلگران بازار ارز، تا زمانی که بودجه‌ کشور با کسری بسته شود، مساله رشد نقدینگی همچنان پابرجا خواهد بود.

ارزهای مهم با افت تنش سقوط کرد

قیمت درهم در آخرین معامله روز دوشنبه ۲۷ فروردین با رقم ۱۷ هزار و ۶۵۰ تومان معامله شد و کاهش ۱۵۰ تومانی داشت. تتر  نیز با رقم ۶۸ هزار و ۱۰۰ تومانی معامله شد.

قیمت پوند انگلیس نسبت به روز یکشنبه بیش از چهار هزار تومان کاهش یافت و روی رقم ۸۰ هزار و ۸۰۰ تومانی معامله شد. یورو نسبت به دومین روز هفته بیش از سه هزار تومان کاهش داشت و با رقم ۶۹ هزار تومانی معامله شد.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895622

دیگر خبرها

  • گلایه رئیس سازمان بورس از سود بانکی ۳۰ درصدی؛ مردم به سمت سهام نمی‌آیند!
  • زمزمه های ورود ایران چک های ۵۰۰هزار تومانی به بازار
  • چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی در راه بازار / نقدینگی افزایش می‌یابد؟
  • زمزمه های ورود ایران چک های ۵۰۰ هزار تومانی به بازار
  • ۲۰۰ شرکت در راه بازار سهام
  • دلیل پرداخت نشدن وام ازدواج / بانک ها پولی برای دادن وام ازدواج ندادند
  • اثر کوتاه مدت ریسک‌های سیاسی بر بازار سرمایه
  • پیش‌بینی نرخ ارز در ۲۸ فروردین /دلار به فاز استراحت رفت؟
  • پرسودترین بازار‌های ۱۴۰۳
  • آیا واقعیت‌های اقتصاد با افزایش نرخ ارز همخوانی دارد؟